Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Φεβρουαρίου 2020 22:04

«Wait, there is more»

AI Show από την Dahua Technology και τη Novatron Security Distribution στη Θεσσαλονίκη!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F97f064fc3158a26835c25d921206c6d2 XL

Τη Τετάρτη 29/1 το Security Report ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα και βρέθηκε στα Village Cinemas στο Mediterranean Cosmos, για να παρακολουθήσει το «Wait, there is more», την επιτυχημένη συνέχεια του «Dahua Starlight show» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος στη χώρα μας!

Τη Τετάρτη 29/1 το Security Report ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα και βρέθηκε στα Village Cinemas στο Mediterranean Cosmos, για να παρακολουθήσει το «Wait, there is more», την επιτυχημένη συνέχεια του «Dahua Starlight show»  που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος στη χώρα μας! Το AI Show προσέλκυσε περισσότερους από 100 επαγγελματίες εγκαταστάτες του κλάδου της ασφάλειας και για ακόμα μία φορά, ο ενθουσιώδης παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει, με το δικό του μοναδικό τρόπο, όλες τις πρωτοποριακές λύσεις που φέρνει η Dahua το 2020.

Μια ακόμη γιορτή της τεχνολογίας από την Dahua Technology και τη Novatron Security Distribution ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το «Wait, there is more» αποτελεί την επιτυχημένη συνέχεια του «Dahua Starlight show»  που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος στη χώρα μας. Ο πλέον γνώριμος στο ελληνικό κοινό Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες κατά τη διάρκεια του Show, έδωσε για 6η φορά το παρόν στη χώρα μας για να μοιραστεί με το κοινό των εγκαταστατών, όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες που φέρνει ο τομέας της ασφάλειας.

Ο κος Węglarz, ο οποίος δεν έκρυψε τη συμπάθια του για τη χώρα μας και την ελληνική «κουζίνα»,  χρησιμοποιεί την εμπειρία του στον τομέα του CCTV σε συνδυασμό με την αγάπη του για τις σύγχρονες τεχνολογίες, για να μοιραστεί τη γνώση του με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια του event, ο εισηγητής επικεντρώθηκε στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα προϊόντα μετάδοσης, την ψηφιακή σήμανση και άλλες λύσεις που ξεπερνούν τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διευθύνοντα Σύμβουλου  της Novatron Security Distribution, κ. Άγγελου Γαλλή, ο οποίος μίλησε με λίγα λόγια για την εταιρία, αλλά και το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα ασφαλείας. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κος Jacek Weglarz, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν και σε όλα όσα έχει αναφέρει στα προηγούμενα event που πραγματοποιήθηκαν στη Ελλάδα.

Ο κος Jacek Weglarz ξεκίνησε λοιπόν τη ομιλία του, μιλώντας για την συνολική υποστήριξη που παρέχει η εταιρία στους εγκαταστάτες-συνεργάτες της. Η Dahua αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για αυτό παρέχει στους συνεργάτες της ανακοινώσεις σχετικά με ευπάθειες, αλλά και συνιστώμενες μεθόδους πρόληψης. Το κομμάτι που στάθηκε περισσότερο ο εισηγητής κατά την ομιλία του, ήταν οι σειρές προϊόντων της Dahua, Lite, Pro και Ultra και τα Video Analytics που συναντάμε σε κάθε μία από τις προϊοντικές σειρές. Ξεκινώντας λοιπόν με την σειρά Lite, ο ομιλητής έκανε μία αναφορά στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε. Η εν λόγω σειρά προσφέρει κάμερες σε ανάλυση 2/4/5 και 8MP, διαθέτει αλγόριθμο συμπίεσης Η.264/Η.265, Video Analytics (SMD+, περιμετρική ασφάλεια κ.λπ.), τεχνολογία HLC (High Light Compensation) για την απεικόνιση πολύ φωτεινών σημείων και WDR στα 120dB για την εξισορρόπηση των διάφορων επιπέδων φωτισμού.

Σειρά, είχε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων «PRO». Η σειρά PRO έρχεται με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τον αισθητήρα Starvis της SONY, αλγόριθμο συμπίεσης Η.265+, για μείωση του Bandwidth και αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, περισσότερα Video Analytics (παραβίαση γραμμής, απώλεια αντικειμένων κ.ά.) και φυσικά την πρωτοποριακή τεχνολογία που ακούει στο όνομα ePoE. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι ένας νέος τρόπος για την επίτευξη μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ μίας IP κάμερας και ενός switch, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και παράλληλα την εξοικονόμηση του κόστους και της καλωδίωσης, αφού δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναμεταδότη. Χάρη στη νέα τεχνολογία επιτυγχάνεται πλήρη αμφίδρομη μετάδοση εμβέλειας 800 μέτρων με ταχύτητα 10Mbps ή 300 μέτρων με ταχύτητα 100Mbps, μέσω Cat 5 ή μέσω ομοαξονικού καλωδίου, απλοποιώντας σημαντικά την κατασκευή του δικτύου. Για να γίνει πιο κατανοητή η τεχνολογία ePoE, ο κος Jacek Weglarz, έδειξε και μία σειρά από βίντεο όπου χρησιμοποιήθηκε καλώδιο 900 μέτρων! Ταυτόχρονα, ο εισηγητής δεν έκρυψε  και την εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας! Τζατζίκι, σουβλάκι, γύρο, μουσακά, τυρί φέτα, μαστίχα – αυτά τα πράγματα τον κάνουν ακόμα πιο ευτυχισμένο όταν επισκέπτεται τη χώρα μας και για του λόγου το αληθές έδειξε το βίντεο του στο youtube και το δημοφιλές Power over Tzatziki!

Τέλος, σειρά είχε η γκάμα προϊόντων ULTRA. H εν λόγω σειρά έρχεται κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως advanced video analytics (καταμέτρηση ατόμων, heat maps, ALPR, αναγνώριση προσώπου), WDR στα 140dB, τεχνολογίες SSA, HLC, αλγόριθμους smart defog κ.ά. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα νέα NVR και οι κάμερες της εταιρίας, έρχονται με νέους αλγόριθμους, ώστε να επωφεληθούν οι πελάτες της εταιρίας από τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Μερικά από τα νέα γνωρίσματα των δικτυακών καταγραφικών, είναι η αναγνώριση των χαρακτηριστικών ενός ανθρώπου (π.χ. φύλο, γένια, γυαλιά, αξεσουάρ, ύψος κ.λπ.) και ενός αυτοκινήτου (χρώμα, τύπος κ.λπ. ). Κατά την ανάλυση της σειράς PRO, παρουσιάστηκαν και πολλές PTZ κάμερες, όπως οι SD6AE530U-HNI, SD60430U-HNI, SD59430U-HNI και SD6CE230U-HNI, καθώς και δεκάδες βίντεο με τις δυνατότητες των εν λόγω καμερών. 

Κατά τη διάρκεια του event o κος Weglarz στάθηκε σε πολλά προϊόντα της Dahua. Ένα από αυτά είναι το tester «PFM906». Η εν λόγω συσκευή, αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον επαγγελματία εγκαταστάτη που χαρίζει ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Διαθέτει IPS οθόνη αφής 7’’, ανάλυση 1920×1200 και υποστηρίζει σήμα από κάμερες τεχνολογίας IP, HDCVI/AHD/TVI/CVBS και SDI. Το tester διαθέτει επίσης μία είσοδο/έξοδο HDMI, θύρα audio in/out, θύρα PoE, ενώ προσφέρει μεγάλη αυτονομία έως και 10 ώρες.

Ψηφιακή σήμανση από τη Dahua

Η Ψηφιακή Σήμανση – Digital Signage είναι ένας τρόπος προώθησης που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια διαφημιστική και ενημερωτική μέθοδο που χρησιμοποιεί από απλές τηλεοράσεις μέχρι και πολλαπλές οθόνες υψηλής ευκρίνειας σε διάφορους σχηματισμούς και μεγέθη (video wall). Οι οθόνες αυτές αναπαράγουν οπτικοακουστικό υλικό που είτε διαφημίζει προϊόντα και υπηρεσίες, είτε ενημερώνει τους πελάτες για προσφορές και εταιρικά νέα. H Dahua Technology ήρθε με λύσεις ψηφιακής σήμανσης στο show που πραγματοποιήθηκε στο Mediterranean Cosmos και ο Jacek Weglarz ανέδειξε τα χαρακτηριστικά των εν λόγω συσκευών. Ο εισηγητής αρχικά έκανε μια αναφορά στα οφέλη που προσφέρουν οι ψηφιακές σημάνσεις έναντι του χαρτιού και στη συνέχεια μίλησε στο κοινό για τη διαθέσιμη γκάμα προϊόντων της Dahua. Η Dahua διαθέτει ψηφιακές σημάνσεις  με υψηλής ποιότητας πάνελ, ενσωματωμένο λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων, Wi-Fi, Ethernet οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν είτε στο έδαφος, είτε στον τοίχο. Η πλατφόρμα της Dahua «MPS», είναι το λογισμικό που επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση των εν λόγω συστημάτων. Ο χρήστης μπορεί από απομακρυσμένο σημείο να φορτώσει την διαφήμιση που επιθυμεί να προβάλει, να ορίσει χρονοδιαγράμματα προβολής κ.ά. Οι συσκευές ψηφιακής σήμανσης που διαθέτει η Dahua μπορούν να τοποθετηθούν σε εστιατόρια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ασανσέρ, αλλά και σε άλλου τύπου εγκαταστάσεις.

Switches, Access Control και Parking Lot λύσεις!

Ο επίλογος του event είχε επαγγελματικές λύσεις για τη μετάδοση δεδομένων, τον έλεγχο πρόσβασης και φυσικά τη στάθμευση οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα είδαμε λύσεις για τη βελτίωση της απόδοσης της στάθμευσης με κάμερες ANPR, Video Analytics και emaps, τα οποία βοηθούν στον εντοπισμό των οχημάτων και βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών. Όσον αφορά τα switches που διαθέτει η εταιρία, συναντήσαμε πολλές λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για εφαρμογές μετάδοσης βίντεο με PoE και Hi-PoE θύρες που παρέχουν ισχύ έως 60W (ανά θύρα και έως και 360W συνολική ισχύ) σε συσκευές PoE, όπως κάμερες. Τέλος, σε ότι αφορά τις συσκευές ελέγχου πρόσβασης, η Dahua διαθέτει λύσεις για όλες τις απαιτήσεις όπως controllers πολλαπλών θυρών, αλλά και standalone συσκευές που λειτουργούν αυτόνομα και είναι διαχειρίσιμες μέσω software. Τα standalone προϊόντα της Dahua, επιτρέπουν τη παραμετροποίηση των ρυθμίσεων χωρίς τη χρήση Η/Υ, αφού συνδυάζουν controller και reader σε μία συσκευή, μπορούν να αποθηκεύσουν έως 150.000 συμβάντα, διαθέτουν alarm και δείκτη προστασίας IP65 (τα μοντέλα για εξωτερική χρήση) και IP55. Όσο αφορά τις μεγάλες εγκαταστάσεις, όπου απαιτείται η διαχείριση πολλαπλών θυρών, είναι διαθέσιμοι διάφοροι controller, όπως ο ASC1204C, που έρχεται σε μεταλλικό κουτί με διακόπτη tamper και κλειδί, ενσωματωμένο τροφοδοτικό και υποδοχή για μπαταρία.

Άψογο στην οργάνωση και στην τεχνική ενημέρωση, το AI Show από την Dahua Technology και την Novatron Security Distribution άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε παρευρισκόμενο. Τα πολυάριθμα βίντεο, η παρουσίαση δεκάδων προϊόντων και η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου, επιβεβαιώνει ότι το show που διοργάνωσαν από κοινού οι εταιρίες αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο αναφοράς για το μέλλον του CCTV.  Η εκδήλωση έκλεισε με ποτό, πλούσιο φαγητό και με πολλά δώρα προς κάθε παρευρισκόμενο.

{gallery}8006{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...