24/09/2021

INIM Alien

Το... εξωγήινο πληκτρολόγιο!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Η ARK με χαρά καλωσορίζει στη μεγάλη οικογένεια των συνεργατών της, την ιταλική εταιρεία ΙΝΙΜ, έναν παγκοσμίως διακεκριμένο κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας! Η ΙΝΙΜ, με έδρα την Ιταλία, κατακτά από το 2005 με - σταθερά - ανοδικά βήματα την αγορά, κι αυτό γιατί η τεχνογνωσία και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων της την καθιστούν έναν αντάξιο παίχτη...

Η ARK με χαρά καλωσορίζει στη μεγάλη οικογένεια των συνεργατών της, την ιταλική εταιρεία ΙΝΙΜ, έναν παγκοσμίως διακεκριμένο κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας! Η ΙΝΙΜ, με έδρα την Ιταλία, κατακτά από το 2005 με - σταθερά - ανοδικά βήματα την αγορά, κι αυτό γιατί η τεχνογνωσία και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων της την καθιστούν έναν αντάξιο παίχτη στον κόσμο της βιομηχανίας σύγχρονων και καλαίσθητων συστημάτων ασφαλείας.

Διαθέσιμο από την ARK, το Multimedia πληκτρολόγιο αφής Alien της INIM, που είναι ιδανικό για τον έλεγχο και την διαχείριση των συστημάτων συναγερμού SmartLiving. Έρχεται σε δύο εκδόσεις, το μοντέλο των 4.3 ιντσών Alien/S και το Alien/G, των 7 ιντσών. Συνδυάζει τέλεια την ευκολία στη χρήση με τον αυτοματισμό και την ασφάλεια. Ένα απλό άγγιγμα είναι αρκετό, για να αφοπλίσει ή να παρακάμψει τμήματα του συστήματος ή ακόμα και να ενεργοποιήσει κάποιο από τα διαθέσιμα προγραμματισμένα σενάρια. Όλα τα γράμματα είναι μεγάλα και ευανάγνωστα, ενώ τα εικονίδια δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ως προς τις λειτουργίες, στις οποίες αναφέρονται. Επιπλέον, το προηγμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων δείχνει στον χρήστη τον ευκολότερο τρόπο αντιμετώπισης ανωμαλιών, συναγερμών ή σηματοδότησης σφαλμάτων. Με τις σαφείς και κατανοητές οδηγίες του, θα τον καθοδηγήσει αβίαστα σε κάθε κατάσταση.

Μέσω του πληκτρολογίου, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε προηγμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του συστήματος (ζώνες, έξοδοι κ.λπ.), αλλά και σε διάφορα άλλα συμβάντα. Το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον είναι εντυπωσιακό και είναι παρόμοιο με αυτό των σύγχρονων smartphone κινητών της αγοράς. Όπως και τα smartphones, το Alien προσφέρει στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα επιλογών που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους προτιμήσεις και απαιτήσεις, όπως 3 διαθέσιμα skins (Young, Elegant ή Soft), αλλά και την επιλογή αλλαγής φόντου. Εκτός από τον έλεγχο της φωτεινότητας και της αντίθεσης της οθόνης, το Alien προσφέρει και μία extra ρύθμιση για τη διαφάνεια του φόντου της εικόνας, κάνοντας τα γραφικά πιο ζωντανά! Διαθέτει υποδοχή για SD κάρτα, μέγιστης χωρητικότητας 32GB, για την αποθήκευση εικόνων.

1

Ακόμα, χάρις το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, το πληκτρολόγιο της INIM προσφέρει μια ποικιλία φωνητικών λειτουργιών, όπως φωνητικό οδηγό για τις λειτουργίες όπλισης και αφόπλισης, αλλά και τη δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας από δωμάτιο σε δωμάτιο (μεγάλα κτίρια ή σπίτια). Εκτός από τις φωνητικές λειτουργίες, το Alien ενσωματώνει και έναν αναγνώστη proximity, καθώς και έναν αισθητήρα για μέτρηση της θερμοκρασίας του εκάστοτε σωματίου. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας επιτρέπει την εμφάνιση της θερμοκρασίας δωματίου και τη διαχείριση της λειτουργίας χρονοθερμοστάτη (σε χειροκίνητη, εβδομαδιαία ή αντιψυκτική λειτουργία). Μέσω του αναγνώστη εγγύτητας, η πρόσβαση μπορεί να επιτευχθεί και με τη χρήση TAG ή καρτών, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη εισαγωγής κωδικών.

Το Alien μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα μέσω του λογισμικού προγραμματισμού του συστήματος SmartLiving, “SmartLeague” και διαθέτει USB interface, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύσουν  εικόνες στην κάρτα SD. Παράλληλα, οι εγκαταστάτες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεπαφή USB για τον προγραμματισμό του συστήματος SmartLiving, στο οποίο είναι συνδεδεμένο το Alien. Αυτή η μέθοδος προγραμματισμού σημαίνει πρακτικά ότι ο εγκαταστάτης δεν χρειάζεται να ανοίξει τον πίνακα ελέγχου, αφού το μενού προγραμματισμού του SmartLiving είναι προσβάσιμο απευθείας μέσω του πληκτρολογίου. Η διασύνδεση μεταξύ της οθόνης αφής Alien και του πίνακα ελέγχου επιτυγχάνεται μέσω του παραδοσιακού I-BUS της INIM, καθιστώντας έτσι το Alien κατάλληλο για χρήση με όλα τα μοντέλα της σειράς SmartLiving. Τόσο η έκδοση 4,3 ιντσών, όσο και η έκδοση 7 ιντσών του Alien είναι εξίσου κομψές και ταιριάζουν απόλυτα με κάθε διακόσμηση. Το Alien/S, η έκδοση 4,3 ιντσών, τοποθετείται σε τυπικά backboxes, ενώ η έκδοση Alien/G μπορεί να τοποθετηθεί χωνευτά στον τοίχο. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται σε μαύρο ή λευκό περίβλημα.

INFO
  • ARKTECH
  • Κύπρου 4-6, 177 78, Ταύρος Αθήνα, Ελλάδα
  • τηλ: 212-8082100
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.arktech.gr
Κατηγορία Τεύχος 119, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.