Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
17 Μαρτίου 2020 15:19

Τα προϊόντα συναγερμού της Hikvision ενισχύουν την προστασία σπιτιών και επιχειρήσεων

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
a97946cca995199f6fdc238b72f11bd3 XL 0475c652

Τα συστήματα συναγερμού είναι διαθέσιμα εδώ και δεκαετίες, ωστόσο πολλά από αυτά προσφέρουν ελάχιστη λειτουργικότητα. Η Hikvision φέρνει στην αγορά μια σειρά από νέες και καινοτόμες τεχνολογίες, για να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τόσο των οικιακών χρηστών…

Τα συστήματα συναγερμού είναι διαθέσιμα εδώ και δεκαετίες, ωστόσο πολλά από αυτά προσφέρουν ελάχιστη λειτουργικότητα. Η Hikvision φέρνει στην αγορά μια σειρά από νέες και καινοτόμες τεχνολογίες,  για να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τόσο των οικιακών χρηστών, όσο και των σύγχρονων επιχειρήσεων. Η Hikvision πάει το επίπεδο των συναγερμών σε άλλο επίπεδο!

Κανείς δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε εγρήγορση περιμένοντας μια πιθανή παραβίαση στο σπίτι ή στο γραφείο του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λύσεις συναγερμού είναι πολύ σημαντικές για τους χρήστες, ενώ ο εντοπισμός και η άμεση αντίδραση σε οποιοδήποτε περιστατικό με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη.

Δεν είναι όμως όλα τα σενάρια και οι καταστάσεις ίδιες και σίγουρα κάθε εγκατάσταση απαιτεί ένα ξεχωριστό είδος συναγερμού. Για αυτό ακριβώς το λόγο η Hikvision προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων συναγερμού, που έρχονται να ικανοποιήσουν διαφορετικές απαιτήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις για παράδειγμα, ένας πελάτης πρέπει να γνωρίζει πότε παραβιάζεται η περίμετρος μίας τοποθεσίας. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι επιτακτική ανάγκη, η παρακολούθηση πολλαπλών εισόδων, ώστε να είναι άμεση η αντίδραση σε περίπτωση που π.χ. ένας δημόσιος χώρος ή ένα κτήριο δεχτεί επίθεση.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το ευρύ φάσμα απαιτήσεων και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στον τελικό πελάτη, η Hikvision δημιούργησε και παρουσιάζει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων λύσεων συναγερμού που είναι εξελιγμένο, αυτοματοποιημένο και πάντοτε κατάλληλο για χρήση.

Ειδικότερα το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων σας επιτρέπει να:

1. Αναγνωρίσετε τις ανάγκες ασφάλειας των οικιακών πελατών μέσω του συναγερμού εισβολής Hikvision

Μία εισβολή στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αναταραχές, καθώς και υλικές και οικονομικές απώλειες. Με τις λύσεις «Hikvision Intrusion Alarm», μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια στο σπίτι του πελάτη σας, καθώς οι λύσεις τις εταιρίας συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα ανιχνευτών, συμπεριλαμβανομένων των ανιχνευτών επαφής σε πόρτες και παράθυρα, τους ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων, τους ανιχνευτές κραδασμών, τους ανιχνευτές καπνού και τους ανιχνευτές θερμοκρασίας. Οι πελάτες μπορούν επίσης να μεταδώσουν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας απευθείας στα κινητά τους τηλέφωνα, χάρις την πρωτοποριακή τεχνολογία επαλήθευσης εισβολέων (IVaaS) της εταιρίας και όλα αυτά κάτω από μία ενιαία πλατφόρμα.

Η λύση Intrusion Alarm της Hikvision περιλαμβάνει επίσης ασύρματα πάνελ ελέγχου συναγερμού, περιφερειακά, καθώς και ενσύρματα προϊόντα για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις.

Όσον αφορά τις οικιακές εφαρμογές, οι τελικοί χρήστες μπορούν να συνδεθούν στον πίνακα ελέγχου συναγερμού, ώστε να λάβουν ειδοποιήσεις και να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή του βίντεο από κάμερες ασφαλείας στη φορητή συσκευή τους. Μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το οικιακό σύστημα ασφαλείας από απόσταση και να προβάλουν αναφορές συναγερμών. Ένα από τα διαθέσιμα προϊόντα συναγερμού της Hikvision είναι το ολοκαίνουριο «AX Hub».

Το ασύρματο σύστημα συναγερμού AX Hub της Hikvision, είναι ιδανικό για οικιακές και μικρές εμπορικές εφαρμογές, συνδυάζοντας άψογα την ασφάλεια και το βίντεο σε μια ενιαία πλατφόρμα. Το συμπαγές και διακριτικό πάνελ χρησιμοποιεί τεχνολογία cloud, προσφέρει πλήρη έλεγχο και είναι παραμετροποιήσιμο μέσω των λογισμικών Hik-Connect, iVMS, καθώς και μέσω της υπηρεσίας IVaaS (επαλήθευση βίντεο). Το σύστημα υποστηρίζει έως και 32 ασύρματες εισόδους (εσωτερικούς και εξωτερικούς ανιχνευτές, επαφές, πληκτρολόγια, αισθητήρες κ.ά.), έρχεται με ενσωματωμένες μονάδες επικοινωνίας και συνδέσεις για απλούστερη και οικονομικότερη εγκατάσταση (LAN, Wi-Fi, GPRS και 3G/4G), ενώ διαθέτει και φωνητικές εντολές, οι οποίες θα ειδοποιήσουν το χρήστη για οποιαδήποτε συμβάντα στο σύστημα. Ακόμα, το πάνελ επιτρέπει την αποστολή push notification μέσω email και SMS, είναι συμβατό με το πρωτόκολλο SIA-Contact ID, έρχεται με κρυπτογράφηση AES-128-bit και στο εσωτερικό του φιλοξενεί μπαταρία για backup, «4520 mAh». Στην πρόσοψή του διαθέτει ενδείξεις LED, ενώ υποστηρίζει και φωνητικές εντολές, οι οποίες θα ειδοποιήσουν το χρήστη για οποιαδήποτε συμβάντα στο σύστημα (π.χ. όπλιση, αφόπλιση κ.λπ.).

2. Εντοπίστε και παρακολουθήστε πολλαπλούς εισβολείς ταυτόχρονα και σε μεγάλες αποστάσεις με το νέο «security radar»

Όταν αναφερόμαστε σε μεγάλες εγκαταστάσεις, τότε η παρακολούθηση πολλαπλών «στόχων» είναι επιτακτική. Οι χρήστες που θέλουν να ασφαλίσουν ένα μεγάλο χώρο όπως π.χ. ένα κτήριο, θα πρέπει να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλαπλά σημεία και ο επαγγελματίας εγκαταστάτης μπορεί να τους δώσει αυτή τη δυνατότητα με το νέο ραντάρ ασφαλείας DS-PR1-60, της Hikvision. Το νέο ραντάρ είναι ιδανικό για την παρακολούθηση μεγάλων υπαίθριων χώρων και ειδικότερα σε συνθήκες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Χάρη στην αξιοπιστία, την ευρεία γωνία ανίχνευσης 120° και τις εξαιρετικά ακριβείς δυνατότητες ανίχνευσης (μέχρι 60 μέτρα), το DS-PR1-60 είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε λιμάνια, αεροδρόμια και μεγάλες βιομηχανικές περιοχές. Το ραντάρ χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία και αλγορίθμους ανάλυσης για την ακριβή ανίχνευση όλων των κινήσεων, εξαλείφοντας τους ψευδείς συναγερμούς, ενώ είναι και πιστοποιημένο με βαθμό στεγανότητας IP67, για να αντέξει οποιαδήποτε «ακραία» καιρικά φαινόμενα.

Άξιο αναφοράς είναι το ότι μπορεί να συνδεθεί με τέσσερις PTZ κάμερες της Hikvision ταυτόχρονα, για να δώσει συναγερμό όταν εντοπίσει έναν εισβολέα, να ενεργοποιήσει την εγγραφή βίντεο και φυσικά να βοηθήσει με την οπτική επαλήθευση του εισβολέα. Επιπλέον, οι κάμερες και το ραντάρ μπορούν να εγκατασταθούν σε διαφορετικές θέσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν, να παρακολουθούν και να καταγράφουν με ακρίβεια πολλές εικόνες στόχων ταυτόχρονα. Η συσκευή έρχεται και με πολλαπλές λειτουργίες σκηνής. Η λειτουργία Shrub για παράδειγμα, ταιριάζει καλύτερα σε περιοχές που περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση, διότι θα φιλτράρει τους ψευδείς συναγερμούς που προέρχονται από κίνηση (π.χ. θάμνοι) ή έντονη βροχή. Άλλη μία λειτουργία είναι η Open-Area, η οποία είναι ιδανική για μεγάλες και ανοιχτές τοποθεσίες, όπως λιμάνια. Η λειτουργία custom mode επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.

Με άλλα λόγια, οι πελάτες λαμβάνουν ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ψευδών συναγερμών, γεγονός που τους επιτρέπει να επικεντρωθούν σε πραγματικούς εισβολείς παρά σε κατοικίδια ή άλλα ζώα ή σε παρεμβολές από καιρικές συνθήκες όπως ομίχλη, βροχή ή χιόνι.

3. Σταματήσετε τους εγκληματίες πριν να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά χάρις την περιμετρική προστασία

Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο ένας χρήστης μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις υλικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από μία αναπάντεχη εισβολή, είναι να σταματήσει έναν επίδοξο εισβολέα όταν ακόμα βρίσκεται έξω από το κτίριο ή από μία περίμετρο. Η λύση της Hikvision που αφορά τη προστασία μιας περιμέτρου πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας δύο υπέρυθρες μπάρες, οι οποίες ενεργοποιούν συναγερμό σε περίπτωση παραβίασης. Χάρη σε αυτές, οι πελάτες σας μπορούν να φιλτράρουν όλα τα είδη ψευδών συναγερμών, από τα μικρά ζώα που διασχίζουν την περίμετρό, μέχρι τα φύλλα των δέντρων ή τα φώτα που τρεμοπαίζουν, αγνοώντας παράλληλα τυχόν ακραίες καιρικές συνθήκες. Η λύση αυτή επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει την περίμετρο μιας τοποθεσίας μέσω κινητού ή άλλης φορητής συσκευής.

4. Αυξήστε την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους με το συναγερμό έκτακτης ανάγκης

Για να βοηθήσει τις ομάδες ασφαλείας να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς όπου κι αν βρίσκονται, η Hikvision δημιούργησε το σύστημα συναγερμού έκτακτης ανάγκης.

Αυτή η λύση επιτρέπει στα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή σε άτομα που π.χ. δέχονται μία επίθεση, να ζητήσουν βοήθεια πιέζοντας ένα πλήκτρο ή μεταδίδοντας μια κλήση για βοήθεια στις αρχές ή τις ομάδες αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Η λύση αυτή αποτελείται από μία κάμερα και μία συσκευή εγγραφής ήχου για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα. Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, η λύση της εταιρίας είναι διαθέσιμη σε διαφορετικές μορφές και μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως, όπως κάμερες αναγνώρισης πινακίδων, κ.λπ.

Προσαρμοσμένες λύσεις συναγερμού για κάθε εφαρμογή

Με βάση αυτούς τους τέσσερις βασικούς «πυλώνες», οι λύσεις συναγερμού της Hikvision καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις. Γενικότερα, οι λύσεις συναγερμού μας προστατεύουν από τυχόν εισβολείς, ωστόσο οι λύσεις τις εταιρίας όπως το νέο ραντάρ ασφαλείας, οι μπάρες περιμετρικής προστασίας και ο συναγερμός έκτακτης ανάγκης εξασφαλίζουν ταχύτερη ανταπόκριση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις που προσφέρει η Hikvision, επικοινωνήστε με τους έλληνες συνεργάτες και αντιπροσώπους της.

{gallery}8125{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...