22/07/2021

Dahua Technology Day

Colors of the Night

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Την Πέμπτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το «Dahua Technology Day Colors of the Night», μία εντυπωσιακή διαδικτυακή εκδήλωση που ανέδειξε τις νέες λύσεις και τα προϊόντα που φέρνει η Dahua το 2021.

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το «Dahua Technology Day Colors of the Night», μία εντυπωσιακή διαδικτυακή εκδήλωση που ανέδειξε τις νέες λύσεις και τα προϊόντα που φέρνει η Dahua το 2021.

Το 2021 η Dahua θα εστιάσει στη τεχνητή νοημοσύνη, τα Video Analytics, τα metadata, αλλά και σε εκείνα τα προϊόντα που προσφέρουν έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας στο απόλυτο σκοτάδι. Οι εισηγητές παρουσίασαν στο κοινό τις λύσεις περιμετρικής ασφάλειας που διαθέτει η εταιρία, τις νέες Full Color και TiOC κάμερες, καθώς και την ολοκαίνουρια σειρά Υβριδικών καμερών “Eureka”.

Full Color κάμερες

Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology εισέρχεται στη νέα εποχή παρέχοντας τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών Full-color 2.0, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων. Οι νέες κάμερες Full-color 2.0 στοχεύουν στους πελάτες με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς έρχονται σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Χαρακτηριστικά

 • Αναγνώριση πινακίδων στο απόλυτο σκοτάδι.
 • Μεγάλο διάφραγμα φακού.
 • Λειτουργία image processing.
 • Χαμηλή κατανάλωση ισχύος.
 • Ανίχνευση ανθρώπων και οχημάτων.
 • Loitering Detection και people counting.

Ο συνδυασμός των τεχνολογιών Full Color και SMD θα αποτελέσει ιδανική επιλογή για πελάτες με μικρομεσαία έργα, αφού όλες οι απαιτήσεις καλύπτονται με σχετικά χαμηλό κόστος. Για τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ τη νύχτα, οι δύο τεχνολογίες μπορούν να καταγράψουν όλα τα περιστατικά κλοπής που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και με σαφείς λεπτομέρειες (χαρακτηριστικά του ύποπτου), όπως το χρώμα των μαλλιών, των ρούχων, κ.λπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι κάμερες μπορούν να στείλουν σήμα συναγερμού σε πραγματικό χρόνο στον ιδιοκτήτη και την αστυνομία πριν ακόμα κάποιος επίδοξος διαρρήκτης εισβάλει στο χώρο. Οποιοσδήποτε πλησιάσει την πόρτα ή την περίμετρο ενός κτιρίου (κατά την απουσία του προσωπικού) θα ανιχνευθεί και καταγραφεί αυτόματα.

TiOC κάμερες

Η Dahua Technology λανσάρει την καινοτόμο και ισχυρή λύση Three-in-One Camera (Τεχνητή Νοημοσύνη-Active Deterrence-Full Color), γνωστή και ως TiOC. Η νέα ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας επιλύει αποτελεσματικά προβλήματα όπως ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από κατοικίδια ζώα, έντομα, φύλλα, κ.λπ.  Με το SMD Plus και τη τεχνητή νοημοσύνη, η νέα λύση TiOC μπορεί να αναγνωρίσει κινούμενα αντικείμενα και να διαφοροποιήσει τους ανθρώπους και τα οχήματα, ώστε να αποφευχθούν αποτελεσματικά οι ψευδείς συναγερμοί που προκαλούνται από ζώα, κλαδιά δέντρων, έντομα, σκιές, άνεμο, απότομες μεταβολές φωτισμού ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Χάρις τη λειτουργία Active deterrence, οι νέες κάμερες προειδοποιούν έναν επίδοξο εισβολέα ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τη σειρήνα και ένα  εντυπωσιακό κόκκινο και μπλε φως που αναβοσβήνει, θυμίζοντας τους φάρους των περιπολικών. Οι εν λόγω κάμερες αποτελούν ιδανική επιλογή για εφαρμογές που απαιτούν υψηλή προστασία και επαλήθευση βίντεο όπως αυλές, γραφεία, αποθήκες, καταστήματα, σχολεία ακόμα και εργοστάσια. Η νέα λύση της Dahua προσφέρει έγχρωμες εικόνες μέρα και νύχτα, βελτιώνοντας σημαντικά την ικανότητα του εντοπισμού υπόπτων.

Χαρακτηριστικά

 • Σειρήνα.
 • Μπλε /κόκκινο LED.
 • Μικρόφωνο /μεγάφωνο με αμφίδρομη επικοινωνία
 • Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης.
 • Μεγάλο διάφραγμα φακού.

Νέες υβριδικές κάμερες «EUREKA»

Την αρχαία ελληνική φράση «εύρηκα», έδωσε η Dahua στη νέα σειρά θερμικών καμερών της! Η νέα σειρά υβριδικών καμερών συνδυάζει ένα θερμικό και έναν έγχρωμο οπτικό αισθητήρα, ανιχνεύοντας τους εισβολείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους σκότους, της βροχής, της ελαφριάς ομίχλης και του καπνού. Η νέα σειρά Eureka είναι ιδανική για περιμέτρους μικρής εμβέλειας, παρέχοντας υψηλή απόδοση και λιγότερους ψευδείς συναγερμούς. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, οι νέες κάμερες ενσωματώνουν τεχνολογία Active Deterrence ενεργοποιώντας το λευκό φως και το μεγάφωνο σε περίπτωση που ανιχνεύσουν έναν ύποπτο. Στο εσωτερικό τους έρχονται με θερμικό αισθητήρα VOx uncooled 256×192 και έναν οπτικό για έγχρωμες εικόνες ακόμα και τη νύχτα, ενώ υιοθετούν και προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης,  προσφέροντας πολλαπλές λειτουργίες, όπως ταξινόμηση αντικειμένων, ανίχνευση καπνού/φωτιάς, κ.λπ.

Χαρακτηριστικά

 • Tripe wire Analytics.
 • Object filtering.
 • Συνδυασμός οπτικού και θερμικού αισθητήρα.
 • IR που φτάνουν τα 30 μέτρα.
Κατηγορία Τεύχος 117, Κάμερες

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.