Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2019 01:48

BRADY BMP21PLUS

Επαγγελματική σήμανση εγκαταστάσεων

Γράφει: Στάθης Παπαχριστοφίλου
6a12f23675c6612758a54fd8c9f21554 XL 98d2ef6b

Η σωστή σήμανση εγκαταστάσεων και υποδομών είναι ένα πολύ παρεξηγημένο θέμα. Δεν είναι μακριά οι εποχές όπου οι τεχνικοί δεν έκαναν καμία σήμανση στα καλώδια και τους πίνακες ή χρησιμοποιούσαν απλά χάρτινα αυτοκόλλητα γραφείου στα οποία έγραφαν με στυλό που σύντομα έσβηνε.

Η σωστή σήμανση εγκαταστάσεων και υποδομών είναι ένα πολύ παρεξηγημένο θέμα. Δεν είναι μακριά οι εποχές όπου οι τεχνικοί δεν έκαναν καμία σήμανση στα καλώδια και τους πίνακες ή χρησιμοποιούσαν απλά χάρτινα αυτοκόλλητα γραφείου στα οποία έγραφαν με στυλό που σύντομα έσβηνε. Ετσι βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να ψάχνουν κυρίως τα καλώδια τους απο την αρχή για να τα αντιστοιχήσουν στις σωστές θέσεις τους. Και πόσο μάλλον όταν αυτά βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους ή ψηλά σε στύλους καμερών και να επαναλάβουν μια δουλειά που κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει. Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Τώρα οι τεχνικοί είναι πλέον ενημερωμένοι και ζητούν μία επαγγελματική προσέγγιση όσον αφορά τη σήμανση ώστε να μην χάνουν χρόνο. Σχεδόν απαιτούν, θα λέγαμε, να υπάρχει σωστή σήμανση, ώστε να διακριθεί και το επίπεδο ποιότητας της δουλειάς τους. Επίσης οι υπάρχουσες διαθέσιμες λύσεις σήμανσης επαγγελματικής ποιότητας έχουν γίνει πολύ εύκολες στη χρήση και προσφέρονται σε οικονομική τιμή. Παράδειγμα αποτελούν οι εκτυπωτές θερμικής μεταφοράς (thermal transfer) που «καίνε» το μελάνι επάνω στην ετικέτα, ώστε να μην ξεθωριάζει ποτέ.

Η εταιρία BRADY ειδικεύεται σε σήμανση επαγγελματικού επιπέδου και διαθέτει ένα εκτυπωτή χειρός πολύ εύκολο στη χρήση και με μεγάλη γκάμα ετικετών. Η νεότερη αναβάθμιση του εκτυπωτή χειρός, το μοντέλο BMP21PLUS της BRADY, περιλαμβάνει ελληνικά σύμβολα για εκτύπωση και σήμανση στη… δική μας γλώσσα. Διαθέτει επίσης 215 ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά, δικτυακά, τηλεφωνικά σύμβολα αλλα και barcode, datamatrix και QRcode.

Πρόκειται για εκτυπωτή χειρός ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρολόγους και εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, δικτύων voice/data και για σήμανση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καλωδίων, πινάκων κ.λπ.

Ο BMP21PLUS υποστηρίζεται από ποικιλία αυτοκόλλητων ετικετών και σε διάφορα χρώματα. Το υλικό των ετικετών είναι βινύλιο και πολυέστερας τα οποία είναι κατάληλλα για μόνιμη χρήση σε εξωτερικές συνθήκες, είναι αδιάβροχα και ιδιαίτερα ανθεκτικά (στην κόλλα τους) ακόμα και σε σκόνες, βρώμα, λάσπες και υγρά. Για να γίνει αντιληπτό το επίπεδο ποιότητας, αρκεί να αναφέρουμε οτι η κάθε ετικέτα αποτελείται απο τέσσερα στρώματα, ένα στρώμα πάνω στο οποίο εφαρμόζει η ειδική επιφάνεια εκτύπωσης κάθε φορά και ένα υπόστρωμα όπου εφαρμόζεται η ειδική κόλλα ανάλογα με την επιφάνεια που θα κολληθεί η ετικέτα, καθώς κάθε επιφάνεια χρειάζεται διαφορετική κόλλα (π.χ. σε καλώδιο, σε μεταλλική επιφάνεια, σε επιφάνεια με βαφή πούδρας κ.λπ.). Η κόλλα τους είναι τόσο καλή που η ετικέτα δεν ξεκολλά απο το καλώδιο ακόμα και όταν αυτή βρίσκεται μόνιμα βυθισμένη μέσα σε νερό, όπως στα πλημμυρισμένα φρεάτια. Όπως είπε και ένας τεχνικός που χρησιμοποίησε τα προϊόντα της BRADY πρόσφατα: «η ετικέτα είναι τόσο καλή που αν δεν τη χρησιμοποιήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις την ποιότητά της».

Όλα τα υλικά καλύπτουν το διεθνές στάνταρ για τη σήμανση εγκαταστάσεων TIA/EIA606 που πρέπει να τηρούν οι εγκαταστάστες στα καλώδια και τους πίνακες, αλλα και στις υποδομές, στις σχάρες, στα κανάλια, στις σωληνώσεις, ακόμα και στα φρεάτια.

Ο BMP21PLUS κάνει τη σήμανση τόσο εύκολη και γρήγορη όσο και η εγγραφή με το χέρι. Επιτυγχάνει καθαρή και μόνιμη εκτύπωση ετικετών που αποτελούνται από συνεχόμενες ταινίες, ώστε να κόβονται με το ενσωματωμένο ψαλίδι στο μήκος που χρειάζεται. Διαθέτει επίσης έτοιμες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ανάλογα με το πάχος καλωδίου, εκτυπώνει οριζόντια και κάθετα και μπορεί να επαναλαμβάνει το κείμενο συνεχώς σε ολόκληρη την ετικέτα, ώστε να φαίνεται απο όποια πλευρά του καλωδίου και αν το κοιτάει κανείς. Φυσικά βγάζει αυτόματα αύξοντα αριθμό εάν θέλουμε πολλαπλά όμοια αντίγραφα της ίδιας ετικέτας. Στις ετικέτες περιλαμβάνονται και θερμοσυστελλόμενοι σωληνίσκοι που μπορούν να εκτυπωθούν κανονικά μέσα στον εκτυπωτή και μετά να περαστούν στο καλώδιο, ώστε να θερμανθούν και να μείνουν μόνιμα επάνω στο καλώδιο.

Είναι φορητός, καθώς λειτουργεί και με μπαταρία, και ανθεκτικός, με ελαστικά προστατευτικά, ώστε να αντέχει στα χτυπήματα όταν μεταφέρεται σε κάθε εργασία. Μπορεί να δεχθεί και επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ειδικό μαγνήτη, ώστε να στηρίζεται σταθερά σε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες, επιτρέποντας στον τεχνικό να δουλεύει με τα χέρια του ελεύθερα. Ολα μπαίνουν σε ένα βαλιτσάκι μεταφοράς, ώστε να έχουμε οργανωμένη τη λύση επαγγελματικής σήμανσης του συνεργείου μας. Απευθύνεται σε ηλεκτρολόγους, εγκαταστάτες δικτύων, μηχανικούς, ηλεκτρονικούς και συντηρητές – επισκευαστές σε σήμανση καλωδίων, πριζών, ρεγκλετών, κατανεμητών, racks, καμερών, ακόμα και σε σήμανση λειτουργίας συσκευών, καθώς περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά σύμβολα. 

Η εταιρία BRADY διαθέτει και πλήρη γκάμα από μεγαλύτερα μοντέλα, ιδανικά για συνεχή χρήση με απαιτήσεις για εκατοντάδες ή και χιλιάδες ετικέτες κάθε ημέρα, όπως εργοστάσια, αποθήκες, παραγωγή συσκευών, πλακετών, κ.λπ. Ο εκτυπωτής Μ611 ο οποίος ονομάζεται mobile, επιτρέπει την εκτύπωση έτοιμων αρχείων από το κινητό του τεχνικού ή απο τον υπολογιστή του ενώ παραμένει φορητός και μεταφέρεται εύκολα σε κάθε δουλειά.

{gallery}7777{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...