Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Ιουνίου 2020 00:53

Healthy and Safety Solutions 2020

Ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές λύσεις της ΗΛΚΑ Α.Ε. για τον έλεγχο και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
fc09f86a0ca72dbdbd9380b8dcac336b XL 78eb31b3

Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Μέχρι σήμερα, η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει αφαιρέσει πολλές ζωές, ειδικά στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αμερική, στα ευρωπαϊκά μεσογειακά κράτη και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Μέχρι σήμερα, η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια έχει αφαιρέσει πολλές ζωές, ειδικά στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αμερική, στα ευρωπαϊκά μεσογειακά κράτη και σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που έχει τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο, έχουν ανακοινωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διάφορα μέτρα πρόληψης, ενώ μέτρα φαίνεται πως λαμβάνουν και τα κράτη για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. Ένα από αυτά είναι ο περιορισμός των επαφών με άλλους ανθρώπους και φυσικά η χρήση εξοπλισμού για την ανίχνευση θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος.

Ο κλάδος της ασφάλειας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο εν μέσω πανδημίας και χιλιάδες Θερμικές συσκευές (κάμερες, συσκευές ελέγχου πρόσβασης κ.ά.) τοποθετούνται σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο για την ανίχνευση πυρετού. Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι ένας σημαντικός δείκτης της σωματικής υγείας και οι άνθρωποι με μη φυσιολογικές θερμοκρασίες πρέπει να ανιχνευθούν έγκαιρα και με ακρίβεια, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση. Μία από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους για την μέτρηση της θερμοκρασίας είναι το θερμόμετρο υδραργύρου, το οποίο αναμφίβολα αποδίδει καλά και με ακρίβεια. Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα να μετρήσουμε τη θερμοκρασία 200 ατόμων, υπάρχουν προφανείς και σημαντικές ελλείψεις. Ο θερμικός εξοπλισμός της Hikvision αποτελείται από θερμικές κάμερες, φορητές κάμερες θερμικής απεικόνισης, συσκευές ελέγχου πρόσβασης με αναγνώριση προσώπου, turnstiles, ακόμα και μεταλλικές πύλες για αεροδρόμια, έρχεται να καλύψει το πρόβλημα αυτό!

Έλεγχος πυρετού από απόσταση

Με προηγμένους αισθητήρες και αλγορίθμους, οι θερμικές κάμερες ανίχνευσης πυρετού της HIKVISION μπορούν να ανιχνεύσουν, αυτόματα και από ασφαλή απόσταση, αυξημένες θερμοκρασίες επιδερμίδας προσώπου σε κινούμενο πλήθος ατόμων, με ακρίβεια ως ±0.3°C. Οι θερμογραφικές κάμερες της HIKVISION έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση θερμοκρασιών της επιδερμίδας προσώπου από απόσταση, σε εσωτερικούς χώρους. Συνίσταται να μην υπάρχουν ρεύματα αέρα, να έχει σχεδιαστεί μια διαδρομή για την καθοδήγηση της ροής των ατόμων και να δίνεται ένας χρόνος προσαρμογής της θερμοκρασίας τους από τις εξωτερικές στις εσωτερικές συνθήκες. Οι πραγματικές θερμοκρασίες του σώματος πρέπει να επιβεβαιώνονται περαιτέρω χρησιμοποιώντας κλινικές συσκευές μέτρησης.

Οι θερμογραφικές κάμερες ανίχνευσης πυρετού της σειράς Professional, έρχονται με δυνατότητα ανίχνευσης πολλαπλών στόχων (ως και 30 άτομα) και από μεγαλύτερη απόσταση και σε ευρύτερο πεδίο από τις χαμηλότερης ανάλυσης κάμερες. Είναι κατάλληλες για μεγαλύτερους χώρους, στους οποίους τα άτομα που κινούνται δεν χρειάζεται απαραίτητα να σχηματίζουν σειρά το ένα πίσω από το άλλο. Μία από αυτές είναι η δικτυακή διφασματική θερμογραφική κάμερα ανίχνευσης πυρετού από απόσταση HIKVISION DS-2TD2637B-10/P. Η τύπου bullet DeepinView κάμερα της σειράς Professional έρχεται με ακρίβεια ±0.5°C και ενσωματωμένους αλγορίθμους έξυπνης ανίχνευσης (Artificial Intelligence) για αυτόματο εντοπισμό προσώπου. Περιλαμβάνει θερμική κάμερα ανάλυσης 384×288, με ευαισθησία NETD ≤35 mk στην περιοχή 8~14 μm και φακό 9.7 mm (γωνία θέασης 37.5°) καθώς και οπτική κάμερα ανάλυσης 4MP, με φακό 4mm (γωνία θέασης 84°). Διαθέτει υπέρυθρο φωτισμό (IR) εμβέλειας ως 50 m, 120dB WDR, 3D-DNR, 2 alarm inputs, 2 alarm outputs, 1 ch audio I/O, αναλογική έξοδο video CVBS, υποδοχή κάρτας MicroSD/SDHC/SDXC ως 256 GB, IP 66, τροφοδοσία 24VAC ή 12VDC ή PoE, κατανάλωση 9.5W, διαστάσεις (ΠxBxY) 119x118x376 mm. Συνδυάζεται με βάσεις: DS-2909ZJ (για τρίποδο), DS-1276ZJ-SUS (γωνία τοίχου), DS-2904ZJ (στύλο). Στη σειρά θα συναντήσουμε και το μοντέλο DS-2TD2636B-13/P με θερμικό φακό 13mm και απόσταση ανίχνευσης 2.3-8μ και το μοντέλο DS-2TD2636B-15/P με θερμικό φακό 15mm και απόσταση ανίχνευσης 2.5-9μ.

Διαθέσιμες όμως είναι και οι θερμογραφικές κάμερες ανίχνευσης πυρετού της σειράς Eco. Οι οικονομικότερες διφασματικές θερμογραφικές κάμερες dome και bullet, έρχονται με χαμηλότερη ανάλυση στη θερμική κάμερα και δυνατότητα ανίχνευσης ενός ατόμου κάθε φορά σε κοντινή απόσταση και σε μικρότερο εύρος πεδίου, σε σχέση με τις αντίστοιχες κάμερες της σειράς Professional. Είναι κατάλληλες για μικρότερους χώρους ή οριοθετημένους χώρους με κιγκλιδώματα ή κάποιο φυσικό εμπόδιο, στους οποίους τα άτομα που κινούνται σχηματίζουν σειρά το ένα πίσω από το άλλο. Διαθέτουν επίσης επιλεγόμενη δυνατότητα ανίχνευσης μάσκας προσώπου και παραμετροποιούμενη οπτικο-ακουστική σήμανση συναγερμού, με φωνητικά μηνύματα μέσω ενσωματωμένου μεγαφώνου και φλας (strobe light).

Τέλος, μία ακόμα σημαντική προσθήκη για τον έλεγχο πυρετού αποτελεί και ο Blackbody Calibrator της Hikvision DS-2TE127-G4A. Η εν λόγω συσκευή χρησιμοποιείται προαιρετικά, για την αυτόματη βαθμονόμηση όλων των θερμικών καμερών ελέγχου πυρετού και τη βελτίωση της ακρίβειας μέτρησης της θερμοκρασίας τους, από ±0.5°C σε ±0.3°C. Τοποθετείται σε φωτογραφικό τρίποδο (δεν χρειάζεται προσαρμογέας) ή σε οριζόντια επιφάνεια, σε ύψος 1.5 m, απέναντι από την κάμερα και σε απόσταση από αυτήν 5m (για τις κάμερες Professional) ή 2m (για τις κάμερες Eco με φακό 6 mm) ή 1m (για τις κάμερες Eco με φακό 3 mm), έτσι ώστε να φαίνεται συνεχώς και ανεμπόδιστα, στην άνω δεξιά ή την άνω αριστερά γωνία του οπτικού πεδίου της. Δέχεται τροφοδοσία 230 VAC και δεν απαιτείται άλλη σύνδεση. Διαθέτει διαστάσεις (ΠxBxY) 138x138x123 mm.

 

Επιτήρηση, σύνδεση και τροφοδοσία καμερών – Παρελκόμενα στήριξης

Η επιτήρηση των θερμογραφικών καμερών μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

  • Με καταγραφικό NVR της σειράς NI-I, με ειδικό firmware και ένα monitor με είσοδο HDMI (διατίθενται έτοιμα kit με κάμερα, καταγραφικό, monitor). Αν δεν είναι επιθυμητή η καταγραφή (αν και δεν υφίσταται θέμα GDPR για τη καταγραφή βίντεο από θερμική κάμερα), μπορεί το καταγραφικό να μην έχει δίσκο.
  • Από Η/Υ ή laptop (κατά προτίμηση Windows 10 και επεξεργαστή i5 ή τουλάχιστον i3) με ειδική έκδοση δωρεάν λογισμικού IVMS-4200.
  • Με ειδική έκδοση του επαγγελματικού λογισμικού HikCentral, για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Απαιτείται ένας server και ένας ή περισσότεροι σταθμοί client.

Η τροφοδοσία κάθε κάμερας και η σύνδεσή της με τον Η/Υ ή το καταγραφικό, γίνεται μέσω ενός καλωδίου UTP, που καταλήγει σε ένα Ethernet PoE switch. Αν χρησιμοποιείται καταγραφικό με ενσωματωμένο PoE switch, τότε δεν απαιτείται επιπρόσθετο PoE switch. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί ένα καλώδιο UTP μεταξύ της κάμερας και του Η/Υ (ή του καταγραφικού) για τη σύνδεση της κάμερας και την τροφοδοσία της μέσω PoE, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μετατροπέα Ethernet σε Wi-Fi , με τον οποίο θα μετατρέψουμε την κάμερα σε ασύρματη, καθώς και ένα τροφοδοτικό για την τοπική τροφοδοσία της κάμερας και του μετατροπέα.

Φορητές θερμογραφικές κάμερες ελέγχου πυρετού

Οι φορητές θερμογραφικές κάμερες ελέγχου πυρετού, είναι ιδιαίτερα λειτουργικές για βραχυπρόθεσμες εγκαταστάσεις και για κινητές επιθεωρήσεις, καθώς διαθέτουν μικρές διαστάσεις, έχουν ενσωματωμένη οθόνη και λειτουργούν με ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (ή και με καλώδιο τροφοδοσίας). Μπορούν να ελέγχουν ένα άτομο κάθε φορά, ανιχνεύοντας την υψηλότερη θερμοκρασία στο πεδίο τους, χωρίς να την περιορίζουν σε πρόσωπα. Μπορούν να τοποθετηθούν κατευθείαν σε τρίποδο, χωρίς να απαιτείται αντάπτορας. Διατίθενται 2 μοντέλα:

  • To High end μοντέλο DS-2TP21B-6AVF/W, με ενσωματωμένη σύνδεση Wi-Fi, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αντίστοιχες εφαρμογές με τις θερμογραφικές κάμερες ελέγχου πυρετού της σειράς Eco, χωρίς όμως να υποστηρίζει έλεγχο για μάσκα προσώπου. Εκτός από την οθόνη του, μπορεί να παρακολουθείται ζωντανά και από απόσταση, από καταγραφικό, Η/Υ με λογισμικό iVMS-4200 ή και mobile συσκευή, μέσω της δωρεάν εφαρμογής Hik-Thermal Mobile app. Η φορητή θερμογραφική κάμερα ανίχνευσης πυρετού διαθέτει θερμική κάμερα ανάλυσης 160×120, με ευαισθησία NETD ≤ 40 mk στην περιοχή 8~14 μm και φακό 6.2 mm (γωνία θέασης 25°), οπτική κάμερα ως 8MP για φωτογραφίες και 640×480 για video, ενσωματωμένη οθόνη αφής 3.5’’ ανάλυσης 640×480, προβολή εικόνας θερμικής / οπτικής / σύνθεσής τους (fusion), συνδεσιμότητα WiFi, color highlight alarm και audio alarm, πλήκτρο λήψης στιγμιοτύπου, ενσωματωμένη μνήμη flash 16GB, IP 54, drop test 2m, αφαιρούμενη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, αυτονομία 4 ~ 5 ώρες, καλώδιο τροφοδοσίας USB, βαλιτσάκι, Διαστάσεις (ΠxBxY) 100x104x244 mm, βάρος με μπαταρία 653 gr.
  • Το Οικονομικό βασικό μοντέλο DS-2TP31B-3AUF, χωρίς δυνατότητα εξωτερικής σύνδεσης. Πρόκειται στην ουσία για ένα θερμόμετρο χειρός, που μπορεί να προσαρμοσθεί και σε τρίποδο και να θερμομετρεί σε μεγαλύτερη απόσταση από κοινά θερμόμετρα.

Τερματικά access control με ανίχνευση πυρετού

Εκτός των κανονικών λύσεων ανίχνευσης πυρετού, με σταθερές ή φορητές θερμογραφικές κάμερες, η HIKVISION διαθέτει και τερματικά access control από τη σειρά MinMoe, τα οποία εκτός της αναγνώρισης βιομετρικών χαρακτηριστικών προσώπου (face recognition) ή της ανάγνωσης καρτών proximity, διαθέτουν επίσης έλεγχο πυρετού και μάσκας προσώπου, υποστηρίζοντας πολλαπλούς επιλεγόμενους τρόπους λειτουργίας. Είναι κατάλληλα για εισόδους επιχειρήσεων, εργοστασίων νοσοκομείων, κ.λπ. αλλά και για άλλους χώρους στους οποίους απαιτείται μια διακριτική και υψηλής αισθητικής λύση. Ειδικότερα, στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε το touch free τερματικό ελέγχου πρόσβασης DS-K1T671TM-3XF, με αναγνώριση βιομετρικών χαρακτηριστικών προσώπου (face recognition) ή βάσει κάρτας proximity, έλεγχο πυρετού από απόσταση 0.5 ~ 1.5 m και επιλεγόμενο έλεγχο μάσκας προσώπου. Περιλαμβάνει θερμογραφική κάμερα ανάλυσης 160 × 120 με ανίχνευση πυρετού ακρίβειας ±0.5°C, διπλή οπτική κάμερα 2ΜP για έλεγχο χαρακτηριστικών προσώπου και μάσκας, οθόνη αφής 7’’ ανάλυσης 1024×600, αναγνώστη καρτών proximity, ενσωματωμένο μεγάφωνο με φωνητικά μηνύματα, Ethernet, Wiegand, 2 x USB, 2 alarm inputs + door contact + exit button, 1 lock + 1 alarm output, tamper, κ.λπ. Διαθέτει χωρητικότητα 50.000 προσώπων / καρτών, διάρκεια αναγνώρισης προσώπου (1: N) ≤ 0.2s και πολλαπλούς τρόπους λειτουργίας. Τροφοδοσία 12VDC, (ΠxBxΥ) 117x37x283 mm. Τοποθέτηση σε τοίχο ή σε προαιρετική επιδαπέδια βάση στήριξης.  Εκτός από το ανωτέρω τερματικό, διατίθενται και άλλα τερματικά ελέγχου με ανίχνευση πυρετού, αυτόνομα ή για αναβάθμιση υπαρχόντων αυτομάτων θυρών εισόδου (τουρνικέ) ή σε συνδυασμό με νέα τουρνικέ εισόδου. Επίσης διατίθενται και αντίστοιχα τερματικά χωρίς ανίχνευση πυρετού.

Καταμέτρηση και έλεγχος ροής ατόμων

Μέχρι σήμερα, οι λύσεις ηλεκτρονικής καταμέτρησης ατόμων (people counting) χρησιμοποιούνται σε μεγάλα καταστήματα ή εμπορικά κέντρα, για τη λήψη στατιστικών στοιχείων, σχετικά με τις ώρες και ημέρες επίσκεψης του κοινού, για τον βέλτιστο σχεδιασμό της εμπορικής πολιτικής και της διάθεσης των κατάλληλων πόρων από την πλευρά των επιχειρήσεων. Στην εποχή της πανδημίας, αυτές οι λύσεις εξελίσσονται περαιτέρω, προκειμένου, όχι μόνο να καταμετρούν πόσα άτομα είναι μέσα στο κατάστημα αλλά και να παρέχουν σχετικές ειδοποιήσεις, όταν πλησιάζει ή έχει φθάσει το όριο των επιτρεπόμενων ατόμων, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, για την αποφυγή συνωστισμού. Οι εν λόγω λύσεις βασίζονται καταρχήν σε IP κάμερες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ειδικά για καταμέτρηση ατόμων. Κάθε είσοδος / έξοδος του καταστήματος πρέπει να επιτηρείται από μια κάμερα. Ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος (πόσες εισόδους / εξόδους έχει) και την επιθυμητή λειτουργικότητα, διατίθενται οι εξής λύσεις υλοποίησης από τη HIKVΙSION.

Λύση 1 – Μόνο κάμερα: Για τα μικρά καταστήματα με μια μόνο είσοδο / έξοδο, αν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μόνο κάμερα καταμέτρησης ατόμων, σε αυτόνομη λειτουργία. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων, που πρέπει να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, ορίζεται από το web interface της κάμερας, ενώ μπορεί να δίνεται και σήμανση προς το κοινό, με μία εξωτερική πρόσθετη πράσινη / κόκκινη φωτεινή ένδειξη, για το αν μπορούν να εισέλθουν ή όχι στο κατάστημα.

Λύση 2 – Πολλαπλές κάμερες &  NVR της σειράς ΝΙ-Ι & monitors στις εισόδους του καταστήματος: Το NVR διαθέτει μια επιλογή για να δείχνει στην οθόνη του το σύνολο των ατόμων εντός του καταστήματος και πόσα ακόμη άτομα επιτρέπεται να εισέλθουν. Η οθόνη είναι πράσινη με σχετικό μήνυμα ελεύθερης εισόδου, όταν υπάρχει ακόμη περιθώριο ατόμων να εισέλθουν ή διαφορετικά γίνεται κόκκινη, με μήνυμα προς τους πελάτες να περιμένουν. Μπορεί παράλληλα να ενεργοποιείται και έξοδος alarm στο NVR ή στην κάμερα για οδήγηση επιπλέον ηχητικής / οπτικής ένδειξης.

Λύση 3 – 1 ως 6 κάμερες & Digital Signage Box DS-D60C-B & monitors στις εισόδους του καταστήματος: To Digital Signage Box συνδέεται δικτυακά με τις κάμερες και εμφανίζει τις σχετικές πληροφορίες / μηνύματα μαζί και με τυχόν διαφημιστικά μηνύματα / videos, στην έξοδο HDMI του, στην οποία μπορεί να συνδεθεί ένα monitor για κάθε είσοδο του καταστήματος. Εναλλακτικά, μπορούν να τοποθετηθούν Digital Signage monitors της HIKVISION, που περιλαμβάνουν ενσωματωμένη τη λειτουργία του box DS-D60C-B.

Λύση 4 – Πολλαπλές κάμερες & λογισμικό HikCentral & monitors στις εισόδους του καταστήματος, για πολυκαταστήματα με μεγάλο αριθμό εισόδων / εξόδων ή για παρακολούθηση σε πολλούς ορόφους: Για το λογισμικό χρειάζεται ένας server, ενώ τα monitors στις εισόδους θα οδηγούνται από ένα client PC. Υποστηρίζονται και μηνύματα στα Ελληνικά στα monitors πληροφόρησης του κοινού.

 

Έλεγχος για συνωστισμό

Για τον έλεγχο του συνωστισμού, όταν δηλαδή τα άτομα δεν κρατούν τις απαιτούμενες αποστάσεις, σε ένα χώρο, η HIKVISION διαθέτει τις εξής λύσεις ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μέσω καμερών και αυτόματης σήμανσης συναγερμού:

  • Με χρήση των καμερών DS-2CD6825G0/C-IS (ειδικό firmware) και το λογισμικό HikCentral. Αν υπάρχει συνωστισμός, θα δημιουργηθεί ένα συμβάν και θα αναπαραχθεί ένα προ-ηχογραφημένο μήνυμα στα μεγάφωνα.
  • Με τις αναμενόμενες κάμερες EasyIP 4.0 Acusense ανάλυσης 8MP (4K), με ενσωματωμένο μεγάφωνο και φλας (strobe light). Οι εν λόγω αναμενόμενες κάμερες, θα μπορούν να ανιχνεύουν το συνωστισμό στο χώρο εποπτείας τους και όταν υπάρχει συμβάν, να ενεργοποιούν το strobe light και να αναπαράγουν ένα ηχητικό μήνυμα στο μεγάφωνό τους.

IP κάμερες με Live Streaming στο YouTube!

Οι κάμερες, με δυνατότητα μετάδοσης απευθείας στο YouTube και στο Facebook, έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν την σύνδεση και την μετάδοση εκδηλώσεων για απομακρυσμένη παρακολούθηση από το κοινό, όπως εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχολεία και φροντιστήρια, πολιτιστικές, αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, τουριστικές εφαρμογές, κ.λπ. Η διαδικασία σύνδεσης – μετάδοσης είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί επιπλέον εξοπλισμό. Η κάμερα κωδικοποιεί την ροή βίντεο και ήχου σε συμβατή μορφή με την πλατφόρμα μετάδοσης (YouTube ή Facebook) και η μετάδοση γίνεται απευθείας από την κάμερα προς στην πλατφόρμα. Πέρα από την ευκολία σύνδεσης από τον τελικό χρήστη στην ζωντανή θέαση, το stream μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους, καθώς οι πλατφόρμες παρέχουν την δυνατότητα ενσωμάτωσης του βίντεο σε ιστοσελίδες και δυνατότητα αναπαραγωγής της μετάδοσης. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα της σειράς Easy IP 3.0.

Λίγα λόγια για το λογισμικό διαχείρισης βίντεο HikCentral

Το HikCentral είναι η νέα προηγμένη, ευέλικτη και ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης video της HIKVΙSION. To λογισμικό λειτουργεί σε αρχιτεκτονική client – server και παρέχει, μεταξύ των άλλων, δυνατότητες πλήρους διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών, ζωντανή παρακολούθηση video, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA (Video Content Analysis), επιτήρηση εισόδων και έλεγχος εξόδων συσκευών, διασύνδεση με κάμερες αναγνώρισης πινακίδων (ANPR) και κάμερες “people counting”, κ.λπ. Υποστηρίζει συσκευές CCTV της HIKVISION (DVRs, NVRs, CVRs, IP Cameras, Video Servers, Video Decoders). Στις λειτουργίες του περιλαμβάνονται: υποστήριξη χαρτών και κατόψεων πολλαπλών επίπεδων, δυναμική ανταπόκριση του software στα συμβάντα που δημιουργούνται από τις συσκευές, ενεργοποίηση εξόδων με βάση συμβάντα, διαγνωστικός έλεγχος της κατάστασης των servers, δυναμική επιλογή της ροής θέασης, κ.λπ. Η πλατφόρμα έχει δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και 1.024 συσκευών και 3.000 καμερών, ανά server (CMS). Για μεγαλύτερα συστήματα, υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολλαπλών (ως 1.000) CMS servers, σε μια ή περισσότερες τοποθεσίες, διαχειριζόμενους από έναν RSM server. Η αρχιτεκτονική αυτή αυξάνει τον αριθμό των διαχειριζόμενων καμερών ως και τις 100.000. Για κρίσιμες εφαρμογές, παρέχεται η δυνατότητα για κάθε server του συστήματος, να υπάρχει ο εφεδρικός του, ο οποίος θα λειτουργήσει σε περίπτωση που υποστεί βλάβη ο κύριος server. Για τον αυτόματο συγχρονισμό των βάσεων δεδομένων μεταξύ κυρίου και εφεδρικού server, διατίθεται ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό Database Replication. H παρακολούθηση και διαχείριση γίνεται από σταθμούς εργασίας μέσω Web ή εφαρμογής client και από κινητές συσκευές, μέσω mobile εφαρμογής. Το κόστος του λογισμικού υπολογίζεται ανά server, με βάση τον συνολικό αριθμό των εγκατεστημένων καμερών / συσκευών που θα παρακολουθούνται, καθώς και τις επιπλέον λειτουργικότητες που απαιτούνται. Για τις εφαρμογές Health & Safety διατίθεται μια ειδική έκδοση του HikCentral (12-ch HCP live view, playback for flow control, mask detection, temperature measurement), σε πολύ χαμηλή τιμή, η οποία υποστηρίζει ως 12 κάμερες, αλλά μπορεί να επεκταθεί, με επιπλέον κόστος, σε οποιοδήποτε μέγεθος συστήματος.

{gallery}8563{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...