25/09/2019

Περισσότερες εγκαταστάσεις σε λιγότερο χρόνο!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Οι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας είναι έντονοι και ο άνθρωπος προσπαθεί πάντα να υλοποιήσει περισσότερα έργα-καθήκοντα σε λιγότερο χρόνο. Η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, καθώς και η μείωση του κόστους με την παράλληλη αύξηση των κερδών, αποτελούν προτεραιότητα στις επιχειρηματικές συναντήσεις κάθε βιομηχανίας.

Οι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας είναι έντονοι και ο άνθρωπος προσπαθεί πάντα να υλοποιήσει περισσότερα έργα-καθήκοντα σε λιγότερο χρόνο. Η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, καθώς και η μείωση του κόστους με την παράλληλη αύξηση των κερδών, αποτελούν προτεραιότητα στις επιχειρηματικές συναντήσεις κάθε βιομηχανίας.

Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία και στο σχεδιασμό προϊόντων, καθιστούν τα συστήματα ασφαλείας ευκολότερα στην εγκατάσταση και επιτρέπουν στους τεχνικούς να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες σε μικρό χρονικό διάστημα. Σήμερα, υπάρχουν αμέτρητες διαθέσιμες επιλογές για να βοηθήσουν τους εγκαταστάτες να μειώσουν το κόστος εργασίας τους σε έργα. Από ανιχνευτές κίνησης που μπορούν να εγκατασταθούν μέσα σε λίγα λεπτά, μέχρι προϊόντα και εργαλεία βίντεο που μειώνουν το χρόνο ρύθμισης και διαμόρφωσης έως και 75%. Έτσι, ο εγκαταστάτης είναι σίγουρο πως μπορεί να επωφεληθεί όταν θα πρέπει να βγάλει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.

Προγραμματισμός έργου

Ο προγραμματισμός, η διαμόρφωση, η εγκατάσταση και η αναφορά ενός μεγάλου έργου ασφάλειας, μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα. Περιλαμβάνει πολλαπλά εργαλεία και πολλές ώρες για να ολοκληρωθεί και να τεκμηριωθεί. Μπορεί να περιλαμβάνει προ-διαμόρφωση υλικού, αντιστοίχιση διευθύνσεων IP και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης, διαχείριση τοποθεσιών κάμερας, πόρους, κατανομή εργασίας κ.λπ. Μη αναμενόμενα τεχνικά ζητήματα και γενικότερα άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν κατά την εργασία,  μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρά και να παρατείνουν το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου, μειώνοντας ταυτόχρονα την αποδοτικότητα. Φυσικά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για να καταστούν οι διαδικασίες αυτές πιο αποτελεσματικές.

Με τα εργαλεία λογισμικού και τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες σήμερα, οι εγκαταστάτες μπορούν να ξεκινήσουν τη ρύθμιση και την προ-διαμόρφωση χωρίς να έχουν τις κάμερες στο γραφείο τους. Χρησιμοποιώντας σχέδια και ένα σύνολο διευθύνσεων IP και κωδικών πρόσβασης από τον τελικό χρήστη, ο τεχνικός μπορεί να εισάγει ή να μεταφορτώσει όλες αυτές τις λεπτομέρειες, καθώς και τα ονόματα και τις τοποθεσίες μίας κάμερας, απευθείας στην εφαρμογή. Αυτή η γρήγορη και απλή ρύθμιση, δημιουργεί ένα σύνολο εικονικών καμερών και εξαλείφει την ανάγκη για «unboxing» και «re-boxing» προϊόντων! Αυτό μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου - έως 30% και τα προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν απευθείας από την αποθήκη του κατασκευαστή στην τοποθεσία του πελάτη απευθείας για εγκατάσταση. Μόλις οι κάμερες εγκατασταθούν «φυσικά» στο χώρο, αρκεί η σάρωση ενός κώδικα QR που περιέχει τη διεύθυνση MAC της κάμερας. Αν ο κώδικας των πραγματικών καμερών ταιριάζει με αυτόν των εικονικών καμερών, τότε ο εγκαταστάτης μπορεί να μεταφορτώσει τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις στην κάμερα.

Τοποθέτηση προϊόντος

Όταν έρχεται η ώρα για την τοποθέτηση και την εγκατάσταση προϊόντων, η ταχύτερη και ακριβέστερη εργασία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το έργο του εγκαταστάτη, προσφέροντας μοναδικά οφέλη. Για ανιχνευτές κίνησης, χαρακτηριστικά όπως ένα αποσπώμενο τερματικό για εύκολες συνδέσεις καλωδίωσης, μπορεί να μειώσει το χρόνο εγκατάστασης κάτω από έξι λεπτά ανά ανιχνευτή. Συγκρίνοντας αυτό με ανιχνευτές κίνησης που δεν διαθέτουν τέτοια χαρακτηριστικά, ο χρόνος εγκατάστασης μπορεί να διαρκέσει από οκτώ έως έντεκα λεπτά. Η ταχύτερη εγκατάσταση των ανιχνευτών συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που δαπανάται, γεγονός που επιτρέπει στους τεχνικούς να ολοκληρώνουν περισσότερες εργασίες. Αυτό ισχύει και για τις κάμερες που διαχωρίζουν τη μονάδα τοποθέτησης (πίσω μέρος) από τη μονάδα που βρίσκεται ο φακός.

Απομακρυσμένος Προγραμματισμός

Συνδυάζοντας προϊόντα τα οποία επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση, αλλά και τον απομακρυσμένο προγραμματισμό, ο τεχνικός μπορεί να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο. Μετά την αρχική ρύθμιση, ο εγκαταστάτης θα μπορεί να προσαρμόσει το οπτικό πεδίο της κάμερας αν και εφόσον αλλάξουν οι απαιτήσεις του χρήστη ακόμη και χωρίς επίσκεψη στο χώρο. Αναφορικά με τους πίνακες συναγερμού, ο απομακρυσμένος προγραμματισμός με προηγμένες δυνατότητες διάγνωσης μειώνει το κόστος,  επιτρέποντας στους τεχνικούς να προγραμματίζουν ή να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν ορισμένες λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να πάνε στην τοποθεσία που βρίσκεται ο πελάτης. Ένα σύστημα μπορεί επίσης να συνδεθεί μέσω cloud, οπότε οι εγκαταστάτες δεν χρειάζεται να προγραμματίσουν το router του πελάτη.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.