diagonismos
Φωτορεπορτάζ . Ρεπορτάζ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 | 13:59

DrayTek Training

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τεχνική εκπαίδευση σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη από την Lexis Πληροφορική!

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων λύσεων της DrayTek και η τεχνική εκπαίδευση, DrayTek Training, που διοργάνωσε η LEXIS Πληροφορική σε Ηράκλειο, Χανιά και Θεσσαλονίκη. Το Security Report ταξίδεψε στην συμπρωτεύουσα και μίλησε με κορυφαία στελέχη της LEXIS και της DrayTek, σχετικά με τα νέα προϊόντα που φέρνει η εταιρία και τα...
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων λύσεων της DrayTek και η τεχνική εκπαίδευση, DrayTek Training, που διοργάνωσε η LEXIS Πληροφορική σε Ηράκλειο, Χανιά και Θεσσαλονίκη. Το Security Report ταξίδεψε στην συμπρωτεύουσα και μίλησε με κορυφαία στελέχη της LEXIS και της DrayTek, σχετικά με τα νέα προϊόντα που φέρνει η εταιρία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί σε αυτά.

Η LEXIS Πληροφορική, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της DrayTek στην Ελλάδα και την Κύπρο από το 1998, με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και τεχνική κατάρτιση των συνεργατών της, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την παρουσίαση και τεχνική εκπαίδευση DrayTek Training σε Ηράκλειο (21/05), Χανιά (22/05) και Θεσσαλονίκη (23/05).  

Λίγα λόγια για την DrayTek

Η DrayTek, παγκοσμίως γνωστή και βραβευμένη για την ποιότητα και τεχνολογική αρτιότητα των προϊόντων της, αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών προϊόντων για SOHO και SMB. Οι λύσεις που διαθέτει περιλαμβάνουν μια πλήρη γκάμα από xDSL Routers με ενσωματωμένες δυνατότητες Wireless, 4G, VoIP, load balancing, VPN, VPN trunk ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε εφαρμογής, συνδυαζόμενο με το δυναμικό Web Content Filtering της Cyren. Στις λύσεις της περιλαμβάνονται επίσης σταθερά και αξιόπιστα Access Points εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αλλά και Switches, κατάλληλα για όλες τις σύγχρονες ανάγκες συνδεσιμότητας και δικτυακής ασφάλειας που ικανοποιούν ή ακόμα και ξεπερνούν τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών πελατών.

Τους συνεργάτες καλωσόρισαν οι εκπρόσωποι της LEXIS, Φιλοπούλου Λίλλυ (Head of Business Development), Φιλόπουλος Παύλος (Sales Engineer), Λεκανίδη Άννα (E-Commerce & Marketing Specialist) κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση του προφίλ της εταιρείας με αναφορά σε αξιοσημείωτα έργα που έχει αναλάβει η εταιρία. Στη συνέχεια, ο Regional Sales Manager της DrayTek, κ. Ethan Tai, παρουσίασε τα νέα μοντέλα Router, Access Point και Switch, την πλατφόρμας κεντρικής διαχείρισης VigorACS 2 της DrayTek, και τα προηγμένα χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί σε αυτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι παρευρισκόμενοι για το νέο pluggable 802.11ac Mesh Access Point της DrayTek, VigorAP 802, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στο DrayTek Training.

O Senior Field Application Engineer της DrayTek, κ. Louis Hsu, παρουσίασε αναλυτικά τα προηγμένα χαρακτηριστικά της Mesh τοπολογίας της νέας σειράς Access Point, της ενσωματωμένης Hotspot λειτουργίας των Vigor Router, της πλατφόρμας διαχείρισης VigorACS 2, καθώς και τα προηγμένα χαρακτηριστικά  LTE Bridge, Open VPN και Let’s Encrypt προβάλλοντας ζωντανά τις παραπάνω δυνατότητες.  Στο χώρο διεξαγωγής του training, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα Router, Access Point και Switch της DrayTek (Vigor2765 series, Vigor3910, Vigor2915 series, VigorAP 1000C, VigorAP 802, VigorSwitch G2500/P2500) τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο δίκτυο συνεργατών της LEXIS. Κατά τη διάρκεια του training, ο κ. Louis Hsu παρουσίασε τη νέα δυνατότητα υποστήριξης του πρωτοκόλλου ONVIF της σειράς Switch της DrayTek, με live video streaming από κάμερα VIVOTEK και προβολή και διαχείριση αυτής μέσω του Web Interface (GUI) των VigorSwitch.

Η τεχνική εκπαίδευση η οποία αποτέλεσε το δεύτερο μέρος του DrayTek Training πραγματοποιήθηκε από τον πιστοποιημένο μηχανικό και trainer της LEXIS κ. Κωνσταντίνο Καραθάνο. Με πολυετή εμπειρία και τεχνική κατάρτιση στα προϊόντα και τις λύσεις της DrayTek, o κ. Καραθάνος παρουσίασε λεπτομερώς τη διαδικασία παραμετροποίησης των DrayTek routers, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και μέσα από το hand-on LAB που πραγματοποιήθηκε . Πιο συγκεκριμένα, η παραμετροποίηση αφορούσε στο WAN, LAN, VLAN, load balance & 3G/4G failover, VPN, Routing και Firewall επίπεδο. Στη συνέχεια, ακολούθησε hands-on LAB με παραμετροποίηση WAN, LAN, VLAN, Wireless, VPN, Routing, Load Balancing, Bandwidth Management, Web Content Filtering, Url Filtering και Firewall Rules, ενώ κατά τη διάρκεια του training δόθηκαν λύσεις σε συνήθη τεχνικά προβλήματα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση μοντέλων της σειράς VDSL2/ADSL2+ modem/router, Vigor2862, τα οποία παρείχαν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες. Οι συγκεκριμένοι routers μπορούν να λειτουργήσουν και ως κεντρικές κονσόλες διαχείρισης για άλλες συσκευές Vigor στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Access Point και Switch της DrayTek, με δυνατότητα διαχείρισης έως και 20 VigorAP και έως 10 VigorSwitch.

Η LEXIS ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και τεχνική εκπαίδευση κι ετοιμάζει νέο κύκλο σεμιναρίων DrayTek Training με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των συνεργατών της!

INFO
  • LEXIS Πληροφορική Α.Ε.
  • Αθήνα: Καρπάθου 2-4 & Εθν. Αντιστάσεως, 15344, Γέρακας | Θεσσαλονίκη: Μαυρομιχάλη 32, 54248, T: 2310-329350-1
  • τηλ: 210-6777007 | 2310-329350-1
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.lexis.gr
Κατηγορία Τεύχος 92, Ρεπορτάζ
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.