Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2021 00:09

Video Solutions Services Webinar από την Konica Minolta

Προστασία, ανάλυση και διαχείριση φυσικών πόρων !

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F009fd659443423dbe216ed3ba81e1a94 XL

Την Πέμπτη 22/7, η Konica Minolta πραγματοποίησε με επιτυχία ένα online webinar στο οποίο παρουσιάστηκαν όλες οι λύσεις και η προϊοντική γκάμα των Video Solutions Services της εταιρίας.

Την Πέμπτη 22/7, η Konica Minolta πραγματοποίησε με επιτυχία ένα online webinar στο οποίο παρουσιάστηκαν όλες οι λύσεις και η προϊοντική γκάμα των Video Solutions Services της εταιρίας.

Ως εταιρεία που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες πληροφορικής, η Konica Minolta αναπτύσσει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της για να κάνει τις διαδικασίες εργασίας όχι μόνο πιο βιώσιμες, αλλά απλούστερες και πιο αποτελεσματικές. Στο webinar που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, η εταιρία παρουσίασε τη μεγάλη γκάμα καμερών της Mobotix, διάφορες λύσεις πρόληψης – υγείας και περιμετρικής προστασίας, λύσεις αυτοματισμού, αλλά και λύσεις για τον έλεγχο της ροής και της επισκεψιμότητας στα καταστήματα λιανικής. Ας δούμε συνοπτικά όλα τα νέα και τις πληροφορίες σχετικά με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων της Konica Minolta.

Το χαρτοφυλάκιο καμερών της Mobotix

Ο κος Δημήτρης Ασίκης, VSS Business Development Manager της Konica Minolta, μίλησε για την προϊόντική γκάμα της Mobotix, η οποία αποτελείται από κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, θερμικές κάμερες, κάμερες πολλαπλών φακών, αντιβανδαλιστικές κάμερες κ.λπ. Όλες οι κάμερες της Mobotix, συνοδεύονται από δικτυακά καταγραφικά και συσκευές NAS, από λογισμικά διαχείρισης βίντεο, εφαρμογές για κινητό τηλέφωνο και την υπηρεσία cloud της εταιρίας. Μερικά από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της εταιρίας είναι τα εξής:

MOBOTIX M73: Η νέα κάμερα της εταιρίας έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες της βιντεοεπιτήρησης και είναι ιδανική για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Συμβατή με τη νέα πλατφόρμα βίντεο της MOBOTIX 7, η 4Κ κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/1,8“, ευαισθησία 0.1/0.005 (color)/ 0.02/0.001 (B/W) και αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265 για μείωση του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου. Η κάμερα είναι συμβατή με το πρωτόκολλο ONVIF (Profile S, T) για να συνεργάζεται και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών, διαθέτει ψηφιακό zoom 8x, τεχνολογία WDR (120dB) για απόδοση εικόνων σε περιβάλλοντα με έντονο φωτισμό και προστασία IP66/IK07, παρουσιάζοντας ανοχή στο νερό και στα χτυπήματα αντίστοιχα. Μπορεί να στείλει alarm notifications (E-mail, network message (HTTP/HTTPS), SNMP, MxMessageSystem) και είναι συμβατή με τα δικτυακά πρωτόκολλα DHCP (client and server), DNS, ICMP, IGMP v3, IPv4, IPv6, HTTP, HTTPS, FTP, FTPS, NFS, NTP (client and server), RTP, RTCP, RTSP, SIP (client and server), SMB/CIFS, SNMP, SMTP, SSL/TLS 1.3, UDP, VLAN, VPN και Zeroconf/mDNS. Διαθέτει υποδοχή για SD κάρτα και μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω PoE Plus, εξαλείφοντας τα περιττά καλώδια και απλοποιώντας την όλη εγκατάσταση.

Mobotix Mx-M16TB-R079

Μια σημαντική ένδειξη που αφορά τις λοιμώξεις είναι η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος (σε σύγκριση με άλλα άτομα στο άμεσο περιβάλλον). Η θερμογραφία είναι η ιδανική μέθοδος για τη σάρωση όχι μόνο ατόμων, αλλά και μεγάλων ροών ανθρώπων. Το γεγονός αυτό την καθιστά ως την απόλυτη, αλλά και την πλέον χρηστική λύση για εγκαταστάσεις όπου ο έλεγχος εισόδου, αλλά και συνάθροισης, είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγιεινή και την λειτουργικότητα του χώρου. Σχεδιασμένη ειδικά για την παρακολούθηση μεγάλων, πολυσύχναστων περιοχών, η τεχνολογία παρέχει γρήγορη ανίχνευση θερμοκρασίας της επιφάνειας του δέρματος (έως και 10 άτομα ταυτόχρονα) με ακρίβεια >0,3°C. Ο λόγος για την θερμογραφική κάμερα Mx-M16TB-R079, που έρχεται με τα εξής χαρακτηριστικά:      

  • IP κάμερα TR με φακό γερμανίου: οριζόντια/κάθετη γωνία 45°/32°.
  • Θερμική ραδιομετρία (TR): βαθμονομημένοι θερμικοί αισθητήρες για θερμοκρασίες από -40° έως 550°C.
  • Οπτικός αισθητήρας Moonlight Technology, 6MP/ 50 mK.
  • IP66/IK07 από -40° έως 60°C.
  • Εσωτερικό DVR: 4 GB MicroSD.
  • Ηχείο και μικρόφωνο (στο εσωτερικό).
  • Αισθητήρας PIR, θερμοκρασίας, MxActivitySensor, ανιχνευτής κραδασμών.

MOBOTIX S74: Με το νέο σύστημα βίντεο MOBOTIX S74, η Konica Minolta επεκτείνει σημαντικά τις επιλογές χρήσης για την πλατφόρμα MOBOTIX 7. Το νέο μοντέλο είναι μια υψηλής απόδοσης κάμερα IoT που διαθέτει τέσσερα modules, με δυνατότητα οπτικής, θερμικής, περιβαλλοντικής απεικόνισης και καταγραφής, προσφέροντας την μέγιστη ευελιξία από οποιοδήποτε άλλο σύστημα βίντεο στην αγορά. Η κάμερα είναι εξαιρετικά διακριτική χάρη στο κρυφό περίβλημα της. Οι αισθητήρες (αποσπώμενοι – καλωδιακά) έχουν τη δυνατότητα επέκτασης από το κυρίως ‘’σώμα’’ έως 3m. Διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές διαχείρισης & παραμετροποίησης εικόνας (ΑΙ Analytics), καθιστώντας το “σύστημα” το πλέον κατάλληλο για οποιαδήποτε πιθανή απαίτηση, ακόμη και στις πιο απαιτητικές βιομηχανικές εφαρμογές. Το S74 ενσωματώνει την ανοιχτή πλατφόρμα MOBOTIX. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πιστοποιημένων εφαρμογών (Analytics) MOBOTIX με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη βαθιά ‘’μάθηση’’ για την υποστήριξη διαδικασιών ασφάλειας και ροής εργασίας. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν υπάρχουσες εφαρμογές (Analytics) από την πλατφόρμα αντί να εγκαθιστούν λογισμικό, το οποίο θα πρέπει να διαχειρίζονται και να ενημερώνουν συνεχώς. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναπτύξουν εφαρμογές (Integration) που δύναται να ενσωματωθούν στην ανοικτή πλατφόρμα.

Λογισμικά Διαχείρισης Βίντεο

Το λογισμικό διαχείρισης βίντεο μπορεί να ελέγξει και να αναλύσει το εγγεγραμμένο βίντεο, δίνοντάς στον χειριστή σημαντικές πληροφορίες. Αυτά τα «αναλυτικά στοιχεία» ποικίλουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα εφαρμογών, όπως σημεία λιανικής πώλησης, για την παρακολούθηση των κινήσεων των πελατών (τα σημεία δηλαδή στα οποία εστιάζουν περισσότερο) και φυσικά για τον εντοπισμό ενός ανεπιθύμητου ατόμου που εισέρχεται στην περίμετρο ενός ιδιόκτητου χώρου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο κος Σωκράτης Ζαχάρωφ, Direct Sales Specialist της Konica Minolta, μίλησε για τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης βίντεο, όπως τον έλεγχο και την τήρηση αποστάσεων, την ταυτοποίηση και τη συμπεριφορά των ατόμων, την ανίχνευση και τον έλεγχο αντικειμένων, το συνωστισμό, την ιχνηλάτηση της προϊόντικής επισκεψιμότητας, την ανίχνευση μάσκας στα εμπορικά καταστήματα και πολλά ακόμα. Για παράδειγμα, στα εμπορικά καταστήματα το VSS τμήμα της KONICA MINOLTA με λύσεις που βασίζονται σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό οπτικής επιτήρησης (κάμερες MOBOTIX) και σε συνεργασία με κορυφαίους οίκους λογισμικών διαχείρισης εικόνας (Luxriot /Cathexis /SAFR /Metrici), αλλά και με την δυνατότητα παραγωγής λογισμικού KM VAS με ιδίους πόρους, έρχεται να διαφοροποιηθεί και να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην επένδυση της εκάστοτε επιχείρησης, μέσω μιας ολοκληρωμένης πρότασης ασφάλειας λιανικής, έναντι του παραδοσιακού ανταγωνισμού.

Η επιλογή μιας συνολικής λύσης επιτήρησης εικόνας λιανικής βασισμένη σε ένα σύστημα καμερών αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής της MOBOTIX επιφέρει πολλά τεχνικά, αλλά και οικονομικά (ROI) πλεονεκτήματα σε μια επιχείρηση όπως: δεν απαιτείται καταγραφικό, μηδενικό ποσοστό αστοχίας, πλήρη αυτοματοποίηση με έξυπνες κάμερες- IoT, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (Green IP Video), λιγότερες κάμερες καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια (ποιότητα Vs ποσότητα), ενσωματωμένοι ‘’κανόνες’’ Video Analytics, ανθεκτικότητα και λιγότερη συντήρηση, υψηλή ανάλυση (6MP) με συνέπεια καθαρότερη εικόνα για αδιάσειστες αποδείξεις, δυνατότητα προσαρμογής στο μέλλον σύμφωνα με τις καινούριες ανάγκες (AI Tech).

Μια τέτοια λύση αποτελεί η κάμερα εσωτερικού χώρου της Mobotix Q26B, μια IP κάμερα ημισφαιρικής αρχιτεκτονικής στα 6MP. Η Q26B είναι μια κομψή, εξαιρετικά συμπαγής και αδιάβροχη Dome κάμερα, που χρησιμοποιεί έναν ημισφαιρικό φακό, προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Χάρη στην ευρεία προβολή 360°, η εν λόγω κάμερα εξαλείφει τα τυφλά σημεία σε ένα χώρο, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές Fisheye κάμερες της αγοράς. Διαθέτει έξυπνα εργαλεία και τεχνολογίες ανάλυσης βίντεο, λειτουργία πανοράματος και αποτελεί ιδανική επιλογή για την κάλυψη μεγάλων περιοχών, προϊοντικών διαδρόμων Supermarket και όχι μόνο… Διαθέτει τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης, ανίχνευσης συμπεριφοράς και ‘’Heatmap’’ (τεχνολογία μέτρησης ποιοτικών στοιχείων επισκεψιμότητας και συμπεριφοράς πελατών λιανικής) που σε συνδυασμό με λογισμικό διαχείρισης (Raw Data – VMS) αποτελεί την τέλεια εξίσωση κόστους και αποδοτικότητας.

Video Management Software

Για να γίνουν ακόμα πιο κατανοητές οι δυνατότητες που προσφέρουν τα Video Management Software της Konica Minolta, ο κος Δημήτρης Καραγεώργος, Project Engineer της εταιρίας παρουσίασε στο κοινό μερικά βίντεο από γνωστές πλατφόρμες διαχείρισης όπως η Metrici. Οι δυνατότητες που προσφέρει το εν λόγω σύστημα διαχείρισης είναι αμέτρητες συμπεριλαμβανομένων της ανίχνευσης μάσκας, τη διαχείριση οχημάτων και του χώρου στάθμευσης, την ανίχνευση θερμοκρασίας κ.ά.

Σε συνδυασμό με συνεργασίες που αφορούν την κατασκευή και ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης (Video Management Software) παραμετροποίησης, ενοποίησης συστημάτων εικόνας και ασφάλειας, όπως Cathexis Vision / SAFR/ Metrici, καθιστούν την Konica Minolta ως τον πλέον εξελιγμένο και αξιόπιστο πάροχο συστημάτων “εικόνας” στην Ελληνική αγορά.

{gallery}10495{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...