Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2020 21:52

Συστήματα Θυροτηλεοράσεων από την Rakson

Η ολοκληρωμένη πρόταση

Γράφει: Θεόδωρος Λίτσας, Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης Rakson A.E.
cc4f48d7a6560725939ecbb441dd1642 XL 00e7b66c

Τα συστήματα θυροτηλεόρασης τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σημαντικά εκμεταλλευόμενα τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελούν πλέον ένα εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό των σύγχρονων κατοικιών και δη πολυκατοικιών. Από ένα σύστημα ειδοποίησης και επικοινωνίας έχουν εξελιχθεί σε έναν πυλώνα του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας…

Τα συστήματα θυροτηλεόρασης τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σημαντικά εκμεταλλευόμενα τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελούν πλέον ένα εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό των σύγχρονων κατοικιών και δη πολυκατοικιών.

Από ένα σύστημα ειδοποίησης και επικοινωνίας έχουν εξελιχθεί σε έναν πυλώνα του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας, και συνδυαστικά με άλλα συστήματα (συναγερμό, κάμερες, έλεγχο πρόσβασης, κ.λπ.) δημιουργούν ένα πλήρες σύνολο επαύξησης της οικιακής ασφάλειας.

Γιατί να ασχοληθεί ο εγκαταστάτης με θυροτηλεόραση;

Αν και παλαιότερα μέρος των εγκαταστατών συστημάτων ασφαλείας δεν έδινε την πρέπουσα εκτίμηση σε αυτή την κατηγορία συστημάτων, πλέον αυτό έχει αλλάξει άρδην. Παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό, πέρα από την καθολική αναγνώριση ότι η θυροτηλεόραση αποτελεί και πυλώνα ασφάλειας, είναι και η ψηφιοποίηση των συστημάτων θυροτηλεόρασης (τεχνολογία BUS)  η οποία τα έφερε πιο κοντά στην νοοτροπία που οι εγκαταστάτες ήδη έχουν δει και συνηθίσει να εφαρμόζεται σε άλλα συστήματα όπως συναγερμό, access control, κ.λπ. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και η αντίληψη των ωφελειών που έχουν να λαμβάνουν οι εγκαταστάτες και πιο συγκεκριμένα:

  • Οι εγκαταστάσεις θυροτηλεόρασης αποτελούν μια τεράστια, μη κορεσμένη αγορά (περίπου 15% κάλυψη). Κάθε νέα οικεία/πολυκατοικία αλλά και κάθε υπάρχουσα με απλό σύστημα θυροτηλεφωνίας αποτελεί έναν υποψήφιο πελάτη.
  • Μέσα από την εγκατάσταση ενός συστήματος θυροτηλεόρασης σε μια πολυκατοικία αποκτάτε εύκολη πρόσβαση σε νέους πελάτες για πώληση συναγερμού ή cctv ή άλλου συστήματος. Ουσιαστικά με έναν πελάτη έχετε πρόσβαση σε 10-20-30… κατοικίες
  • Μπορείτε να διερευνήσετε και να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως οικία χωρίς συναγερμό ή κάμερες υπάρχει, χωρίς θυροτηλεόραση ή θυροτηλέφωνο δεν υπάρχει!
  • Ο τελικός καταναλωτής προτιμάει να επενδύσει στην θυροτηλεόραση παρά στον συναγερμό, παρόλο που δεν επιτελούν τον ίδιο σκοπό, καθώς το μικρότερο κόστος και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας θα τον κερδίσουν.
  • Πλέον για τον εγκαταστάτη η διαδικασία εγκατάστασης έχει απλοποιηθεί σημαντικά. Πάνε οι παλιές εποχές και αναλογικά συστήματα με τεράστιο πλήθος καλωδίωσης. Τα σύγχρονα συστήματα θυροτηλεόρασης είναι βασισμένα σε τεχνολογίες BUS 2 καλωδίων χωρίς πολικότητα, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο και την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα μια εγκατάσταση συστήματος με 10 οθόνες, να έχει προσεγγιστικά την ίδια ώρα εργασίας με σύστημα CCTV με 10 κάμερες ή σύστημα συναγερμού με 10 ανιχνευτές, αλλά να διασφαλίζει πολύ μεγαλύτερο κέρδος με αυξημένη ευκολία εγκατάστασης.
  • Τέλος μια τέτοια εγκατάσταση έχει μηδενικό ρίσκο πληρωμής. Οι συνελεύσεις των πολυκατοικιών προ-συγκεντρώνουν τα χρήματα για τέτοιες εργασίες (ή διαθέτουν αποθεματικά) που εξασφαλίζουν την άμεση πληρωμή με την παράδοση του συστήματος.

Η πρόταση της Rakson

Η Rakson έχει επιτύχει να αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των συστημάτων θυροτηλεόρασης και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2000, με προγενέστερη εμπειρία στα συστήματα ασφαλείας και εξειδίκευση στην θυροτηλεόραση από το 1988, και ασχολείται με την χονδρική πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας και με την τεχνική υποστήριξή τους. Συνεργαζόμαστε με 26 εργοστάσια, καλύπτουμε τους πελάτες μας σε Θυροτηλεόραση, Θυροτηλέφωνα, Συστήματα Συναγερμού, Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης, Προϊόντα ανίχνευσης θερμοκρασίας, Οπτική ίνα για πάρκα κ.α., Συστήματα κραδασμού & πίεσης, Αναγνώριση προσώπου, πινακίδας, Έλεγχος εθνικών οδών, χώρων στάθμευσης, Πυρανίχνευση, Συστήματα Εκκένωσης χώρων & Συνεδρίων, Access Control, Χρόνο-παρουσίαση, Καλώδια & μπαταρίες, Αυτοματισμούς θυρών & ρολών, Αυτοματισμούς Ξενοδοχείων, Νοσοκομείων, Συστήματα ενδοεπικοινωνίας & ελέγχου πρόσβασης σε χώρους υψηλής ασφάλειας, Φακούς & φωτιστικά εργασίας, Ανιχνευτές μετάλλου χειρός και πύλες, Περιστροφικές πύλες, Συστήματα ακτινών Χ, Συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων και παράδοσης δεμάτων.

Στο τμήμα της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφωνίας η Rakson αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της BitronVideo από το 1990 και της Golmar από το 2010, δύο εταιρειών που αν και ευρωπαϊκές (Ιταλική και Ισπανική αντίστοιχα) έχουν αφήσει το στίγμα τους σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχουν αγκαλιαστεί θερμά και από το ελληνικό κοινό, όχι μόνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας τους, αλλά και λόγω των καινοτομιών τους και της υψηλής ποιότητας λύσεων που προσφέρουν. Αθροιστικά από τα 2 εργοστάσια έχουμε μια ευρεία γκάμα 12 τεχνολογιών που διαθέτει τόσο ψηφιακά (2, 5, 6 καλωδίων και τύπου IP) όσο και αναλογικά (4+n, 1+n) συστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μπουτονιέρες, 17 οθόνες, 6 θυροτηλέφωνα, καθώς και οικονομικές προτάσεις με 7 διαφορετικά έτοιμα κιτ θυροτηλεόρασης και 14 αντίστοιχα θυροτηλεφώνων.

BitronVideo: Ένα όνομα – μια ιστορία

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1967 και από την αρχή ξεχώρισε για την έρευνα και την καινοτομία της, χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνονται ακόμα σήμερα. Ορισμένες από τις τεχνολογικές καινοτομίες της BitronVideo στο πέρασμα των ετών έχουν σημαδέψει την βιομηχανία θυροτηλεφώνων και θυροτηλεοράσεων: η πρώτη συμπαγής, επιτοίχια οθόνη το 1972, μικροσκοπικές μονάδες κάμερας και η πρώτη επίπεδη οθόνη καθοδικού σωλήνα το 1987, η δημιουργία της σειράς Domular που αποτελείται από αρθρωτά πάνελ που συνδυάζουν τις μονάδες ήχου και βίντεο σε μία μόνο μονάδα, παρουσίαση του πρώτου της ψηφιακού συστήματος.
Για τα συστήματα Θυροτηλεφωνίας χρησιμοποιεί αναλογικές τεχνολογίες 1+n (1 κοινό καλώδιο και επιστροφές) και 4+n (4 κοινά καλώδια και επιστροφές), ενώ στα συστήματα Θυροτηλεόρασης χρησιμοποιεί την αναλογική τεχνολογία 4/5+ν ( 4 ή 5 κοινά και επιστροφές, χωρίς ομοαξονικό).
Τα τρέχοντα συστήματα της που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ελληνική αγορά είναι:

4+n (ήχου): Αποτελεί το πιο βασικό και ουσιαστικά «πατροπαράδοτο» σύστημα συνδεσμολογίας θυροτηλεφώνων. Κάθε καλώδιο μεταφέρει μια μόνο λειτουργία του συστήματος, γεγονός που πέρα ότι κάνει ιδιαίτερα εύκολο τον προσδιορισμό οποιασδήποτε βλάβης, επιτρέπει στο σύστημα αυτό την μέγιστη διασύνδεση με άλλα συστήματα, όπως επαναλήπτες κλήσεων, τηλεφωνικά κέντρα, εξωτερικές πηγές ήχου, και ου το καθεξής. Ουσιαστικά μπορεί να υποστηρίξει άπειρο αριθμό διαμερισμάτων και εισόδων, καθ’ ότι ο μόνος περιορισμός του είναι το πλήθος των αγωγών της καλωδίωσης, και προσφέρει ένα πλήθος επιπλέον λειτουργιών όπως απόρρητο συνομιλιών και ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων.

1+n (ήχου): Αποτελεί μετεξέλιξη του προηγούμενου συστήματος και αποτελεί την ιδανική επιλογή για αντικατάσταση παλαιότερων συστημάτων με ένα πλέον σύγχρονο σύστημα θυροτηλεφώνων. Η Bitronvideo ήταν η 1η εταιρεία που κατασκεύασε το 1987 αυτή την τεχνολογία. Προτιμάται λόγω τους απλουστευμένης και ευέλικτης εγκατάστασης που προσφέρει, κυρίως όταν το πλήθος και η ποιότητα της υπάρχουσας καλωδίωσης είναι αβέβαια. Και αυτό το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει άπειρο αριθμό διαμερισμάτων και εισόδων, και να προσφέρει επιπλέον λειτουργίες όπως απόρρητο συνομιλιών και ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων.

4/5+n (εικόνας): Αντίστοιχα και αυτή η τεχνολογία συνδεσμολογίας αποτελεί εκ των μακροβιότερων έχοντας αποδείξει την αξία και σταθερότητα της στο πέρασμα πολλών χρόνων. Η Bitronvideo ήταν η 1η εταιρεία που κατασκεύασε το 1987 αυτή την τεχνολογία. Έχει κοινή βάση με την τεχνολογία 1+n με προσθήκη των επιπλέον αγωγών που μεταφέρουν την τροφοδοσία των οθονών και το σήμα της εικόνας. Σημαντικό χαρακτηριστικό αποτελεί πως δεν απαιτεί ομοαξονικό καλώδιο για την μεταφορά της εικόνας, απλοποιώντας σημαντικά την απαιτούμενη καλωδίωση. Και αυτό το σύστημα επίσης δεν έχει από τη βάση του κάποιον περιορισμό στον αριθμό των διαμερισμάτων και υποστηρίζει ίδιες λειτουργίες με τα πιο πάνω συστήματα ήχου. Από το 1990 έχουν γίνει οι πρώτες αντικαταστάσεις θυροτηλεφώνων σε θυροτηλεόραση με αυτό το σύστημα.

Από την Bitron είναι διαθέσιμες για τα παραπάνω συστήματα 2 μπουτονιέρες: η Domular Clasic και η T-Class. Και οι δύο είναι πλήρως αρθρωτές, άρα μπορούν να συναρμολογηθούν στον ακριβή αριθμό διαμερισμάτων που επιθυμούμε. Είναι κατασκευασμένες από στιβαρό αλουμίνιο, με οπίσθιο φωτισμό των ονομάτων με LED, λευκά LED φωτισμού στην κάμερα για νυχτερινή θέαση, χωνευτής κατά βάση τοποθέτησης αλλά με ένα πλήθος παρελκόμενων όπως γείσα προστασίας, εξωτερικά (επίτοιχα) κουτιά και πλαγιομετώπες 45ο.

Στο εσωτερικό τον διαμερισμάτων για μεν τα συστήματα ήχου έχουμε τα θυροτηλέφωνα της σειράς T-Line, επίτοιχης τοποθέτησης με ακουστικό, ενώ για τα συστήματα θυροτηλεόρασης έχουμε τις οθόνες T-Line (με ακουστικό) και τις οθόνες T-Look (χωρίς ακουστικό) επίτοιχες και αυτές, με έγχρωμες TFT οθόνες 3,9”.

Golmar: Παράδοση στα ψηφιακά συστήματα

Η ιστορία της Golmar χαρακτηρίστηκε από μια σαφή και αφοσιωμένη αναζήτηση της αριστείας. Η Golmar Sistemas de Comunicación S.A. ιδρύθηκε το 1954. Ανέπτυξε το πρώτο της σύστημα θυροτηλεφώνων το 1958, και μετά από λίγα χρόνια ακολούθησε το πρώτο της σύστημα θυροτηλεόρασης, το οποίο πλέον αποτελεί το πιο σημαντικό της προϊόν. Από το 1968 οι εξαγωγές προς άλλες χώρες αποτελούν την βασική δραστηριότητα της εταιρείας, οι οποίες αυτή τη στιγμή απορροφούν το 65% της παραγωγής της. Πλέον έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 55 χώρες, ιδίως στα απαιτητικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 1994, η εταιρεία ήταν η πρώτη στην Ισπανία που ανέπτυξε ένα ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης, αποτελώντας ένα σαφές παράδειγμα καινοτόμων προϊόντων. Ένας βασικός παράγοντας επιτυχίας της είναι η ικανότητα ανάπτυξης νέων προϊόντων και προσαρμογής τους στις ειδικές απαιτήσεις κάθε αγοράς. Το 1997 μετακόμισε στις τρέχουσες εγκαταστάσεις του που βρίσκονται σε ένα σύγχρονο κτίριο 6.500 τ.μ. Η Golmar ήταν η πρώτη ισπανική εταιρεία στον τομέα που έλαβε την πιστοποίηση ISO 9000: 2000. Το 2004, γιόρτασε την 50ή επέτειό της και δημιούργησε θυγατρικές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερα από εκατό άτομα, όπου το Τμήμα Καινοτομίας αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του συνολικού προσωπικού. Το φιλόδοξο έργο που εξ αρχής ξεκίνησε η Golmar αποτελεί ακόμη και σήμερα κινητήριο δύναμη και είναι ένας από τους κύριους Ευρωπαίους κατασκευαστές στον τομέα της θυροτηλεόρασης.
Στα συστήματα θυροτηλεφωνίας της διαθέτει δυο τεχνολογίες, μια αναλογική 4+n (4 κοινά καλώδια και επιστροφές) και μια ψηφιακή 2Plus (BUS 2 καλωδίων), ενώ στα συστήματα θυροτηλεόρασης της όλες οι προσφερόμενες τεχνολογίες είναι ψηφιακές, με τις Plus (3+ομοαξονικό), GTwin (2 καλωδίων), GB2 (2 καλωδίων), G2+ (2 καλωδίων), G+ (IP) να είναι οι πλέον χρησιμοποιούμενες.

Για όλα τα συστήματα της υπάρχουν τρείς κοινές διαθέσιμες μπουτονιέρες:
Soul: Διαθέσιμη σε εκδόσεις 1, 2 ή 4 κλήσεων, είναι κατασκευασμένη από υλικό ZAMAK (κράμα μετάλλων), έτοιμη για επίτοιχη τοποθέτηση με συνοδευτικό γείσο για την προστασία της. Ενσωματώνει ευρυγώνια κάμερα 120ο ανάλυσης 2Mp και  RFID reader για access control (διαθέσιμη και έκδοση χωρίς access control). Χρησιμοποιείται στα κιτ θυροτηλεόρασης.
Sixty5: Μια πλήρης coded μπουτονιέρα (κλήση με κωδικό χωρίς μπουτόν) αποκλειστικά για τα ψηφιακά συστήματα G2+ (BUS) και G+ (IP). Κατασκευασμένη από ανοδιωμένο αλουμίνιο, διαθέσιμη και σε μαύρο χρώμα, διαθέτει αντιβανδαλιστική προστασία και περιβαλλοντική πιστοποίηση IP65.  Ενσωματώνει κάμερα 720p ευρείας γωνίας 120ο με λευκά LED φωτισμού για νυχτερινή θέαση, πληκτρολόγιο για κλήση διαμερίσματος ή άνοιγμα της πόρτας, RFID αναγνώστη για το άνοιγμα της πόρτας, και οθόνη TFT 4,3” για προβολή πληροφοριών, οδηγιών και της λίστας ονομάτων με εύκολη πλοήγηση.
Nexa Aluminium: κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 1,8 χιλιοστών.
Nexa Inox: κατασκευασμένη από ανοδιωμένο ατσάλι, πάχους 2,5 χιλιοστών, κατηγορίας ANSI 304. Το μέταλλο της έχει δεχθεί ειδική επεξεργασία μετά την κοπή του, για προστασία από τη διάβρωση, που ταυτόχρονα αποτρέπει και τα σημάδια από δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και από φθορά, προσφέροντας της αντιβανδαλιστικά χαρακτηριστικά.
Και οι δύο εκδόσεις της Nexa χρησιμοποιούνται από όλα τα συστήματα θυροτηλεφώνων και θυροτηλεόρασης. Είναι πλήρως modular μπουτονιέρες, όπου επιλέγουμε τον αριθμό και το είδος των μηχανισμών μπουτόν που θα την αποτελούν, σύμφωνα με την κάθε ξεχωριστή εγκατάσταση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και τον αριθμό των μπουτόν που χρειαζόμαστε και μόνο και τις διαστάσεις που μας ταιριάζουν. Προσφέρονται και για τις δύο πλήθος παρελκόμενων όπως Γείσο, Επίτοιχο κουτί και Πλαγιομετώπη. Και στις δύο μπουτονιέρες αυτές ενσωματώνεται έγχρωμη κάμερα 120ο ρυθμιζόμενης γωνίας θέασης, με ελληνικά φωνητικά μηνύματα που αναφέρουν την κατάσταση του συστήματος, μπορεί να ελέγξει ανεξάρτητα δυο διαφορετικές κλειδαριές, και διαθέτει μια είσοδο για σύνδεση επιπρόσθετης εξωτερικής κάμερας. Επιπρόσθετα, μπορούν να ενσωματωθούν και μηχανισμοί λειτουργιών όπως: μηχανισμοί κλήσης αποκλειστικά με τη χρήση κωδικού ή επιλογή από λίστα μέσω οθόνης (λειτουργία coded panel), πληκτρολόγιο, NFC reader και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος για λειτουργίες access control, οθόνη TFT πληροφοριών, μηχανισμό για ακουστικά βαρηκοΐας, κα. Η συναρμολόγηση και σύνδεση τους είναι πολύ απλή, καθώς η σύνδεση μεταξύ των μηχανισμών γίνεται με έτοιμες κουμπωτές καλωδιοταινίες. H μπουτονιέρα ΝΕΧΑ ΙΝΟΧ με επεξεργασία PVD, διατίθεται σε χρώματα: ανοξείδωτο, μπρονζέ ή μεταλλικό μαύρο και σε χρώματα RAL.

Τα τρέχοντα συστήματα της που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ελληνική αγορά είναι:

4+n (ήχου): Αναφέραμε και πιο πάνω πως αυτό η τεχνολογία αποτελεί την «πατροπαράδοτη» για τα συστήματα θυροτηλεφωνίας και τα συστήματα της Golmar δεν θα μπορούσαν να είναι η εξαίρεση. Ίδια τεχνολογία με το αντίστοιχο της Bitron με ίδιες δυνατότητες και λειτουργίες και υποστήριξη άπειρου αριθμού διαμερισμάτων και εισόδων. Η μόνη διαφορά εδώ έγκειται στο ότι η Golmar έχει εξελίξει τον τρόπο σύνδεσης των μπουτονιερών σε περίπτωση πολλαπλών εισόδων, απλοποιώντας τον με ψηφιακό τρόπο έτσι ώστε να μην απαιτούνται μεταγωγείς κλήσεων (εναλλάκτες-ρελέ) και έτσι να απαιτούνται λιγότερα υλικά, μικρότερος αριθμός αγωγών και να διευκολύνεται σημαντικά η εγκατάσταση.

Plus (εικόνας): Χρησιμοποιεί συνδεσμολογία 3 καλωδίων και ομοαξονικού ή 4 καλωδίων και συνεστραμμένου ζεύγους και αποτελεί πλέον το best-seller σύστημα της Golmar, ικανό να καλύψει κάθε εγκατάσταση όσο μεγάλη ή περίπλοκη και αν είναι. Μπορεί να υποστηρίξει έως 255.000 οθόνες ή θυροτηλέφωνα κατανεμημένα σε 255 κτήρια, με απεριόριστο αριθμό μπουτονιερών ανά κτήριο. Ταυτόχρονα αποτελεί ιδανική λύση σε εγκαταστάσεις που η μπουτονιέρα είναι σε μεγάλη απόσταση από το κτήριο, καθότι μπορεί να υποστηρίξει απόσταση έως 300μ χωρίς επαναλήπτες, και έως 900μ με επαναλήπτες στο ενδιάμεσο. Κάθε διαμέρισμα μπορεί να έχει έως 3 οθόνες παράλληλα, ενώ αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί με χρήση απλά επιπλέον τροφοδοτικού. Το σύστημα αυτό παρέχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, όπως ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε τηλέφωνα ή τηλεφωνικά κέντρα μέσω PSTN, επιπλέον εξωτερικές κάμερες, λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, λειτουργία θυρωρού, λειτουργία ιατρείου (αυτόματο άνοιγμα της πόρτας), κλπ.
Από τη μεριά του διαμερίσματος υπάρχουν 4 διαθέσιμες συσκευές προς επιλογή:
-Το θυροτηλέφωνο T-540 Uno/Plus, με ακουστικό, επίτοιχης τοποθέτησης και δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας στην έκδοση Plus.
-Την οθόνη Szena με έγχρωμη TFT οθόνη 3,5”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) και επίτοιχης ή χωνευτής τοποθέτησης.
-Την οθόνη Tekna-S, με έγχρωμη TFT οθόνη 4,3”, με ακουστικό και επίτοιχης τοποθέτησης, με πλήκτρα αφής (capacitive).
-Την οθόνη Tekna-HF, με έγχρωμη TFT οθόνη 4,3”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) και επίτοιχης τοποθέτησης, με πλήκτρα αφής (capacitive).

G2+ (εικόνας): Αποτελεί τρόπον τινά μια αναβαθμισμένη εκδοχή του προ-υπάρχοντος και άκρως επιτυχημένου συστήματος BUS 2 καλωδίων της Golmar, το GB2. Μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 4 μπουτονιέρες σε ένα κτήριο με μέγιστο 128 διαμερίσματα, όπου κάθε διαμέρισμα μπορεί να έχει μέχρι και τέσσερις εσωτερικές μονάδες παράλληλα, υποστηρίζοντας μέχρι και  4 στήλες (με χρήση απλών διακλαδωτών) ή  8 στήλες (με χρήση επεκτάσεων στηλών). Το σύστημα αυτό παρέχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως φωνητικές εντολές στην μπουτονιέρα, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες, λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κλπ.

Από την μεριά του διαμερίσματος, υπάρχουν οκτώ διαθέσιμες συσκευές για τον ένοικο να επιλέξει:
-Τα θυροτηλέφωνα Art-1, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) και T-Art με ακουστικό, επίτοιχης τοποθέτησης και τα 2, με πλήκτρα αφής (capacitive).
-Την οθόνη Art4, με έγχρωμη TFT οθόνη 4,3”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό) με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής (capacitive). Επιπλέον υπάρχει η έκδοση Art4 Lite με ίδια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς δυνατότητα μνήμης, και αναμένεται από το νέο έτος και η έκδοση Art4WH με επιπλέον τη λειτουργία WiFi και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου.
-Την οθόνη Art7/H, με έγχρωμη TFT οθόνη 7”, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής (capacitive) και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου. Επιπλέον διατίθεται και η έκδοση Art7 Lite με ίδια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς δυνατότητα μνήμης.
-Την οθόνη Art7W, με έγχρωμη TFT οθόνη αφής 7” (capacitive), ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με ενσωματωμένη λειτουργία WiFi.
Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτόκλησης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, ενεργοποίησης φώτων κλιμακοστασίου, είσοδο για κουδούνι ορόφου, έξοδο για φωτεινό/ ηχητικό επαναλήπτη. Ακόμη, τα μοντέλα που διαθέτουν υποστήριξη WiFi έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο δίκτυο WiFi του διαμερίσματος και μέσω Cloud σύνδεσης μεταφέρουν την κλήση (εικόνα, ήχος και χειρισμός κλειδαριάς) σε Smartphones και Tablets τα οποία θα έχουν εγκαταστήσει την κατάλληλη εφαρμογή, ενώ μελλοντικά αναμένεται να υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης με συστήματα οικιακού αυτοματισμού και πλατφόρμες 3ων κατασκευαστών.
Ενδιαφέροντα παρελκόμενα που υποστηρίζει το σύστημα αυτό είναι:
-Ο μηχανισμός στήλης RD-G2+, για επέκταση του υποστηριζόμενου αριθμού στηλών του συστήματος ή/και αντίστοιχα αύξηση της συνολικής μέγιστης απόστασης καλωδίωσης.
– Οι διακλαδωτές D2L-G2+ (2 εξόδων), οι οποίοι αναγνωρίζοντας βραχυκύκλωμα σε κάποια από τις εξόδους τους, απομονώνουν την λειτουργία τους, αποκόπτοντας το προβληματικό τμήμα της εγκατάστασης, επιτρέποντας στο υπόλοιπα σύστημα να λειτουργήσει κανονικά, καθώς και οι D4L-G2+ (4 εξόδων) χωρίς προστασία βραχυκυκλώματος και οι DPM-G2+ (4 εξόδων) για σύνδεση 4 μπουτονιερών.

G+ (εικόνας): Το απόλυτα ψηφιακό σύστημα βασισμένο σε τεχνολογία δικτύου IP. Χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τοπολογίας LAN δημιουργείται ένα σύστημα το οποίο έχει πρακτικά μηδενικούς περιορισμούς. Μπορεί να υποστηρίξει 98 κτήρια όπου κάθε κτήριο μπορεί να έχει έως 19 μπουτονιέρες, 799 διαμερίσματα και 9 μονάδες θυρωρού, άρα 1.862 μπουτονιέρες και 71.111 διαμερίσματα και 882 θυρωρούς στο σύνολο του. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου ανελκυστήρων, ελέγχου φωτισμού κλιμακοστασίου, προώθηση και επικοινωνία με συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα SIP 2.0, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες (έως 32 τύπου ONVIF 2.6), λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κεντρική διαχείριση θυρωρού μέσα από PC, κλπ. Πατώντας στην τυπική τοπολογία του δικτύου IP, μπορεί να συνδεθεί χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή δικτύου του κτηρίου, ή να συνδεθεί αυτόνομα ως ένα ανεξάρτητο σύστημα. Δεν απαιτεί περίπλοκες γνώσεις δικτύων ούτε κάποιον κεντρικό διακομιστή (server) για να λειτουργεί, ο προγραμματισμός του γίνεται εύκολα μέσα από web-interface όπως επίσης και η αναβάθμιση του Firmware του για την απόκτηση νέων δυνατοτήτων.

Από την μεριά του διαμερίσματος, υπάρχουν πέντε διαθέσιμες συσκευές για τον ένοικο να επιλέξει:
-Τα θυροτηλέφωνα Art-1, ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), επίτοιχης τοποθέτησης και τα 2, με πλήκτρα αφής (capacitive).
-Την οθόνη Art7/H, με έγχρωμη TFT οθόνη αφής 7” (capacitive), ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD) και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου. Επίσης διατίθεται και η έκδοση ART 7/G+/PCM με υποδοχή σύνδεσης της μπουτονιέρας διαμερίσματος PCM/G+.
-Την οθόνη Art7W, με έγχρωμη TFT οθόνη αφής 7” (capacitive), ανοιχτής ακρόασης (χωρίς ακουστικό), με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με ενσωματωμένη λειτουργία WiFi. Επίσης διατίθεται και η έκδοση ART 7W/G+/PCM με υποδοχή σύνδεσης της μπουτονιέρας διαμερίσματος PCM/G+.

Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτόκλησης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, ενεργοποίησης φώτων κλιμακοστασίου, είσοδο για κουδούνι ορόφου, έξοδο για φωτεινό/ ηχητικό επαναλήπτη και παρακολούθηση έως 32 IP καμερών. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αποτελεί η δυνατότητα απευθείας σύνδεση στις οθόνες ξεχωριστής ανεξάρτητης μπουτονιέρας διαμερίσματος (PCM/G+) δίνοντας εικόνα, ήχο και άνοιγμα πόρτας για την κεντρική είσοδο του διαμερίσματος αυτού. Ακόμη, τα μοντέλα που διαθέτουν υποστήριξη WiFi έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο δίκτυο WiFi του διαμερίσματος και μέσω Cloud σύνδεσης μεταφέρουν την κλήση (εικόνα, ήχος και χειρισμός κλειδαριάς) σε Smartphones και Tablets τα οποία θα έχουν εγκαταστήσει την κατάλληλη εφαρμογή, ενώ μελλοντικά αναμένεται να υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης με συστήματα οικιακού αυτοματισμού και πλατφόρμες 3ων κατασκευαστών.

Γιατί να επιλέξετε τη Rakson;

Όλα τα παραπάνω συστήματα και τεχνολογίες συνοδεύονται: 1) από την εγγύηση ποιότητας των 2 μεγάλων Ευρωπαϊκών Οίκων Bitron & Golmar με 65 χρόνια εμπειρίας και 2) την υποστήριξη της Rakson με εμπειρία από το 1988 στην θυροτηλεόραση την οποία επιλέγουν πάνω από 1.600 πελάτες οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει τα συστήματα μας μέχρι τώρα σε πάνω από 30.000 εγκαταστάσεις με πάνω από 300.000 διαμερίσματα. Η υποστήριξη της Rakson έρχεται με:

  • την δωρεάν μελέτη εντός Αττική και την υποστήριξη εγκαταστάσεων από έμπειρους μόνιμους τεχνικούς της εταιρείας μας,
  • την δωρεάν διάθεση εντύπων και αφισών, roll-up και άλλου προωθητικού και υποστηρικτικού υλικού (ελληνικές οδηγίες χρήσης, εγκατάστασης, συμφωνητικό προς τον διαχειριστή για κατοχύρωση σας, κλπ)
  • την τεράστια ποικιλία υλικών με πάνω από 450 κωδικούς υλικών θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφών,
  • την διάθεση λειτουργικής βαλίτσας δειγματισμού,
  • την ασφαλιστική κάλυψη κατά παντός κινδύνου του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της κάμερας,
  • την προστασία τιμών στο Internet,
  • την 15ωρη τεχνική υποστήριξη 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο στόχος μας και η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε μια μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες μας, να είμαστε όχι μόνον οι προμηθευτές σας, αλλά και οι δικοί σας άνθρωποι.
Γιατί απλά, εμείς νοιαζόμαστε!
Νοιαζόμαστε για τη δική σας κερδοφορία και ευημερία.
Νοιαζόμαστε για τις δικές σας ανησυχίες.
Νοιαζόμαστε για τις δικές σας προκλήσεις που αντιμετωπίζετε.
Γι’ αυτόν τον λόγο, θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό και εφικτό για να διατηρούμε μαζί σας μια λειτουργική και χρήσιμη μακροχρόνια σχέση!

{gallery}9309{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...