Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2019 13:30

Έξυπνες λύσεις μεταφοράς από την Dahua Technology

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
27ffcee85b4013f9a5deae858739cae9 XL 7e85fc28

Σε έναν πιο πολυάσχολο από ποτέ κόσμο, οι ζωές και οι επιχειρήσεις μας εκτίθενται συνεχώς σε όλα τα είδη περιστατικών, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και απροσδόκητα ατυχήματα. Το περασμένο έτος, η Αυστραλία ψήφισε την τροπολογία της νομοθεσίας περί εγκλημάτων…

Σε έναν πιο πολυάσχολο από ποτέ κόσμο, οι ζωές και οι επιχειρήσεις μας εκτίθενται συνεχώς σε όλα τα είδη περιστατικών, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και απροσδόκητα ατυχήματα.  Το περασμένο έτος, η Αυστραλία ψήφισε την τροπολογία της νομοθεσίας περί εγκλημάτων (Αστυνομικές Δυνάμεις στα Αεροδρόμια) που επιτρέπει στην αστυνομία να διεξάγει τυχαία ελέγχους ταυτότητας, κάτι που είναι κάπως αναποτελεσματικό, προκαλώντας επομένως μία δυσάρεστη εμπειρία στους επιβάτες. Η όλη διαδικασία, μπορεί να αντιμετωπιστεί και με ένα αποτελεσματικότερο τρόπο.

Καθημερινά, η βιομηχανία μεταφορών (χερσαίες μεταφορές/ θαλάσσιες μεταφορές /εναέριες μεταφορές) αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Το μετρό, τα δημόσια λεωφορεία, τα λιμάνια, οι χώροι στάθμευσης και άλλες εγκαταστάσεις, είναι συνήθως πλημμυρισμένες με ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου, γεγονός που καθιστά δαπανηρή και χρονοβόρα την παρακολούθηση και τον έλεγχο τους. Η Dahua Technology, έχει εργαστεί εδώ και χρόνια για να παρέχει ολοκληρωμένες έξυπνες λύσεις μεταφοράς που εγγυώνται στους υπευθύνους ενός χώρου μέγιστη ασφάλεια, υψηλή απόδοση και μεγαλύτερο κέρδος. Χάρη στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, η λύση της Dahua «Smart Transportation», έχει εφαρμοστεί ευρέως σε πληθώρα εγκαταστάσεων προσφέροντας μοναδικά οφέλη.

 

Dahua Railway Solution

Σήμερα, η ραγδαία επέκταση και ανάπτυξη των πόλεων προκαλεί μία σειρά προβλημάτων κυκλοφορίας στους δρόμους και ως αποτέλεσμα, οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι και το μετρό έχουν γίνει οι δημοφιλέστεροι τρόποι με τους οποίος οι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι η ασφάλεια, ωστόσο, οι παραδοσιακές λύσεις βιντεοεπιτήρησης δεν ανταποκρίνονται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες και συχνά οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Dahua, έχει αναπτύξει το Railway Solution, συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα και άλλες τεχνολογίες βασισμένες σε βιντεοεπιτήρηση για να βοηθήσουν τους φορείς να ανταποκριθούν σε διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο ταξίδι για τους επιβάτες. Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου της εταιρίας που είναι εγκατεστημένες στις εισόδους/εξόδους μπορούν να καταγράψουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπινα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια θα συγκριθούν με εικόνες που είναι αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων. Στη συνέχεια το όλο σύστημα θα ενεργοποιήσει ένα συναγερμό και το άτομο που εισήλθε στην περίμετρο (εφόσον βρίσκεται σε black list) θα συλληφθεί αμέσως από την αστυνομία. Ακόμα, λειτουργίες όπως η καταμέτρηση ατόμων και η διαχείριση του πλήθους, θα βοηθήσουν και τα καταστήματα λιανικής να αυξήσουν τα κέρδη τους και την αποτελεσματικότητα τους, ενώ η πρόωρη προειδοποίηση συμβάντος θα ανιχνεύσει ακόμα και τους επιβάτες που μπορεί να πέσουν από την πλατφόρμα.

Ένα επιτυχημένο… Case Study!

Το σύστημα αστικών συρμών της Ρεσίφε μεταφέρει περίπου 400 χιλιάδες επιβάτες την ημέρα  και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό φορέα σε αριθμό χρηστών στη Βραζιλία. Για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές ταξίδι για τους επιβάτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η ασφάλεια του μετρό με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό παρακολούθησης. Η Ρεσίφε είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Βραζιλίας και πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο. Η μητροπολιτική της περιοχή έχει 3.743.854 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη στη βόρεια Βραζιλία. Με συνεισφορά ύψους 61,5 εκατομμυρίων BRL για επενδύσεις στις βελτιώσεις του μετρό, η Companhia Brasileira de Trens Urbanos (CBTU) ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο αποκατάστασης σταθμών, συρμών και ηλεκτρικών συστημάτων. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι προχώρησαν στην απόκτηση 1380 καμερών ασφαλείας υψηλής ανάλυσης από την Dahua Technology για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος επιτήρησης. Το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης της  Dahua έρχεται με ενσωματωμένα video analytics και παρακολουθεί ταυτόχρονα 52 τοποθεσίες σε ακτίνα 71 χλμ. Το έργο συνδυάζει τέσσερα μοντέλα δικτυακών καμερών της Dahua. Οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της εγκατάστασης, είναι εξοπλισμένες με συμπίεση Η.265 και είναι οι DH-IPC-HF5231EN-Z-S2, DH-IPC-HF5231EN-S2, DH-IPC-HDBW8231E-ZS2 και DH-SD65F230FN-H. Οι εν λόγω κάμερες λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο συλλαμβάνοντας εικόνες υψηλές ευκρίνειας. Η ποσότητα των δεδομένων που αναλύεται καθημερινά είναι τεράστια, ωστόσο χάρη στο πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265, μειώνεται το κόστος αποθήκευσης έως και 50% σε σχέση με το Η.264 χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας. Ο εξοπλισμός ενίσχυσε την ασφάλεια των κεντρικών και νότιων γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου του Περναμπούκο και επέτρεψε στους διαχειριστές του συστήματος να αποκτήσουν μία λεπτομερή «άποψη» για τις δραστηριότητες του μετρό, ειδικά σε ώρες αιχμής ή κατά τη διάρκεια τουριστικών εκδηλώσεων, όπως το Καρναβάλι.

 

Dahua Airport Solution

Μία ακόμα λύση που προσφέρει η εταιρία ακούει στο όνομα «Dahua Airport Solution». Το Dahua Airport Solution παρέχει στους πελάτες πιο αποτελεσματικές λύσεις οπτικού ελέγχου, οι οποίες προσαρμόζονται κατάλληλα στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται οι πτήσεις, στους τερματικούς σταθμούς, αλλά και στους δημόσιους χώρους, προκειμένου να ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες παρακολούθησης, όσο και στην έγκαιρη προειδοποίηση της σύγχρονης ασφάλειας των αεροδρομίων. Εκτός από τον εξοπλισμό βιντεοεπιτήρησης, τον έλεγχο πρόσβασης και τον συναγερμό, το Dahua Airport Solution ενσωματώνει επίσης και τεχνολογίες cloud computing, τεχνητής νοημοσύνης, μεγάλα δεδομένα και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες για να προσφέρει στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας. Ειδικότερα, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εφαρμόζεται για την ανάλυση τη συμπεριφοράς των επιβατών, την ανίχνευση του προσωπικού, την ανίχνευση αποσκευών, την ανάλυση της πυκνότητας του πληθυσμού και άλλες λειτουργίες που μπορούν να προειδοποιήσουν έγκαιρα την αστυνομία. Η περίμετρος του αεροδρομίου παρακολουθείται με τεχνολογία θερμικής απεικόνισης, ενώ χάρις την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οι φορείς ασφαλείας μπορούν να εντοπίσουν άμεσα ένα ανεπιθύμητο άτομο που έχει εισέλθει στον χώρο του αεροδρομίου. Τέλος, θα συναντήσουμε και τη λειτουργία απογείωσης και προσγείωσης. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών είναι το πιο επικίνδυνο και πολύπλοκο στάδιο κατά τη διάρκεια μίας πτήσης. Με το σύστημα που έχει αναπτύξει η Dahua μπορεί να παρακολουθεί πλήρως την κατάσταση της απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών, ανιχνεύοντας αφύσικες συνθήκες εγκαίρως.

Το 2018, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Σρι Λάνκα υιοθέτησε το σύστημα παρακολούθησης περιμέτρου και θερμικής απεικόνισης της Dahua. Το σύστημα εγγυάται την απογείωση και την προσγείωση περισσότερων από 60.000 αεροσκαφών και ταυτόχρονα την ασφάλεια 10 εκατομμυρίων επιβατών. Το σύστημα συλλέγει αποτελεσματικά εικόνες όλο το εικοσιτετράωρο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως ολικό σκοτάδι, λάμψη, οπίσθιος φωτισμός, ομίχλη, νέφος, βροχή κ.λπ., μειώνοντας παράλληλα τους ψευδείς συναγερμούς. Το επίπεδο ασφάλειας του αερολιμένα έχει βελτιωθεί περαιτέρω και η αποτελεσματικότητα της ασφάλειας έχει βελτιστοποιηθεί. Η εταιρία ωστόσο παρέχει και πληθώρα άλλων λύσεων όπως:

Dahua Public Bus Solution: Η λύση αυτή στοχεύει να βοηθήσει τις εταιρείες λεωφορείων να μειώσουν τους κινδύνους. Η κάμερα στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου μπορεί να ανιχνεύσει και να αναλύσει τη συμπεριφορά του οδηγού, όπως το χασμουρητό ή τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση και ενεργοποιεί άμεσα συναγερμό.

Dahua Highway Solution: Παρέχει παρακολούθηση βίντεο HD ανεξάρτητα από τις κακές καιρικές συνθήκες ή το σκοτεινό περιβάλλον. Η διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα, επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το δρόμο από ένα απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Dahua Port Solution: Η τεχνολογία αναγνώρισης αριθμού εμπορευματοκιβωτίων της Dahua, επιτρέπει στις κάμερες ασφαλείας να αναγνωρίσουν αυτόματα την πινακίδα κυκλοφορίας, το ISO, το βάρος του οχήματος και άλλες πληροφορίες, βοηθώντας έτσι τους διαχειριστές των λιμένων στην εξοικονόμηση του συνολικού κόστους.

Dahua Parking Solution: Ενσωματώνει ANPR κάμερες και Video Analytics για τη βελτίωση της απόδοσης της στάθμευσης, ενώ ο εντοπισμός των οχημάτων μέσω του ενσωματωμένου χάρτη (E-Map) βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών.

Οι έξυπνες λύσεις μεταφοράς της Dahua Technology καλύπτουν όλους τους σημαντικούς τομείς της μεταφοράς. Το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης Dahua παρέχει όχι μόνο υψηλότερη ασφάλεια αλλά και καλύτερες υπηρεσίες με υψηλή απόδοση και χαμηλότερο κόστος.

{gallery}7598{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...