Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Ιουνίου 2021 23:53

Ασφάλεια και λιανικό εμπόριο

Τα έξυπνα καταστήματα είναι εδώ!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
7cc2e7aa3ea15e51e0b274706565e711 XL a7686636

Το λιανικό εμπόριο μεταβάλλεται ραγδαία και βρίσκεται υπό συνεχείς αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Σε αυτόν το ψηφιακό μετασχηματισμό, αναδύονται ολοένα και περισσότερες προκλήσεις, οι οποίες σε βάθος χρόνου…

Το λιανικό εμπόριο μεταβάλλεται ραγδαία και βρίσκεται υπό συνεχείς αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Σε αυτόν το ψηφιακό μετασχηματισμό, αναδύονται ολοένα και περισσότερες προκλήσεις, οι οποίες σε βάθος χρόνου αναμένεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φυσικών καταστημάτων. Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου δέχεται έντονες πιέσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών θα στρέψει ξανά το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού στα φυσικά καταστήματα!

Η έλευση του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αναδιαμορφώσει την πορεία του κλάδου των λιανικών πωλήσεων, επηρεάζοντας τόσο το ποσοστό απασχόλησης των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο, όσο και τον όγκο των λιανικών πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Αυτό λοιπόν που οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, αλλά και όσοι ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, είναι να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο των φυσικών καταστημάτων. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, αρκεί να αξιοποιηθούν οι νέες διαθέσιμες τεχνολογίες.

Η σύνδεση συσκευών ασφαλείας μέσω του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη και τα Video Analytics, είναι μόνο μερικές από τις νέες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους υπεύθυνους των καταστημάτων να εφαρμόσουν νέες διαδικασίες για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή.

Αξιοποιώντας τις συσκευές ελέγχου πρόσβασης, το βίντεο από τις κάμερες, τον ήχο και τα διαθέσιμα Video Analytics, οι υπεύθυνοι ενός εμπορικού καταστήματος μπορούν να καθορίσουν το χρόνο που ξοδεύουν οι επισκέπτες-πελάτες σε συγκεκριμένες περιοχές ενός καταστήματος και να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντα σημεία. Η λειτουργία αυτή, που ονομάζεται και χάρτης θερμότητας, χρησιμοποιείται ευρέως σε εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, μουσεία κ.λπ. και μπορεί να βρει τις προτιμήσεις των πελατών με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας πληροφορίες για το πώς να τοποθετήσει ο υπεύθυνος ενός καταστήματος τα αντικείμενα, ακόμα και να τον βοηθήσει να σχεδιάσει την διάταξη του καταστήματος. Οι προηγμένες κάμερες από την άλλη, παρέχουν λειτουργίες καταμέτρησης ατόμων, οι οποίες υπολογίζουν τον αριθμό των ατόμων που έχουν εισέλθει σε ένα κατάστημα, εξάγοντας παράλληλα ημερήσιες, μηνιαίες και ετήσιες αναφορές. Η ανάλυση και η καταμέτρηση ατόμων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και να οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα για τις καταναλωτικές συνήθειες του κοινού, προσφέροντας μία νέα εμπειρία.

Τώρα, μετά και την πανδημία, η χρήση των συστημάτων ασφαλείας και των Video Analytics κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική! Ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους έχει περιοριστεί, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID-19 μέσω συγχρωτισμού. Για να μπορέσουν να ανοίξουν, ορισμένοι χώροι πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να διατηρήσουν τα όρια της πληρότητας. Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των σύγχρονων VCA είναι η δυνατότητα υπολογισμού των ατόμων σε μία σκηνή ή σε μία προκαθορισμένη περιοχή. Οργανισμοί και φορείς ανά τον κόσμο αξιοποιούν την έξυπνη παρακολούθηση βίντεο, ώστε να διαμορφώσουν ειδοποιήσεις βασισμένες σε κανόνες. Αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στο λιανικό εμπόριο και ειδικά σε καταστήματα για την παρακολούθηση των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται ή γενικότερα σε καταστάσεις, όπου στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μόλις ειδοποιηθούν, οι διαχειριστές ή το προσωπικό ασφαλείας μπορούν να ερευνήσουν την ποσότητα και την πυκνότητα του πλήθους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

Επίσης, οι οργανισμοί μπορούν να υιοθετήσουν μια πιο δυναμική προσέγγιση όσον αφορά στη συντήρηση του κτιρίου, διαμορφώνοντας έξυπνες ειδοποιήσεις. Βασισμένες σε καταμέτρηση ατόμων (εισόδου/ εξόδου), οι ειδοποιήσεις αυτές θα ενεργοποιούνται όταν π.χ. σε μία περιοχή έχει εισέλθει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων από τον προκαθορισμένο.

Καθώς ο τομέας του λιανικού εμπορίου εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του μάρκετινγκ και τις προτιμήσεις των πελατών, η ζήτηση για ολοκληρωμένες και επεκτάσιμες λύσεις θα αυξηθεί – ιδίως για συστήματα ασφαλείας και λογισμικά διαχείρισης βίντεο. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πρέπει να αρχίσουν να ανταποκρίνονται άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών και του προσωπικού τους. Ο συνδυασμός βίντεο και ελέγχου πρόσβασης ξεκλειδώνει αμέτρητες δυνατότητες, επιτρέποντας παράλληλα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να παραμένουν ανταγωνιστικοί!

Τι λένε οι ειδικοί
Συνέντευξη με τον Μελέτη Κούρσο, Διευθυντή Εταιρικής Ασφάλειας του ομίλου OK Anytime Markets

2 koursos

 

Με αφορμή το αφιέρωμα για την ασφάλεια και το λιανικό εμπόριο, το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Μελέτη Κούρσο, Διευθυντή Εταιρικής Ασφάλειας του ομίλου OK Anytime Markets. Ο κ. Κούρσος μίλησε στο περιοδικό μας σχετικά με τις νέες τάσεις και προκλήσεις που βιώνει το λιανικό εμπόριο στη νέα ψηφιακή εποχή και αναφέρθηκε στα συστήματα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί ο όμιλος «OK Anytime Markets», ώστε να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις τις σύγχρονης αποχής.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις και προκλήσεις που βιώνει το λιανεμπόριο στις μέρες μας;

Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες του λιανεμπορίου τα τελευταία χρόνια είναι πολλές. Η συνεχιζόμενη λιτότητα των τελευταίων ετών έφερε μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ των λιανεμπόρων για να κερδίσουν μερίδιο από το ήδη μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών. Πολλά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν και κάποια να μεταφερθούν εξολοκλήρου στο digital περιβάλλον. Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει πλέον την κατάρτιση και τη γνώση να αναζητήσει λύσεις σε πληθώρα επιλογών για την κάθε του ανάγκη, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο εξωτερικό. Όλο αυτό το περιβάλλον έγινε ακόμα πιο ανταγωνιστικό κατά την περίοδο της καραντίνας, όπου οι αγορές μέσω internet αυξήθηκαν, επειδή προσέφεραν την ασφάλεια που αναζητούσε ο καταναλωτής. Το τοπίο του retail στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως έχει αλλάξει ριζικά. Στις περισσότερες επιχειρήσεις η παρουσία του online retail αυξάνεται και ο καταναλωτής αναζητά μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε όλα τα κανάλια στα οποία δραστηριοποιείται μία επιχείρηση. Παράλληλα, απαραίτητη κρίνεται και η βαθιά γνώση των αναγκών των πελατών, προκειμένου οι εταιρείες να μην υφίστανται απώλειες του πελατολογίου τους. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των front και back office λειτουργιών, η παροχή εξατομικευμένων προτάσεων και εμπειριών στον πελάτη, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα απέναντι στον καταναλωτή, θα είναι αναγκαίες κινήσεις για το σύνολο των επιχειρήσεων. Οι προσωποποιημένες εμπειρίες και υπηρεσίες καθιστούν αναγκαία την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών από τις εταιρείες λιανικού εμπορίου. Οι εταιρείες οφείλουν να ακολουθήσουν τις τάσεις της τεχνολογίας για να μπορέσουν να παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών κατά τη διάρκεια των αγορών τους και μέσα από τα ψηφιακά κανάλια. Τέλος, παρατηρείται η τάση υιοθέτησης, σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, της στρατηγικής omnichannel, των συστημάτων CRM και των προγραμμάτων επιβράβευσης, τα οποία συνεισφέρουν καθοριστικά στη συλλογή δεδομένων της καταναλωτικής συμπεριφοράς. 

 

Ποιες μεθόδους ή συσκευές ασφαλείας έχει υλοποιήσει η εταιρεία σας για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις της καθημερινότητας;

Η φιλοσοφία του ομίλου OK Anytime Markets που εφαρμόζεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της είναι η ανθρωποκεντρική ασφάλεια. Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας αποτελεί η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των καταναλωτών της. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί λεπτομερείς διαδικασίες και πρωτόκολλα ασφάλειας, τα οποία τηρούνται και ανανεώνονται συχνά σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στην τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για την ορθή εφαρμογή των διαδικασιών ασφάλειας συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος, καθώς «κάλλιον το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν». Σε κάθε κατάστημα βρίσκεται εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού υψηλών προδιαγραφών, το οποίο ειδοποιεί άμεσα τον υπεύθυνο για διάφορα συμβάντα, αφού έχει ήδη προηγηθεί σχετική εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για τη σωστή χρήση αυτού. Κατ’ επέκταση σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων υπάρχει κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας (CCTV), το οποίο αξιοποιείται από το εκπαιδευμένο προσωπικό του καταστήματος, ως μέσο εντοπισμού τυχόν άνομων ή κακόβουλων περιστατικών, και οι προδιαγραφές του είναι σύννομες βάσει του GDPR. Για την προστασία των προϊόντων υψηλής αξίας τοποθετούνται σύγχρονοι αντικλεπτικοί μηχανισμοί. Λόγω ύπαρξης διαφορετικών αναγκών και προκλήσεων σε κάθε κατάστημα, γίνεται ένας άτυπος γεωγραφικός διαχωρισμός του δικτύου, ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξειδίκευση στην παροχή επαγγελματικών λύσεων ασφάλειας και διαχείρισης των λειτουργιών. Η εταιρεία μας διαρκώς ενημερώνεται για νέες τεχνολογίες και έχοντας ως σκοπό τη διασφάλιση της διαφάνειας στις συναλλαγές των καταναλωτών με το κατάστημα έχει εισάγει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επίβλεψης των ταμειακών συναλλαγών. Προσδοκώντας μία ταχύτερη, ακριβέστερη και ασφαλέστερη ταμειακή συναλλαγή, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ειδικών αυτόματων ταμείων που λειτουργούν ταυτόχρονα ως χρηματοκιβώτια και στα οποία η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο. Στο κάθε σημείο πώλησης το ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει το αίσθημα security & safety, καθώς για οποιοδήποτε θέμα που χρήζει ενημέρωσης, διευκρίνισης ή υποστήριξης υπάρχει κεντρική καθοδήγηση από τη Διεύθυνση Εταιρικής Ασφάλειας του ομίλου, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία και επαγρύπνηση 24/7.

Ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιεί η εταιρεία σας, για να αυξήσει την αγοραστική εμπειρία και τη σχέση του καταναλωτή με την επιχείρηση;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, θεωρείται πως η σύγχρονη τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι επιχειρήσεις με τους καταναλωτές. Νέα προϊόντα, υπηρεσίες, τύποι καταναλωτών και ανταγωνιστές έχουν εμφανιστεί και συνεχίζουν να εξελίσσονται. Ταυτόχρονα, η καταναλωτική συμπεριφορά μεταβάλλεται συνεχώς. Ο τρόπος που εξελίσσονται οι εταιρείες, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των καταναλωτών πρέπει να είναι άμεσες, αποτελεσματικές και να συνάδουν στις προκλήσεις των καιρών μας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρείας μας αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, χτίζοντας μέσω αυτών μία σχέση αμεσότητας με τους καταναλωτές. H σελίδα στο Facebook και στο Instagram είναι πόλος έλξης και ενημέρωσης, με θεματολογία που αφορά όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τις διάφορες δράσεις στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά της, όπως CSR ενέργειες που ενισχύουν το αίσθημα της προσφοράς.

Η ψηφιακή εποχή έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν τα σύγχρονα φυσικά καταστήματα, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικά;

-Τα σύγχρονα φυσικά καταστήματα για να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην περίοδο της ψηφιακής εποχής, θα πρέπει να αναδείξουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από την ανθρωποκεντρική τους προσέγγιση. Ο σεβασμός στον καταναλωτή, η κάλυψη των αναγκών του μέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις, οι συνεχώς αυξανόμενες εφαρμοσμένες τεχνολογίες που κάνουν την κάθε αγορά μία εμπειρία, ακόμα και η ευχαρίστηση που προσφέρει η στιγμιαία απόκτηση των προϊόντων μέσα από τα φυσικά καταστήματα, είναι σημαντικά για τον καταναλωτή. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν, να αγγίζουν και να παίρνουν το προϊόν στα χέρια τους πριν το αγοράσουν, μέσα από το περιβάλλον ενός φυσικού καταστήματος σε μία κατά πρόσωπο εξυπηρέτηση προς τον πελάτη.

-Ο σύγχρονος καταναλωτής απαιτεί μία ολιστική εμπειρία. Πιστεύετε πως τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα Video Analytics και το Internet of Things θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού;

-Όλα τα παραπάνω που αναφέρονται αποτελούν εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση και εμπειρία των καταναλωτών. Κάθε «έξυπνη» τεχνολογική εφαρμογή μας βοηθά για να δημιουργήσουμε εκείνο το περιβάλλον στους καταναλωτές μας που θα συνθέσει μία ευχάριστη, άνετη και ασφαλή αγοραστική εμπειρία. Συνεπώς, η ορθή και ασφαλής χρήση της τεχνολογίας, όταν αυτή αξιοποιείται τόσο προς όφελος της επιχείρησης, όσο και του καταναλωτικού κοινού, δύναται να αποβεί παραγωγική και ωφέλιμη για όλα τα μέλη. Κάθε εταιρεία που σέβεται τον καταναλωτή οφείλει να αναζητά τις καινοτομίες που προσφέρει η τεχνολογία, να το προσαρμόζει στα δεδομένα της και να παίρνει πίσω την πληροφορία εκείνη που θα οδηγήσει την αγοραστική εμπειρία στο επόμενο στάδιο.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε και με φιλοξενήσατε σε αυτό το έγκριτο περιοδικό και να ευχηθώ από καρδίας σε όλη τη συντακτική ομάδα του Security Report να πραγματοποιήσετε όλους τους στόχους που έχετε θέσει εντός του 2021 και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Μελέτης Κούρσος, Διευθυντής Εταιρικής Ασφάλειας του ομίλου OK Anytime Markets

Η χρήση συσκευών και λογισμικών ασφαλείας ως εργαλείο για την βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών και την αντιμετώπιση κλοπών είναι αναγκαία. Η ελληνική αγορά μπορεί να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει ο τομέας της ασφάλειας, ώστε να εξαλείψει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ φυσικού και ψηφιακού κόσμου. Ας δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά ανά διανομέα τις λύσεις και το υλικό που προσφέρει η ελληνική αγορά για το κλάδο του λιανικού εμπορίου.


ΑΑ-ALARM

Στην ΑΑ-ALARM πιστεύουμε ότι η τεχνολογία των πληροφοριών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που προκαλούν αλλαγές στις επιχειρήσεις σήμερα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το AI (τεχνητή νοημοσύνη) είναι ίσως το πιο μυστηριώδες είδος της τεχνολογίας πληροφοριών. Η AA-ALARM πρωτοπόρος τόσο στις λύσεις ανάλυσης βαθιάς μάθησης (deep learning analysis), όσο και στο ΑΙ έχει να σας προτείνει λύσεις καινοτόμες, καθώς μαθαίνετε να εργάζεστε με την τεχνητή νοημοσύνη, για να αξιοποιήσετε το στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει αυτή η προοπτική.

Τα ΑΙ ως καινοτομίες μπορούν να δώσουν την κατάλληλη πληροφορία για την σωστή λήψη αποφάσεων, την αποτελεσματικότητα και την προοπτική για τη βελτίωση της επιχείρησης σε όλους τους τομείς, καθώς ακόμη και της εμπλοκής των υπαλλήλων σε αυτό. Με την υιοθέτηση των αλγορίθμων ΑΙ της ΑΑ-ALARM θα αποκτήσετε ισχύ που θα μετασχηματίζεται μαζί με τον οργανισμό σας, ενώ αυτός θα μεγαλώνει και η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει τελικά στον οργανισμό σας ή το κατάστημά σας ώθηση ανάπτυξης. Με την χρήση των προγραμμάτων αυτών αποκτάτε έναν οδικό χάρτη, σας βοηθάμε στην ενδυνάμωση του οργανισμού σας και αποκτάτε στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Η ολοκληρωμένη λύση ανάλυσης βίντεο της ΑΑ- ALARM για την παρακολούθηση συμβάντων, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ονομάζεται AI-RETAIL-DEEP της εταιρείας ΑΙ-ΤΕCH, Ιταλικής κατασκευής και είναι η λύση που βασίζεται στους πιο προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης που έχουν σχεδιαστεί μέχρι σήμερα από την ομάδα A.I.Tech, σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης τόσο σε μηχανήματα εξοπλισμένα με CPU όσο και σε GPU (σε περίπτωση που απαιτείται ρυθμός καρέ υψηλότερος από 5fps). Το AI-RETAIL-DEEP ενσωματώνει ένα πλήθος δυνατοτήτων που καθιστούν το προϊόν επιτυχώς χρησιμοποιήσιμο και σε εξωτερικά περιβάλλοντα (για παράδειγμα για εφαρμογές έξυπνες πόλεις) και σε εσωτερικά περιβάλλοντα (για παράδειγμα σε αγορές λιανικής και μεταφορών).

Το AI-RETAIL-DEEP επιτρέπει στην πραγματικότητα:

  • Να εκτιμήστε τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται μέσα σε μια περιοχή η κατάστημα.
  • Να δημιουργήσετε συναγερμό σε περίπτωση καταστάσεων υπερπληθυσμού.
  • Να δημιουργήσετε συναγερμό σε περίπτωση συγκέντρωσης ανίχνευσης (πάρα πολλοί άνθρωποι σε συγχρωτισμό).
  • Να δημιουργήσετε συναγερμό σε περίπτωση που οι αποστάσεις δεν γίνονται σεβαστές.
  • Να πραγματοποιήσει την ακριβή καταμέτρηση των ατόμων με απόλυτη ακρίβεια και να βγάλει αποτέλεσμα για πολλαπλές εισόδους, με κάμερα που δεν είναι εγκατεστημένη με ζενιθική θέα (όπως τα παραδοσιακά συστήματα καταμέτρησης ανθρώπων), επίσης μπορεί να λειτουργήσει με ήδη υπάρχουσα κάμερα.
  • Να εκτιμήσει το ποσοστό συγκέντρωσης εντός μιας περιοχής.
  • Να δημιουργήσετε έναν συναγερμό όπου το ποσοστό συγκέντρωσης είναι υψηλότερο από ένα συγκεκριμένο όριο.
  • Να διαχειριστεί ουρά ταμείου.
  • Να δώσει ειδοποίηση σε περίπτωση παράτυπης ή έκνομης συμπεριφοράς εντός καταστήματος η έξω από αυτό.
  • Να ενημερώνει με κατάλληλα monitor ή μηνύματα τον συγχρωτισμό ή την υπεράριθμη συγκέντρωση ή τις έκνομες ενέργειες.
  • Να δημιουργήσει στατιστικά στοιχεία μέσω του DASHBOARD που θα βοηθήσουν τις πολιτικές πώλησης και την λήψη σωστών στρατηγικών αποφάσεων.
  • Να αναγνωρίζει πρόσωπα ή αντικείμενα.
  • Να αναγνωρίζει BIO χαρακτηριστικά (γένος – ηλικία – χαρακτηριστικά).
  • Να δίνει ειδοποιήσεις είτε για ξεχασμένα αντικείμενα, είτε για απολεσθέντα αντικείμενα.

 

Εφαρμογές που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι:

  • Το AI-People μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της εισροής εισερχόμενων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας στην επιχείρησή σας, από ένα κατάστημα σε ένα εμπορικό κέντρο, ένα φαρμακείο έως ένα μουσείο έως μια δομή διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η γνώση της εισροής ανθρώπων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των δραστηριοτήτων πωλήσεών της: “Εάν δεν μπορείτε να τη μετρήσετε, δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε”.
  • Το AI-Bio είναι η ιδανική λύση για να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες (φύλο, ηλικία, χαρακτηριστικά) για άτομα που εισέρχονται η πλησιάζουν ένα ράφι. Σε συνδυασμό με το AI-Crowd, εμπλουτίζει την ποσότητα και την ποιότητα των πληροφοριών που μπορούν να ανακτηθούν για να δημιουργήσουν στατιστικά που θα βοηθήσουν την πολιτική πωλήσεων.
  • Το AI-Heat παρέχει ποιοτικό μέτρο της εισροής ατόμων σε συγκεκριμένες περιοχές της περιοχής πωλήσεων, επιτρέποντάς σας να προσδιορίσετε τις περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες (τις λεγόμενες καυτές ζώνες) και τις περιοχές με λιγότερα ενδιαφέροντα (νεκρές περιοχές). Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε στη συνέχεια να προσδιορίσετε τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα για το κοινό ή ταυτόχρονα τις περιοχές στις οποίες περνούν τα άτομα πιο συχνά.
  • Τα προϊόντα της ΑΙ ΤΕCH συμπληρώνονται με δύο πίνακες ελέγχου: AI-DASH-EMBEDDED και AI-DASH-PRO. Το AI-DASH-EMBEDDED αποθηκεύει δεδομένα απευθείας στην κάρτα SD της κάμερας (για προσθήκες στην έκδοση Edge) και επιτρέπει την προβολή δεδομένων που βασίζονται στον ιστό σχετικά με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε επειδή τα ΑΙ που λειτουργούν on board στις κάμερες είναι αμφιβόλου ακρίβειας, οι εφαρμογές της ΑΙ ΤΕCH λειτουργούν είτε με server είτε με appliance αποδίδοντας ακρίβεια μεγαλύτερη του 98%. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αποδίδουν την μέγιστη ακρίβεια της αγοράς αλλά μπορούν να εφαρμοσθούν στις ήδη υπάρχουσες κάμερες σε εγκατάσταση.

 

AA LOGO retail

ΑΑ-ALARM, τηλ.: 210-3800100.

 


Cubitech Systems

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των σύγχρονων VCA είναι η δυνατότητα υπολογισμού των ατόμων σε μία σκηνή ή σε μία προκαθορισμένη περιοχή. Οργανισμοί και φορείς ανά τον κόσμο αξιοποιούν την έξυπνη παρακολούθηση βίντεο, ώστε να διαμορφώσουν ειδοποιήσεις βασισμένες σε κανόνες. Αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στο λιανικό εμπόριο και ειδικά σε καταστήματα για την παρακολούθηση των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται ή γενικότερα σε καταστάσεις, όπου στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σε ζωντανές εκδηλώσεις, στα γήπεδα, σε πανεπιστήμια ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο, όπου ο συνωστισμός ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, η λειτουργία αυτή φαντάζει επιτακτική.

Οι λύσεις που προσφέρει η Cubitech Systems αποτελούνται από αισθητήρες τεχνητής νοημοσύνης με προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης υψηλής ακρίβειας και μια cloud based πλατφόρμα. Οι αισθητήρες συλλέγουν και αναλύουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τα αποθηκεύουν στην ενιαία πλατφόρμα με την βοήθεια της οποίας γίνεται η περεταίρω ανάλυση των δεδομένων.
Η λύση παρέχει μεταξύ άλλων, λειτουργία καταμέτρησης ατόμων, μετρώντας με μεγάλη ακρίβεια τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από ένα κατάστημα, προηγμένες λειτουργίες αναγνώρισης ηλικίας, φύλου και διάθεσης των επισκεπτών των καταστημάτων, «χάρτη» με τις περιοχές του καταστήματος που υπήρχε μεγαλύτερο, μέσο ή μικρότερο ενδιαφέρον από τους πελάτες, εντοπίζοντας τα σημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα εντός καταστήματος και τέλος διαχείριση ουρών, για την κατεύθυνση του προσωπικού στα σωστά σημεία, ώστε να αυξάνεται η καλή εμπειρία των πελατών, να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να αποφεύγεται η συμφόρηση. Οι αισθητήρες είναι διακριτικές συσκευές που τοποθετούνται από εξειδικευμένους τεχνικούς της Cubitech Systems σε συγκεκριμένα και υψηλά σημεία εντός του καταστήματος, υποστηρίζουν 3G/4G και Ethernet και είναι PoE.

Με την ενιαία πλατφόρμα παρέχεται η δυνατότητα:

  • Προσδιορισμού του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στο κατάστημα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται εντός του καταστήματος και να υπάρχει η σύγκριση με τις ημερήσιες συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.
  • Ανάλυσης δεδομένων πολλαπλών καταστημάτων σε πραγματικό χρόνο.
  • Βελτιστοποίησης των λειτουργιών του προσωπικού ανάλογα με τις ημέρες/ώρες και τον αριθμό των επισκεπτών, χρησιμοποιώντας ιστορικά ή live δεδομένα.
  • Να εντοπίζονται οι ώρες αιχμής του καταστήματος.
  • Διαμόρφωσης του περιεχομένου των ψηφιακών σημάνσεων (digital signage) σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τους πελάτες (ηλικία, φύλο) που βρίσκονται στο κατάστημα.
  • Καταμέτρησης του χρόνου που αφιέρωσαν οι πελάτες σε συγκεκριμένα προϊόντα, με τη βοήθεια της λειτουργίας mapping.
  • Ενοποίησης και συνδεσιμότητας με κάμερες ασφαλείας, συσκευές POS κ.ά.
  • Εντοπισμού των σημείων συμφόρησης για ανακατεύθυνση του προσωπικού στα σωστά σημεία.

Το σύνολο της λύσης συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς GDPR, αλλά και με τις νέες κυβερνητικές οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες και το προσωπικό του καταστήματος παραμένουν ασφαλείς.

Cubitech Systems

Με περισσότερα από 20 χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο και εκατοντάδες επιτυχημένα έργα ασφάλειας ανά τον κόσμο, η Cubitech Systems έχει εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της διεθνούς αγοράς. Με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση ως βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας, η εταιρεία διασφαλίζει πως κάθε project που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, διέπεται από τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του πελάτη. Το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της απαρτίζεται από έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους τεχνικούς και μηχανικούς, ικανούς να ανταπεξέλθουν και στις πλέον απαιτητικές συνθήκες. Η ομάδα της Cubitech Systems αναλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση έργων, ανεξάρτητα από την κλίμακα, την πολυπλοκότητα και τον βαθμό δυσκολίας που τα χαρακτηρίζουν.

Η Cubitech Systems παρέχει – μεταξύ άλλων – πρωτοποριακές και ολοκληρωμένες λύσεις ανάλυσης εισερχόμενων στα καταστήματα. Προσφέρει την τελευταία τεχνολογία στην πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας και στους αισθητήρες καταμέτρησης ατόμων, heatmap, διαχείρισης ουρών, που εξάγουν πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν στην βελτίωση των αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων.

 

cubitech logo retail

Cubitech Systems, τηλ.: 212-8080300.

 


 

Divico Security

Η εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών μας έχει διδάξει πως η ασφάλεια είναι ένας τομέας που συνεχώς εξελίσσεται και επιζητά όλο και πιο καινοτόμες λύσεις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εμπορικών καταστημάτων. Γι’ αυτόν το λόγο επενδύουμε σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, αλλά και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και φροντίζουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που συμβάλλουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Η Divico Security προστατεύει τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του λιανεμπορίου, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων ασφαλείας και επιτυγχάνοντας 100% αποτροπή. Συγκεκριμένα παρέχει:

Κάμερες με ενσωματωμένες λειτουργίες Video Analytics, αυτοματοποιημένης επεξεργασίας και ανάλυσης της ροής του βίντεο, που βοηθά στην άμεση ανίχνευση οποιασδήποτε προσπάθειας παραβίασης. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο ασφαλείας για όλο το 24ωρο αλλά και η βέλτιστη διαχείριση των συμβάντων με άμεσες και στοχευμένες ενέργειες.

Συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control) που επιτρέπουν τη πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα μέσω κάρτας, κινητού ή/και βάσει βιομετρικών στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι των χώρων παρακολούθησης, είναι σε θέση να καταγράφουν με ακρίβεια, τα άτομα που εισέρχονται σε ένα χώρο, το χρόνο παραμονής τους, αλλά και να δώσουν δικαιώματα πρόσβασης σε συγκεκριμένα άτομα τις ώρες και τις μέρες που επιθυμούν.

Ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης (CCTV). Έμπειροι τεχνικοί ύστερα από διεξοδική μελέτη του χώρου προτείνουν και σχεδιάζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας για τον κάθε χώρο ξεχωριστά, εξαλείφοντας τυχών «νεκρά και ευάλωτα σημεία».

Συστήματα πυρανίχνευσης και κατάσβεσης για έγκαιρη απομάκρυνση εστιών φωτιάς στο χώρο. Η Divico Security προτείνει ένα σύγχρονο σύστημα κατάσβεσης όπου έχει τη δυνατότητα να σβήνει την εστία χωρίς όμως να προκαλεί βλάβη σε ηλεκτρικές συσκευές, όπως θα έκανε ένα παραδοσιακό σύστημα με τη χρήση νερού.

Σύνδεση με το 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων, όπου παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των εμπορικών καταστημάτων. Μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

  • Απομακρυσμένος τηλεχειρισμός, όπου έμπειροι χειριστές μπορούν να οπλίζουν/και να αφοπλίζουν το σύστημα ασφαλείας, να σταματούν την σειρήνα, αλλά και να επιλύουν προβλήματα τεχνικής φύσεως από απόσταση. Ακόμα, σε περίπτωση συναγερμού οι χειριστές μας μπορούν να έχουν άμεση οπτική πρόσβαση μέσω καμερών στο χώρο για τον διεξοδικό έλεγχο του περιστατικού.
  • Έλεγχος Ωραρίου όπου γίνεται έλεγχος αν το σύστημα συναγερμού έχει ενεργοποιηθεί μετά το κλείσιμο του καταστήματος, αναγνώριση σε περίπτωση προσπάθειας παραβίασης εντός των ωρών ελέγχου ωραρίου, αλλά και ειδοποίηση σε περιπτώσεις καθυστερημένου ανοίγματος υπαλλήλου. Επιπλέον, ο κεντρικός σταθμός μας είναι ο μοναδικός που παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο κατάστημα χωρίς αναγνώριση για το διάστημα κάποιων ωρών, χωρίς όμως να παύει την παράλληλη παροχή ελέγχου. Μια υπηρεσία που έχει αποφανθεί εξαιρετικά χρήσιμη σε όσες εταιρείες προσλαμβάνουν συνεργεία καθαρισμού εκτός των ωρών λειτουργίας τους.
  • Επανδρωμένη στατική φύλαξη αλλά και Άμεση Επέμβαση σε περίπτωση παραβίασης του καταστήματος, όπου περιπολικό της Divico Security καταφθάνει σε ελάχιστο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας καταφθάνει στον χώρο για έλεγχο ή/και αποτροπή οποιασδήποτε παραβίασης.

Με τις παραπάνω υπηρεσίες και τις λύσεις ασφαλείας διασφαλίζουμε την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φύλαξη των εμπορικών καταστημάτων, καθώς και την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού που απαιτεί την επέμβασή μας.

divico logo retail

 

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

 


EGT LTD

Η εκκένωση των εγκαταστάσεων μπορεί να συμβεί από επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκληθούν είτε από φυσικούς, είτε από ανθρωπογενείς παράγοντες, και συνήθως κάτω υπό συνθήκες (χρόνο και έκταση) μη ελεγχόμενες (κατάσταση έκτακτης ανάγκης). Η μεθοδολογία της EGT αφορά την συνεχή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των εισερχόμενων – εξερχόμενων ατόμων (εργαζόμενων και επισκεπτών) στις υπό επιτήρηση εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα στηρίζει τον διαχειριστή της εκκένωσης στην ορθή λήψη αποφάσεων και στο συντονισμό αυτής. Περιλαμβάνει επίσης μιας συσκευή ανάγνωσης καρτών τύπου RFID. Η συσκευή ανάγνωσης καρτών EGT, είναι μία καινοτόμος φορητή ηλεκτρονική συσκευή χειρός που αποσκοπεί στην ανίχνευση, ανάγνωση, εγγραφή, καταγραφή και αποστολή δεδομένων από και προς RFID κάρτες.

Τα συστήματα εκκένωσης εγκαταστάσεων αποσκοπούν στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την επικινδυνότητα της εγκατάστασης και την ενεργοποίηση της διαδικασίας εκκένωσης.

Ένα Σύστημα Ελέγχου Εκκένωσης παρέχει το μέσο για την καταγραφή του χρόνου, στον οποίο ο εργαζόμενος ή ο επισκέπτης εισέρχεται ή εξέρχεται από την επιτηρούμενη εγκατάσταση.

Το ολοκληρωμένο σύστημα Εκκένωσης EGT έχει αναπτυχθεί βάσει ορθών πρακτικών οι οποίες προέκυψαν από:

  • Tην εφαρμογή των αρχών ασφάλειας στη διαδικασία εκκένωσης.
  • Tην ανάλυση των απαιτήσεων και των αναγκών των εταιρειών.
  • Tη λεπτομερή και σχολαστική καταγραφή των επιχειρησιακών κενών στην καθημερινή δραστηριότητα των εταιρειών.
  • Tην ανάλυση των διαθέσιμων τεχνολογιών αιχμής, καθώς και την ενδελεχή μελέτη στις επιστημονικές έρευνες που σχετίζονται με την υλοποίηση αλγορίθμων εκκένωσης κτιρίων.

Το ολοκληρωμένο σύστημα Εκκένωσης EGT δίνει μια ολοκληρωμένη λύση/μεθοδολογία, η οποία περιλαμβάνει την ορθότερη παρακολούθηση, διαχείριση και έλεγχο του συστήματος εκκένωσης εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα παρέχει ένα καινοτόμο εργαλείο υποστήριξης στη λήψη αποφάσεων.

Οι εισερχόμενοι ή εξερχόμενοι της επιτηρούμενης εγκατάστασης καταχωρούνται κατά την είσοδο – έξοδο στις εισόδους (πύλες) από τους φρουρούς, μέσω εφαρμογής cloud και χρήση φορητής συσκευής ανάγνωσης καρτών RFID EGT, είτε είναι πεζοί είτε είναι επιβαίνοντες σε οχήματα κατά την είσοδό ή έξοδό τους στη περίμετρο της εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο έχουμε καταχωρημένα όλα τα άτομα που βρίσκονται εντός της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση εκκένωσης ο υπεύθυνος εκκένωσης ενεργοποιεί άμεσα τις αντίστοιχες διαδικασίες εκκένωσης ανάλογα των αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή, όπως φωτιά, βομβιστική απειλή, σεισμό, πλημύρα κλπ.

Με την εφαρμογή EGT (Evacuation General Tactic) οι υπεύθυνοι εκκένωσης μπορούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ένα σχέδιο προστασίας προσωπικού και ανθρώπινων ζωών και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο άμεσης εκκένωσης και διαφυγής.

Οι υπεύθυνοι εκκένωσης γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τόσο τον αριθμό των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών που βρίσκονται πραγματικά εντός των εγκαταστάσεων.

Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος εκκένωσης EGT είναι η δυνατότητα ευέλικτης σε πολλά πεδία εφαρμογής, δίνοντας διαφορετικές λύσεις εκκένωσης, χωρίς την χρήση και εγκατάσταση πάγιου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Στις 25/02/2021 η εταιρεία EGT έλαβε από τον ΟΒΙ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Μεθοδολογία και Ολοκληρωμένο Σύστημα Εκκένωσης Εγκαταστάσεων.

 

egt 3 retail

EGT LTD, τηλ.: 210-8140380.

 

 


ELS | Security & Automation Solutions

Ο βραβευμένος με grade2, ασύρματος συναγερμός Ajax και συγκεκριμένα το Hub 2 Plus, με δυνατότητα προσθήκης 200 περιφερειακών και υποστήριξη για 200 χρήστες, δίνει την δυνατότητα στον επιχειρηματία να έχει πλήρη έλεγχο και επιτήρηση του συστήματος ασφαλείας των επιχειρήσεών του απομακρυσμένα και με ασφάλεια, από την ευκολία του smartphone του. Η εγκατάσταση του συστήματος είναι ανώδυνη για τη λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν απαιτείται καλωδίωση και η εμβέλεια των περιφερειακών είναι ικανή να καλύψει και τα πιο μεγάλα κτίρια προσθέτοντας έως 5 αναμεταδότες ReX. Επιπλέον, οι χώροι της επιχείρησης μπορούν ξεχωρίσουν με τις λειτουργίες ομάδων για να ελέγχονται ανεξάρτητα. Στην κεντρική μονάδα Hub 2 Plus, μπορούν να προστεθούν ασύρματες παγίδες Ajax DoorProtect, ασύρματα ραντάρ MotionProtect, ασύρματοι ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων GlassProtect, ασύρματες εξωτερικές σειρήνες StreetSiren DoubleDeck με το λογότυπο του καταστήματος ή της εταιρίας φύλαξης τυπωμένο πάνω τους και το νέο πληκτρολόγιο KeyPad Plus, με το οποίο οι υπάλληλοι της εταιρίας θα μπορούν να οπλίσουν και να αφοπλίσουν το σύστημα χρησιμοποιώντας κάρτες ή tag που διαθέτουν κρυπτογράφηση για τη μέγιστη ασφάλεια του συστήματος. Η πρόσβαση των χρηστών μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή από τον διαχειριστή του συστήματος, ο οποίος ειδοποιείται άμεσα για οποιοδήποτε συμβάν του συστήματος ασφαλείας. Εκτός από αυτά, ο ασύρματος πυρανιχνευτής FireProtect μπορεί να ανιχνεύσει και να ειδοποιήσει άμεσα σε απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και σε περίπτωση ανάγκης, πατώντας το Ajax Button στέλνεται άμεσα σήμα πανικού.

  • Τάση λειτουργίας: 110-240 V AC.
  • Ισχύς επικοινωνίας ασυρμάτων: 25 mW.
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: Από -10°С έως +40°С.
  • Συνδεσιμότητα: 2G (GSM900/DCS1800 (B3/B8), 3G (WCDMA 850/900/2100 (B1/B5/B8), LTE (FDD B1/B3/B5/B7/B8/B20), Wi-Fi (802.11 b/g/n), Ethernet.
  • Πρωτόκολλο επικοινωνίας: Jeweller (868.0-868.6 MHz).
  • Εμβέλεια επικοινωνίας: Έως 2.000 μ (σε ανοιχτή περιοχή).
  • Εφεδρική μπαταρία: Li-Ion 3 Ah (χρόνος αυτονομίας έως 15 ώρες).
  • Μέγιστος αριθμός χρηστών: 200.
  • Μέγιστος αριθμός περιφερειακών: 200.
  • Μέγιστος αριθμός καμερών: 100.
  • Προστασία δολιοφθοράς (tamper).

Για την οπτική παρακολούθηση του χώρου, η εταιρία μας προτείνει τις κάμερες Dahua IPC-HDW2231T-AS-0280B-S2 με ευρυγώνιο φακό 2 Megapixel ενώ για τον χώρο των ταμείων, την IPC-HDW3541T-ZAS η οποία διαθέτει μεταβλητό φακό για να φαίνονται με ευκρίνεια οι συναλλαγές. Επίσης, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον επιχειρηματία είναι ο χάρτης κινητικότητας (heatmap) που υποστηρίζει η κάμερα IPC-HDBW5541R-ASE-0280B, ο οποίος εμφανίζει στατιστικά επισκεψιμότητας του χώρου. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, μπορούν να εντοπιστούν τα σημεία με την περισσότερη επισκεψιμότητα για την προώθηση προϊόντων.

Όσον αφορά στην πρόσβαση στον χώρο, ο αυτόνομος μεταλλικός αδιάβροχος ελεγκτής πρόσβασης CGate K2-SAC103 προσφέρει ασφαλή και εύκολη πρόσβαση με κάρτα ή tag, σε χώρους που πρέπει να προστατευθούν. Ο προγραμματισμός γίνεται εύκολα από το πληκτρολόγιο και υποστηρίζει έως 1.000 χρήστες.

Επιπροσθέτως, η εταιρία Electrosystems εισάγει τις έξυπνες συσκευές αυτοματισμού Blebox. Σε περίπτωση που μια επιχείρηση διαθέτει ψυγεία, θερμοκήπια και γενικά χώρους όπου επιβάλλεται η επιτήρηση της θερμοκρασίας, με το TempSensor της Blebox, μπορεί κάποιος να δει τη θερμοκρασία του χώρου σε πραγματικό χρόνο, καθώς και στατιστικά προηγούμενων ημερών, να λάβει ειδοποιήσεις για μεταβολές θερμοκρασίας και με βάση τις αλλαγές θερμοκρασίας, να ενεργοποιηθεί αυτόματα κάποια άλλη συσκευή Blebox, όπως το SwitchboxDC που διαθέτει έξοδο ξηρής επαφής επιτρέποντας μας να ενεργοποιήσουμε κάποια σειρήνα ή κάποια ενδεικτική λυχνία. Το TempSensor Το tempSensor είναι μια συσκευή που υποδεικνύει τη θερμοκρασία και είναι εξοπλισμένη με αδιάβροχο μετρητή, που λειτουργεί από -55 έως + 125 βαθμούς Κελσίου. Το Tempsensor προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου άλλων συσκευών με βάση την ανάγνωση και τις αλλαγές της θερμοκρασίας, ενώ μέσω της εφαρμογής «wBox» ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις και να ελέγξει τις συσκευές από οπουδήποτε στον κόσμο. Οι αλγόριθμοι φιλτραρίσματος ευθύνονται για την ακρίβεια της μέτρηση της θερμοκρασίας, ενώ για λόγους ασφαλείας, έχει εφαρμοστεί μηχανισμός αυτοδιάγνωσης, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει τη δυσλειτουργία του καθετήρα μέτρησης. Η τροφοδοσία της συσκευής πραγματοποιείται με microUSB connector 5V με την κατανάλωση να είναι μικρότερη του 1W, έρχεται σε διαστάσεις 31 x 45 x 15 mm, βαθμό στεγανότητας IP32, συχνότητα μετάδοσης στα 2.4GHz και συνδέεται άμεσα στο δίκτυο Wi-Fi. Η συσκευή είναι συμβατή με Apple iPhone, Apple iPad, iPad Mini, Android, υπολογιστές και κινητές συσκευές που λειτουργούν πλήρως HTML5.

els retail

 

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

 

 


G.I. Security SA

Η CADDX κάνει μια νέα προσθήκη στη γκάμα της και αλλάζει και πάλι τα δεδομένα στο χώρο του συναγερμού. Η νέα σειρά των μονάδων που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα ονομάζεται xGen Connect και θα διαθέτει το NXG-8, με 8 ενσωματωμένες ζώνες και 8 partitions. Θα υποστηρίζει μέχρι 48 ζώνες, θα διαθέτει ενσωματωμένο IP και δέκτη Zwave για υποστήριξη όλων των Zwave συσκευών, WiFi-4G (προαιρετικά) και δέκτη LoNa (προαιρετικά). Πολλά από τα παρελκόμενα της CADDX, της οικογένειας networX μπορούν να συνεργαστούν με τη σειρά xGen Connect, καθώς διαθέτει εκτός από 4-wire RS-485 xGen BUS επικοινωνίας (για περιφερειακά της σειράς NXG) και 3-wire BUS επικοινωνίας (της σειράς networX). Τα περισσότερα πληκτρολόγια και οι επεκτάσεις ζωνών από την υφιστάμενη σειρά της CADDX μπορούν να λειτουργήσουν και στο καινούργιο xGen Connect, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το βάρος που δίνει η CADDX στη συμβατότητα των περιφερειακών της και δίνοντας πλήρη ευελιξία στον τρόπο εγκατάστασης που θα επιλέξει ο εγκαταστάτης.

Το νέο xGen Connect

Ως μέρος της οικογένειας της CADDX, η σειρά xGen προσφέρει ένα νέο σύστημα που προσφέρει επεκτασιμότητα, ευελιξία και το πιο σημαντικό, συμβατότητα, κάτι το οποίο ξεχωρίζει τα CADDX από τα άλλα συστήματα συναγερμού, επιτρέποντας στους επαγγελματίες εγκαταστάτες να αξιοποιούν μια ενιαία πλατφόρμα για νέες εγκαταστάσεις, συνδυάζοντας όλη την γκάμα της CADDX με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που απαιτεί η νέα εποχή. Το xGen Connect είναι ένας έξυπνος υβριδικός πίνακας συναγερμού που είναι ιδανικός για κατοικίες, βιομηχανικές εφαρμογές και εμπορικά καταστήματα. Με την ικανότητα να ελέγχει μέχρι 48 ζώνες, 8 partitions και μέχρι 100 χρήστες, έχει την ευελιξία να ανταποκριθεί άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας. Η ενσωματωμένη θύρα ethernet επιτρέπει μια ασφαλή σύνδεση με το UltraSync, προσφέροντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων τις αναφορές συναγερμών και απομακρυσμένη συνδεσιμότητα. Μια προαιρετική μονάδα 4G & Wi-Fi router plug-in είναι διαθέσιμη για backup ή για πρωτεύουσα συνδεσιμότητα με το Cloud UltraSync. Την ίδια στιγμή, η μονάδα 4G & Wi-Fi μπορεί να συνδεθεί με το router των πελατών μέσω δικτύου Wi-Fi. Αυτό αποτρέπει την ανάγκη να εγκαταστήσετε ένα καλώδιο Ethernet μεταξύ του πάνελ και του router, όπου δεν είναι εφικτό. Το Wi-Fi Module διαθέτει επίσης μια θύρα Ethernet σε περίπτωση που το σύστημα ασφαλείας απαιτεί κάμερες UltraSync για βίντεο επιτήρηση. Η σειρά xGen Connect υποστηρίζει το πρότυπο αυτοματισμού κατοικίας Z-Wave®, επιτρέποντας στους χρήστες να χειρίζονται χειροκίνητα τα φώτα Z-Wave, τους θερμοστάτες και πολλά άλλα, μέσω της εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας UltraSync+. Ταυτόχρονα, μπορούν να δημιουργήσουν καθορισμένα σενάρια στο πάνελ, ώστε να εκτελούνται αυτοματοποιημένες λειτουργίες στην οικεία τους.

Εύκολος έλεγχος και παρακολούθηση

Το σύστημα ασφαλείας xGen Connect μπορεί να ελέγχεται από το πληκτρολόγιο, από ασύρματη οθόνη αφής Wi-Fi και απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής UltraSync+. Η εφαρμογή UltraSync+ επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει το σύστημα ασφαλείας από συσκευή Apple® iPhone / iPad ή Google Android. Ο χρήστης μπορεί να έχει την πλήρη διαχείριση του συστήματός του, μέσω του πληκτρολογίου, είτε μέσω smartphone ή tablet, καθώς και να παρακολουθήσει ζωντανά ή να αναπαράγει το εγγεγραμμένο βίντεο. Η ίδια εφαρμογή θα επιτρέψει στον εγκαταστάτη να εκτελέσει το προγραμματισμό του συστήματος.

Εύκολος προγραμματισμός

Μόλις όλα τα περιφερειακά του συστήματος συνδεθούν με το xGen χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αυτόματης εγγραφής, ο πίνακας μπορεί να προγραμματιστεί από το τοπικό πληκτρολόγιο, από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή που συνδέεται με τον ενσωματωμένο web server του πίνακα ή μέσω του λογισμικού διαχείρισης DLX900 που όλοι γνωρίζετε.

 

gi sec retail scaled

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

 


 

GQ TECH

Προσφέρετε μία πολύτιμη λύση στους πελάτες σας, εγκαθιστώντας το OPTEX Bridge σε συνεργασία με πιστοποιημένα Κέντρα Λήψης Σημάτων που δίνουν πρόσβαση στη μοναδική πλατφόρμα οπτικής επαλήθευσης. Συνδέστε ανιχνευτές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε κάμερες IP και προσφέρετε υπηρεσίες οπτικής επαλήθευσης σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η πρωτοποριακή λύση οπτικής επαλήθευσης καθιστά δυνατή την κατανομή καμερών IP σε ανιχνευτές ή σε μπουτόν πανικού, μετατρέποντας ένα σύστημα συναγερμού σε σύστημα συναγερμού με οπτική επαλήθευση. Μέσω μία IP συσκευής που ονομάζεται Bridge της εταιρίας OPTEX, συνδέονται οι κάμερες στον πίνακα συναγερμού και επικοινωνούν με το cloud μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω της πλατφόρμας CHeKT/OPTEX. Μπορείτε να παρέχετε ευέλικτες λύσεις στους πελάτες σας χρησιμοποιώντας τον ήδη εγκαταστημένο εξοπλισμένο και τεχνολογίες (ή ανανεώνοντας τις παλαιότερες μονάδες συναγερμού) ή εναλλακτικά δημιουργώντας μία νέα εγκατάσταση. Η συσκευή Bridge μπορεί να εγκατασταθεί σε μία τοποθεσία ή σε περισσότερες που όμως μοιράζονται το ίδιο δίκτυο.

Όχι πια ψευδείς συναγερμοί

Σε πολλές περιπτώσεις ενεργοποιείται ο συναγερμός και δεν είναι σαφές τι μπορεί να το έχει προκαλέσει. Μέσω της προσθήκης της αυτόματης καταγραφής, οι χρήστες μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν τον  συναγερμό ή να τον απορρίψουν. Η ταχύτητα με την οποία μπορεί να επιβεβαιωθεί ένας συναγερμός είναι κρίσιμη-όσο γρηγορότερα μπορέσει να λάβει μία απόφαση ο χειριστής, τόσο πιο γρήγορα θα είναι δυνατό να κληθεί η αστυνομία ή να σταλεί προσωπικό ασφαλείας στην τοποθεσία σας. Αυτός είναι ο λόγος που η εξελιγμένη λύση οπτικής επιτήρησης εμφανίζει το βίντεο εντός δευτερολέπτων.

 

Πως λειτουργεί η οπτική επαλήθευση της OPTEX

Με την ενεργοποίηση ενός από τους αισθητήρες ή τα μπουτόν πανικού αποστέλλεται συναγερμός στο κέντρο λήψης σημάτων με τη θέαση της αντίστοιχης κάμερας. Το ΚΛΣ λαμβάνει τον συναγερμό και ανοίγει την πλατφόρμα του Cloud για πρόσβαση στο βίντεο, σε εικόνες και την κάτοψη του χώρου σε πραγματικό χρόνο. Αυτά μπορούν να κοινοποιηθούν στο χρήστη εφόσον απαιτείται. Εφόσον κοινοποιηθεί το βίντεο του συναγερμού, ο πελάτης λαμβάνει email και SMS στο κινητό με link για να δει τα βίντεο και να δώσει τις σωστές οδηγίες. Το ΚΛΣ ενημερώνεται άμεσα για την θέαση του βίντεο και τις οδηγίες σας.

 

Ένας εύκολος τρόπος για να προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες σας

Εγκαθιστώντας το Bridge της OPTEX και παραχωρώντας πρόσβαση στην πλατφόρμα οπτικής επαλήθευσης της CHeKT, οι πελάτες σας μπορούν να αναβαθμίσουν το «τυφλό» επιτηρούμενο σύστημα συναγερμού τους σε μία ολοκληρωμένη λύση οπτικής επιβεβαίωσης. Οι πελάτες μπορούν να διατηρήσουν τον παλιό πίνακα συναγερμού ή τον CCTV εξοπλισμό τους, αρκεί να είναι συμβατά με το ONVIF. Για νέες λύσεις, το Bridge και η έξυπνη λύση οπτικής επιβεβαίωσης παρέχει την ευελιξία σχεδίασης ενός νέου συστήματος από το μηδέν και την εύκολη επιτήρηση του από ένα ΚΛΣ.

 

Εύκολη εγκατάσταση

Η εγκατάσταση και ρύθμιση του Bridge της OPTEX είναι γρήγορη και εύκολη με τη χρήση της πλατφόρμας για εγκαταστάτες.

  • Αυτόματη ανίχνευση των καμερών IP ή του DVR στο δίκτυο.
  • Χαρτογράφηση των καμερών και ανιχνευτών (μία κάμερα ανά ανιχνευτή).
  • Upload δορυφορικής κάτοψης χώρου ή εικόνων.
  • Δυνατότητα θέασης καμερών και ανιχνευτών στην κάτοψη.
  • Σύνδεση σε συμμετέχον ΚΛΣ.
  • Προσθήκη επαφών έκτακτης ανάγκης.

Διαχείριση στόλου και συντήρηση

Η πλατφόρμα εγκαταστάτη παρέχει μία λίστα με την τοποθεσία των εγκαταστάσεων και την κατάσταση της κάθε συσκευής. Μέσω της πλατφόρμας, μπορείτε με ασφάλεια να κλείσετε ραντεβού για συντήρηση με τους πελάτες σας.

  • Επισκόπηση και κατάσταση στόλου.
  • Κατάσταση συσκευής.
  • Διαχείριση των ραντεβού σας.
  • Χρόνος και πλήθος συμβάντων.

 

gq tech 2 retail

GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

 


 

ΗΛΚΑ ΑΕ.

Η ΗΛΚΑ ΑΕ. μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στα συστήματα ασφαλείας στην Ελλάδα με παρουσία στον χώρο από το 1975, διαθέτει πληθώρα σύγχρονων λύσεων για την βελτιστοποίηση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της διαχείρισης καταστημάτων λιανεμπορίου. Λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο για μικρές όσο και μεγάλες επιχειρήσεις, από ένα mini market έως ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Για τις ανάγκες αυτού του αφιερώματος σας παρουσιάζουμε τις πιο σημαντικές, σύγχρονες και έξυπνες λύσεις.

Η νέα σειρά ασύρματου συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO της HIKVISION, αποτελεί το ισχυρότερο και φιλικότερο σύστημα της αγοράς, με τη μεγαλύτερη γκάμα περιφερειακών, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης. Η σειρά αυτή είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε σύστημα συναγερμού και διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό καινοτομιών και των τεχνικών χαρακτηριστικών, όπως η τεχνολογία IVaaS (Intruder Verification as a Service), που φέρνει τη σύγκλιση των συστημάτων συναγερμού με τα συστήματα CCTV, επιτρέποντας την αξιόπιστη και ενιαία διαχείρισή τους, μέσα από την ίδια εφαρμογή (HIK-Connect) και τη δυνατότητα επιβεβαίωσης συναγερμού με βίντεο από IP κάμερες και κανάλια καταγραφικού ή με φωτογραφίες από PIR-CAMs. Διαθέτει επίσης πολλαπλούς κρυπτογραφημένους διαύλους επικοινωνίας: Ethernet, Wi-Fi και 4G με 2 υποδοχές καρτών SIM, για σύνδεση: με φορητές συσκευές μέσω cloud και εφαρμογών Hik-Connect / Hik-ProConnect, λογισμικό iVMS-4200 / HikCentral, Kεντρικούς Σταθμούς, μέσω στάνταρ IP πρωτοκόλλων SIA DC09 (SIA level 2, Contact ID) / ISUP / ISAPI (SDK). Επίσης έχει την δυνατότητα αποστολής push notifications, SMS και τηλεφωνικών κλήσεων.

Οι ειδικές κάμερες Fisheye DS-2CD63x5G0-IVS της Ηikvision, έχουν τη δυνατότητα της λειτουργίας Heat Mapping. Καταγράφοντας την κίνηση ατόμων σε μια χρονική περίοδο, εμφανίζουν με διάφορα χρώματα τη χρονική και χωρική πυκνότητα, εξάγοντας στατιστικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, σε ένα supermarket, μπορεί να δείχνει ποια είναι τα περισσότερο και λιγότερο επισκέψιμα ράφια, βοηθώντας στην ορθολογικότερη παρουσίαση των προϊόντων και στην αύξηση των πωλήσεων.

Με την χρήση των Digital Signage Boxes και Monitors της HIKVISION μπορούμε να αναπαράγουμε με εύκολο και γρήγορο τρόπο, διαφημιστικό ή ενημερωτικό περιεχόμενο σε μία ή περισσότερες οθόνες (έως 500) σε ένα κατάστημα. Υποστηρίζει εμφάνιση στατικού και δυναμικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών, εικόνων, ήχου, video, PDF, streaming media, ιστοσελίδων, live video (αποκωδικοποίηση IP καμερών), third-party data, κ.λ.π. Εύκολη διαχείριση με το δωρεάν λογισμικό FocSign Lite.

Οι λύσεις ηλεκτρονικής καταμέτρησης ατόμων (people counting) της ΗIKVISION μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρά και μεγάλα καταστήματα ή εμπορικά κέντρα, για τη λήψη στατιστικών στοιχείων, σχετικά με τις ώρες και ημέρες επίσκεψης του κοινού, για τον βέλτιστο σχεδιασμό της εμπορικής πολιτικής και της διάθεσης των κατάλληλων πόρων από την πλευρά των επιχειρήσεων. Επίσης, σε συνδυασμό με τα Digital Signage Boxes και Monitors, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις που απαιτείται ο έλεγχος ροής των ατόμων σε ένα κατάστημα (π.χ. για την είσοδο σε χώρους με περιορισμό του μέγιστου αριθμού των ατόμων, που μπορούν να εισέλθουν σε αυτόν).

Το HikCentral είναι η νέα προηγμένη, ευέλικτη και ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης video της HIKVΙSION. To λογισμικό λειτουργεί σε αρχιτεκτονική client – server και παρέχει, μεταξύ των άλλων, δυνατότητες πλήρους διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών, ζωντανή παρακολούθηση video, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA (Video Content Analysis), επιτήρηση εισόδων και έλεγχος εξόδων συσκευών, διασύνδεση με κάμερες αναγνώρισης πινακίδων (ANPR) και κάμερες “people counting”, κ.λ.π. Υποστηρίζει συσκευές CCTV της HIKVISION (DVRs, NVRs, CVRs, IP Cameras, Video Servers, Video Decoders) καθώς και άλλων κατασκευαστών, που είναι συμβατές με το πρότυπο ONVIF. Στις λειτουργίες του περιλαμβάνονται: υποστήριξη χαρτών και κατόψεων πολλαπλών επίπεδων, δυναμική ανταπόκριση του software στα συμβάντα που δημιουργούνται από τις συσκευές, ενεργοποίηση εξόδων με βάση συμβάντα, διαγνωστικός έλεγχος της κατάστασης των servers, δυναμική επιλογή της ροής θέασης, κ.λ.π. H παρακολούθηση και διαχείριση γίνεται από σταθμούς εργασίας, μέσω Web ή εφαρμογής client και από κινητές συσκευές, μέσω mobile εφαρμογής.

ilka 1 retail

 

ΗΛΚΑ ΑΕ., τηλ.: 210-6071510.

 


IASCOM

Το νέο σύστημα συναγερμού ESL-2 EliteControl της ArrowHead αποτελεί ιδανική επιλογή για οικιακούς, εμπορικούς χώρους ή για αναβάθμιση παλιών εγκαταστάσεων. Το  ESL-2 EliteControl διαθέτει 8/16 διπλασιαζόμενες ζώνες, 4 προγραμματιζόμενες εξόδους, επεκτεινόμενες σε 8 με πλακέτα επέκτασης, 1.5Α έξοδο τροφοδοτικού, μπορεί να δεχτεί πληθώρα αισθητήρων, ενώ λειτουργεί και ως σύστημα οικιακού αυτοματισμού, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγξει τα ρολά ασφαλείας, τις γκαραζόπορτες, τις αυτόματες πύλες, τους θερμοστάτες, τον φωτισμό, κ.λπ. Από πλευράς χειρισμού του συναγερμού υπάρχουν 3 λύσεις πληκτρολογίων με ένδειξης LCD ICON, LCD ή LCD TOUCH 5” που εκτός από τις βασικές λειτουργίες Όπλισης Αφόπλισης Bypass, σε 2 ξεχωριστά Partition, μπορεί να ελέγχει επίσης και τις εξόδους PGM του συστήματος.

To ECAC2 είναι το σύστημα που μπορεί να μετατρέψει τον πίνακα ESL-2 EliteControl σε ένα πλήρες σύστημα ACCESS CONTROL με έλεγχο πρόσβασης είτε μέσω κάρτας, είτε μέσω κωδικού, ενώ με την κάρτα επέκτασης που περιλαμβάνει μπορεί να προσθέσει 4 ακόμη εξόδους, πλήρως ελεγχόμενες και προγραμματιζόμενες. Συνδέεται με την κεντρική μονάδα μέσω του ESX Bus υψηλής ταχύτητας.

Εφόσον οι λύσεις Access Control είναι ένα βασικό στοιχείο των περισσοτέρων νέων συστημάτων ασφάλειας, η σειρά Elite Control μας δίνει την δυνατότητα για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης. Οι δυνατότητες επεκτασιμότητας του δεν περιορίζονται μόνο στην χρήση ενός πληκτρολογίου με έλεγχο μιας πόρτας, αφού συνδέοντας μέσω του ESX high speed Bus παραπάνω από δυο τέτοιες επεκτάσεις,  μπορούμε να ελέγξουμε πολλαπλές εισόδους/εξόδους ενός χώρου, είτε με την χρήση κωδικού, είτε με την χρήση κάρτας RFID. Επιπλέον, η ίδια κάρτα επέκτασης μπορεί να δεχτεί μέσω δυο προγραμματιζόμενων εισόδων, μπουτόν εξόδου REX (Request to Exit) ή εντολή από αισθητήρα κίνησης, αν θέλουμε για παράδειγμα να ελέγχουμε μέσω ανίχνευσης κίνησης το άνοιγμα – κλείσιμο μια γκαραζόπορτας. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε οποιουδήποτε τύπου ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά σε μια πόρτα, μπορούμε να την τροφοδοτήσουμε απευθείας μέσω του ECPSU, καθώς μας δίνει μια σταθερή έξοδο τάσης 13,8 VDC και έως 1,5A ρεύμα. Για να μπορέσει ο επαγγελματίας εγκαταστάτης να παραμετροποιήσει όλα τα παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα με το USB DLINK να γίνουν σε περιβάλλον Windows όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, αλλά και ο προγραμματισμός του συστήματος. Επιπλέον, η πλακέτα ανάγνωσης EEPROM BDU είναι μια πρώτης τάξεως λύση να αντιγράψει ο εγκαταστάτης τον προγραμματισμό μιας μονάδας ESL-2 για να την «κάψει» σε μια νέα μονάδα συναγερμού, εφόσον δεν χρειάζεται να κάνει αλλαγές στον βασικό προγραμματισμό της.

Όσον αφορά την επικοινωνία με κεντρικό σταθμό την λύση προσφέρει η πλακέτα ESL DIAL POD μέσω τηλεφωνικής γραμμής PSTN σαν βασικό τρόπο αποστολής σημάτων. Και αφού αποθηκεύει έως 8 τηλεφωνικούς αριθμούς έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί και με τον χρήστη εκτός από τον ΚΛΣ. Σε συνδυασμό με την Universal IP MODULE τα σήματα μεταφράζονται σε επικοινωνία μέσω Ethernet, τόσο για το ΚΛΣ. όσο και για τον τελικό χρήστη.

Τέλος όλα τα παραπάνω μπορούμε να ελέγχουμε και μέσω της εφαρμογής ELITE CONTROL από το κινητό μας είτε μέσω Android είτε μέσω IOS με την προϋπόθεση ότι έχουμε εγκαταστήσει στην μονάδα ESL-2 το Network module ESL-2 APP POD. Από εκεί μπορούμε εκτός από το να παίρνουμε αναφορές για την κατάσταση του συναγερμού, μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση του αλλά και να ενεργοποιούμε χειροκίνητα όλες τις PGM εξόδους που έχουμε στο σύστημα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν το Access Control/

iascom 1 retail

 

IASCOM, τηλ.: 210-4935500.

 


KEEPER Group

Η εποχή μας είναι εποχή άνθησης για το Security. Με ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και νέα υλικά που γίνονται όλο και πιο εύκολα στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και διαχείριση, αλλά και πιο ολιστικά (self-contained). Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα, στο οποίο πιστεύει ακράδαντα η KEEPER Hellas, ότι το μέλλον ανήκει στο Integration, στην ενοποίηση δηλαδή πολλαπλών διαφορετικών λύσεων, ώστε να επιτυγχάνουμε ένα ενιαίο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι πιο εύχρηστο προς τον τελικό χρήστη, πιο ευφυές και φυσικά, πιο αποτελεσματικό, με αμεσότητα που δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί με μεμονωμένες λύσεις, αποσυνδεδεμένες η μία από την άλλη.

To Cathexis Vision στην καρδιά του είναι ένα VMS, ένα πρόγραμμα δηλαδή διαχείρισης CCTV και είναι η ιδεώδης λύση για εγκαταστάσεις όπου επιθυμούμε να ενοποιήσουμε πολλαπλές και φαινομενικά «παράταιρες» λύσεις κάτω από μία ομπρέλα. Γίνεται το νέο κέντρο διαχείρισης, ώστε να εξασφαλίζουμε ότι η «πληροφορία» από οποιοδήποτε σύστημα θα είναι προσβάσιμη από ένα σημείο για να μην «χάνεται» αλλά αντιθέτως, να μπορεί να μεταφράζεται και σε κάποια ενέργεια ενός άλλου, ενώ λόγω της «Server/Client» δόμησης του, με έναν «εγκέφαλο» και πολλαπλά «τερματικά», μας επιτρέπει η παρακολούθηση ή διαχείριση να γίνεται ταυτόχρονα από πολλαπλά σημεία.

Προσφέροντας πανίσχυρα Video Analytics, ευφυείς λειτουργίες δηλαδή, όπου μπορούμε σε μία οποιαδήποτε κάμερα να «τρέξουμε» κάποιον κανόνα, ο οποίος θα μας ειδοποιεί (ή εκτελεί κάποια αυτοματοποιημένη ενέργεια) όταν συμβαίνει κάποιο γεγονός που μας ενδιαφέρει, όπως εισβολή ή παραμονή (loitering) σε φυλασσόμενη περιοχή, εγκατάλειψη αντικειμένου, παράβαση ορίου ταχύτητας κ.ά.

Αυτές οι λειτουργίες «τρέχουν» απευθείας στον server στον οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο το Cathexis και δεν απαιτούν κάποια ειδική λειτουργία ή δυνατότητα από την κάμερα, εκτός φυσικά από την επαρκή ευκρίνεια λήψης.

Τώρα μάλιστα, η νέα έκδοση του Cathexis Vision είναι ακόμη εξυπνότερη, εφαρμόζοντας “Object Classification”, αναγνώριση και κατηγοριοποίηση δηλαδή του αντικειμένου που «διάβασε» ο κανόνας μας, επιτρέποντας μας να «φιλτράρουμε» βάσει του τι είναι αυτό που «είδε» ο κανόνας. Άνθρωπος, όχημα ή κάτι άλλο.

Πέραν όμως των πανίσχυρων δυνατοτήτων του για το CCTV, το Cathexis παρέχει δυνατότητα ενοποίησης με συστήματα συναγερμού, όπως Tecnoalarm και DSC, Access Control, πυρανίχνευσης και πολλά άλλα.

Το Cathexis επικοινωνεί με αυτά τα συστήματα δικτυακά, χωρίς την ανάγκη χρήσης αυτοματισμών ή «ρελέ» και αποκτά απευθείας πρόσβαση στις πληροφορίες τους, τις οποίες στην συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει για ενοποιημένες ενημερώσεις ή για την αυτόματη εκτέλεση ενεργειών.

Με το Cathexis μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι όταν «χτυπήσει» ο συναγερμός, να κλειδώσουν αυτόματα όλες οι πόρτες του Access Control, ενώ όταν «χτυπήσει» η πυρανίχνευση, να ανοίξουν όλες οι πόρτες.

Αντίστροφα, εάν μία πόρτα ανοίξει μη-φυσιολογικά (π.χ. παραβίαση) μπορούμε να πούμε στο σύστημα συναγερμού να οπλίσει την περιοχή στην οποία ανήκει η εν λόγω πόρτα, και να ενεργοποιήσουμε την κατάλληλη κάμερα, η οποία θα εμφανιστεί αυτόματα στην οθόνη του χειριστή, ώστε να έχει οπτική επιβεβαίωση του συμβάντος.

Το Cathexis μπορεί φυσικά να αξιοποιήσει και ειδικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα την Αναγνώριση Αριθμού Πινακίδων των Dahua ANPR καμερών, να καταγράψει τα στοιχεία που προσφέρουν και να τις εκμεταλλευτεί κατά πως μας εξυπηρετεί (π.χ. αυτόματο άνοιγμα της μπάρας για γνωστά οχήματα κ.ά.).

Ίσως πιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για εμπορικές εγκαταστάσεις είναι η ενσωμάτωση «Heatmaps», τα οποία εκτελούνται από το ίδιο το Cathexis, χωρίς την χρήση ειδικών καμερών ή custom λύσεις όπου, κάνοντας χρήση του Object Classification, μπορεί να αναγνωρίζει π.χ. τα καροτσάκια του supermarket που αφαιρούνται από τον χώρο από πελάτες.

Ταυτόχρονα, όντας ένας “Dahua ECO Partner”, έχει «first-party» πρόσβαση στις λειτουργίες των ευφυών Dahua καμερών, επιτρέποντας του για παράδειγμα να μπορεί να «ακούει» συμβάντα που ενεργοποιήθηκαν από την ίδια την κάμερα, επιτρέποντας του να «αντιδράσει» αναλόγως.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το People Counting και τα συμβάντα υπέρβασης του ορίου επιτρεπόμενων επισκεπτών. Για “Building Automation”, η υποστήριξη του πασίγνωστου πρωτοκόλλου KNX, ανοίγει νέους ορίζοντες ενοποίησης με μία ακόμα μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη γκάμα προϊόντων και λύσεων. Όμως όλα τα παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά.

Με ένα πανίσχυρο σύστημα Γεγονότων και Ενεργειών (Triggers -> Actions), την προαιρετική προσθήκη δευτερευούσης συνθήκης της επιλογής μας (π.χ. κατάσταση όπλισης του συναγερμού), καθώς και με Integrations που ακολουθούν συνεχώς τις τάσεις της αγοράς, ο επαγγελματίας Systems Integrator πλέον βρίσκεται στην ευτυχή θέση, αν μπορεί να το σκεφτεί, να μπορεί και να το κάνει.

Το Cathexis είναι ένα σύστημα το οποίο διαρκώς βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Δίνοντας την επαγγελματική λύση στις απαιτήσεις της εποχής και προσφέροντας ακόμα περισσότερες λύσεις, το Cathexis στοχεύει να είναι το μέλλον της ενοποίησης και η καρδιά της κάθε εγκατάστασης των System Integrators.

keeper retail

 

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 


KONICA MINOLTA

Στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα λιανικής, η πρόληψη των ζημιών, η αντιμετώπιση των κλοπών,  καθώς και η παρατήρηση της πελατειακής ‘’συμπεριφοράς’’ παίζει βασικό ρόλο στην αποτελεσματική διατήρηση του περιθωρίου κέρδους του εκάστοτε επιχειρηματία. Κατά συνέπεια, η υιοθέτηση μιας συνολικής VSS (Video Surveillance Solutions) λύσης αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την αποτροπή περιπτώσεων κλοπής, αλλά και σύλληψης ανάλογων περιστατικών σε πραγματικό χρόνο. Εκτός από τη διαχείριση αποθεμάτων, οι παραπάνω λύσεις μπορούν επίσης να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και να βελτιστοποιήσουν και να επικοινωνήσουν την εμπειρία αγοράς των πελατών. Σε αυτήν την σύγχρονη, αλλά και συνάμα διαχρονική επιχειρηματική ανάγκη, το VSS τμήμα της KONICA MINOLTA με λύσεις που βασίζονται σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό οπτικής επιτήρησης (κάμερες MOBOTIX) και σε συνεργασία με κορυφαίους οίκους λογισμικών διαχείρισης εικόνας (Luxriot/Cathexis/SAFR/Metrici),  αλλά και με την δυνατότητα παραγωγής λογισμικού KM VAS με ιδίους πόρους, έρχεται να διαφοροποιηθεί και να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην επένδυση της εκάστοτε επιχείρησης μέσω μιας ολοκληρωμένης πρότασης ασφάλειας λιανικής έναντι του παραδοσιακού ανταγωνισμού.

Η επιλογή μιας συνολικής λύσης επιτήρησης εικόνας λιανικής βασισμένη σε ένα σύστημα καμερών αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής της MOBOTIX επιφέρει πολλά τεχνικά αλλά και οικονομικά (ROI) πλεονεκτήματα σε μια επιχείρηση όπως: δεν απαιτείται καταγραφικό, μηδενικό ποσοστό αστοχίας, πλήρη αυτοματοποίηση με έξυπνες κάμερες- IoT, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (Green IP Video), λιγότερες κάμερες καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια (ποιότητα Vs ποσότητα), ενσωματωμένοι ‘’κανόνες’’ Video Analytics, ανθεκτικότητα και λιγότερη συντήρηση, υψηλή ανάλυση (6MP) με συνέπεια καθαρότερη εικόνα για αδιάσειστες αποδείξεις, δυνατότητα προσαρμογής στο μέλλον σύμφωνα με τις καινούριες ανάγκες (AI Tech).

Μια τέτοια λύση αποτελεί η κάμερα : Mobotix Q26B, μια εσωτερικού χώρου, IP κάμερα ημισφαιρικής αρχιτεκτονικής στα 6MP. Η Q26B είναι μια κομψή, εξαιρετικά συμπαγής και αδιάβροχη Dome κάμερα, που χρησιμοποιεί έναν ημισφαιρικό φακό, προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Χάρη στην ευρεία προβολή 360°, η εν λόγω κάμερα εξαλείφει τα τυφλά σημεία σε ένα χώρο, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές Fisheye κάμερες της αγοράς. Διαθέτει έξυπνα εργαλεία και τεχνολογίες ανάλυσης βίντεο, λειτουργία πανοράματος και αποτελεί ιδανική επιλογή για την κάλυψη μεγάλων περιοχών, προϊοντικών διαδρόμων Supermarket και όχι μόνο… Διαθέτει τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης, ανίχνευσης συμπεριφοράς και ‘’Heatmap’’ (τεχνολογία μέτρησης ποιοτικών στοιχείων επισκεψιμότητας και συμπεριφοράς πελατών λιανικής) που σε συνδυασμό με λογισμικό διαχείρισης (Raw Data – VMS) αποτελεί την τέλεια εξίσωση κόστους και αποδοτικότητας.

Κύριο μέλημα της KONICA MINOLTA μέσω των παραπάνω ολοκληρωμένων λύσεων, πέρα της πρόληψης και αποφυγής κλοπών, είναι ο προσδιορισμός βέλτιστων πρακτικών για αμφίδρομη εξυπηρέτηση επιχείρησης & πελατών. Ενώ η βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς των εργαζομένων είναι μια καθολική επιδίωξη, οι διαχειριστές καταστημάτων χρησιμοποιούν συστήματα ασφαλείας καταστημάτων λιανικής για να επισημάνουν άλλους τομείς εμπειρίας των πελατών τους προς ανάπτυξη. Σε αντίθεση με τις γενικές αποδεκτές πρακτικές λιανικής, οι βέλτιστες πρακτικές που εντοπίζονται από τα συστήματα ασφάλειας λιανικής εξατομικεύονται ανά περίπτωση και ανά κατάστημα σύμφωνα με τις εκάστοτε πολιτικές λειτουργίας του.

 

konica 1 retail

KONICA MINOLTA, τηλ.: 210-2896600.

 


MEGA SPRINT GUARD

Οι ανάγκες ενός οργανισμού που επιχειρεί στις απαιτητικές συνθήκες της Ελληνικής αγοράς, είναι ποικιλόμορφες και η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων μεγάλων εταιρειών και Ομίλων με διασπορά στην επικράτεια, απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές ικανότητες. Το αδειοδοτημένο, έμπειρο και αξιόπιστο προσωπικό ασφαλείας της Mega Sprint Guard, σε συνδυασμό με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει πλήρη ασφάλεια και προστασία τόσο στο προσωπικό, όσο στις εγκαταστάσεις κάθε πελάτη και εμπορικού καταστήματος.

Η Mega Sprint Guard σας προσφέρει την δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της θέσης του οχήματος σας ή του στόλου οχημάτων των επαγγελματιών.

Βασικές λειτουργίες υπηρεσίας

I. Απεικόνιση της τρέχουσας θέσης και κατάστασης (ανοιχτή-κλειστή μηχανή, ταχύτητα, κατεύθυνση, πρόσφατα σημεία) όλων των οχημάτων στο χάρτη Google Maps*, με καταγραφή πληροφοριών κάθε 30 δευτερόλεπτα ή ανά αλλαγή κατεύθυνσης 30 μοιρών.

II. Εύρεση πλησιέστερων οχημάτων σε διευθύνσεις ή σημεία ενδιαφέροντος.

III. Ένδειξη κυκλοφοριακής κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.

IV. Αναλυτικά Δρομολόγια ανά Όχημα με ιστορικότητα 5 ετών. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και 5 έτη πίσω στο παρελθόν για να δείτε το δρομολόγιο του κάθε οχήματος.

V. Στάσεις Οχημάτων. Κάθε φορά που ο οδηγός ανοίγει ή κλείνει τη μηχανή του οχήματος αυτό απεικονίζεται με σχετική ένδειξη πάνω στο χάρτη, σε πραγματικό χρόνο αλλά και στις απεικονίσεις δρομολογίων.

VI. Εκτύπωση Ημερήσιων Αναφορών με παραμέτρους Θέσης, Κατάστασης, Στάσεων/Σταθμεύσεων, Ημερομηνίας/Ώρας, Ταχύτητας, Χρόνων, Σημείων Ενδιαφέροντος, κ.ά.

VII. Εκτύπωση Συγκεντρωτικών Αναφορών με τα συνολικά χιλιόμετρα ανά ήμερα/όχημα και την κατανάλωση καυσίμου ανά όχημα, τους ανεφοδιασμούς καθώς και τα απότομα αδειάσματα ντεπόζιτου για κάθε όχημα (για οχήματα που έχουν υλοποιηθεί με διαχείριση καυσίμων).

VIII. Διαχείριση Επισκεπτόμενων Σημείων. Μπορείτε να εισαγάγετε στο σύστημα όλα τα σημεία από τα οποία προβλέπεται να περνούν τα οχήματά σας, προκειμένου το σύστημα να σας ενημερώνει καθημερινά με συγκεντρωτική αναφορά (excel) για τα σημεία από τα οποία πέρασε το κάθε όχημα καθώς και για τους αντίστοιχους χρόνους αναμονής σε κάθε σημείο.

IX. Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Δρομολόγησης (Routing). Ένας καθημερινός και αξιόπιστος σύμβουλος, ο οποίος προτείνει βέλτιστα δρομολόγια, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει εκείνος τη διαδοχή των επισκέψεων, να δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές και να αποφασίσει για την καλύτερη με βάση τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης και τις αποστάσεις.

X. Επιτρεπτές Περιοχές Κίνησης. Άμεση ενημέρωση (μέσω e-mail και SMS*) σε περίπτωση που κάποιο όχημά σας εξέλθει από μια περιοχή την οποία προηγουμένως έχετε οριοθετήσει.

XI. Αντικλεπτική Προστασία. Μπορείτε να ασφαλίζετε τα οχήματά σας. Σε περίπτωση που κλειδώσετε ένα όχημα και αυτό μετακινηθεί, το σύστημα θα σας ενημερώσει αμέσως με e-mail ή SMS** για την παραβίαση.

XII. Ασφαλής Οδήγηση. Άμεση ενημέρωση (μέσω e-mail και SMS**) σε περίπτωση που κάποιο όχημά σας ξεπεράσει ένα όριο ταχύτητας (π.χ. 80km/h) που εσείς προηγουμένως έχετε ορίσει.

XIII. Συντήρηση Οχημάτων. Ενημερωθείτε εγκαίρως για διάφορες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν σε κάθε όχημα.

Με την είσοδο σας στην ιστοσελίδα της εταιρείας και με τη χρήση του προσωπικού σας κωδικού, θα δείτε αμέσως πάνω στο χάρτη τη τρέχουσα θέση και την ταχύτητα όλων των οχημάτων σας. Θα είστε ενήμεροι σε πραγματικό χρόνο για:

  • την θέση όλων των οχημάτων σας.
  • την κατεύθυνση τους όταν κινούνται.
  • το πολύ άμεσο δρομολόγιο τους.
  • την ταχύτητα τους.
  • τον τύπο τους (επιβατικό, φορτηγό, λεωφορείο, μοτοσυκλέτα, κλπ).
  • το οδόμετρο τους.
  • τα καύσιμα τους (όπου είναι υλοποιημένο).
  • την κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους, κ.λπ., έτσι ώστε να μπορείτε να διευθύνετε το προσωπικό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πραγματοποιήσετε οικονομία στο κόστος κίνησης.

 

megasprint retail

MEGA SPRINT GUARD A.E, τηλ.: 2310-471000.


 

New Security DPh

Το τοπίο του λιανικού εμπορίου αλλάζει συνεχώς έτσι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων, θέλουν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους. Νιώστε ασφαλής από την πρώτη στιγμή, με σύγχρονες λύσεις για την προστασία και την ομαλή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

 Η New Security DPh στηρίζει τους επαγγελματίες με υπηρεσίες που ενσωματώνονται πλήρως κι επιτυχώς με την τεχνολογία, την πληροφορία και την επικοινωνία. Αξιοποιήστε το σύστημα ασφαλείας που ήδη διαθέτετε ενεργοποιώντας την υπηρεσία Connect Plus Business.

Ελέγχουμε καθημερινά την επιχείρηση σας, και σας ειδοποιούμε άμεσα για:

  • Οπτική επιβεβαίωση, με ενσωματωμένες λειτουργίες VA Heat Maps, people counting.
  • Στατική φύλαξη.
  • Ηλεκτρονική περιπολία.
  • Άμεση Επέμβαση.
  • Παραβιάσεις ωραρίου λειτουργίας.
  • Είσοδο προσωπικού σε μη εργάσιμες ώρες.
  • Ελεγχόμενη πρόσβαση σε όλους τούς χρήστες.
  • Καθυστέρηση όπλισης του συστήματος ασφαλείας.
  • Έλεγχος πρόσβασης τεχνικού.
  • Υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνετε σχετικά ο επιχειρηματίας και να του υποβάλετε σχετική κατάσταση, για όλα τα παραπάνω.
  • Αναφορά όλων των συμβάντων στο email του πελάτη (ΔΩΡΕΑΝ).

Τα προγράμματα υπηρεσιών της New Security DPh είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες για ασφάλεια που χρειαζόμαστε όλοι μας. Η πολυετής εμπειρία και η τεχνογνωσία στο χώρο της ασφάλειας καθιστούν την εταιρία τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη!

Ο άρτιος εξοπλισμός που έχει επενδυθεί είναι συνώνυμο της ασφάλειας, με σύγχρονες εγκαταστάσεις προηγμένα μηχανήματα εκπαιδευμένους χειριστές. Ο κεντρικός σταθμός λειτουργεί όλο το 24ωρο όλο το χρόνο προκειμένου να δέχεται ηλεκτρονικά σήματα επείγουσας ανάγκης. Οι αρχές στις οποίες βασίζεται η New Security από την ίδρυση της και οι οποίες την καθιέρωσαν στην Ελληνική αγορά είναι:

  • Ευθύνη, σεβασμός και συνέπεια στον πελάτη.
  • Συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση.
  • Άριστη υποστήριξη.
  • Εμμονή στην τελειότητα.

Επενδύοντας σε υψηλές υπηρεσίες με πρωτοπόρες παροχές, στοχεύουμε στη διατήρηση της ποιότητας που συνοδεύει το όνομά μας ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα 365 ημέρες τον χρόνο, η ασπίδα προστασίας της New Security D.Ph central station αγκαλιάζει την περιουσία σας.

Το Κέντρο της New Security DPh είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα και Ευρώπη που έχει την ικανότητα και την ετοιμότητα και ήδη λειτουργεί mirroring με επανδρωμένα κέντρα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Όλα τα σήματα που στέλνει ένα σύστημα ασφαλείας πηγαίνουν ταυτόχρονα σε δύο Κέντρα Λήψης Σημάτων. Το κόστος της συνδρομής παραμένει το ίδιο. Μια συνδρομή για δυο κέντρα Λήψης Σημάτων.

  • 4 Κονσόλες – ENIGMA & 2 SURGARD III συνδεδεμένες με PRI κύκλωμα.
  • Βάση δεδομένων Microsoft SQL Server, mirroring.
  • Τοπικό Δίκτυο.
  • Σύστημα Disaster Recovery για αδιάλειπτη λειτουργία για απόλυτη ασφάλεια.
  • Client/Server αρχιτεκτονική.
  • Ταχύτατη απόκριση σε λειτουργία πάνω από αργές συνδέσεις (Internet)
  • Contact ID protocol format & όλων των πρωτοκόλλων επικοινωνίας SIA, Basic 4+2 , κ.λπ.
  • Ύπαρξη IVR για επιλεγμένη χρήση από πελάτες/συνεργάτες.
  • Place Zone View-κάτοψη χώρου του συναγερμού με αποτύπωση του σημείου
  • Text 2 Speech. Hχητική απαγγελία σημάτων (χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου δυναμικού)
  • SMS ΤET Δυνατότητα ενημέρωσης των πελατών αυτόματα (χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου δυναμικού).
  • Εφεδρικές Κονσόλες Λήψεως σημάτων.
  • 4 server HP για ξεχωριστή λειτουργία (e.mail – fax – SMS – down –up loads κ.ά.).
  • 4 server HP back up raid τεχνολογία
  • UPS APC on Line interactive Smart Slot αδιάλειπτης παροχής ενέργειας
  • Ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος 12 KWA.
  • GPRS (General Packet Radio service) – αδιάκοπη σύνδεση στο Internet με γρήγορες ταχύτητες.
  • GPS LIVE – Δυνατότητα παρακολούθησης και πλοήγησης περιπολικών άμεσης επέμβασης.
  • Geo-Location, Vehicle Tracking – Δυνατότητα παρακολούθησης περιπολιών με αναγνώριση σημείου (στίγμα) και με χρήση των Smartphones.
  • GSM PORT VPN – μεταφορά εικόνας & σημάτων συναγερμού μέσω κινητής τηλεφωνίας

Η New Security DPh εκσυγχρονίζει διαρκώς τον τρόπο λειτουργίας της με δυναμικό E.R.P,  εφαρμόζει συστήματα Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής και Ασφάλειας Πληροφοριών, με λογισμικό της softone βάσει των προτύπων ISO/IEC 20000-1:2011-EN – ISO 27001:2013&ELOT EN – & TERRACOM SA ISO 9001: 2015 αντίστοιχα. Οι διεργασίες των συστημάτων έχουν πιστοποιηθεί από τον ανεξάρτητο φορέα TUV AUSTRIA HELLAS και αξιολογούνται διαρκώς, ώστε να βρίσκονται σε συνεχή ευθυγράμμιση με τις προϋποθέσεις των διεθνών προτύπων διασφάλισης ποιότητας.

 

newsecurity 2 retail

New Security DPh, τηλ.: 210-9952390.

 


Novo Technologies

Τη στιγμή που ακόμα και μια πρώτη αποτίμηση του οικονομικού πλήγματος της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, φαντάζει δύσκολο να προσεγγιστεί με ακρίβεια, η αγορά του retail είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπους να επαναλειτουργήσει και να αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος.

Οι προκλήσεις δεν είναι απλώς πολλές. Είναι και πρωτόγνωρες για κάθε επιτελείο συμβούλων που θα κληθεί να τις διαχειριστεί. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή τη ασύμμετρη αναμέτρηση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε προηγμένο εργαλείο που διαθέτει η σύγχρονη τεχνολογία για να εξοικονομήσει και να ανακατανείμει βέλτιστα τους υπερπολύτιμους ανθρώπινους πόρους. Έξυπνα λογισμικά διαχείρισης, ενοποίηση με POS, σύγχρονες θερμογραφικές συσκευές και Τεχνητή Νοημοσύνη προβλέπεται χωρίς αμφιβολία να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη μάχη.

Ενοποίηση της εικόνας με συστήματα POS

Με το λογισμικό Axxon Next είναι εύκολο να ενοποιήσουμε οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα POS (Point of Sales) στη ροή video του ταμείου. Έτσι, τα δεδομένα της κάθε συναλλαγής που παράγει το POS, εμφανίζονται και καταγράφονται μαζί με το video της κάμερας. Και επειδή όλα τα δεδομένα είναι σε μορφή text, γίνονται εύκολα αναζητήσιμα μέσω του Axxon Next. Ενδεικτικά: αναζήτηση μέσω ονόματος προϊόντος (ή κωδικού προϊόντος), μέσω ονόματος του ταμία, όταν υπάρχει ακύρωσης απόδειξης ή απόδειξης με αρνητικό ποσό, πωλήσεις με εκπτωτική κάρτα, ποσού απόδειξης, αριθμού προϊόντων στην απόδειξη κ.ά. Είναι επίσης δυνατή και η ρύθμιση αυτόματων ειδοποιήσεων για κάτι από τα παραπάνω, όπως και η δημιουργία reports.

Συσκευές ζωντανής θερμομέτρησης

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε έντονη κινητικότητα στην παγκόσμια αγορά σχετικά με τεχνολογίες θερμομέτρησης ροής επισκεπτών, καθώς αυτοί εισέρχονται σε κάποιον κλειστό χώρο. Ένα προηγμένο λογισμικό σαν το Axxon Next δέχεται τη ροή video από οποιαδήποτε κανονική κάμερα, θολώνει τα πρόσωπα μέσω τεχνητής νοημοσύνης (GDPR Compliance), ενοποιεί την τιμή της θερμοκρασίας και όταν λάβει σήμα αυξημένης θερμοκρασίας από τη θερμογραφική, τότε δημιουργεί τις κατάλληλες ειδοποιήσεις (ηχητικό μήνυμα, σήμα και video στο κέντρο, email κ.λπ.).

Καταμέτρηση Πελατών – Διαχείριση Ουράς – Heat Maps – Ανίχνευση προσώπου χωρίς μάσκα

Άλλες τεχνολογίες που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν είναι η καταμέτρηση πελατών. Η καταμέτρηση παραμένει αναγκαία λόγω του περιορισμού του αριθμού των πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο. Πέραν αυτού όμως, επιτρέπει και την καλύτερη αξιοποίηση και ανακατανομή των εργαζόμενων, τις ημέρες και ώρες που είναι πιο αναγκαίοι.

Επίσης, τα Heat Maps, τα δημογραφικά στοιχεία (φύλλο, ηλικία) και λοιπά στατιστικά, βελτιστοποιούν την απόδοση των marketing event και αποτελούν ισχυρό εργαλείο για την ορθότερη στόχευση των προϊόντων και της θέσης τους στον χώρο. Η διαχείριση της ουράς είναι ζητούμενο, τόσο για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, όσο και για την έγκαιρη ενεργοποίηση ενός επιπλέον ταμείου, ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές και να προστατευτεί έτσι το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών.

Τέλος, με το πρωτοποριακό εργαλείο του Axxon Next Mask / No-Mask Detection μέσω τεχνητής νοημοσύνης είναι δυνατόν να εντοπίσουμε πότε κάποιος φοράει ή δεν φοράει μάσκα προστασίας, να ειδοποιηθεί το Κέντρο Ελέγχου και να δημιουργήσουμε κάποιον αυτοματισμό. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να κλειδώσουμε αυτόματα την πόρτα ή το τουρνικέ και να ενεργοποιήσουμε ένα προηχογραφημένο ηχητικό μήνυμα με κάποια σύσταση όπως: “Παρακαλούμε φορέστε τη μάσκα σας για να εισέλθετε στον χώρο”.

 

novo 5 retail

 

Novo Technologies, τηλ.: 210-2723127.

 


NSC Hellas

Η NSC, Γερμανικός οίκος κατασκευής των πολύ επιτυχημένων σειρών συστημάτων πυρανίχνευσης Solution F1 & Solution F2, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για έναν από σημαντικότερους τομείς μιας εγκατάστασης, την ανίχνευση φωτιάς. Τα συστήματα πυρανίχνευσης είναι ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στη λίστα μιας επένδυσης για ένα κτίριο, ένα κατάστημα και κατ’ επέκταση για χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού, αφού ανιχνεύοντας (καπνό, θερμοκρασία, φλόγα, τελικά αέρια καύσης) και ειδοποιώντας έγκαιρα, σώζει ανθρώπινες ζωές, διαφυλάσσει περιουσίες συμβάλλοντας έτσι στη συνέχεια μιας επιχείρησης.

Η NSC έχει εστιάσει στις πιο σημαντικές απαιτήσεις που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης, όπως η αναλογική διευθυνσιοδοτούμενη τεχνολογία του συστήματος, έτσι ώστε το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς ή ακόμα και της βλάβης να εντοπίζεται άμεσα. Κάθε σημείο (ανιχνευτές, χειροκίνητα μπουτόν, σειρήνες κ.λπ.) περιγράφεται μοναδικά, οπότε ο υπεύθυνος γνωρίζει ακριβώς το σημείο του συμβάντος και πράττει ανάλογα χωρίς να χάνει χρόνο.

Ακόμα ένα σημαντικό σημείο είναι η αξιοπιστία του συστήματος, εφόσον αυτό είναι δοκιμασμένο και πιστοποιημένο από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο φορέα. Συγκεκριμένα, η πιστοποίηση ολόκληρου του συστήματος (Πίνακας με περιφερειακές συσκευές) σύμφωνα με το ΕΝ54-13, εξασφαλίζει ότι όλες οι περιφερειακές συσκευές δοκιμάζονται και λειτουργούν σωστά σαν ένα σύστημα μαζί με τον Κεντρικό πίνακα και όχι σαν μεμονωμένο εξάρτημα.

Τέλος, η γρήγορη και δομημένη ειδοποίηση των ανθρώπων σε ένα κτίριο επιτυγχάνεται άριστα με την έξυπνη εφαρμογή για κινητά EVALARM, η οποία εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο με συμβάν φωτιάς, θα ειδοποιηθούν άμεσα με οδηγίες προς εκκένωση και την ασφαλή όδευση διαφυγής που πρέπει να ακολουθήσουν.

Οι πίνακες πυρανίχνευσης της NSC, Solution F1 & F2 εκτός των παραπάνω υποστηρίζουν ακόμα δεκάδες δυνατότητες όπως:

  • Περιφερειακό εξοπλισμό των δυο κορυφαίων κατασκευαστών Apollo & Hochiki (Multiprotocol).
  • 1 έως 8 περιοχές κατάσβεσης (ΕΝ12094-1).
  • Έως 18 βρόχους με έως 3,5km/ βρόχο.
  • Δυνατότητα 100% εφεδρείας συστήματος με διπλούς μικροεπεξεργαστές.
  • Οποιαδήποτε τοπολογία καλωδίωσης.
  • Ένδειξη επιπέδων ρύπανσης των ανιχνευτών.
  • Και πολλά άλλα.

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς προϊόντων της NSC είναι και αυτός των συστημάτων Αναγγελίας/ Φωνητικού συναγερμού. Συστήματα που υπό κανονικές συνθήκες και λόγω της άρτιας τεχνολογίας ήχου, μπορούν να αναπαράγουν backround μουσική και σε έκτακτες περιπτώσεις να αναπαράγουν προ-ηχογραφημένα μηνύματα ή ζωντανές ανακοινώσεις με σαφείς οδηγίες για τη γρήγορη και ασφαλή εκκένωση του χώρου. Η NSC εμπλουτίζει τη γκάμα της και σε αυτόν τον τομέα με 2 Νέα προϊόντα: To MILO (Από την Ελληνική λέξη «Μιλώ»), το οποίο είναι ένα αρθρωτό σύστημα αναγγελίας/ φωνητικού συναγερμού με δυνατότητες μεταφοράς ήχου μέσω Ethernet, υποστήριξης έως 1024 ζωνών ηχείων κ.ά.- και το ΒΟΧ-500, ένα compact σύστημα αναγγελίας/ φωνητικού συναγερμού, το οποίο μπορεί να δικτυωθεί με επιπλέον ελεγκτές εάν το μέγεθος της εγκατάστασης το επιβάλει. Και τα δύο παραπάνω συστήματα αναγγελίας φωνητικού συναγερμού συνεργάζονται άψογα με συστήματα πυρανίχνευσης, ώστε να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πυρασφαλείας.

Νέο επίπεδο στην ασφάλεια συστημάτων συναγερμού

Η NSC Hellas, αντιπρόσωπος του επαναστατικού επαγγελματικού υβριδικού συστήματος συναγερμού της PIMA- Force, θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας. Η ευελιξία του συστήματος συναγερμού PIMA Force το καθιστά ιδανικό σύστημα για οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Με πληθώρα λειτουργιών, οι οποίες αποτελούν ευκολίες για τον τελικό χρήστη αλλά και τον τεχνικό, όπως Ενσωματωμένη θύρα Ethernet, Free Cloud App, Πληκτρολόγια LCD, Ασύρματες λύσεις και πολλά άλλα, έρχονται να ολοκληρωθούν με τη λειτουργία Επιβεβαίωσης συναγερμών μέσω βίντεο (Video Verification). Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεργασία της εφαρμογής του συστήματος συναγερμού PIMA Force, την Pimalink3.0 με συστήματα CCTV της TURM ή DAHUA. Ο χρήστης, από την ίδια εφαρμογή μπορεί να δει ζωντανά την εικόνα της/ων καμερών και σε περίπτωση συναγερμού, εκτός της ειδοποίησης από το σύστημα συναγερμού (push notification), θα λάβει βίντεο (προ-ρυθμισμένου χρόνου) από συγκεκριμένη κάμερα/ες ώστε να επιβεβαιώσει και οπτικά το συμβάν συναγερμού.

Η σύνδεση του συστήματος με την cloud εφαρμογή PimaLink3.0 πραγματοποιείται σε λιγότερο από 1 λεπτό, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες π.χ. απαίτηση εγγραφής- επιβεβαίωσης με email σε online πλατφόρμες.

Ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων CCTV από τη Γερμανική TURM.

Η NSC Hellas, ως επίσημος αντιπρόσωπος της Γερμανικής εταιρίας TURM στην Ελλάδα, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα συστημάτων CCTV. Ολοκληρωμένες λύσεις CCTV που συνεργάζονται άψογα με το σύστημα συναγερμού της PIMA -Force, προσφέροντας τη λειτουργία επιβεβαίωσης συμβάντων συναγερμού μέσω βίντεο (Video Verification) με τη χρήση μιας και μόνο εφαρμογής (PIMAlink cloud App) για Smartphone, tablets κ.ά.

 

nsc 1 retail

NSC-Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.

 


Olympia Electronics

Οι απαιτήσεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την ενίσχυση της ασφάλειας, αλλά και της μείωσης του χρόνου απόκρισης, συνεχώς αυξάνονται. Με το σύστημα ελέγχου και εκκένωσης χώρων μέσω φωνητικής αναγγελίας το οποίο συνδέεται με το σύστημα πυρανίχνευσης της Olympia Electronics, γίνεται ταυτόχρονη ενεργοποίηση των συναγερμών ανίχνευσης πυρκαγιάς και του προγράμματος εκκένωσης χώρου. Το σύστημα ελέγχου και εκκένωσης χώρων μέσω φωνητικής αναγγελίας είναι σημαντικό να υπάρχει σε μεσαίας και μεγάλης κλίμακας κτίρια, όπως: επιχειρήσεις, νοσοκομεία, σχολεία, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, δημόσιους χώρους, κρατικές εγκαταστάσεις κ.ο.κ.

Κάθε μονάδα Compact 500 είναι πλήρως αυτόνομη, περιέχοντας τους ενισχυτές που απαιτούνται για να εξυπηρετήσει μέχρι 6 ζώνες ηχείων, των 100W RMS η καθεμία, καθώς και προαιρετικούς επιπρόσθετους εφεδρικούς ενισχυτές. Επιπλέον, οι ενισχυτές έχουν τη δυνατότητα γεφύρωσης, για ένα σύνολο 3 ζωνών ηχείων έως 200W RMS. Οι ενισχυτές κλάσης D που χρησιμοποιούνται στο Compact 500 προσφέρουν υψηλή απόδοση (80% ονομαστική ισχύς), τάση λειτουργίας 100V RMS και απόκριση πλήρους εύρους ζώνης σε όλο το ακουστικό φάσμα, με συχνότητα λειτουργίας από 50 Hz έως 20 kHz, και χαμηλό λόγο σήματος προς θόρυβο (SNR), μικρότερο από 80dB. Επίσης, το σύστημα Compact 500 έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα αναγγελιών κοινού, καθώς και ως πηγή μουσικής χώρου, λόγω της χρήσης ενισχυτών πλήρους εύρους ζώνης, χαμηλής καθυστέρησης εισόδου-εξόδου (latency μικρότερο των 10ms) και προηγμένων συστημάτων ψηφιακής επεξεργασίας σήματος (DSP), όπως χαμηοπερατά/υψηλοπερατά φίλτρα και παραμετρικό eq. Το Compact 500 έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό πιστοποιημένο κατά EN 54-4, το οποίο είναι διαβαθμισμένο να λειτουργεί για τάσεις από 110-230V AC, στα 50 ή 60 Hz και χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες μολύβδου 12V έως 55Ah, προσφέροντας μεγάλη αυτονομία στο σύστημα.

To Compact 500 έχει πλήρεις δυνατότητες δικτύωσης, υποστηρίζοντας μέχρι 255 συσκευές στο global δίκτυο, και έχει τη δυνατότητα πλήρης σύνδεσης με τους πίνακες πυρανίχνευσης της Olympia Electronics, προσφέροντας τη δυνατότητα πλήρης κάλυψης μεγάλων εγκαταστάσεων, ενώ η δυνατότητα χρήσης του ως σύστημα Αναγγελιών Κοινού το καθιστά κατάλληλο για εγκαταστάσεις, όπως εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και σχολεία, οδηγώντας σε αυξημένη ασφάλεια για τους χρήστες των εγκαταστάσεων, καθώς και απλοποιημένη καλωδίωση.

 

olympia el 2 retail

 

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

 


ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY

Όταν χρησιμοποιούμε μια συμβατική κάμερα με υπέρυθρο φωτισμό για νυχτερινή παρακολούθηση, άτομα, οχήματα ή άλλα σημαντικά αντικείμενα, αυτά φαίνονται θολά και ως εκ τούτου η αναγνώριση λεπτομερειών φαντάζει αρκετά δύσκολη. Οι συμβατικές κάμερες παρακολούθησης που προσφέρουν ασπρόμαυρες εικόνες, χάνουν δυστυχώς κρίσιμες λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες για την αναγνώριση υπόπτων. Τα τελευταία χρόνια οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι δεκάδων επιχειρήσεων. Λειτουργίες όπως η νυχτερινή όραση και η έγχρωμη καταγραφή είναι μερικές από τις κυριότερες απαιτήσεις των πελατών-χρηστών. Η Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση με τις νέες κάμερες ColorVu, οι οποίες επεκτείνουν και ενισχύουν τις δυνατότητες επιτήρησης στο σκοτάδι. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω του εξαιρετικά φωτεινού φακού (με F1.0) και μέσω των ειδικών αυτό-προσαρμοζόμενων αλγόριθμων επεξεργασίας της εικόνας.

Χάρη στους νέους προηγμένους φακούς και τους αισθητήρες υψηλής απόδοσης, η νέα σειρά καμερών ColorVu της Hikvision μπορεί και καταγράφει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Η σειρά DF8T διαθέτει επίσης ένα συμπληρωματικό φωτισμό (λευκό φως) για να προσφέρει έγχρωμο βίντεο ακόμα και σε σενάρια με μηδαμινό φωτισμό! Οι εν λόγω κάμερες είναι ιδανικές για εγκατάσταση σε μονοκατοικίες, πολυώροφα διαμερίσματα, πάρκα, λιμάνια, πάρκινγκ αλλά και σε εμπορικά καταστήματα. Στα εμπορικά καταστήματα οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις εισόδους/εξόδους, καθώς και όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου συνήθως συμβαίνουν κλοπές. Μερικά από τα διαθέσιμα μοντέλα:

DS-2CE70DF8T-MF: Dome κάμερα 2MP (1920×1080), με φακό 2.8mm, γωνία θέασης 106°, εμβέλεια λευκού φωτός 20 μέτρα, WDR 130dB, ελάχιστη φωτεινότητα για έγχρωμη εικόνα 0.0003 Lux και προστασία IP68.

DS-2CE10DF8T-F: Mini Bullet κάμερα 2MP (1920×1080), με φακό 2.8mm, γωνία θέασης 106°, WDR 130 dB, 3D DNR, εμβέλεια λευκού φωτός έως 20 μέτρα, προστασία IP68 και ελάχιστη φωτεινότητα για έγχρωμη εικόνα 0.0003 Lux.

DS-2CE70DF8T-MF: Dome κάμερα 2MP (1920×1080), με φακό 3.6mm, γωνία θέασης 83°, εμβέλεια λευκού φωτός 20 μέτρα, WDR 130dB/3D DNR, ελάχιστη φωτεινότητα για έγχρωμη εικόνα 0.0003 Lux και προστασία IP68.

DS-2CE10DF8T-F: Mini Bullet κάμερα 2MP (1920×1080), με φακό 3.6mm, γωνία θέασης 83°, εμβέλεια λευκού φωτός 20m, WDR 130dB/ 3D DNR, ελάχιστη φωτεινότητα για έγχρωμη εικόνα 0.0003 Lux και προστασία IP68.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά με τον αποδοτικότερο τρόπο, οι κάμερες ColorVu μπορούν να συνδυαστούν και με τα καταγραφικά της σειράς AcuSense.

Η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους είναι σημαντική για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο το ερώτημα είναι πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια τέτοια τεχνολογία με τον πλέον οικονομικά αποδοτικό τρόπο; Τα νέα NVR της εταιρίας AcuSense, βασίζονται σε αλγόριθμους deep learning για δραστική μείωση των ψευδών συναγερμών και διευκόλυνση της επισκόπησης κατά την αναπαραγωγή. Από τον μεγάλο όγκο πληροφοριών, η νέα τεχνολογία της Hikvision ξεχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Οι συσκευές φιλτράρουν τους ψευδείς συναγερμούς με ακρίβεια 90%, ενώ χάρις την λειτουργία «quick target search», η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές μπορούν να αναπαράγουν αρχεία βίντεο ατόμων και οχημάτων που έχουν καταγραφεί σε συσκευές NVR ή DVR, με αποτέλεσμα τη μείωση του φόρτου εργασίας και αντίστοιχα του χρόνου. Χάρις το νέο αυτό χαρακτηριστικό, τα πολύωρα βίντεο μπορούν να ελεγχθούν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις καιρικές συνθήκες, ένα γραφείο ή σπίτι που είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία και τα προϊόντα AcuSense της Hikvision θα «συλλάβει» με ακρίβεια τον εισβολέα που εισέρχεται στο χώρο. Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να λάβει μήνυμα στο κινητό του και να προβάλλει το βίντεο για να επαληθεύσει το συμβάν.

 

perseas retail

ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY, τηλ.: 210-9518000.

 


 

Rakson ΑΕ.

Μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων εργοστασίων της Rakson, παρέχεται στην ελληνική αγορά μια πληθώρα λύσεων, κατάλληλες για να ικανοποιήσουν πολλαπλές και διαφορετικές ανάγκες καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Συγκεκριμένα:

Για την επόπτευση των χώρων προτείνονται NVR και IP κάμερες με Intelligent Video Analytics (IVS) από την Golmar, που επιτρέπουν την καταμέτρηση ροών ατόμων εντός του καταστήματος (people counting), την παρακολούθηση και ενημέρωση για είσοδο ανεπιθύμητων ατόμων (black list), την είσοδο ατόμων σε απαγορευμένους ή επικίνδυνους χώρους (line & perimeter crossing), την απομάκρυνση στατικών αντικειμένων ή την τοποθέτηση αντικειμένων σε χώρους που δεν πρέπει (object tracking). Τα καταγραφικά αυτά συνδυάζονται με την PRO σειρά IP καμερών της Golmar, οι οποίες διαθέτουν όλες Motor Zoom και αναλύσεις 2, 5, 8MΡ, αλλά μπορούν να συνδεθούν και με πιο εξειδικευμένες κάμερες όπως 360° FishEye για επόπτευση μεγάλων ενιαίων χώρων ή Smart SpeedDome με motion tracking, κ.λπ.

Για τον έλεγχο πρόσβασης στους χώρους εργασίας και για αποτροπή πρόσβασης σε χώρους αυστηρά για προσωπικό συστήνονται λύσεις Access Control της FDI όπως το σύστημα iPassan, το οποίο μπορεί να επεκταθεί έως 384 πόρτες ανά δίκτυο και διαθέτει ελεγκτές με σύνδεση IP για πλήρη επίβλεψη, καταγραφή και παραμετροποίηση μέσω LAN χωρίς να απαιτείται PC ή Server για την λειτουργία του. Το σύστημα αυτό υποστηρίζει μια πληθώρα από αναγνώστες (Proximity, Πληκτρολόγια, Bluetooth για πρόσβαση μέσω Smartphone App), δυνατότητα για χειρισμό ανελκυστήρα έως 110 ορόφων, λειτουργία υψηλής ασφάλειας anti-passback, διασύνδεση με σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων (ANPR) για άμεση πρόσβαση σε γκαράζ εργαζόμενων, κ.λπ.

Για την χρονοπαρουσία του προσωπικού προτείνεται το λογισμικό Time-Walker της Eter, που συνεργάζεται με τους αναγνώστες σειράς X-Station και αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τμήματα HR και λογιστηρίου, καθότι παρέχει πολλαπλές επιλογές καταγραφών και δημιουργίας αναφορών για την άφιξη, αναχώρηση και διαλλειμάτων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων αδειών, διακοπών, απουσιών ασθένειας ή έκτακτων απουσιών που καταχωρούνται από προϊστάμενους, με ξεχωριστές ευέλικτες προσαρμογές ωραρίου ανά υπάλληλο. Έτσι μπορεί να υπολογίζει αυτόματα και ψηφιακά η εταιρεία τις μισθοδοσίες, υπερωρίες, επιδόματα, κ.ά. των εργαζομένων της.

Επιπρόσθετα για τον έλεγχο ή και περιορισμό της πρόσβασης με φυσικά μέσα διατίθενται οι λύσεις της ETER με τουρνικέ πολλαπλών τύπων (3ων βραχιόνων, πλήρους ύψους, ανοιγόμενου φύλλου, Speed Gates με συρόμενα ή ανοιγόμενα φύλλα), κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συνδεσιμότητα με πολλαπλών τύπων access control, άμεση απελευθέρωση σε έκτακτη ανάγκη και χειροκίνητο override από τους χειριστές/επιβλέποντες.

Ταυτόχρονα στην ίδια φιλοσοφία κυμαίνονται και οι λύσεις της Aprimatic με μηχανισμούς αυτοματισμών θυρών και εισόδων, όπου ξεχωρίζουμε τις σειρές OVER (για ανοιγόμενες πόρτες) και WING (για συρόμενες πόρτες). Και οι δύο είναι κατάλληλες για αυτόματες πόρτες εισόδου καταστημάτων, συνδεόμενες με αισθητήρες κίνησης διπλής τεχνολογίας, οι οποίοι διασφαλίζουν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ότι οι πόρτα δεν θα κλείσει επάνω σε κάποιο άτομο, λειτουργία η οποία ελέγχεται επίσης και από το ίδιο το μοτέρ της πόρτας, που αναγνωρίζει την ύπαρξη εμποδίου και ανοίγει εκ νέου αυτόματα. Επίσης, από την ίδια εταιρεία είναι διαθέσιμες και οι μπάρες ελέγχου εισόδου τροχοφόρων οχημάτων της σειράς HARRIER, ικανές να καλύψουν δρόμο έως 6 μέτρα, όπως είναι οι είσοδοι parking, είσοδοι αποθηκών, να διαχωρίζουν το parking πελατών από τους προσωπικού, κ.ά.

Για χώρους όπου απαιτείται πλήρως αυτοματοποιημένη είσοδος, προτείνεται το λογισμικό ανάλυσης βίντεο VideoKernel, το οποίο διαβάζοντας το feed από τις IP κάμερες του χώρου πραγματοποιεί σε πραγματικό χρόνο αναγνώριση προσώπου ατόμου ή αναγνώριση πινακίδας οχήματος. Μπορεί να διασυνδεθεί με τα συστήματα αυτοματισμού πρόσβαση θυρών/εισόδων και αν το άτομο/όχημα ανήκει σε whitelist να επιτρέπει αυτόματα την πρόσβαση, αν ανήκει σε blacklist να προκαλεί συναγερμό, και αν είναι άγνωστο άτομο να αφήνει τον χειριστή/επιβλέποντα να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες ενέργειες χειροκίνητα.

Τέλος για την ασφάλεια του χώρου με αυτοματοποιημένο τρόπο προτείνεται η σειρά πινάκων συναγερμού Capture της AVS Electronics, μεγέθους 8 έως 128 ζωνών. Επιπλέον των κλασικών λειτουργιών συναγερμού, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη όπλιση ή αφόπλιση του συστήματος βάση χρονοδιαγράμματος, την δημιουργία βαρδιών μέσα στις οποίες ισχύουν διαφορετικοί κωδικοί, ώστε να μην είναι εφικτή η χρήση τους εκτός ωραρίου, την ενεργοποίηση μέσω των πολλαπλών (έως 72) προγραμματιζόμενων εξόδων του άλλων συστημάτων αυτόματα, ώστε π.χ. όταν οπλίζει το σύστημα να σβήνουν τα φώτα και να κλειδώνουν οι πόρτες, καθώς και η διασύνδεση του με συστήματα KNX για ακόμη περισσότερους αυτοματισμούς.

 

raksondvr

Rakson, τηλ.: 210-9404000.


 

Sigma Security

Οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με φυσικά καταστήματα, μετά την πανδημία λόγω του COVID-19, υφίστανται μεγάλες πιέσεις. Τα υψηλά λειτουργικά κόστη και ο ανταγωνισμός από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, οδηγούν τις επιχειρήσεις αυτές σε αναθεώρηση των στρατηγικών τους. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν σήμερα προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στις καθημερινές προκλήσεις.

Ο οίκος TVT παρέχει πλήθος τέτοιων λύσεων, εξειδικευμένες για τα καταστήματα λιανεμπορίου, οι οποίες μπορούν να ενοποιηθούν σε ένα συνολικό σύστημα επιτήρησης.

Είσοδοι / Έξοδοι

Οι είσοδοι και οι έξοδοι είναι από τις πιο σημαντικές περιοχές ενός καταστήματος. Μέσω του υπολογισμού της ροής ατόμων στο κατάστημα, μπορούμε να υπολογίσουμε τον δείκτη κυκλοφορίας πελατών σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα, μπορεί να πραγματοποιηθεί έλεγχος θερμοκρασίας των πελατών στην είσοδο και την έξοδο για τη ανίχνευση ατόμων με υψηλή θερμοκρασία.

Ροή ατόμων

Για την καταγραφή και την επιτήρηση της ροής ατόμων συνίσταται η χρήση καμερών της σειράς E3, η οποία διαθέτει ποικιλία έξυπνων λειτουργιών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα στατιστικής ροής ατόμων. Τη νύχτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα ανίχνευσης εισβολής, που μπορεί να ειδοποιήσει έγκαιρα όταν κάποιος πλησιάσει σκόπιμα την είσοδο του καταστήματος. Οι κάμερες της σειράς E3 διαθέτουν δυναμικό εύρος πλάτους 120dB, παρέχοντας υψηλής ποιότητας εικόνας, ακόμη και σε συνθήκες περιβάλλοντος υψηλής αντίθεσης και φωτεινότητας.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Με τη χρήση θερμικών καμερών της σειράς TD-5433E, μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορος και αξιόπιστος έλεγχος θερμοκρασίας των εισερχομένων ατόμων στο κατάστημα, ανεξάρτητα αν η ροή είναι μεγάλη ή μικρή. Όταν ανιχνεύεται υψηλή θερμοκρασία σώματος, σηματοδοτείται άμεσα συναγερμός.

Επιπροσθέτως, υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης της καταγραφής των εισερχομένων ατόμων και θερμοκρασιών τους, για μεταγενέστερη αναζήτηση.

Κύριος χώρος καταστημάτων

Συνιστάται η χρήση καμερών τύπου fisheye της σειράς TD-9568E2 με ανάλυση 6ΜP ή της σειράς TD-6528M3 με ανάλυση 16ΜΡ, οι οποίες έχουν μεγάλο οπτικό πεδίο για να παρέχουν πανοραμική θέα. Το οπτικό πεδίο των καμερών fisheye μπορεί να χωριστεί σε πολλά λεπτομερή οπτικά πεδία, με χρήση ειδικού λογισμικού.

Επιπλέον, με την χρήση καμερών εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας της σειράς E3, μπορούν να αποτραπούν οι προσπάθειες κλοπής εμπορευμάτων από τους χώρους εξυπηρέτησης πελατών. Οι κάμερες ΡΤΖ υψηλής ταχύτητας μπορούν να παρέχουν έναν πιο ευέλικτο τρόπο απεικόνισης και παρακολούθησης λεπτομερειών σε οποιαδήποτε χώρο.

Τερματικά ελέγχου προσωπικού

Με την εγκατάσταση τερματικών αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου πρόσβασης, με λειτουργία ανίχνευσης θερμοκρασίας, επιτυγχάνεται ο έλεγχος του προσωπικού. Παράλληλα, τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο των εισερχομένων ατόμων και δεν επιτρέπεται η είσοδος πελατών σε χώρους που επιτρέπεται μόνο το προσωπικό των καταστημάτων.

Αποθήκη

Τα ίδια τερματικά αναγνώρισης προσώπου και ελέγχου πρόσβασης, σε συνδυασμό με κάμερες fisheye, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους αποθηκευτικούς χώρους των καταστημάτων, ώστε να επιτρέψουν πλήρη και ασφαλή διαχείριση της αποθήκης.

Χώρος ταμείων

Το σύστημα video POS+ συνιστάται για το ταμείο των καταστημάτων. Με τη χρήση ειδικού NVR με λειτουργία POS, τα δεδομένα των συναλλαγών προστίθενται αυτόματα στη ροή video. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση των συναλλαγών, για τυχόν λάθη και μειώνει αποτελεσματικά τις κλοπές από το ίδιο το προσωπικό.

Χώρος στάθμευσης

Συνιστάται η χρήση καμερών της σειράς ΤD-9423A3-LR, για αυτόματη αναγνώρισης της πινακίδας των οχημάτων και καμερών PTZ υψηλής ταχύτητας, για την εγγραφή και παρακολούθηση συμβάντων, στους χώρους στάθμευσης των καταστημάτων.

Αίθουσα επιτήρησης

Συνιστάται η χρήση του mini Server A300 NVMS. Διαθέτει μικρό μέγεθος, προηγμένες έξυπνες λειτουργίας και απλό μενού, ώστε να είναι εύκολη η διαχείριση και η συλλογή πληροφοριών από όλα τα επιμέρους συστήματα.

 

sigma 1 retail

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

 


Vector Security

Εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε περάσει στην εποχή του internet of things (IoT). Όλο και περισσότερες συσκευές συνδέονται στο ιντερνέτ και ενσωματώνουν έξυπνες λειτουργίες είτε στην χρήση του συστήματος για την βίντεο επιτήρηση είτε σε επιπλέον εμπορικές εφαρμογές.

H τεχνολογία Artificial intelligence έχει βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε οι συσκευές καμερών και καταγραφικών να είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό CCTV. Έχουμε περάσει στην νέα εποχή, όπου μία κάμερα ή ένα καταγραφικό τεχνολογίας ΑΙ μπορεί να καταλαβαίνει και να εξομοιώνει ανθρώπινες συμπεριφορές. Με απλά λόγια, μιμείται ανθρώπινες δυνατότητες, ώστε να αναλύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το χώρο επιτήρησης.

Η παραπάνω τεχνολογία μέσω ΑΙ καμερών και συστήματος, χρησιμοποιείται ήδη και ταιριάζει απόλυτα σε εφαρμογές στα καταστήματα λιανικής και εμπορικά κέντρα. Η καινοτομία που προσφέρουν τα συστήματα αυτά είναι ότι δίνουν μια παραπάνω εμπορική αξία στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ή στον διαχειριστή του εμπορικού κέντρου ή πάρκου.

Μερικά σημαντικά highlights αυτών των δυνατοτήτων είναι :

  • Αναγνώριση προσώπου και ανάλυση Metadata, δηλαδή καταγραφή πληροφοριών όπως ηλικία και φύλλο επισκέπτη, αίσθημα και εμπειρία (χαρά, λύπη, απογοήτευση κ.λπ.) ανάλυσης τους και κατηγοριοποίησης.
  • People counting, για καταμέτρηση επισκεπτών στο χώρο με ακρίβεια που αγγίζει το 98%. Υπάρχει δυνατότητα καταμέτρησης ακόμη και σε χώρους με πολλαπλούς εισόδους και ορόφους, αλλά και δυνατότητα live απεικόνισης του αριθμού επισκεπτών σε οθόνη που βοηθάει στις συνθήκες περιορισμού επισκεπτών λόγω Covid.
  • Heatmap, όπου το σύστημα απεικονίζει τα σημεία με την μεγαλύτερη και μικρότερη επισκεψιμότητα στο χώρο. Εξαιρετικά βοηθητικό για πολυκαταστήματα και μεγάλους χώρους ώστε το τμήμα marketing να πάρει τα δεδομένα και να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων.

 

Προϊόντα που προσφέρουν τα παραπάνω εμπορικά οφέλη:

DH-IPC-EW5541-AS: Η IPC-EW5541-AS της Dahua, είναι μία δικτυακή Fisheye κάμερα με αισθητήρα 1/2.7” Progressive CMOS και υψηλή ανάλυση που αγγίζει τα 5MP. Διαθέτει αλγόριθμο H.265+ για μείωση του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου, τεχνολογία True WDR για να αποδίδει λεπτομερείς, καθαρές εικόνες κάτω από εναλλασσόμενες και έντονες συνθήκες φωτισμού και λειτουργία Heat Map που απεικονίζει τα σημεία με την μεγαλύτερη και μικρότερη επισκεψιμότητα στο χώρο των καταστημάτων.

DH-IPC-HDBW5541E-ZE: Η DH-IPC-HDBW5541E-ZE από τη σειρά Wiz Mind της Dahua, είναι μία δικτυακή Dome κάμερα με αισθητήρα 1/2.7” 5Megapixel progressive scan CMOS, η οποία διαθέτει λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου και καταμέτρησης ατόμων. Είναι ιδανική για τοποθέτηση σε εμπορικά καταστήματα, αλλά και για την προστασία υπέρυθρων χώρων, καθώς καταργεί αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από σταγόνες βροχής, φύλλα, κατοικίδια ζώα, έντομα, φως, κ.ά.

NVR5216-16P-I: Το DHI-NVR5216-16P-I συνδυάζει αλγόριθμους, video Analytics και την τεχνολογία ePoE της Dahua σε ένα δικτυακό all-in-one καταγραφικό, προσφέροντας πρωτοποριακές λειτουργίες. Αυτό το NVR χρησιμοποιεί έναν ισχυρό επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων για την παροχή βίντεο ανάλυσης 4K, σε εφαρμογές όπου οι λεπτομέρειες σε μία εικόνα παίζουν καθοριστικό ρόλο και μπορεί να επεξεργαστεί 24 εικόνες προσώπου ανά δευτερόλεπτο (σε έως 4 κανάλια). Οι αλγόριθμοι Analytics+ της Dahua βελτιώνουν σημαντικά την ακρίβεια και την αξιοπιστία, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα όσον αφορά την ανάλυση προσώπου.

Νew FACT series από την Dahua

Κάτι νέο και ίσως το πιο σημαντικό που έρχεται από την Dahua στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Εμπλουτίζοντας την γκάμα της στα standalone συστήματα ελέγχου πρόσβασης, το νέο μοντέλο της σειράς ASI3213G-MW της σειράς FACT  έρχεται να δώσει λύση και στα καταστήματα λιανικής.

Σε χώρους όπου η πρόσβαση πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένη σε περιορισμένα άτομα και μόνο σε εκείνους που έχουν πραγματικά δικαίωμα πρόσβασης, το νέο access control της Dahua υπόσχεται ότι με την νέα λύση θωρακίζει τις επιχειρήσεις από κλοπές, δολιοφθορές και sweethearting όπως λέγεται η απώλεια εμπορευμάτων από το ίδιο το προσωπικό.

Πλέον η πρόσβαση σε σημαντικούς χώρους υποδομών όπως σε IT room, αποθήκες, λογιστήριο, γραφεία γίνεται μόνο με την ανίχνευση προσώπου ή και με τον συνδυασμό 3 επιπέδων ασφαλείας, όπως κάρτα proximity, κωδικός και face recognition.

Το νέο access control αποθηκεύει στην μνήμη του έως 1.500 πρόσωπα, 1.500 κάρτες και 150.000 κινήσεις. Μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα χωρίς την χρήση ίντερνετ σε απομακρυσμένα μέρη.

Απλό στην εγκατάσταση και στη ρύθμιση του, με ευανάγνωστη οθόνη 4.2 ιντσών και εγκυρότητα ανίχνευσης που φτάνει στο 99,5% το καθιστά ιδανική επιλογή για έλεγχο πρόσβασης όχι μόνο στα καταστήματα λιανικής, αλλά και σε οπουδήποτε χώρο και επιχείρηση.

 

vector 1 retail

Vector Security Ltd, τηλ.: 210-4925473.

 


ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

Με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ – πρωτοπόρος στη σχεδίαση και εφαρμογή λύσεων αυτοματισμού – ενημερώνει την τεχνολογική κοινότητα και τους συνεργάτες της, για νέα προϊόντα που αφορούν στην ποιότητα αέρα σε κτίρια και κλειστούς χώρους κοινού και εργαζομένων.

Η νέα αυτή σειρά προϊόντων φέρει τη σφραγίδα της Honeywell, κορυφαίας εταιρείας στη σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων αυτοματισμού. Η παγκόσμια ιατρική και τεχνολογική κοινότητα (REHVA, ASHRAE, CIBSE) αναλύοντας τις συνθήκες και τα δεδομένα της πανδημίας, δημοσίευσαν οδηγίες αναφορικά με τον κλιματισμό και αερισμό στα κτίρια.

Σε αυτές τις οδηγίες, η θερμοκρασία, η υγρασία, η μέτρηση CO2, το φιλτράρισμα και η αποβακτηρίωση του αέρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για την ασφαλή διαβίωση στους χώρους κοινού και εργαζομένων.

Πολλές μελέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι ένα υγιές περιβάλλον, με σωστές παραμέτρους ποιότητας αέρα, αφενός αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων αφετέρου διευκολύνει την επιστροφή των εργαζομένων με ασφάλεια στον χώρο εργασίας.

Η διατήρηση κατάλληλης θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας και CO2, όχι μόνο βελτιώνει την άνεση του κοινού, αλλά επίσης ελαχιστοποιεί την ανάπτυξη και εξάπλωση πολλών παθογόνων ουσιών και βακτηρίων που μεταφέρονται με τον αέρα.

Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα αφαιρούν μολυσματικά σωματίδια και τοξικές ενώσεις από τον εξωτερικό ή ανακυκλωμένο αέρα, ενώ η χρήση λαμπτήρων υπεριώδους ακτινοβολίας εξολοθρεύει ιογενείς και μικρο-βακτηριακούς οργανισμούς.

 

Η νέα σειρά προϊόντων της Honeywell αποτελείται από:

  • Αναλογικό αισθητήριο χώρου συγκέντρωσης μικροσωματιδίων (Μέγεθος σωματιδίων: PM0, PM2.5, PM4.0 και PM10)
  • Αναλογικά αισθητήρια πτητικών ενώσεων TVOC (Total Volatile Organic Compounds), χώρου και αεραγωγού.
  • Αισθητήριο (all in one) θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας, διοξειδίου του άνθρακα, συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και πτητικών ενώσεων με επικοινωνία Modbus.
  • Ηλεκτροστατικά φίλτρα και λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροστατικών φίλτρων της Honeywell διασφαλίζουν την μειωμένη πτώση πίεσης σε σχέση με την χρήση συμβατικών φίλτρων, συνδέονται μέσω σημάτων στα κεντρικά συστήματα BMS και επιφέρουν έως και 5% εξοικονόμηση ενέργειας αφού απαιτείται μικρότερη ισχύς στον κινητήρα διαφράγματος. Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα είναι πλενόμενα και έχουν ένα κύκλο ζωής που αγγίζει τα 15 χρόνια.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ διαθέτει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των σημαντικότερων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως τράπεζες, κατασκευαστικές, αλυσίδες λιανικής και supermarket, κ.ά., έχοντας αναλάβει και παραδώσει με απόλυτη επιτυχία υψηλό αριθμό ειδικών όσο και απαιτητικών έργων, μοναδικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες Ασφάλειας και Ελέγχου που προσφέρει σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Υπουργεία, Οργανισμοί, Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, Αεροδρόμια, κ.α.), πιστοποιούν τον ηγετικό της ρόλο στην ελληνική αγορά.

Ο υψηλότατος δείκτης διάρκειας και συνέπειας των ανωτέρω συνεργασιών, σφραγίζει και την εμπιστοσύνη στο όνομα-υπηρεσίες ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ. εμπιστοσύνη που στηρίζεται στο άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, το οποίο διαθέτει υψηλό επίπεδο γνώσης και εμπειρίας, αλλά και βαθύ αίσθημα ευθύνης όσο και αφοσίωσης στους εταιρικούς στόχους. Εμπιστοσύνη, που έχει “χτιστεί” και επιβραβευθεί επανειλημμένα από την πολυετή συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου παγκόσμια, όπως είναι η Honeywell, η Norbain και η Tyco.

zarifopoulos logo retail

 

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, τηλ.: 210-2713

 


 

{gallery}10127{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...