28/08/2019

Η Hertz αυξάνει την λειτουργικότητά της με τις λύσεις της Hikvision

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Η ασφάλεια, η διαχείριση προσωπικού και γενικότερα η ατμόσφαιρα και ο τρόπος λειτουργίας ενός καταστήματος, αποτελούν πρόκληση για επιχειρήσεις που διαθέτουν πολυάριθμα καταστήματα ανά χώρα και ανά τον κόσμο. Η Hertz, κορυφαία εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, έλυσε τα προβλήματα διαχείρισης που αντιμετώπιζε...

Η ασφάλεια, η διαχείριση προσωπικού και γενικότερα η ατμόσφαιρα και ο τρόπος λειτουργίας ενός καταστήματος, αποτελούν πρόκληση για επιχειρήσεις που διαθέτουν πολυάριθμα καταστήματα ανά χώρα και ανά τον κόσμο. Η Hertz, κορυφαία εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, έλυσε τα προβλήματα διαχείρισης που αντιμετώπιζε,  χρησιμοποιώντας τις νέες λύσεις της Hikvision!

Ο κύριος στόχος της εγκατάστασης ήταν η ταυτόχρονη παρακολούθηση των εισόδων/εξόδων των οχημάτων και στα 5 υποκαταστήματα της Hertz στην περιοχή της Μπαστιά. Η υπάρχουσα κατάσταση ήταν πονοκέφαλος για τους διαχειριστές των υποκαταστημάτων, καθώς δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα από κάθε τοποθεσία.

Με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι υπεύθυνοι κάθε υποκαταστήματος είναι σχεδόν απίθανο να διαχειριστούν και πόσο μάλλον να ελέγξουν όλους του πελάτες που επιστρέφουν τα οχήματα και στις 5 τοποθεσίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περίπτωση ενός πελάτη που πήρε ένα αυτοκίνητο από την περιοχή της Μπαστιά και το επέστρεψε σε άλλη τοποθεσία, 130χλμ. μακριά… Δυστυχώς, κανένας δεν βρισκόταν εκεί για να ελέγξει την κατάσταση του οχήματος. Αργότερα, διαπιστώθηκαν γρατζουνιές στο όχημα, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος πελάτης υπέπεσε στο εν λόγω… πταίσμα. Τελικά, η Hertz έπρεπε να προσλάβει έναν επιπλέον υπάλληλο ώστε να ελέγχει την κατάσταση των οχημάτων. Αυτό φυσικά, επηρέασε τη λειτουργία της επιχείρησης, κυρίως λόγω της επισκευής του οχήματος, αλλά και λόγω της νέας προσθήκης του υπαλλήλου στο εργατικό δυναμικό της επιχείρησης.

Η λύση

Η αρμόδια εταιρία που ανέλαβε το έργο, χρησιμοποίησε τις λύσεις της Hikvision. Στις πέντε εγκαταστάσεις της Hertz στην Κορσική εγκαταστάθηκαν 29 κάμερες αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (DS-2CD4A26FWD-LZS / P) και 4 κάμερες PanoVu (DS-2DP1636Z-D). Ο εξοπλισμός τοποθετήθηκε σε 5 τοποθεσίες, στην πόλη Καλβί (Άνω Κορσική), νότια κοντά στο αεροδρόμιο Figari, στη Cavone, κοντά στο αεροδρόμιο του Aζαξιό και στη Μπαστιά. Αυτά ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης λύσης της Hikvision, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων 4Κ NVR (DS-7732NI-I4) και της πλατφόρμας διαχείρισης βίντεο.

Μπροστά από κάθε πύλη εισόδου τοποθετήθηκαν 4 κάμερες ANPR. Οι εν λόγω κάμερες διαβάζουν την πινακίδα κάθε οχήματος και στο λογισμικό υπάρχει μία βάση δεδομένων όπου αποθηκεύονται οι πινακίδες. Αν η πινακίδα κυκλοφορίας είναι στη βάση δεδομένων, η κάμερα ενεργοποιεί την εγγραφή και η μπάρα εισόδου ανοίγει. Αντίστοιχα, εάν η πινακίδα δεν είναι στη βάση δεδομένων, η μπάρα δεν ανοίγει. Οι εγγραφές των οχημάτων αποθηκεύονται στα NVR και σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να αναζητήσει ένα όχημα, αρκεί να εισάγει τον αριθμό της πινακίδας στο software. Τέλος, οι κάμερες PanoVu έχουν εγκατασταθεί για να παρέχουν περιμετρική ασφάλεια με έξυπνες λειτουργίες, όπως ειδοποίηση σε περίπτωση διέλευσης γραμμής και εισβολής.

Το σύστημα είναι πολύ σημαντικό για τα υποκαταστήματα της Hertz, επειδή εξοικονομεί ανθρώπινο δυναμικό, κάνει την εργασία αποτελεσματικότερη και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την διαθεσιμότητα των ελεύθερων θέσεων στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, διευκολύνοντας έτσι και τη διαχείριση. Η ANPR λύση στις εισόδους και τις εξόδους καθιστά την επεξεργασία αποτελεσματικότερη. Επιπλέον, τα αποθηκευμένα αρχεία βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση οποιωνδήποτε ζημιών ή αποκλίσεων και μπορούν επίσης να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία όπου χρειαστεί.

Οι servers βρίσκονται στην κεντρική τοποθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι ο Διευθυντής-διαχειριστής μπορεί να ελέγξει την κατάσταση όλων των απομακρυσμένων τοποθεσιών από το γραφείο του. Η χρήση της πλατφόρμας διαχείρισης βίντεο μέσω smartphone, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στον διαχειριστή του έργου, καθώς μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις τοποθεσίες εξ αποστάσεως. Αυτό είναι χρήσιμο όταν υπάρχει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς  ο υπεύθυνος θα λάβει μια ειδοποίηση μέσω του συστήματος και θα μπορεί να ελέγξει τι συμβαίνει και να αναλάβει γρήγορα δράση.

Ο διευθυντής της εταιρίας που ανέλαβε την όλη εγκατάσταση, συνέστησε την κάμερα ANPR της Hikvision, επειδή έχει μεγάλη ακρίβεια αναγνώρισης, με ένα μικρό ποσοστό σφάλματος (ποσοστό αναγνώρισης μέχρι 98%). Ο Olivier Golouboff, υπεύθυνος του έργου αναφέρει: «Η λύση ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των πελατών μας, ενώ είμαστε και πολύ εντυπωσιασμένοι από τη βοήθεια και την υποστήριξη της Hikvision πριν και μετά την υλοποίηση του έργου».

Η λύση της Hikvision επιλύει συγκεκριμένα επιχειρηματικά προβλήματα. Με τη δυνατότητα παρακολούθησης απομακρυσμένων τοποθεσιών από το smartphone, η Hertz μπορεί να είναι σίγουρη ότι οι υπάλληλοί της, οι εγκαταστάσεις της και τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή.

Κατηγορία Τεύχος 94, Access Control

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.