Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
26 Οκτωβρίου 2020 21:01

ADESCO VIDEO

Διαχείριση Βίντεο μέσω cloud!

Γράφει: Δημήτρης Ναούμης, Commercial Dpt Manager, Adesco
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F7b846b674148504de9fe5db3ad31b09a XL

Η ADESCO στηρίζεται σε δυο μεγάλα πλεονεκτήματα. Από την μια είναι η πολυετής ενασχόλησή με την αγορά των συστημάτων ασφαλείας που μας δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε με ευκολία τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Από την άλλη η εξειδίκευση στα προϊόντα και υπηρεσίες IoT/M2M που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε πρωτοποριακές ποιοτικές και ασφαλείς επαγγελματικές λύσεις για να καλύψουν αυτά τα κενά.

Η ADESCO στηρίζεται σε δυο μεγάλα πλεονεκτήματα. Από την μια είναι η πολυετής ενασχόλησή με την αγορά των συστημάτων ασφαλείας που μας δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε με ευκολία τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Από την άλλη η εξειδίκευση στα προϊόντα και υπηρεσίες IoT/M2M που μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε πρωτοποριακές ποιοτικές και ασφαλείς επαγγελματικές λύσεις για να καλύψουν αυτά τα κενά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο σας παρουσιάζουμε σήμερα την νέα υπηρεσία ADESCO VIDEO. Μια υπηρεσία καταγραφής, ζωντανής παρακολούθησης και αναπαραγωγής εικόνας και ήχου σε Cloud. Η υπηρεσία ADESCO Video υποστηρίζει ήδη τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους CCTV όπως HIKVISION, AXIS και Dahua. Προσφέρει μια σύγχρονη, αξιόπιστη και χρήσιμη λύση για την διασφάλιση του καταγεγραμμένου video και ταυτόχρονα μια πρωτοποριακή ευκαιρία αύξησης της κερδοφορίας των εγκαταστατών.

Τι είναι όμως το «Cloud»?

Ένας από τους πιο ευρέως διαδεδομένους όρους παγκοσμίως είναι το «Cloud». Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλει στην καθημερινότητα χιλιάδων επαγγελματιών σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς και ο χώρος των συστημάτων ασφαλείας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να το προσδιορίσουμε ως «κεντρικές αποθήκες» που δημιουργούνται από τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών servers που φιλοξενούνται σε απολύτως ασφαλή περιβάλλοντα (data centers) σε διαφορά σημεία παγκοσμίως και η πρόσβαση σε αυτούς είναι εφικτή μόνο μέσω διαδικτύου. Είναι ένα παράγωγο της ψηφιακής εποχής που σχετίζεται με την αυτόματη online αποθήκευση δεδομένων και πληροφοριών σε ένα «σύννεφο» (Cloud).

Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε συνεχώς υπηρεσίες Cloud πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Υπηρεσίες E-mail, social media, εκπομπές και μουσική μέσω podcast, υπηρεσίες τηλεόρασης on demand, είναι ενδεικτικά κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη η ADESCO εκμεταλλεύεται της τεχνογνωσία και την εξειδίκευση που έχει αποκτήσει τα τελευταία 5 χρόνια και προσφέρει υπηρεσίες Cloud στους πελάτες – συνεργάτες της με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία, έχοντας ξεπεράσει τις 8.000 ενεργές συνδέσεις.

Το κενό που υπάρχει

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εγκατεστημένες κάμερες και ψηφιακά καταγραφικά σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα η ζήτηση για νέα συστήματα επιτήρησης αυξάνει συνεχώς, καθώς η ανάγκη για την παρακολούθηση χώρων είναι επιτακτική, αφού είναι αυταπόδεικτο ότι λειτουργεί αποτρεπτικά, βοηθά στην έγκαιρη αντιμετώπιση συμβάντων, αλλά και στην εξιχνίαση αδικημάτων κατά προσώπων και περιουσίας.

Πόσες φορές όμως σας έχει συμβεί ή έχετε ακούσει ο εισβολέας να καταστρέφει τα μέσα καταγραφής ή να τα αφαιρεί από τον τόπο του συμβάντος μαζί με άλλα κλοπιμαία; Πόσες φορές έχετε ακούσει για καταγραφικά τα οποία δεν κατέγραψαν την εικόνα επειδή είχε «χτυπήσει» ο δίσκος τους ή είχαν κάποια άλλη βλάβη; Πόσα καταγραφικά που έχετε εγκαταστήσει σε καταστήματα, γραφεία εταιριών κ.λπ. είναι εκτεθειμένα σε υπερβολική σκόνη, υψηλά ποσοστά υγρασίας, κακές συνθήκες αερισμού με αποτέλεσμα τις συχνές βλάβες στους ανεμιστήρες, στα τροφοδοτικά κ.λπ.; Και πόσες φορές δεν ακούσατε τον πελάτη σας να σας λέει «πάλι χάλασε; Δεν μου έβαλες καλά προϊόντα!!»

Πόσες φορές σας καλεί κάποιος πελάτης επειδή έχασε την εικόνα από κάποια κάμερα; Και πόσο έγκαιρα έχει διαπιστώσει την βλάβη; Μήπως έχουν μεσολαβήσει πολλές ημέρες που η κάμερα είναι σε βλάβη και δεν στέλνει εικόνα στο καταγραφικό, άρα δεν υπάρχουν καταγραφές όταν τις χρειάζεται ο πελάτης;

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα έρχεται να καλύψει η νέα υπηρεσία της ADESCO με επαγγελματισμό, αξιοπιστία και το κυριότερο με αμοιβαίο όφελος για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Δίνει λύση σε προβλήματα / ανάγκες που δημιουργούνται στην αποθήκευση του καταγραφόμενου υλικού με απαράμιλλη ασφάλεια, παρέχοντας με απλότητα εφαρμογές-εργαλεία τόσο για τον εγκαταστάτη όσο και για τον τελικό πελάτη.

Η λύση της ADESCO

Η καρδιά της νέας υπηρεσίας είναι το ADESCO Box. Πρόκειται για μια συσκευή που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής και επιτρέπει την ασφαλή και κρυπτογραφημένη διασύνδεση των καμερών ή/και των DVR’s στο cloud. Η διασύνδεση στο Cloud γίνεται μέσω του Πρωτοκόλλου RTSP ή ONVIF (χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση βίντεο H.264 και MJPEG). Κάθε ADESCO Box μπορεί να καλύψει τοπικά έως και 8 κάμερες. Εάν απαιτείται διασύνδεση περισσότερων καμερών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον ADESCO Box.

Το ADESCO Box μπορεί να καταργήσει τελείως το ψηφιακό καταγραφικό (DVR) ή να το ενσωματώσει στο σύστημα και να λειτουργεί παράλληλα με αυτό. Διαχειρίζεται έξυπνα την ευρυζωνική σύνδεση και διαθέτει εξωτερικό USB flash drive που επιτρέπει την τοπική προσωρινή αποθήκευση του βίντεο σε περίπτωση αστάθειας του δικτύου ή απώλειας της σύνδεσης internet (εάν δεν έχει προβλεφθεί ενναλακτική 4G σύνδεση).

Η υπηρεσία ADESCO Video προσφέρει κεντρική διαμόρφωση και διαχείριση του συστήματος CCTV όχι μόνο σε επίπεδο τελικού χρήστη, αλλά και εγκαταστάτη. Η αρχική εγκατάσταση, η διαμόρφωση του ADESCO Box, η ενσωμάτωση των καμερών, οι συναγερμοί και τα συμβάντα, η εύκολη διαμόρφωση πλεγμάτων κάμερας για ανίχνευση κίνησης, η προσθήκη και η αφαίρεση χρηστών Cloud, η διατήρηση των επιθυμητών παραμέτρων Cloud που σχετίζονται με την χρέωση (ανάλυση, διάρκεια εγγραφής, λειτουργίες ανάλυσης) είναι δυνατή από οπουδήποτε στον κόσμο αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και οι εγγραφές βίντεο αποθηκεύονται ανά κάμερα. Τα κέντρα δεδομένων ADESCO Cloud – AWS (Amazon Web Services), τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος σε 24 γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο, με πολλαπλές ζώνες διαθεσιμότητας, προσφέρουν ασφάλεια τριπλής αστοχίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλά αντίγραφα ενός βίντεο αποθηκεύονται πάντα στο πλησιέστερο κέντρο δεδομένων.

Τα πλεονεκτήματα του ADESCO VIDEO

Μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία Adesco Video σε συνδυασμό με την χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης είναι:

Προστασία καταγραφών: Όταν ένα βίντεο αποθηκεύεται στο cloud, είναι ασφαλές από αστοχία εξοπλισμού (καταγραφικό, σκληρός δίσκος, τροφοδοτικό), ζημιά, κλοπή και από άλλα απρόβλεπτα γεγονότα όπως πυρκαγιά ή πλημμύρα.

Απόλυτη Ασφάλεια Δεδομένων: Η ποιότητα των συσκευών, η αρχιτεκτονική της λύσης και οι άρτιες υποδομές εκμηδενίζουν κάθε κίνδυνο:

  • Δεν υπάρχουν ανοιχτές θύρες, δεν υπάρχουν τοπικά τείχη προστασίας και δεν υπάρχει τοπικό λογισμικό.
  • Δεν απαιτείται εγκατάσταση τείχους προστασίας.
  • Δεν επιτρέπονται εισερχόμενες συνδέσεις διαδικτύου.
  • Οι κάμερες δεν είναι απευθείας συνδεδεμένες στο διαδίκτυο (χρειάζεται Adesco Box ενδιάμεσα).
  • Δεν υπάρχουν ανοικτές συνδέσεις δικτύου.
  • Τα κέντρα δεδομένων ADESCO CLOUD – AWS προστατεύονται καλά από κακόβουλο λογισμικό.
  • Κρυπτογράφηση στην αποθηκευμένη εγγραφή βίντεο.

Καινοτομία: Τώρα για πρώτη φορά ο εγκαταστάτης έχει τον τεχνικό έλεγχο των συστημάτων CCTV που τοποθετεί, μέσω web περιβάλλον εγκαταστάτη, push & email ειδοποιήσεων για την κατάσταση του καταγραφικού και των καμερών κτλ. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προσφέρει μια νέα και σημαντική υπηρεσία στους πελάτες του.

Plug & play: Συνδυάζει υψηλής ποιότητας υπηρεσία με εξαιρετικά απλή και εύχρηστη λειτουργία. Η επαφή του χρήστη με το CLOUD περιορίζεται στα απολύτως βασικά και απαραίτητα, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών και πληροφορικής.

Ευελιξία στην περίοδο καταγραφής και στον αριθμό των καμερών: Ευελιξία στην επιλογή περιόδου καταγραφής από πολλά διαθέσιμα προγράμματα (2 ημέρες έως 1 έτος σε VGA έως 2 MP) σε AWS CLOUD. Η χωρητικότητα του cloud για την αποθήκευση υλικού είναι πρακτικά απεριόριστη. Επίσης, στην υπηρεσία μπορεί να μην ενταχθεί το σύνολο των καμερών ενός συστήματος, αλλά να επιλεγούν οι σημαντικότερες από αυτές.

Mobile app: Δωρεάν στο Google Play Store και στο iOS App Store εφαρμογής mobile και web client για τον τελικό χρήστη που θα κάνει πιο εύκολη την διαχείριση του καταγραφόμενου βίντεο και την παρακολούθηση σε προγραμματικό χρόνο του συστήματος βιντεοεπιτήρησης.

Ευκολία και εκσυγχρονισμός: Δεν απαιτείται πλέον η χρήση USB ή άλλων εξωτερικών μέσων καταγραφής, ώστε να μπορείτε να εξάγετε τα video clips που συνήθως απαιτούνται από τους τελικούς χρήστες. Αρκεί μόνο να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το ADESCO Video ανοίγει νέα δυναμική πωλήσεων.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της λύσης που σας παρουσιάζουμε και αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά. Είναι η πρώτη φόρα που ο εγκαταστάτης μπορεί να έχει διαρκές και μόνιμο κέρδος σε συνδρομητική βάση από τα CCTV συστήματα που έχει ήδη εγκαταστήσει ή που θα εγκαταστήσει στο μέλλον. Παράλληλα θα προσφέρει μια εντελώς νέα και σύγχρονη υπηρεσία στους πελάτες του, ενώ θα έχει και τον τεχνικό έλεγχο των συστημάτων του από μακριά.

Ο τελικός χρήστης πληρώνει μόνο για ό,τι χρησιμοποιεί. Επιλέγει μέσα από ευέλικτα προγράμματα ανάλογα με τη χρήση της Cloud υπηρεσίας που κάνει, τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεται και τον αριθμό των καμερών που τον ενδιαφέρουν. Επίσης, εξοικονομεί χρήματα, αφού δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς και συντήρησης λογισμικού, συσκευών καταγραφής DVR’s ή πρόσθετων διακομιστών.

Επίλογος

Το ADESCO Video ήρθε για να καλύψει αδυναμίες σ’ έναν ευρύτατο, σημαντικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των συστημάτων ασφαλείας, τα συστήματα CCTV. Μια επαγγελματική λύση που απευθύνεται σε όλους, σ ’ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, δημιουργεί υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους τελικούς χρήστες και μια νέα μόνιμη πηγή εσόδων για τους εγκαταστάτες.

Η υπηρεσία και οι συσκευές ADESCO Box είναι ετοιμοπαράδοτες και διατίθενται αποκλειστικά από την ADESCO – Δ. Ναούμης Γ. Ξωμεριτάκης ΟΕ.

{gallery}9050{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...