26/08/2020

The Track Day!

Entertainment & Adventure Day από τη Vector Security και τη Dahua Technology Greece

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώθηκε την Πέμπτη 16/7 από τη Vector Security και τη Dahua Hellas σε πίστα αγώνων στο Κορωπί. Το πρώτο Entertainment & Adventure Day για το 2020, έλαβε χώρα στη πίστα αγώνων καρτ “SPEEDFORCE” με θέμα Dahua LPR and Parking Solution!

Μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώθηκε την Πέμπτη 16/7 από τη Vector Security και τη Dahua Hellas σε πίστα αγώνων στο Κορωπί. Το πρώτο Entertainment & Adventure Day για το 2020, έλαβε χώρα στη πίστα αγώνων καρτ “SPEEDFORCE” με θέμα Dahua LPR and Parking Solution!

Η εκδήλωση περιλάμβανε live test των καμερών LPR της Dahua και των συστημάτων αυτόματης στάθμευσης, μαθήματα και συμβουλές ασφαλούς οδήγησης από Drift Experts, γεύμα, πρωινό και πλούσια δώρα. Φυσικά, όσοι έδωσαν το παρόν είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν kart και να κάνουν βόλτα με την εντυπωσιακή McLaren που βρίσκονταν στο χώρο διεξαγωγής του Entertainment & Adeventure Day. Το Security Report έδωσε το παρόν και σας μεταφέρει όλα όσα έλαβαν χώρα στο «The Track Day».

Με εμπειρία στην παρακολούθηση βίντεο, οι άνθρωποι της Vector Security και της Dahua, μίλησαν για τη ολοκληρωμένη και έξυπνη λύση στάθμευσης και διαχείρισης αυτοκινήτων που προσφέρει η Dahua Technology. Η εν λόγω λύση βασίζεται σε τεχνολογίες παρακολούθησης βίντεο και ανάλυσης περιεχομένου βίντεο, προσφέροντας τεράστια ευελιξία, εξοικονόμηση κόστους εργασίας και γενικότερα μια ασφαλέστερη εμπειρία σε ότι αφορά την είσοδο/έξοδο οχημάτων. Οι κύριοι Γιάννης Χατζής, Project Manager της Dahua Technology Greece και Βασίλης Δέδες, Brand Specialist της Vector Security παρουσίασαν στο κοινό τις ανάγκες που έρχεται να καλύψει η πρωτοποριακή λύση της Dahua αναφορικά με την είσοδο και έξοδο των οχημάτων, τη διαχείριση οχημάτων μέσα σε ένα χώρο στάθμευσης, ενώ στάθηκαν και σε λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μέτρηση της ταχύτητας κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία ελέγχου εισόδου έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό σύστημα ελέγχου πρόσβασης με κάμερες ANPR. Ο στόχος της εν λόγω λύσης, είναι να αυτοματοποιηθεί η όλη διαδικασία, ώστε να μειωθεί σε τεράστιο βαθμό η ουρά με βίντεο και φωτογραφίες για αποδεικτικά στοιχεία. Για να καταλάβουμε καλύτερα τη λειτουργία του συστήματος ας φανταστούμε ένα όχημα το οποίο θέλει να εισέρθει σε ένα χώρο στάθμευσης-parking. Τα εξουσιοδοτημένα οχήματα αναγνωρίζονται από την κάμερα ANPR, η οποία διαβάζει τις πινακίδες και στέλνει άμεσα σήμα στο λογισμικό διαχείρισης στάθμευσης της εταιρίας για να ανοίξει η μπάρα. Οι επισκέπτες, μπορούν να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη ή τον χειριστή του συστήματος μέσω του VTO, πατώντας απλά το πλήκτρο ενδοεπικοινωνίας. Αντίστοιχα, οχήματα τα οποία είναι σε Black list δεν θα εισέλθουν στο χώρο.

Η λύση της Dahua, προσφέρει πλήρες ιστορικό με φωτογραφίες και video των οχημάτων που έχουν εισέρθει στο χώρο, υπηρεσία κράτησης θέσεων με εγγραφές σε προσωρινή whitelist, καταμέτρηση σε πραγματικό χρόνο των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης και προβολή τους στο λογισμικό διαχείρισης, οδηγίες βέλτιστης διαδρομής, ενεργοί χάρτες, spot κάμερες, VIP Parking και πολλά ακόμα. Η «whitelist» βάση δεδομένων συγχρονίζει το λογισμικό διαχείρισης με το NVR και την ANPR κάμερα για να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση. Να σημειώσουμε πως η όλη εγκατάσταση και διαχείριση του εξοπλισμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς προσωπικό. Στην περίπτωση αυτή, οι βασικές λειτουργίες του συστήματος παραμένουν ίδιες, απλά δεν υπάρχει απευθείας ενδοεπικοινωνία με κάποιο χειριστή. Ωστόσο, στην εγκατάσταση μπορεί να τοποθετηθεί ένας καρταναγνώστης ή μία συσκευή access control, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Φυσικά από την παρουσίαση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Για να υλοποιηθεί αυτό, απαιτείται ο συνδυασμός μίας ANPR και μίας Starlight κάμερας. Οι κάμερες, συνδυαστικά, παρέχουν πληθώρα λειτουργιών, όπως ανίχνευση παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη, φωτογραφίες και βίντεο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αναγνώριση πινακίδων, μέτρηση και έλεγχος ταχύτητας, κ.λπ.

Βασικά προϊόντα

Ένα “highlight” προϊόν που θα συναντήσουμε για τις ανάγκες μίας τέτοιας εγκατάστασης, είναι η κάμερα ITC215-PW4I-IRLZF27135. Η υψηλών επιδόσεων κάμερα έρχεται με αισθητήρα 2-megapixel CMOS full HD, ενσωματωμένους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σενάριο στάθμευσης και ελέγχου πρόσβασης. Η κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει ένα όχημα που κινείται με ταχύτητα μικρότερη ή ίση των 40km/h, με ποσοστά ακρίβειας άνω του 98%. Χάρις τον αλγόριθμο Deep Learning, η κάμερα παρέχει πληθώρα δεδομένων για οχήματα, όπως το μέγεθος, το χρώμα (κατά τη διάρκεια της ημέρας), την κατεύθυνση κ.ά. Ακόμα η κάμερα έρχεται με κορυφαία τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας και τεχνολογία WDR, για να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας και με τις πιο έντονες συνθήκες φωτισμού. Το προτεινόμενο ύψος τοποθέτησης της κάμερας κυμαίνεται μεταξύ 1,2m-2m.

Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και το ολοκληρωμένο ANPR κιτ πρόσβασης, το οποίο περιλαμβάνει την ANPR κάμερα και μία οθόνη LED. Η οθόνη LED μπορεί εμφανίζει πληροφορίες, όπως τον αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης πρόσβασης σε ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, σχολεία, αεροδρόμια, εργοστάσια, γραφεία, κ.λπ.

Πλούσια δώρα, κληρώσεις και συμβουλές ασφαλούς οδήγησης

Άψογο στην οργάνωση και στην τεχνική ενημέρωση, το Track Day της Vector Security άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε παρευρισκόμενο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε πλούσιο φαγητό, δώρα, αλλά και συμβουλές ασφαλούς οδήγησης. Highlight της εκδήλωσης, η εντυπωσιακή McLaren!

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.