Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Μαΐου 2020 14:13

Thermal Body Temperature Monitoring

Η ολοκληρωμένη λύση της Dahua!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fb8fdf6ba8f475ab7a69dbec617c73d3e XL

Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου στις 13:00 μ.μ. ο ενθουσιώδης παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για πρώτη φορά «online» το πρώτο Webinar της Dahua για τις λύσεις και προτάσεις σχετικά με τη μέτρηση θερμοκρασίας σώματος.

Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου στις 13:00 μ.μ. ο ενθουσιώδης παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για πρώτη φορά «online» το πρώτο Webinar της Dahua για τις λύσεις και προτάσεις σχετικά με τη μέτρηση θερμοκρασίας σώματος.

Ο “μάγος” Jacek Weglarz παρουσίασε στο ελληνικό κοινό, τη καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση της Dahua Technology για την μέτρηση θερμοκρασίας ανθρώπινου σώματος, απατώντας ταυτόχρονα στα ερωτήματα και τις απορίες του κοινού διαδικτυακά! Ποια είναι όμως η λύση που προσφέρει η εταιρία και τι εξοπλισμό περιλαμβάνει; Ας δούμε αναλυτικά:

Thermal Body Temperature Monitoring

Η Dahua, κορυφαίος πάροχος λύσεων βιντεοεπιτήρησης, ήταν από τις πρώτες εταιρίες που συμμετείχαν ενεργά στην πρόληψη, τον έλεγχο και την καταπολέμηση του ιού, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα. Μετά την αποστολή της πρώτης παρτίδας θερμικών καμερών στην περιοχή Wuhan στις 24 Ιανουαρίου, η θερμική λύση που προσφέρει η Dahua έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες τοποθεσίες στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των κόμβων μεταφοράς, των εμπορικών συγκροτημάτων, των τραπεζών και άλλων χώρων.

Οι λύσεις θερμικών καμερών της Dahua μπορούν και αναγνωρίζουν την θερμοκρασία ενός ανθρώπου και ως εκ τούτου να ανιχνεύουν σε πραγματικό χρόνο εάν το άτομο αυτό έχει πυρετό. Για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία 5.000 ατόμων με ένα τυπικό θερμόμετρο, θα χρειαστούμε περίπου 4.2 ώρες (τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα ανά άτομο). Ωστόσο, με τη λύση που προσφέρει η εταιρία χρειαζόμαστε μόνο 30 λεπτά, δηλαδή 3 άτομα ανά δευτερόλεπτο! Η θερμική λύση της Dahua παρουσιάζει τεράστια ακρίβεια (±0.3°C) και έχει αναμφίβολα βοηθήσει στον εντοπισμό ύποπτων περιπτώσεων. Το «Dahua Thermal Solution» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από την αρχή, βοηθώντας στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, νοσοκομεία, σχολεία και άλλες τοποθεσίες σε όλη την Ασία. Με υψηλή ακρίβεια, υψηλή απόδοση και εύκολη ανάπτυξη, η λύση της εταιρίας μπορεί να εφαρμοστεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων.

Ο εξοπλισμός

Η «Thermal Body Temperature Monitoring» λύση της Dahua περιλαμβάνει τη θερμική κάμερα DH-TPC-BF5421-T, τη Black Body συσκευή DH-TPC-HBB-AHW, το τροφοδοτικό DH-PFM320D-EN, το  τρίποδο VCT-999, τον αντάπτορα, το NVR-Server IVSS7008-1I και φυσικά το λογισμικό διαχείρισης DSS Pro. Για την ανίχνευση και τη μέτρηση θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος, η Dahua διαθέτει την υβριδική δικτυακή κάμερα DH-TPC-BF5421-T, που συνδυάζει έναν οπτικό αισθητήρα 2MP, μαζί με ένα αισθητήρα Vanadium Oxide (VOx), ανάλυσης 400x300px. Με την κάμερα έρχεται και ο calibrator DH-TPC-HBB-AHW (black body), μία συσκευή που στόχο έχει να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία ενός χώρου, έτσι ώστε η κάμερα της Dahua να παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η θερμική κάμερα σε συνδυασμό με τη συσκευή black body και το δικτυακό καταγραφικό (4TB) της Dahua, προσφέρουν μία πρωτοποριακή «non-contact» λύση, με πλούσια χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η τεχνολογία παρακολούθησης θερμοκρασίας επιτρέπει τη έγκαιρη ανίχνευση αυξημένων θερμοκρασιών δέρματος και ο εξοπλισμός θερμικής απεικόνισης μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί και να εφαρμοστεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, κλινικές, γραφεία, κρουαζιερόπλοια κ.λπ. Η λύση της Dahua δεν είναι ιατρική συσκευή και δεν προορίζεται για διάγνωση, πρόληψη ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας ή πάθησης. Η λύση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις ακόμα και τα νοικοκυριά για να εντοπίσουν άτομα με αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η υβριδική κάμερα έρχεται όπως αναφέραμε με 2 αισθητήρες. Ο θερμικός (Vanadium Oxide) με ανάλυση 400x300px, διάφραγμα F1.0 και NETD (Noise Equivalent Temperature Difference) <40mk. Το NETD είναι ένα μέτρο για το πόσο καλά ένας ανιχνευτής θερμικής απεικόνισης είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ πολύ μικρών διαφορών στη θερμική ακτινοβολία μιας εικόνας. Το NETD τυπικά εκφράζεται σε milli-Kelvin (mK). Μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως “θερμική αντίθεση”. Όταν ο θόρυβος είναι ισοδύναμος με τη μικρότερη μετρήσιμη διαφορά θερμοκρασίας, ο ανιχνευτής έχει φτάσει στο όριο της ικανότητάς του να αναλύσει ένα θερμικό σήμα. Όσο περισσότερο θόρυβος υπάρχει, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή NETD του ανιχνευτή. Όσον αφορά τη κάμερα ορατού φωτός, αυτή έρχεται με αισθητήρα 1/2.8-in. CMOS, φακό 8 mm και ανάλυση 2MP.

Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με strobe light (λευκό φως) και εξωτερικό ηχείο που μπορούν να ενεργοποιηθούν όταν η συσκευή εντοπίσει ένα μη φυσιολογικό συμβάν (το οποίο βασίζεται σε καθορισμένες από τον χρήστη παραμέτρους/κανόνες), μέσω του θερμικού ή και του οπτικού αισθητήρα. Η κάμερα καταγράφει επίσης και στιγμιότυπα και όπως αναφέραμε παραπάνω παρουσιάζει τεράστια ακρίβεια με απόκλιση ±0.3°C.

Το DHI-NVR5216-16P-I συνδυάζει αλγόριθμους, video Analytics και την τεχνολογία ePoE της Dahua σε ένα δικτυακό all-in-one καταγραφικό, προσφέροντας πρωτοποριακές λειτουργίες. Αυτό το NVR χρησιμοποιεί έναν ισχυρό επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων για την παροχή βίντεο ανάλυσης 4K, σε εφαρμογές όπου οι λεπτομέρειες σε μία εικόνα παίζουν καθοριστικό ρόλο και μπορεί να επεξεργαστεί 24 εικόνες προσώπου ανά δευτερόλεπτο (σε έως 4 κανάλια). Οι αλγόριθμοι Analytics+ της Dahua βελτιώνουν σημαντικά την ακρίβεια και την αξιοπιστία, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα όσον αφορά την ανάλυση προσώπου. Υποστηρίζει 20 βάσεις δεδομένων προσώπου που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 100.000 πρόσωπα /εικόνες. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει έναν άνθρωπο και να ανιχνεύσει πυρετό ακόμα και αν κάποιος φοράει μάσκα προσώπου χειρουργικού τύπου, καπέλο, κράνος κ.λπ.  Τα Analytics+ εκτελούν αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο σε έως και τέσσερα (4) κανάλια βίντεο ταυτόχρονα. Ο server/NVR συλλέγει και αναλύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου (τα γυαλιά, μουστάκι και μάσκα) για να προσδιορίσει το φύλο, την ηλικία, την έκφραση και στη συνέχεια, μπορεί να καταγράψει τα πρόσωπα και να αποθηκεύσει τα δεδομένα. Η διαχείριση φυσικά μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του λογισμικού DSS Pro.

Ο DSS Pro χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Client Server (C/S) και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους 24 ώρες το 24ωρο με πληθώρα επιλογών διασύνδεσης και αποτελείται από το DSS Control Client, το DSS Web Client και το DSS Mobile. Το DSS Control Client παρέχει μεγάλη ευελιξία, καθώς υποστηρίζει την ταυτόχρονη εμφάνιση πολλαπλών οθονών, το DSS Web Client προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση στο DSS από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης μέσω υπολογιστή, ενώ το DSS Mobile υποστηρίζει επίσης την απομακρυσμένη διαχείριση, ακόμα και τον έλεγχο PTZ καμερών και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν ταυτόχρονα έως και 4 κάμερες. Το DSS Pro υποστηρίζει όλη τη γκάμα προϊόντων της Dahua, αλλά και πληθώρα προϊόντων άλλων κατασκευαστών μέσω  του προτύπου ONVIF. Επιπρόσθετα, ενσωματώνει σύστημα συναγερμού, καθώς και προηγμένες εφαρμογές ασφαλείας, όπως αναγνώριση προσώπου, τεχνολογία LPR για την αναγνώριση της πινακίδας, ενώ για την έγκαιρη απόκριση του συστήματος υποστηρίζει τεχνολογία hot standby. Πέρα από τη βασική εφαρμογή του ως σύστημα διαχείρισης CCTV, το DSS Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο, τις τράπεζες, και τα πολυκαταστήματα, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών και παράλληλα την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος.

Στα διαθέσιμα προϊόντα διατίθενται και τρίποδο από την εταιρία για την τοποθέτηση των καμερών στο ύψος που εμείς επιθυμούμε. Τέλος, multi point λύσεις μπορούν να επιτευχθούν σε περίπτωση που θέλουμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες από μία ή δύο κάμερες σε ένα χώρο (π.χ. κατάστημα, αεροδρόμιο, κ.λπ.)

{gallery}8404{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...