Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
17 Μαρτίου 2020 14:32

Dahua HDCVI 6.0

Νέα προϊόντα με Full Color, 4Κ και AI μέσα στο 2020!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F5b12801f8c616ab12fca54f3a5aaf5b5 XL

Με αφορμή την έκθεση Intersec 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Dubai, η Dahua Technology ανοίγει «τα χαρτιά» της, αποκαλύπτοντας και φέτος τις τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μερικά από αυτά, το νέο HDCVI 6.0, η νέα σειρά WizSense και οι νέες Full Color κάμερες!

Με αφορμή την έκθεση Intersec 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Dubai, η Dahua Technology ανοίγει «τα χαρτιά» της, αποκαλύπτοντας και φέτος τις τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μερικά από αυτά, το νέο HDCVI 6.0, η νέα σειρά WizSense και οι νέες Full Color κάμερες!

Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, η Dahua έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην “καινοτομία, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση”, η οποία φυσικά οδηγεί στη γέννηση και στην εξέλιξη των λύσεων HDCVI. Τo HDCVI έκανε την πρώτη εμφάνιση το 2012 και η Dahua παρουσίασε την πρώτη γενιά προϊόντων HDCVI το 2013. Το 2014 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά καμερών και υβριδικών ομοαξονικών DVR, μαζί με το HD-over-coax 2.0. Μέσα στο πρώτο ήμισυ του 2015 η Dahua είχε αυξήσει τις αποστάσεις μετάδοσης, είχε αναβαθμίσει την ομοαξονική εκπομπή και διέθετε εισαγωγικές λύσεις ανάλυσης 1080p. Τo HDCVI έχει σχεδιαστεί ως ένα ανοικτό σύστημα, και η Dahua έχει μοιραστεί ευρέως τις τεχνικές πληροφορίες και τα σχετικά πρωτόκολλα, ώστε να ενθαρρυνθεί η ευρεία χρήση του από τρίτους κατασκευαστές. Το 2019 η εταιρία παρουσίασε το HDCVI 5.0, το οποίο διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά του συστήματος HD-over-Coax προσθέτοντας πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως η έξυπνη κωδικοποίηση H.265+.

Τώρα, το HDCIV 6.0, φέρνει νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως 4Κ ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, κωδικοποίηση AI, αμφίδρομη επικοινωνία, χαμηλότερο κόστος και πολλά ακόμα. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η νέα λύση της εταιρίας.

HDCVI 6.0

4Κ: Ενώ τα παραδοσιακά προϊόντα 4K HD over-coax επιτρέπουν μόνο 15fps, η τεχνολογία που προσφέρει σήμερα η Dahua διπλασιάζει στην ουσία το ρυθμό αναπαραγωγής εικόνων, επιτυγχάνοντας 30fps σε ζωντανή προβολή. Το 4K σε πραγματικό χρόνο προσφέρει μια ανώτερη οπτική εμπειρία, μεγαλύτερη κάλυψη και περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος. Επιπλέον, με τη βοήθεια του AI Coding, οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το κόστος αποθήκευσης που προκύπτει από τη βελτίωση της εικόνας.

Κωδικοποίηση ΑΙ: Το AI Coding της Dahua, δίνει έμφαση στον άνθρωπο και το όχημα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα streaming σε σύγκριση με το H.265. Ταυτόχρονα, η κωδικοποίηση αυτή, μειώνει το ρυθμό μετάδοσης δεδομένων για την εξοικονόμηση του κόστους αποθήκευσης στο σκληρό δίσκο.

Αμφίδρομη επικοινωνία: Το HDCVI 6.0 υποστηρίζει επίσης την αμφίδρομη επικοινωνία, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ της κάμερας και του καταγραφικού, με ήχο. Η τεχνολογία επιτρέπει την αμφίδρομη ηχητική ενδοεπικοινωνία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προειδοποίηση των εισβολέων ή για την επαλήθευση ενός περιστατικού.

Full Color κάμερες

Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology ανέπτυξε μία νέα σειρά έγχρωμων καμερών, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων.

Η Dahua λοιπόν παρουσιάζει δύο νέες σειρές έγχρωμων καμερών τη σειρά «LED» και τη σειρά «Non IR». Οι νέες κάμερες υιοθετούν δύο φακούς μεγάλης διαπερατότητας που συλλέγουν υψηλότερη ποσότητα φωτός και παρουσιάζουν μια πιο ζωντανή και πολύχρωμη εικόνα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Οι κάμερες της σειράς LED είναι εξοπλισμένες με LED που χρησιμεύει ως πρόσθετο φως σε σκοτεινό περιβάλλον. Οι κάμερες της σειράς Non IR δεν διαθέτουν συμπληρωματική φωτεινή συσκευή, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη μείωση της φωτορύπανσης!

WizSense/WizMind και… Ενισχυμένη ΑΙ!

Για να επιταχυνθεί  η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρία λανσάρει και μία νέα σειρά καταγραφικών με την ονομασία «WizSense». Η νέα προϊοντική σειρά που βασίζεται στην βαθιά εκμάθηση, επικεντρώνεται στους ανθρώπους και τα οχήματα, παρέχοντας στους χρήστες πολύτιμες πληροφορίες.

Η σειρά WizSense έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων απλών χρηστών. Τα οφέλη της περιλαμβάνουν ακριβή πρόβλεψη πριν από ένα γεγονός, άμεση αποτροπή κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος,  γρήγορη αναζήτηση στόχων μετά από ένα συμβάν, εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, κ.λπ. Η ακριβής πρόβλεψη πραγματοποιείται μέσω του SMD Plus, το οποίο αναλύει τα σχήματα των ανθρώπων και των οχημάτων με βάση τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης. Καταργεί αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από σταγόνες βροχής, φύλλα, κατοικίδια ζώα, έντομα, φως, κ.ά.,  επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στις πραγματικές απειλές.

Όσον αφορά την ικανότητα πρόβλεψης, η σειρά υποστηρίζει επίσης την περιμετρική προστασία, η οποία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το SMD Plus. Με άλλα λόγια, επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν πιο ευέλικτους κανόνες ανάλογα με τις συνθήκες και την περίσταση. Παρόλο που το SMD Plus εφαρμόζεται από προεπιλογή σε ολόκληρη τη σκηνή, η περιμετρική προστασία εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ειδικά εκεί που πρέπει να εντοπιστεί η κατεύθυνση της κίνησης.

Εκτός από την αναγνώριση του αν ο στόχος είναι ένα άτομο ή ένα όχημα, τα WizSense είναι επίσης εξοπλισμένα με δυνατότητες ανίχνευσης και αναγνώρισης προσώπου για να βοηθήσουν περαιτέρω στην εξακρίβωση στόχων. Συγκρίνοντας τις εικόνες προσώπου με αυτές που καταγράφονται στην προσαρμοσμένη βάση δεδομένων, μπορούμε να ορίσουμε black lists, white lists, VIP αναγνώριση κ.λπ.

Επιπλέον, με βάση την έξυπνη ανάλυση βίντεο, η σειρά προϊόντων παρέχει επίσης άμεσες λειτουργίες αποτροπής, στέλνοντας push notifications και βίντεο στους χρήστες. Τέλος, χαρακτηριστικά όπως η αναζήτηση εικόνων προσώπου και η αναζήτηση χαρακτηριστικών προσώπου μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της αναζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποθήκευση δεδομένων διασφαλίζεται μέσω της κωδικοποίησης AI, η οποία εξοικονομεί χώρο στο σκληρό δίσκο διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα της εικόνα.

Παρέχοντας άφθονες λειτουργίες, η σειρά εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ασφάλεια στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας αλγόριθμους κρυπτογράφησης πιστοποιημένους από την TÜV Rheinland και την UL (Underwriters Laboratories). Όσον αφορά τη «WizMind», αυτή είναι μια high-end AI σειρά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες των WizSense, καθώς και άλλες έξυπνες λειτουργίες όπως  καταμέτρηση ανθρώπων, ANPR, κ.λπ.

Όλες οι προαναφερθείσες τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά σε πληθώρα εγκαταστάσεων και σε σκοτεινά μέρη όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος. Χρησιμεύουν επίσης σε σταυροδρόμια, σχολεία ή εισόδους κατοικημένων περιοχών, όπου συχνά μετακινούνται άνθρωποι και οχήματα. Ισχύουν επίσης σε οποιοδήποτε σημείο όπου θέλουμε να ορίσουμε συγκεκριμένους κανόνες, όπως σε τράπεζες, ζωολογικούς κήπους και καζίνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι έξυπνες λύσεις της Dahua δεν εξυπηρετούν μόνο τις αρχές επιβολής του νόμου, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το σταθμό παρακολούθησης. Οι διαχειριστές αυτών των συστημάτων μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους λίστες, για να διαχειριστούν κάθε επισκέπτη με ανάλογο τρόπο (V.I.P./Black list/ White list), ενεργοποιώντας για παράδειγμα ένα συναγερμό.

Το 2020, η Dahua έρχεται με προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής παρέχοντας ολοκληρωμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες  για να εξυπηρετήσει τους συνεργάτες και τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

{gallery}8121{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...