26/07/2020

Γεννήτρια Ομίχλης

Συστήματα αποτροπής κλοπής από την ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να ενημερώσει για μια ληστεία, αλλά δεν μπορεί να την αποτρέψει. Μια ληστεία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ συνήθως η οποιαδήποτε επέμβαση απαιτεί περισσότερα από 10. Αντιθέτως, μια γεννήτρια ομίχλης μπορεί να προσφέρει προστασία από το 1ο δευτερόλεπτο της επίθεσης.

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να ενημερώσει για μια ληστεία, αλλά δεν μπορεί να την αποτρέψει. Μια ληστεία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ συνήθως η οποιαδήποτε επέμβαση απαιτεί περισσότερα από 10. Αντιθέτως, μια γεννήτρια ομίχλης μπορεί να προσφέρει προστασία από το 1ο δευτερόλεπτο της επίθεσης.

Τι είναι η γεννήτρια Ομίχλης

Η γεννήτρια ομίχλης ασφαλείας είναι ένας μηχανισμός που όταν ενεργοποιηθεί, απελευθερώνει μια πυκνή ουσία που μοιάζει με καπνό (κατασκευασμένη από μικροσκοπικά σωματίδια), η οποία αποτελείται από ένα μίγμα νερού και γλυκόλης. Η ομίχλη μπορεί να είναι τόσο πυκνή, ώστε η ορατότητα στο χώρο να μην ξεπερνάει τα λίγα εκατοστά. Επιπλέον, η ομίχλη παραμένει στον αέρα και συνήθως δεν διαλύεται αμέσως. Μπορεί να παραμείνει σε ένα δωμάτιο από 10 περίπου λεπτά, έως και 5 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της γεννήτριας.

Τρόπος Λειτουργίας & Τοποθέτηση

Οι γεννήτριες ομίχλης ασφαλείας είναι διαθέσιμες σε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων, ώστε να ξεχωρίζουν ή αντίθετα να συγκαλύπτονται, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής. Οι περισσότερες συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή, στο δάπεδο ή στον τοίχο, κάνοντάς την επιλογή ιδιαιτέρως ευέλικτη. Παράλληλα οι επισκέψεις για συντήρηση είναι μηδαμινές.

Σημεία Κλειδιά για την Επιλογή

Τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς για μια αξιόπιστη επιλογή γεννήτρια ομίχλης, είναι η χώρα κατασκευής, οι πιστοποιήσεις, ο αισθητήρας παρεμπόδισης του ακροφυσίου, η ευκολία αντικατάστασης των κυλίνδρων, το κόστος των ανταλλακτικών, η πυκνότητα και η ταχύτητα εξάπλωσης της ομίχλης, η συνδεσιμότητα με σύστημα συναγερμού, η απομακρυσμένη διαχείριση, ο χρόνος λειτουργίας χωρίς ρεύμα και η κατανάλωση ενέργειας.

Περιπτώσεις Εφαρμογής

Οι γεννήτριες ομίχλης ασφαλείας μπορούν να τοποθετηθούν σε πολυτελή καταστήματα, κοσμηματοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ρουχισμού, κ.ά. Ευάλωτες επιχειρήσεις, π.χ. όσες έχουν μόνο ένα άτομο που τις παρακολουθεί, αυτές που παραμένουν χωρίς εποπτεία κατά τη διάρκεια της νύχτας ή βρίσκονται σε απόμερα σημεία, εκθεσιακοί χώροι μεγάλης έκτασης, είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις εφαρμογής. Η γεννήτρια ομίχλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ένα γραφείο ή ένα σπίτι. Ο τύπος και το επίπεδο της ομίχλης ασφαλείας ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη φύση της εφαρμογής.

Επικινδυνότητα για τον Άνθρωπο

Οι συσκευές ομίχλης είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Δεν αφήνουν υπολείμματα ή σημάδια και δεν βλάπτουν τις ηλεκτρονικές συσκευές (Υπολογιστές, TV, κ.ά.). Η πυκνή ομίχλη που δημιουργείται είναι «ξηρή», με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζει τους εισβολείς χωρίς να προκαλεί ζημιά ή βλάβη στα αποθέματα, τις εγκαταστάσεις και στους χρήστες του εκάστοτε χώρου. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε προϊόν ή συσκευή, οι διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας πρέπει να ακολουθούνται σωστά, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί οποιαδήποτε ζημία.

Συνδεσιμότητα και Λειτουργία

Οι συσκευές ομίχλης ασφαλείας διαθέτουν μόνωση ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς παροχή ρεύματος. Ο χρόνος λειτουργίας ποικίλει ανάλογα με το πάχος της μόνωσης. Επίσης, κάποια μοντέλα διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες, καθώς και τη δυνατότητα τοποθέτησης 2ης φιάλης. Η σύνδεση με το σύστημα ασφαλείας μπορεί να γίνει μέσω ψυχρών επαφών, ενώ κάποια upper level συστήματα διαθέτουν επικοινωνία contact ID και BUS. Η χρήση των συσκευών απαιτεί ενημέρωση με χρήση πινακίδας, αντίστοιχη με αυτής που χρησιμοποιείται για τα συστήματα CCTV. Τα κοστολόγια των λύσεων που προσφέρει η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ διαφέρουν, ανάλογα με το χώρο που θα πρέπει να καλυφθεί, ενώ ειδικά συνεργεία αναλαμβάνουν την εγκατάσταση. Η συντήρηση και αλλαγή φιαλών πρέπει να γίνεται κάθε 5 χρόνια.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, εκτός από μεγάλα καταστήματα και κοσμηματοπωλεία, έχει προμηθεύσει και εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας ομίχλης, σε εκατοντάδες πρατήρια βενζίνης, καθώς και σε ευαίσθητα σημεία τραπεζών.

INFO
  • ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
  • Δωδεκανήσου 14, 14235 Νέα Ιωνία
  • τηλ: 210-2713970
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.zarifopoulos.com
Κατηγορία Τεύχος 105, Reviews

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.