Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
29 Αυγούστου 2021 21:42

Τα πλεονεκτήματα των IP θυροτηλεοράσεων στις επιχειρήσεις

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
ba8d09c2b5758afe6182d0b4a7a2a2c6 XL 02afc5de

Η δημοτικότητα των IP θυροτηλεοράσεων συνεχίζεται να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η αγορά δείχνει όλο και περισσότερο να εγκαταλείπει το παραδοσιακό ηλεκτρολογικό καλώδιο και να στρέφεται προς την λύση IP, με ότι αυτό της προσφέρει.

Η δημοτικότητα  των IP θυροτηλεοράσεων συνεχίζεται να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η αγορά δείχνει όλο και περισσότερο να εγκαταλείπει το παραδοσιακό ηλεκτρολογικό καλώδιο και να στρέφεται προς την λύση IP, με ότι αυτό της προσφέρει.

Η υιοθέτηση του πρωτοκόλλου TCP/IP από τους κατασκευαστές θυροτηλεοράσεων, άνοιξε νέους ορίζοντες στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Η θυροτηλεόραση δεν είναι πλέον μια απλή επικοινωνία που αφορά μόνο τον έλεγχο πρόσβασης μιας οικείας, αλλά κάτι περισσότερο! Οι εν λόγω IP συσκευές προσφέρουν πολλές λειτουργίες, ειδικά όταν συνδυάζονται με την παρακολούθηση βίντεο, τον έλεγχο πρόσβασης, ακόμα και τον ήχο. Οι θυροτηλεοράσεις προσφέρουν τεράστια οφέλη στις μέρες μας, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε κατοικίες. Είναι πράγματι ευέλικτες συσκευές, καθώς επιτρέπουν στο τελικό χρήστη να τις χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο (σύστημα βιντεοεπιτήρησης, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, access control κ.λπ.).

Ευελιξία

Ο ερχομός των IP θυροτηλεοράσεων έφερε όλες εκείνες τις λειτουργίες που χρειάζονταν οι επιχειρήσεις. Μερικές από αυτές, η απομακρυσμένη παρακολούθηση, η διαχείριση του χώρου και η εξ’ αποστάσεως πρόσβαση. Η ανέπαφη πρόσβαση ήταν μία λειτουργία που έλλειπε χρόνια από τις επιχειρήσεις. Οι κωδικοί QR, η τεχνολογία Bluetooth και τα smartphone κινητά, είναι πλέον τα νέα πιστοποιητικά, ειδικά μετά και την πανδημία. Η ψηφιακή διανομή των δικαιωμάτων πρόσβασης προσέφερε μοναδικά οφέλη, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κάρτες-κλειδιά. Επίσης, τα IP συστήματα ενδοεπικοινωνίας μπορούν να τα διαχειρίζονται πολλαπλοί χρήστες εντός μιας επιχείρησης και όχι μόνο τα άτομα που βρίσκονται στην υποδοχή ενός κτηρίου.

Επεκτασιμότητα

Καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει, το ίδιο μπορεί να κάνει και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας σας. Σε μία υπάρχουσα υποδομή με IP θυροτηλεοράσεις, μπορούν να προστεθούν εύκολα και γρήγορα σημεία κλήσης-call points, ακόμα και χωρίς την ανάγκη νέας καλωδίωσης. Επίσης, νέοι χρήστες και διαχειριστές μπορούν να προστεθούν με ένα κλικ στο σύστημα θυροτηλεόρασης!

Εταιρική εικόνα

Στις μέρες μας, η σημασία και ο ρόλος της εικόνας των επιχειρήσεων αναδείχθηκε σε θεμέλιο λίθο της αποδοτικής επιχειρηματικότητας. Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, μία θυροτηλεόραση που βασίζεται σε IP τεχνολογία, θα επιτρέψει μία γρήγορη και σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιακή πρόσβαση στον εκάστοτε επισκέπτη (όταν συνδυάζεται και με συστήματα ελέγχου πρόσβασης).

Εφαρμογές

Εργοτάξια: Προτεραιότητα στα εργοτάξια έχει η ασφάλεια και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για τη διασφάλιση του χώρου, όπως τα συστήματα συναγερμού, οι κάμερες, οι συσκευές ελέγχου πρόσβασης και φυσικά τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας και οι θυροτηλεοράσεις. Οι κατασκευαστικές εταιρίες χρησιμοποιούν συστήματα ενδοεπικοινωνίας για να παρέχουν πρόσβαση σε επισκέπτες, προμηθευτές, εργολάβους και άλλο εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Σε μεγαλύτερα εργοτάξια, τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας IP μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της πρόσβασης από και προς προστατευόμενες περιοχές του χώρου, όπου η πρόσβαση περιορίζεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό.

Σχολεία: Σε ότι αφορά την ασφάλεια του σχολείου, συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα σύστημα συναγερμού και ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα σημερινά σχολεία, όπως η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Για τα σχολεία που αναζητούν μια αποτελεσματική λύση ελέγχου πρόσβασης, οι θυροτηλεοράσεις μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσα στα σχολικά κτίρια. Ένας τερματικός σταθμός αναγνώρισης προσώπου που είναι εγκατεστημένος στην είσοδο ενός κτιρίου ή μιας βιβλιοθήκης μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να επιτρέπει την είσοδο μόνο σε εγγεγραμμένους φοιτητές ή  στο προσωπικό.

Νοσοκομεία: Η άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, αποτελεί αναμφίβολα κορυφαία προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση, ενώ απαραίτητη είναι και η χρήση υψηλών προτύπων ασφαλείας σε κάθε υποδομή, συμπεριλαμβανομένων και  των νοσοκομείων. Στα νοσοκομεία λοιπόν, για να αντιμετωπιστούν με οι προκλήσεις αυτές πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ενός κέντρου υγειονομικής περίθαλψης να εργαστούν από κοινού για να κρατήσουν ασφαλείς τους ασθενείς, το προσωπικό και τους επισκέπτες. Οι διαχειριστές μίας νοσοκομειακής εγκατάστασης μπορούν να επωφεληθούν από τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας ακόμα και τις ηλεκτρονικές κλειδαριές στις  πόρτες, και να επιτρέψουν ή να αποτρέψουν τις μετακινήσεις ανθρώπων.

Τα συστήματα θυροτηλεοράσεων χρησιμοποιούνται και σε άλλες εγκαταστάσεις όπως, εργοστάσια, ξενοδοχεία, αποθήκες, μπαρ, εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, αγροκτήματα, ηλιακά πάρκα, μουσεία, κ.ά.

{gallery}10328{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...