Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Σεπτεμβρίου 2019 12:01

Αλυσίδα Fast Food καταστημάτων στη Σκωτία επωφελούνται από τις νέες τεχνολογίες της Hikvision

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
f96ede9bb3d9506363bd1ac15fdf88a0 XL acef67d1

Ο Nabeed Ramzan, είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων καταστημάτων fast Food στη Σκοτία που βρίσκονται στη Γλασκώβη, το Motherwell και το Stenhousemuir. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των αναλογικών συστημάτων παρακολούθησης CCTV σε κάθε κατάστημα, o Ramzan προσέγγισε την εταιρία συστημάτων ασφαλείας «1080 Solutions Ltd.»

Ο Nabeed Ramzan, είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων καταστημάτων fast Food στη Σκοτία που βρίσκονται στη Γλασκώβη, το Motherwell και το Stenhousemuir. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των αναλογικών συστημάτων παρακολούθησης CCTV σε κάθε κατάστημα, o Ramzan προσέγγισε την εταιρία συστημάτων ασφαλείας «1080 Solutions Ltd.» Η εν λόγω εταιρία πραγματοποίησε μια διεξοδική έρευνα σχετικά με τις ανάγκες του πελάτη και συνέστησε την εγκατάσταση ενός ισχυρού νέου συστήματος με εξοπλισμό και τεχνολογίες της Hikvision.

Τα συστήματα ασφαλείας που βασίζονται σε τεχνολογία IP, αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και να κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, κυρίως λόγω της υψηλής ποιότητας ανάλυσης της εικόνας και των δυνατοτήτων ανάλυσης βίντεο (VA). Ο χρόνος ήταν αρκετός για να διερευνηθούν τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να προσφέρει λοιπόν η αναβάθμιση του όλου συστήματος από αναλογικό σε IP, ωστόσο παρουσιάστηκαν και αρκετές προκλήσεις, καθώς η αντικατάσταση του εξοπλισμού έπρεπε να πραγματοποιηθεί κατά τις ώρες αιχμής. Η αναβάθμιση επίσης, θα έφερνε και την αντικατάσταση όλης της υπάρχουσας καλωδίωσης με υποδομή Cat-6, με απώτερο σκοπό την μετάδοση σήματος από τα NVR απευθείας στο κεντρικό γραφείο του ιδιοκτήτη.

Το νέο σύστημα έπρεπε να λειτουργήσει τόσο ως αντικατάσταση της προηγούμενης λύσης όσο και ως μία μελλοντική λύση που θα είναι ικανή να αφομοιώσει περαιτέρω αναβαθμίσεις ή προσθήκες, όπως IP κάμερες και NVR. Ταυτόχρονα, η νέα λύση της Hikvision θα επωφεληθεί πλήρως από τις υπάρχουσες βάσεις τοίχου και οροφής που χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες CCTV κάμερες, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη ανακατασκευής. Αυτό απαιτεί φυσικά μία έρευνα σχετικά με τις κάμερες που θα τοποθετηθούν προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η κάλυψη και η αποδοτικότητα.

Οι περιοχές μπροστά από τους σταθμούς εξυπηρέτησης, ειδικά στην περιοχή που βρίσκονται οι ταμειακές μηχανές, ήταν και αυτές με το υψηλότερο επίπεδο επιτήρησης, έτσι ώστε να ανιχνεύεται αποτελεσματικά η κλοπή, ο βανδαλισμός, ακόμα και η κακομεταχείριση των τροφίμων και των ποτών από το προσωπικό και τους πελάτες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρία, σημείωσε πως οι smart Dome κάμερες της Smart Hikvision με τους αισθητήρες IR, την ανίχνευση έξυπνων γραμμών, την επιλογή περιοχής ενδιαφέροντος και τις τεχνολογίες ανίχνευσης εισόδου και καθυστέρησης θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, επιτρέποντας στην ομάδα ασφαλείας να προβλέπει τέτοιου τύπου δραστηριότητες και να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια, τόσο για τους πελάτες, όσο και για το προσωπικό. «Τελικά προχωρήσαμε στην τοποθέτηση 50 καμερών και 5 NVR και στα τέσσερα καταστήματα, καθώς μας ζητήθηκε να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μια λύση που θα μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα του κόστους και ταυτόχρονα είναι πλήρως επεκτάσιμη», αναφέρει ο υπεύθυνος της 1080 Solutions Ltd.

Κεντρική παρακολούθηση

Το νέο σύστημα της εταιρίας λειτουργεί τόσο ως αντικατάσταση της προηγούμενης λύσης, όσο και ως μία μελλοντικής λύσης που θα είναι ικανή να αφομοιώσει περαιτέρω αναβαθμίσεις ή προσθήκες όπως IP κάμερες και NVR. Αποτελείται από σαράντα Dome κάμερες  Hikvision στα 4 MP για την παρακολούθηση των εσωτερικών χώρων, αλλά και 10 Bullet κάμερες στα 4 MP για την παρακολούθηση του εξωτερικού χώρου. Επίσης, πέντε 4K NVR 16 καναλιών βρίσκονται στην καρδιά του συστήματος CCTV και είναι ικανά να αποθηκεύσουν μέχρι και 24 terabytes βίντεο από τις κάμερες. Στο υπάρχον σύστημα μπορούν να προστεθούν εύκολα 30 επιπλέον κάμερες. Τα NVRs αναμεταδίδουν τις πληροφορίες σε έναν ειδικό σταθμό εργασίας (workstation) με οθόνη 47 ιντσών και ενσωματωμένο λογισμικό διαχείρισης βίντεο της Hikvision, σε ένα κεντρικό γραφείο. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα ασφάλειας της αλυσίδας καταστημάτων μπορεί πλέον να παρακολουθεί τη δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα καταστήματα και να αναπαράγει το βίντεο σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, όπως pc, tablet ή smartphone. Όλες οι κάμερες χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία Power-over-Ethernet, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και η ευκολία εγκατάστασης.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας συστημάτων ασφαλείας αναφέρει πως οι εσωτερικές Dome κάμερες επωφελούνται από μία σειρά έξυπνων χαρακτηριστικών, αλλά και με IR τα οποία φτάνουν τα 30 μέτρα. «Τα έξυπνα χαρακτηριστικά που έχουν αποδειχθεί πραγματικά χρήσιμα για αυτό το έργο είναι το Line Crossing και η ανίχνευση εισβολών. Χρησιμοποιούνται μαζί και επιτρέπουν την ενεργοποίηση ενός συναγερμού κατά την ανίχνευση της διέλευσης μιας εικονικής γραμμής και κατά την είσοδο σε μια προκαθορισμένη εικονική περιοχή. Αυτό θα προειδοποιήσει άμεσα την ομάδα ασφαλείας σε πιθανά περιστατικά και θα τους επιτρέψει να διερευνήσουν περεταίρω ένα συμβάν».

Αναφορικά με τους εξωτερικούς χώρους, οι κάμερες που τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες του έργου ανήκουν στη σειρά δικτυακών καμερών mini Bullet της Hikvision και έρχονται με υψηλή ανάλυση στα 4MP και τεχνολογία WDR. Όπως και με τις Dome κάμερες εσωτερικού χώρου, οι mini Bullet κάμερες επωφελούνται από τα υπέρυθρα τα οποία φτάνουν τα 30 μέτρα, αλλά και ένα εκτεταμένο σύνολο έξυπνων λειτουργιών. Οι δέκα κάμερες που τοποθετήθηκαν εξωτερικά έχουν αποδειχθεί ιδανική λύση για πληθώρα εγκαταστάσεων. Οι έξυπνες λειτουργίες  που ενσωματώνουν οι κάμερες (ανίχνευση κίνησης, δυναμική ανάλυση, συναγερμός παραβίασης, αποθήκευση), είναι πραγματικά ανεκτίμητες για το εν λόγω έργο.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη νέα λύση παρακολούθησης της Hikvision UK», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων. «Ο συνδυασμός των εικόνων υψηλής απόδοσης από τις εσωτερικές και τις εξωτερικές κάμερες παράλληλα με την ποιότητα της εγκατάστασης είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Επιπλέον, τα NVR της Hikvision μας επιτρέπουν να κάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα της αναβάθμισης είναι η δυνατότητα προβολής των καμερών (από τα 4 υποκαταστήματα) σε μία ενιαία οθόνη ή σε ένα smartphone ή tablet ανά πάσα στιγμή», προσθέτει.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...