29/08/2021

Bosch - Νέα σειρά καμερών με πολλαπλούς αισθητήρες και τεχνολογία AI

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Η Bosch παρουσιάζει τη νέα σειρά καμερών FLEXIDOME multi 7000i, με πολλαπλούς αισθητήρες, επιλεγόμενο IR, και υψηλή ανάλυση από 12 μέχρι και 20MP. Οι νέες κάμερες της εταιρίας παρέχουν λεπτομερείς πανοραμικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας και έρχονται με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης...

Η Bosch παρουσιάζει τη νέα σειρά καμερών FLEXIDOME multi 7000i, με πολλαπλούς αισθητήρες, επιλεγόμενο IR, και υψηλή ανάλυση από 12 μέχρι και 20MP. Οι νέες κάμερες της εταιρίας παρέχουν λεπτομερείς πανοραμικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας και έρχονται με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης,  παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε διασταυρώσεις, δημόσιους χώρους, εμπορικά καταστήματα, κ.λπ.

Κάθε ένας από τους αισθητήρες που φιλοξενεί στο εσωτερικό της η νέα σειρά καμερών της Bosch, διαθέτει ανάλυση μεταξύ 3 και 5MP, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τους πελάτες να ανιχνεύσουν απρόβλεπτα συμβάντα. Κάθε αισθητήρας μπορεί να διαμορφωθεί ανεξάρτητα με έως και 16 κανόνες ανάλυσης βίντεο, επιτρέποντας στους χειριστές να αποφασίσουν σε τι θα επικεντρωθούν ανά σκηνή. Χρησιμοποιούν μεταδεδομένα, προσφέροντας μία νέα αίσθηση στα καταγεγραμμένα βίντεο. Το Camera Trainer, μία λειτουργία που είναι βασισμένη στη μηχανική εκμάθηση, επιτρέπει στους integrators να προσαρμόζουν τα Intelligent Video Analytics για να εντοπίζουν αντικείμενα ενδιαφέροντος. Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι ασφαλείας μπορούν να αντιδράσουν σε πραγματικό χρόνο, όταν προκύψει μία πραγματική απειλή. Αυτές οι πληροφορίες είναι εξίσου σημαντικές και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια προϊόντα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις τους. Επιπρόσθετα, οι κάμερες της Bosch είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε δημόσιους χώρους, αυτοκινητόδρομους και γενικότερα σε εξωτερικούς χώρους, αφού εντοπίζουν τα σημεία συμφόρησης και στέλνουν real time ειδοποιήσεις στους υπεύθυνους ασφαλείας.

Οι αισθητήρες εικόνας έρχονται με τεχνολογία HDR (έως 120 dB), μειώνοντας τις σκιές και εξισορροπώντας το φωτισμό σε μία σκηνή, για να διακρίνουν εύκολα τα αντικείμενα και τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Όλα τα IR μοντέλα της σειράς παρέχουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και κάτω από συνθήκες πλήρους σκότους (έως και 30 μέτρα).  Κάθε κάμερα (με 4 αισθητήρες) απαιτεί μία διεύθυνση IP, μία μόνο άδεια για τα συστήματα διαχείρισης βίντεο και ένα καλώδιο για την τοποθέτηση. Καθένας από τους τέσσερις αισθητήρες εικόνας μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα,  χρησιμοποιώντας κίνηση τριών αξόνων, επιτρέποντας τη λήψη εικόνων από κάθε γωνία. Οι κάμερες έχουν μια ενσωματωμένη θύρα USB-C για να δεχτούν έναν Wi-Fi  αντάπτορα σε περίπτωση που το τοπικό δίκτυο δεν είναι διαθέσιμο. Αυτή η νέα προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη καλωδίωση, μικρότερο χρόνο εγκατάστασης και ρύθμισης και συνεπώς, μείωση του συνολικού κόστους. Οι νέες κάμερες έρχονται με όλα τα σύγχρονα πιστοποιητικά κρυπτογράφησης, διασφαλίζοντας ότι μόνο οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα.

Κατηγορία Τεύχος 118, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.