29/09/2020

Ajax Special Event 2020

Τα νέα προϊόντα είναι εδώ!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Στις 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή παρουσίαση 8 νέων προϊόντων της εταιρίας AJAX. Η εταιρία παρουσίασε τις νέες συσκευές, στις οποίες επικεντρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς και δύο σημαντικές ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα OS Malevich 2.9 και OS Malevich 2.10. Η σειρά προϊόντων Ajax ενισχύεται λοιπόν...

Στις 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή παρουσίαση 8 νέων προϊόντων της εταιρίας AJAX. Η εταιρία παρουσίασε τις νέες συσκευές, στις οποίες επικεντρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς και δύο σημαντικές ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα OS Malevich 2.9 και OS Malevich 2.10.

Η σειρά προϊόντων Ajax ενισχύεται λοιπόν, καθώς η εταιρία παρουσιάζει το νέο πίνακα συναγερμού Hub 2 Plus που υποστηρίζει LTE και γρήγορη επαλήθευση φωτογραφιών συναγερμού, τη νέα συσκευή MultiTransmitter, ένα νέο περιφερειακό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση 18 ενσύρματων ζωνών, τη νέα εξωτερική σειρήνα  StreetSiren DoubleDeck και πολλά ακόμα προϊόντα. Η παρουσίαση έκλεισε με δύο σημαντικές ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα OS Malevich 2.9 και OS Malevich 2.10. Ας δούμε τι νέο λανσάρει η AJAX για το έτος 2020-2021.

Hub 2 Plus

Το νέο Hub 2 Plus είναι εξοπλισμένο με ένα Communicator που διαθέτει 4 ανεξάρτητα κανάλια συμπεριλαμβανομένου του LTE. Η νέα αυτή λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να συνδέσει τη συσκευή σε δύο ξεχωριστούς παρόχους μέσω Ethernet και Wi-Fi και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσει δύο υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας για επιπλέον συνδεσιμότητα. Η εναλλαγή μεταξύ των καναλιών πραγματοποιείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ακόμα, το Hub 2 Plus μπορεί να διαχειριστεί έως και 200 ανιχνευτές, παρέχοντας ειδοποιήσεις (φωτογραφίες ) σε μόλις 9 δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν χρησιμοποιεί κάρτες SIM για επικοινωνία, που υποστηρίζουν 4G/LTE. Το Hub 2 Plus υποστηρίζει 100 κάμερες και DVR και επιτρέπει την προσθήκη 200 χρηστών, τη δημιουργία 25 ομάδων ασφαλείας και 64 σεναρίων. Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρις το νέο βελτιωμένο hardware/software της εταιρίας. Το Hub 2 Plus διαθέτει 4,5 φορές πιο αποτελεσματικό επεξεργαστή και 8 φορές περισσότερη μνήμη.

 

Hub 2 Plus

Hub 2

Hub Plus

hub

Συσκευές

200

100

150

100

Κάμερες /DVR

100

25

50

10

Range Extenders

5

5

5

1

Χρήστες

200

50

99

50

Groups

25

9

25

9

Σενάρια

64

32

64

5

Επαλήθευση οπτικού συναγερμού

Ναι

Ναι

Όχι

Όχι

Κανάλια επικοινωνίας

4

2xSIM

4G/3G/2G

Ethernet

Wi-Fi

3

2xSIM

2G

Ethernet

4

2xSIM

3G/2G

Ethernet

Wi-Fi

2

1xSIM

2G

Ethernet

MultiTransmitter

Κατά τη διάρκεια του event, η εταιρία παρουσίασε και τη νέα συσκευή MultiTransmitter. Η νέα συσκευή σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε ένα παλιό ενσύρματο σύστημα συναγερμού αντικαθιστώντας στην υπάρχουσα καλωδίωση την κεντρική μονάδα με το MultiTransmitter. Τα ασύρματα περιφερειακά, οι αυτοματισμοί και η εφαρμογή του Ajax συνεχίζουν να υποστηρίζονται, καθώς η νέα συσκευή συνδέεται ασύρματα με όλα τα μοντέλα Hub&Rex μέσω του πρωτόκολλου Jeweller. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση 18 ενσύρματων ζωνών. Αντικαθιστά τον παλιό πίνακα συναγερμού ενσωματώνοντας ενσύρματα περιφερειακά στον Ajax. Στον επαγγελματία δίνεται η δυνατότητα για απομακρυσμένη παραμετροποίηση περιφερειακών, ενώ οι χρήστες αποκτούν όλες τις δυνατότητες διαχείρισης του συστήματος μέσω της εφαρμογής για κινητό. Ενσωματώνονται συσκευές άλλων κατασκευαστών στον Ajax. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προστεθούν ανιχνευτές αερίου, θερμοκρασίας, πλημμύρας, μπάρες υπερύθρων, κ.ά.

StreetSiren DoubleDeck

Το StreetSiren DoubleDeck είναι μια νέα ασύρματη εξωτερική σειρήνα η οποία έρχεται με δυνατότητα εγκατάστασης προσαρμοσμένης πρόσοψης με το λογότυπο του εκάστοτε παρόχου υπηρεσιών ασφαλείας. Οι δυνατότητες της νέας σειρήνας είναι παρόμοιες με τη σειρήνα της AJAX, “StreetSiren”. Είναι εξοπλισμένη με ένα buzzer έντασης έως 113 dB και LED το οποίο μπορεί να ενεργοποιείται μόνο κατά την όπλιση ή να είναι μόνιμα ενεργό. Η σειρήνα προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και τις ακραίες θερμοκρασίες και έρχεται με βαθμό στεγανότητας IP54. Το εύρος επικοινωνίας μεταξύ της σειρήνας και του HUB φτάνει τα 1.500 μέτρα, χάρη στο πρωτόκολλο Jeweler Radio. Σε περίπτωση συναγερμού, η σειρήνα αντιδρά σε λιγότερο από 0,3 δευτερόλεπτα. Το StreetSiren DoubleDeck λειτουργεί με μπαταρίες προσφέροντας έως και 5 χρόνια αυτόνομης λειτουργίας, ενώ μπορεί να συνδεθεί και σε εξωτερικό τροφοδοτικό.

OS Malevich 2.9

Το νέο firmware OS Malevich 2.9 φέρνει σημαντικές αλλαγές για τους χρήστες αλλά και τους εγκαταστάτες. Κύριες αλλαγές, η δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης ενός Hub με το νέο μενού εισαγωγής δεδομένων, επιλογή για προσωρινή απενεργοποίηση ενός περιφερειακού που παρουσιάζει δυσλειτουργία χωρίς να αφαιρεθεί από το σύστημα, λειτουργία παλμού σε Socket και Wall Switch για ενεργοποίηση συσκευών για ορισμένο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένος τύπος συναγερμού για το Button και το Transmitter και ενημέρωση για την τοποθεσία ενός χρήστη με το πάτημα του πανικού από την εφαρμογή. Ακόμα το νέο update φέρνει επιπλέον προστασία για τυχαία πατήματα στο SpaceControl, ρύθμιση φωτεινότητας στο πλαίσιο LED του Socket, δυνατότητα απενεργοποίησης της φωτεινής ένδειξης ενός ανιχνευτή σε περίπτωση συναγερμού και ειδοποίηση όταν ενεργοποιείται, απενεργοποιείται ή επαναφέρεται σε εργοστασιακές ρυθμίσεις ένα Hub.

OS Malevich 2.10: ακόμη λιγότεροι ψευδείς συναγερμοί

Η Ajax παρουσιάζει μια νέα λειτουργία επιβεβαίωσης συναγερμού. Ο τεχνικός θα μπορεί να επιλέξει τον ανιχνευτή που εμπλέκεται στη διαδικασία επιβεβαίωσης συναγερμού και να ρυθμίσει ένα χρονόμετρο (από 30 έως 60 λεπτά). Ένα μήνυμα επιβεβαίωσης συναγερμού μεταδίδεται στο σταθμό παρακολούθησης μόνο εάν έχουν ενεργοποιηθεί τουλάχιστον δύο ανιχνευτές από τη σχετική λίστα. Με την ενημέρωση, θα εμφανιστεί μια προαιρετική λειτουργία οπλισμού / αφοπλισμού δύο σταδίων. Οι συσκευές ελέγχου και οι ανιχνευτές ασφαλείας μπορούν να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία. Για παράδειγμα, για να οπλίσει ένα σύστημα ασφαλείας, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί του πλήκτρου SpaceControl και στη συνέχεια να ανοίξει και να κλείσει την πόρτα (επιβεβαιώνεται από τον ανιχνευτή DoorProtect).

Επιπρόσθετα, η εταιρία προσθέτει και μία νέα δυνατότητα αναμονής 2 λεπτών σε ότι αφορά τους αισθητήρες πυρκαγιάς. Η δυνατότητα καθυστέρησης 2 λεπτών αμέσως μετά την ανίχνευση του συμβάντος, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το σύστημα από την αυτόματη ενεργοποίηση των σειρήνων (όλων των ανιχνευτών) σε περίπτωση ψευδούς συναγερμού πυρκαγιάς. Για παράδειγμα, εάν ο ανιχνευτής ανταποκριθεί σε μια υπερθέρμανση του ταψιού και το πρόβλημα εξαλειφθεί αμέσως, δεν έχει νόημα να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Κατηγορία Τεύχος 107, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.