Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
29 Αυγούστου 2021 21:46

Security Report, Τεύχος 118

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F781f49109cb68e9653b5b3fa9ded42e5 XL

Κυκλοφορεί και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς…

Κυκλοφορεί και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW».

Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

Vishing-Από το ηλεκτρονικό στο… φωνητικό ψάρεμα! Το Vishing είναι ένα έγκλημα στον κυβερνοχώρο ή καλύτερα μία φωνητική απάτη μέσω τηλεφώνου που χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να εξαπατήσει τους πολίτες, αλλά και μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Συχνά αναφέρεται ως φωνητικό ψάρεμα και χρησιμοποιείται για την κλοπή διαπιστευτηρίων και άρα την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ανιχνευτές καπνού και ψευδείς συναγερμοί. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι ανιχνευτές καπνού θα προκαλέσουν ψευδείς συναγερμούς. Ενημερωθείτε για μερικές από τις βασικότερες αιτίες που προκαλούν ψευδείς συναγερμούς.

Αφοί ΚΑΛΕΜΗ O.E. Η εταιρία Αφοί ΚΑΛΕΜΗ O.E. (Kalemisbros Electronics) ιδρύθηκε το 2002 με έδρα το Περιστέρι Αττικής και αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών και δορυφορικών προϊόντων. Με άρτια τεχνογνωσία και με πρωταρχικό στόχο την προμήθεια προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας, η εταιρία Αφοί ΚΑΛΕΜΗ O.E., κατάφερε να καινοτομήσει, να διαφοροποιηθεί και να παραμείνει στην αγορά σε υψηλό επίπεδο.

Hikvision Explains Live. Στο online σεμινάριοHikvision Explains Live”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/7, ο Σπύρος Αθανασιάδης Pre-Sales Engineer της Hikvision, μίλησε για τις διαθέσιμες διαδραστικές οθόνες της Hikvision από τη σειρά Pro, αλλά και τα σενάρια εφαρμογής τους στην μετά-covid εποχή!

Ασφάλεια Δεδομένων. Η ασφάλεια δεδομένων είναι η διαδικασία προστασίας ευαίσθητων πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Περιλαμβάνει πληθώρα διαφορετικών πρακτικών και τεχνικών ασφαλείας που εξασφαλίζουν προστασία δεδομένων όπως για παράδειγμα, βάσεων δεδομένων, από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως η υποκλοπή τους από μη εξουσιοδοτημένα άτομα, η διαγραφή ή μετατροπή τους.

Τα πλεονεκτήματα των IP θυροτηλεοράσεων στις επιχειρήσεις. Η δημοτικότητα  των IP θυροτηλεοράσεων συνεχίζεται να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η αγορά δείχνει όλο και περισσότερο να εγκαταλείπει το παραδοσιακό ηλεκτρολογικό καλώδιο και να στρέφεται προς την λύση IP, με ότι αυτό της προσφέρει.

Περιμετρική ασφάλεια σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Τα ηλιακά ή αλλιώς φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται  συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, καθώς φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ, τα οποία ενώνονται με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο τα ηλιακά πάρκα έρχονται αντιμέτωπα με ένα σύνολο κινδύνων-και οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν  οι εν λόγω εγκαταστάσεις καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας.

IP Rating. Ο κωδικός IP (Ingress protection) ή αλλιώς ο βαθμός στεγανότητας αποτελεί ένα διεθνή πρότυπο της IEC-International Electrotechnical Commision, που ταξινομεί κάθε ηλεκτρική συσκευή ως προς το βαθμό προστασίας της απέναντι στο νερό, τη σκόνη, ακόμα το βαθμό προστασίας του χειριστή από την επαφή µε ηλεκτροφόρα ή κινούμενα μέρη της συσκευής.

Φορητές κάμερες και άδεια οδήγησης. Με την προώθηση του παρόντος σχεδίου νόμου, και ειδικότερα με το Μέρος Β’ αυτού, επιχειρείται η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης όλων των κατηγοριών οχημάτων, με σκοπό την προαγωγή της διαφάνειας, τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τη γενικότερη προαγωγή του επιπέδου της οδικής ασφάλειας της χώρας.

Κωδικοί QR και έλεγχος πρόσβασης. Η χρήση και η αποστολή κωδικών QR για τη διαχείριση των επισκεπτών σε μία τοποθεσία αποτελεί σήμερα μία νέα, καινοτόμα και οικονομικά αποδοτική λύση για τον έλεγχο πρόσβασης. Τα οφέλη που προσφέρουν οι κωδικοί QR σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους πρόσβασης είναι αρκετά, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα smartphone κινητό ή μία κάρτα με τον κωδικό QR!

Η οικονομική κατασκοπεία αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη απειλή

στην εθνική ασφάλεια μετά τον ψυχρό πόλεμο. Κατασκοπεία είναι η πρακτική της συγκέντρωσης εμπιστευτικών πληροφοριών (κρατικών αλλά και εμπορικών μυστικών) χωρίς την άδεια του κατόχου τους. Κατά τον ορισμό που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ., «Κατασκοπεία είναι η πράξη της απόκτησης, παράδοσης, εκπομπής, γνωστοποίησης ή λήψης πληροφοριών για την εθνική άμυνα, με πρόθεση τη χρήση των πληροφοριών για να πληγούν οι ΗΠΑ. ή προς όφελος κάποιου τρίτου κράτους».

Bosch: Νέα σειρά καμερών με πολλαπλούς αισθητήρες και τεχνολογία AI. Η Bosch παρουσιάζει τη νέα σειρά καμερών FLEXIDOME multi 7000i, με πολλαπλούς αισθητήρες, επιλεγόμενο IR, και υψηλή ανάλυση από 12 μέχρι και 20MP. Οι νέες κάμερες της εταιρίας παρέχουν λεπτομερείς πανοραμικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας και έρχονται με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης,  παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε διασταυρώσεις, δημόσιους χώρους, εμπορικά καταστήματα, κ.λπ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...