25/11/2021

Grandstream GWN7660

Πλέον και με Wi-Fi 6

Το Wi-Fi 6 είναι η νέα γενιά του γνωστού σε όλους μας Wi-Fi, το οποίο υποστηρίζεται από εξελιγμένα router όπως το GWN7660 της Grandstream. Θεωρητικά επιτελεί ακριβώς την ίδια λειτουργία με τις προηγούμενες γενιές, συνδέει ασύρματα συσκευές στο internet.

Το Wi-Fi 6 είναι η νέα γενιά του γνωστού σε όλους μας Wi-Fi, το οποίο υποστηρίζεται από εξελιγμένα router όπως το GWN7660 της Grandstream. Θεωρητικά επιτελεί ακριβώς την ίδια λειτουργία με τις προηγούμενες γενιές, συνδέει ασύρματα συσκευές στο internet. Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο που το κάνει, καθώς το Wi-Fi 6 δεν είναι απλώς μία τεχνολογία που αυξάνει την ταχύτητα της σύνδεσης, αλλά είναι μία συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας ασύρματης σύνδεσης στο internet.

 Τα θεωρητικά μέγιστα που μπορεί να φτάσει το Wi-Fi 6 είναι τα 9.6 Gbps, σε σύγκριση με τα 3.5 Gbps του Wi-Fi 5. Αλλά αυτά όπως είπαμε είναι θεωρητικά, καθώς μία συσκευή δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει αυτές τις ταχύτητες και πιθανότατα δε θα τις χρειάζονταν. Παρόλα αυτά η αύξηση της ταχύτητας του δικτύου μόνο ασήμαντη δεν είναι, γιατί η ταχύτητα αυτή δεν αφορά μόνο μία συσκευή, αλλά όλες τις έξυπνες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο router. Σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά ταχύτητας είναι εμφανής. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται σε μία περίοδο που κρίνεται ως απαραίτητη, καθώς όταν βγήκε στην αγορά το Wi-Fi 5, ένα μέσο σπίτι (στις Η.Π.Α.) είχε 5 συσκευές συνδεδεμένες σε ένα Wi-Fi δίκτυο, ενώ σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός είναι 9, ενώ πολλές μεγάλες εταιρείες του χώρου προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 50 στα επόμενα χρόνια. Αυτές οι επιπλέον συνδέσεις επηρεάζουν άμεσα την ταχύτητα ανταπόκρισης του Wi-Fi, καθώς όσο περισσότερες συσκευές είναι συνδεδεμένες, τόσο βαραίνει το δίκτυο και χαμηλώνουν οι ταχύτητες.

Το Wi-Fi 6 λύνει αυτό το πρόβλημα χάρη στη δυνατότητα που παρέχει για περισσότερες συνδέσεις συσκευών και υψηλότερες ταχύτητες. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα όπου τόσο η εργασία, όσο και η ψυχαγωγία γίνονται σε μεγάλο βαθμό ψηφιακά. Φανταστείτε να εργάζεστε από το σπίτι, ενώ στο δίπλα δωμάτιο κάποιος παίζει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, στο σαλόνι κάποιος βλέπει μία σειρά στο Netflix και ταυτόχρονα είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi, συσκευές όπως αισθητήρες θερμοκρασίας, φώτα, ή το ψυγείο. Όλα αυτά θα έριχναν πολύ την ταχύτητα στο Wi-Fi 5, κάτι που δε συμβαίνει στο Wi-Fi 6.

Για να αποκτήσετε τις δυνατότητες που προσφέρει το Wi-Fi 6 δεν είναι ανάγκη να σπεύσετε να αντικαταστήσετε άμεσα όλες τις συσκευές σας, αυτό θα συμβεί εν καιρώ, όταν θα επιθυμείτε να αναβαθμίσετε κάποια συσκευή, όπως ένα laptop ή ένα smartphone και θα αποκτήσετε μία η οποία θα υποστηρίζει Wi-Fi 6. Παρόλα αυτά ένα βήμα που μπορεί να γίνει άμεσα, είναι αυτό της αντικατάστασης του παλιού router, με ένα νέο Wi-Fi 6, όπως το GWN7660 της Grandstream. Με την τοποθέτηση ενός router νέας γενιάς θα αντιληφθείτε άμεσα τα οφέλη του Wi-Fi 6, ακόμη και αν οι συσκευές σας δεν το υποστηρίζουν ακόμη, καθώς το ίδιο το router θα προσφέρει τις αναβαθμισμένες δυνατότητες του Wi-Fi 6. Τέλος, το Wi-Fi 6 συμβάλει και στην ασφάλεια του δικτύου, με το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας WPA3, χάρη στο οποίο η υποκλοπή δεδομένων και κωδικών από επίδοξους hackers καθίσταται πλέον δυσκολότερη. Τα προϊόντα της Grandstream αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την εταιρία

INFO
  • Partnernet
  • τηλ: 210-7100000
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.partnernet-ict.com
Κατηγορία Τεύχος 121, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.