Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
26 Οκτωβρίου 2020 21:03

HIKVISION AX PRO

Η νέα σειρά (2η γενιά) συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού!

Γράφει: Κώστας Τουφεξής – Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας ΗΛΚΑ Α.Ε.
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F3d0f8622fca5f144e1923d0a4225f125 XL

Η HIKVISION, o μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο, μετά τη σειρά AX HUB, παρουσιάζει τη νέα, 2ης γενεάς, σειρά ασύρματων συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO, στην οποία συμπυκνώνει την εμπειρία της και τις υψηλές δυνατότητες σχεδιασμού και παραγωγής της.

Η HIKVISION, o μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο, μετά τη σειρά AX HUB, παρουσιάζει τη νέα, 2ης γενεάς, σειρά ασύρματων συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO, στην οποία συμπυκνώνει την εμπειρία της και τις υψηλές δυνατότητες σχεδιασμού και παραγωγής της.

Η νέα σειρά διαθέτει, μεταξύ των άλλων, τις εξής καινοτομίες και βελτιώσεις, που την καθιστούν ένα από τα ισχυρότερα και φιλικότερα, προς τον χρήστη και τον εγκαταστάτη, συστήματα της αγοράς:

  • Διπλό σύστημα Tri-X & CAM-X αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας 868 ΜΗz, με διπλά wireless processors, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας περιφερειακών (έως 6 έτη) και ισχυρότερη εμβέλεια. To σύστημα Tri-X χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τα ασύρματα αισθητήρια, επιτυγχάνοντας εμβέλεια, ανάλογα με το αισθητήριο, ως 2.000 m, ενώ το σύστημα CAM-X για την επικοινωνία με τα PIR-CAMs, με εμβέλεια ως 800 m (οι εμβέλειες αναφέρονται πάντα σε ανοικτό χώρο, χωρίς εμπόδια). Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες TDMA (Time Division Multiple Address) για την αποφυγή επικάλυψης εκπομπών, frequency hoping, με αυτόματη επιλογή ανάμεσα σε 50 κανάλια συχνοτήτων, για αποφυγή παρεμβολών, κρυπτογράφησης AES-128 και OTA (Over The Air) updates. Δεν υπάρχει συμβατότητα με τα προϊόντα 1ης γενεάς AX HUB, καθώς αυτά χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα επικοινωνίας (της Pyronix).
  • Διατίθενται πλέον και ασύρματα PIR-CAMs. Είναι ασύρματοι ανιχνευτές κίνησης PIR, που τροφοδοτούνται από μπαταρία και έχουν ενσωματωμένη κάμερα με υπέρυθρο φωτισμό, η οποία καταγράφει και αποστέλλει, πριν και μετά το συναγερμό μια σειρά φωτογραφιών, για οπτική επιβεβαίωση.
  • Προσεγμένη σχεδίαση και κατασκευή των κεντρικών μονάδων και των περιφερειακών, με στόχο την πιο εύκολη, ασφαλή και γρήγορη εγκατάσταση. Για παράδειγμα: η κεντρική μονάδα έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό 220 VAC, οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες από το εργοστάσιο σε όλες τις συσκευές και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, υπάρχει διακόπτης για την ενεργοποίησή τους, ενώ τα ηλεκτρονικά είναι πλήρως καλυμμένα.
  • Εφαρμογή cloud για τον εγκαταστάτη Hik-ProConnect, που του επιτρέπει, από ένα σημείο, την εύκολη παραμετροποίηση όλων των συστημάτων ασφαλείας των πελατών του, τη διαχείρισή τους, καθώς και την παρακολούθηση της κατάστασής τους.
  • Εφαρμογή cloud για τον τελικό χρήστη Hik-Connect, που του επιτρέπει, από ένα σημείο, την παρακολούθηση όλων των συστημάτων ασφαλείας του (συναγερμό, CCTV, video intercom, Access Control, κ.λπ.).
  • Plug & Play, με εύκολη καταχώρηση συσκευών και περιφερειακών, μέσω εφαρμογής HIK-Connect και scan του QR-code από το κινητό ή από web browser.
  • Τεχνολογία IVaaS (Intruder Verification as a Service), που φέρνει τη σύγκλιση των συστημάτων συναγερμού με τα συστήματα CCTV, επιτρέποντας την αξιόπιστη και ενιαία διαχείρισή τους, μέσα από την ίδια εφαρμογή (HIK-Connect). Δυνατότητα live video, μέσω της εφαρμογής, για οποιαδήποτε κάμερα CCTV της HIKVISION στον ίδιο χώρο. Ενσωματωμένη κυλιόμενη προσωρινή μνήμη (buffer) για εγγραφή βίντεο από 4 IP κάμερες και εύκολη ανάκλησή του, για οπτική επιβεβαίωση συναγερμού.
  • Πολλαπλοί κρυπτογραφημένοι δίαυλοι επικοινωνίας: Ethernet, Wi-Fi και 4G με 2 υποδοχές καρτών SIM, για σύνδεση: με φορητές συσκευές, μέσω cloud και εφαρμογών Hik-Connect / Hik-ProConnect, λογισμικό iVMS-4200 / HikCentral, Κεντρικούς Σταθμούς, μέσω στάνταρ IP πρωτοκόλλων SIA DC09 (SIA level 2, Contact ID) / ISUP / ISAPI (SDK). Επίσης, αποστολή push notifications, SMS και τηλεφωνικές κλήσεις.
  • Ενσωματωμένο proximity reader για χειρισμό του πίνακα με RFID proximity tags, χωρίς κωδικό.
  • Πλήρης σειρά περιφερειακών: Ανιχνευτές, PIR-CAMs, συσκευές προστασίας, χειριστήρια, αναμεταδότες, σειρήνες, συσκευές για αυτοματισμούς IOT, κ.λπ. Τα περισσότερα είναι ήδη διαθέσιμα και τα υπόλοιπα αναμένονται τους επόμενους μήνες.
  • Convergent Security Service Solution, δυνατότητα διασύνδεσης, μέσω cloud και πλατφόρμας Hik-ProConnect, των διάφορων συστημάτων ασφαλείας του πελάτη για τη διενέργεια αυτοματισμών, μεταξύ τους.
  • Ενσωματωμένο θερμόμετρο χώρου στα περισσότερα από τα περιφερειακά (ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές, σειρήνες) και εμφάνιση της θερμοκρασίας στην εφαρμογή.
  • Ως 210 ασύρματα περιφερειακά, 96 ασύρματες ζώνες και έξοδοι, 32 partitions, 4 αναμεταδότες, 6 ασύρματες σειρήνες, 8 ασύρματα πληκτρολόγια και readers RFID, 48 keyfobs, 48 χρήστες, 5.000 συμβάντα ανά σύστημα.
  • Διατίθενται 2 μοντέλα κεντρικών μονάδων, το οικονομικότερο ΑΧ PRO L και το κορυφαίο ΑΧ PRO Μ, στο οποίο και αναφέρονται οι προηγούμενες προδιαγραφές. Το οικονομικό μοντέλο L διαφέρει κυρίως στα εξής: υποστηρίζει GPRS αντί 4G, έχει 1 μόνο υποδοχή SIM, δεν έχει proximity reader, δεν έχει rolling buffer για αποθήκευση video από IP κάμερες, υποστηρίζει ως 64 ασύρματες ζώνες και εξόδους, 16 partitions, 2 αναμεταδότες, κ.λ.π. (βλέπετε σχετικό πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών).
  • Φωνητικές οδηγίες κατά το χειρισμό του πίνακα.
  • Συμβατότητα EN50131 Grade 2.
  • Μοντέρνα και διακριτική σχεδίαση, που ταιριάζει σε κάθε χώρο.
  • Αναμένεται Ελληνική έκδοση, περίπου στο τέλος Οκτωβρίου.

Συνοπτικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κεντρική Μονάδα

ΑΧ PRO L (DS-PWA64-L-WE)

AX PRO M (DS-PWA96-M-WE)

Ασύρματη συχνότητα

2-way 868MHz, frequency Hoping, 128 AES encryption, Tri-X & CAM-X

Ασύρματες ζώνες + έξοδοι

64

96

Partitions

16

32

Ασύρματα πληκτρολόγια & readers

8

Ασύρματες σειρήνες

4

6

Ασύρματα χειριστήρια (keyfobs)

32

48

Ασύρματοι αναμεταδότες

2

4

Tags

32

48

PIR CAM

Υποστηρίζονται

On board IP camera buffer

OXI

4 IP κάμερες * 7 sec

Χρήστες (+ installer + admin)

30

48

Συμβάντα log file

5.000

Ενσωματωμένο prox reader

OXI

ΝΑΙ

LAN & WiFi 2.4 GHz & RS232

Υποστηρίζονται

Κινητή τηλεφωνία

GPRS (2G) – 1 κάρτα SIM (nano)

3G & 4G – 2 κάρτες SIM (nano)

Διασύνδεση με άλλες συσκευές

ΝΑΙ (converge cloud μέσω Hik-ProConnect)

Ενδείξεις κατάστασης LED

Arm/Disarm, Alarm, Tamper, Fault, Cloud, Power

Φωνητικές οδηγίες

Ενσωματωμένο μεγάφωνο

Επικοινωνία με χρήστη

Push notifications, SMS, φωνητικές κλήσεις, Hik-Connect

Επικοινωνία με Κεντρικό Σταθμό

SIA DC09 (SIA level 2, Contact ID), ISUP, ISAPI (SDK)

Πλατφόρμες Κεντρικού Σταθμού

iVMS-4200, Hik-Central

Πλατφόρμες για εγκαταστάτη

Hik-ProConnect (cloud), Web server

Τροφοδοσία

Ενσωματωμένο τροφοδοτικό, μπαταρία λιθίου 4520 mAh

Αυτονομία λειτουργίας

12 ώρες από τη μπαταρία, χωρίς τροφοδοσία ρεύματος

Πιστοποιήσεις

EN50131 Grade 2, CE, Rohs/Reach/WEEE

Διαστάσεις (ΠxΒxΥ)

170 x 38.6 x 170 mm

Σύγκλιση Συναγερμού και CCTV: Επιβεβαίωση συναγερμού με βίντεο

Μέχρι σήμερα τα συστήματα συναγερμού και CCTV είναι ανεξάρτητα και για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε οπτικά ένα συναγερμό είναι επίπονο, χρονοβόρο και πολλές φορές όχι αποτελεσματικό. Ορισμένα συστήματα συναγερμού έχουν τη δυνατότητα αποστολής μερικών εικόνων χαμηλής ποιότητας, όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ΑΧ Hub είναι, ότι με την τεχνολογία IVaaS (Intruder Verification as a Service) φέρνει τη σύγκλιση των συστημάτων συναγερμού με τα συστήματα CCTV, επιτρέποντας την αξιόπιστη και ενιαία διαχείρισή τους, μέσα από την ίδια εφαρμογή (HIK-Connect).

Το κορυφαίο μοντέλο AX PRO M διαθέτει μια κυλιόμενη προσωρινή μνήμη (buffer), στην οποία μπορεί να ορισθεί, κατά τη διαμόρφωση του πίνακα, να εγγράφεται βίντεο από 4 IP κάμερες (HIKVISION ή ONVIF), που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο. Σε περίπτωση συναγερμού, αξιοποιείται αυτή η ενδιάμεση μνήμη, παρέχοντας βίντεο 7 δευτερολέπτων για κάθε κάμερα, 5 δευτερόλεπτα πριν το συναγερμό (prealarm) και 2 δευτερόλεπτα μετά (postalarm) ή και αντίστροφα (2 sec pre-alarm + 5 sec post-alarm), απογειώνοντας τη χρηστικότητα του συστήματος, αφού η επιβεβαίωση του συναγερμού μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να χρειάζεται ψάξιμο καταγραφών. Αυτό επιτρέπει τη λήψη ταχύτερων και πιο αξιόπιστων ενεργητικών αποφάσεων, για την αντιμετώπιση του συμβάντος.

Kits με κεντρικές μονάδες AX PRO

Διατίθενται 2 kits με κεντρικές μονάδες AX PRO. Το πρώτο είναι το Kit AX PRO Lite (DS-PWA64-Kit-WE), το οποίο περιλαμβάνει 1 x ασύρματη κεντρική μονάδα DS-PWA64-L-WE, με ενσωματωμένο LAN, Wi-Fi, GPRS (2G), 1 υποδοχή κάρτας SIM, υποστήριξη 64 εισόδων / εξόδων και 2 repeaters, 1 x ασύρματο τηλεχειριστήριο DS-PKF1-WE, 1 x ασύρματη μαγνητική επαφή με 2 καλωδιακές ζώνες DS-PDMC-EG2-WE και 1 x ασύρματο ραντάρ DS-PDP15P-EG2-WE. Το δεύτερο είναι το Kit AX PRO, αποτελούμενο από 1 x ασύρματη κεντρική μονάδα DS-PWA96-M-WE, με ενσωματωμένο LAN, Wi-Fi, 4G, 2 υποδοχές κάρτας SIM, proximity reader, υποστήριξη 96 εισόδων / εξόδων και 4 repeaters, καταγραφή video clips από 4 IP κάμερες, 1 x ασύρματο τηλεχειριστήριο DS-PKF1-WE, 1 x ασύρματη μαγνητική επαφή με 2 καλωδιακές ζώνες DS-PDMC-EG2-WE, 1 x ασύρματο ραντάρ DS-PDP15P-EG2-WE και 3 x RFID proximity tags σε μορφή μπρελόκ DS-PTS-MF.

Η νέα σειρά AX Pro περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά ασύρματων περιφερειακών: ανιχνευτές, PIR-CAMs, συσκευές προστασίας, χειριστήρια, αναμεταδότες, σειρήνες, συσκευές για αυτοματισμούς IOT κ.τ.λ.

{gallery}9053{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...