25/11/2021

Culture and Technology day από τη Vector Security και τη Hikvision

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Την Πέμπτη 21/10, η Vector Security σε συνεργασία με τη Hikvision διοργάνωσαν το «Culture and Technology day», μία ξεχωριστή εκδήλωση για την ασφάλεια που έλαβε χώρα στο εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο.

Την Πέμπτη 21/10, η Vector Security σε συνεργασία με τη Hikvision διοργάνωσαν το «Culture and Technology day», μία ξεχωριστή εκδήλωση για την ασφάλεια που έλαβε χώρα στο εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συστάθηκε το 1842 και αποτελεί το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο της νεώτερης Ελλάδας. Η διαχρονική του πορεία είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας, με την ανάπτυξη υπηρεσιών προς όφελος της πολιτείας και της κοινωνίας. Η Vector Security σε συνεργασία με τη Hikvision πραγματοποίησαν το πρώτο Culture and Technology day για το 2021 στο Λόφο Νυμφών και πιο συγκεκριμένα στο μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επαγγελματίες εγκαταστάτες από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας, οι οποίοι γνώρισαν καλύτερα τις λύσεις συναγερμού και βιντεοεπιτήρησης που διαθέτει η Hikvision. Ο κόσμος που επισκέφτηκε το μουσείο, είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί και να θαυμάσει τα εκθέματα, αλλά και ένα από τα πρώτα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου Αθηνών, γνωστό ως Τηλεσκόπιο Δωρίδη. Ας περάσουμε όμως στα προϊόντα που παρουσίασε στο κοινό η Vector Security και η Hikvision.

Hikvision AX PRO

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Τεχνικός Διευθυντής της Vector Security κ. Μανώλης  Μανδαλάκης και ο κ. Γιώργος Γρατσάνης, Product Support Engineer  της Hikvision, στάθηκαν στο νέο πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού της Hikvision AX PRO. Ας δούμε μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του εν λόγω συστήματος. 

Το νέο πλήρως ασύρματο πάνελ AX-PRO είναι ιδανικό για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές και αποτελείται από ένα Hub και μια μεγάλη γκάμα ασύρματων ανιχνευτών και περιφερειακών. Έρχεται με πληθώρα τεχνολογιών, όπως η Tri-X και το IVaaS (Intruder Verification as a Service). Κάθε τεχνολογία του έχει αναπτυχθεί κατάλληλα, ώστε να διευκολύνει τόσο τον εγκαταστάτη, όσο και τον χρήστη, μετατρέποντας την τοποθέτηση του συστήματος σε παιχνιδάκι. Κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, το AX PRO βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Ένα πάνελ το οποίο υποστηρίζει 96 ζώνες και 32 partitions και ένα πάνελ με 64 ζώνες και 16 partitions αντίστοιχα. Όλα τα διαθέσιμα πάνελ της εταιρίας έρχονται με δύο ενσωματωμένα SIM sockets, για να εγγυηθούν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού με το ΚΛΣ, υποστηρίζουν TCP/IP, Wi-Fi και GPRS/3G/4G, αλλά και τη νέα γενιά ασύρματων πρωτοκόλλων Tri-X/Cam-X. Τα νέα πάνελ συναγερμού υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση AES-128, έως 48 χρήστες συμπεριλαμβανομένου του εγκαταστάτη και του administrator και μεγάλη εμβέλεια επικοινωνίας με τα περιφερειακά τους. Στην πρόσοψή τους διαθέτουν ενδείξεις LED, που υποδεικνύουν την κατάσταση του συναγερμού, ενσωματώνουν εφεδρική μπαταρία λιθίου 4520 mAh σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και η διαχείριση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του γνωστού λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, “Hik-Connect”.

Παράλληλα με τον πίνακα συναγερμού, η Hikvision έχει επίσης αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ανιχνευτών και άλλων περιφερειακών συσκευών, κάνοντας τον νέο πάνελ συναγερμού ιδανικό για οποιαδήποτε χρήση. Η γκάμα αυτή αποτελείται από ανιχνευτές PIR, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κραδασμών, επαφές πόρτας και παραθύρων κ.λπ. Στην μεγάλη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε επίσης και τον ασύρματο ανιχνευτή PIR με ενσωματωμένη κάμερα, “PIRCAM”, ο οποίος προσφέρει εύρος ανίχνευσης 12 μέτρων, φωτισμό υπερύθρων για δυνατότητες νυχτερινής όρασης και εσωτερική μνήμη για αποθήκευση στιγμιότυπων. Μαζί με το AX PRO, η Hikvision παρουσιάζει επίσης και τα Relay Module και Wall Switch, ώστε να μπορούν να προστεθούν στο σύστημα διαφορετικές επιλογές αυτοματισμών.

Hikvision ColorVu

Tα τελευταία χρόνια οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι δεκάδων επιχειρήσεων. Λειτουργίες όπως η νυχτερινή όραση και η έγχρωμη καταγραφή είναι μερικές από τις κυριότερες απαιτήσεις των πελατών-χρηστών. Η Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση με τις κάμερες ColorVu, οι οποίες καταγράφουν ακόμα και τις παραμικρές λεπτομέρειες σε συνθήκες με πολύ χαμηλό ή και μηδαμινό φωτισμό. Οι εν λόγω κάμερες έρχονται με ενισχυμένα χαρακτηριστικά όπως αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας, φακό με εξαιρετικά μεγάλο διάφραγμα F1.0, προηγμένο αισθητήρα και τεχνολογία WDR (έως 130 dB) για απόδοση εικόνων υψηλής ευκρίνειας σε περιβάλλοντα με εναλλασσόμενο ή έντονο φωτισμό.

Ακόμα, όταν οι εν λόγω κάμερες συνδυάζονται και με την Acusense της Hikvision, τότε τα οφέλη είναι πολλαπλά. Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision, βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι μπορούν να ταξινομούν και να ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα και ούτω καθεξής. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το AcuSense μπορεί να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video. Έτσι, ο νέος αυτός συνδυασμός φέρνει στις ομάδες ασφαλείας και τους χρήστες απευθείας τα αποδεικτικά στοιχεία-βίντεο που χρειάζονται.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά με τον αποδοτικότερο τρόπο, οι κάμερες ColorVu  μπορούν να προστεθούν στο υπάρχον σύστημα επιτήρησης, προσφέροντας έγχρωμες και ζωντανές εικόνες ακόμα και τη νύχτα. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις καιρικές συνθήκες, ένα γραφείο ή σπίτι που είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία και τα προϊόντα AcuSense της Hikvision θα «συλλάβει» με ακρίβεια τον εισβολέα που εισέρχεται στο χώρο. Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να λάβει μήνυμα στο κινητό του και να προβάλλει το βίντεο για να επαληθεύσει το συμβάν.

INFO
  • Vector Security
  • Αγίου Σάββα 2, Αθήνα 10447
  • τηλ: 210-4925473
  • | site: www.vectorsecurity.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.