21/12/2020

Hikvision Stainless Steel Modular IP Video Intercom

Νέα σειρά μπουτονιέρων για σύνδεση Ethernet PoE & 2 καλωδίων

Γράφτηκε από: Ιωάννης Βλάχος, Υπεύθυνος Τμήματος Χονδρικής Δ.Σ.Α. ΗΛΚΑ Α.Ε.
Η HIKVISION δημιούργησε τη νέα σειρά Stainless Steel από μπουτονιέρες Modular IP Video Intercom, η οποία λειτουργικά είναι ίδια με την κανονική σειρά, αλλά προσφέρει μια διαφορετική, περισσότερο πολυτελή εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι (brushed stainless steel), που αναβαθμίζει αισθητικά κάθε χώρο εισόδου.

Η HIKVISION δημιούργησε τη νέα σειρά Stainless Steel από μπουτονιέρες Modular IP Video Intercom, η οποία λειτουργικά είναι ίδια με την κανονική σειρά, αλλά προσφέρει μια διαφορετική, περισσότερο πολυτελή εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι (brushed stainless steel), που αναβαθμίζει αισθητικά κάθε χώρο εισόδου.

Βασικό στοιχείο της νέας σειράς είναι οι διαφορετικές βάσεις stainless steel (πλαίσια στήριξης), επίτοιχες και χωνευτές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με τις ανάγκες, για την κατασκευή μπουτονιέρων 1 ως 9 modules. Διατίθενται επίσης τα εξής 4 νέα modules με φινίρισμα stainless steel: Μaster (κεντρικό) IP module Ethernet-PoE, Μaster (κεντρικό) IP module 2 καλωδίων, Nametag module, Keypad module, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και modules από την κανονική σειρά, καθώς υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ των 2 σειρών.

Σε μια εγκατάσταση μπορούν να αναμιχθούν συσκευές όλων των μεθόδων διασύνδεσης (Ethernet & 2 καλωδίων), αλλά και να αξιοποιηθούν τυχόν υπάρχουσες συσκευές IP Video Intercom 1ης γενεάς της HIKVISION, καθώς η βάση της τεχνολογίας είναι η ίδια (IP), ανεξάρτητα από τον τρόπο διασύνδεσης.

Η νέα Stainless Steel σειρά προσφέρει ποικιλομορφία λύσεων, υψηλό design, μοναδικά χαρακτηριστικά καθώς και ευκολία εγκατάστασης και χρήσης. Είναι ιδανική λύση για μονοκατοικίες, βίλλες, πολυκατοικίες, γραφεία, επιχειρήσεις, συγκροτήματα κτιρίων, κ.λπ.

Σε ένα σύστημα μπορούμε να έχουμε από 1 ως 9 εξωτερικούς σταθμούς εισόδου (μπουτονιέρες), καλύπτοντας και ανάγκες συγκροτημάτων κτιρίων, με πολλαπλές εισόδους. Οι κύριοι εσωτερικοί σταθμοί (κύρια μόνιτορς θυροτηλεόρασης), που αντιστοιχούν στα διαμερίσματα των ενοίκων του κτιρίου ή του συγκροτήματος, μπορούν να είναι από 1 ως περισσότερα από 500. Σε κάθε διαμέρισμα, εκτός από το κύριο μόνιτορ, μπορούμε να έχουμε ως και ακόμη 5 μόνιτορς (επεκτάσεις), καθώς επίσης και 1 επιπλέον ατομική για το διαμέρισμα μπουτονιέρα στην εξώπορτά του, αντί για κουδούνι.

Η μπουτονιέρα είναι αρθρωτής (modular) κατασκευής, που «κτίζεται» ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σημείου της εγκατάστασης, περιλαμβάνοντας από 1 έως 9 modules. Κάθε μπουτονιέρα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον το βασικό Master IP Module, που διατίθεται σε 2 εκδόσεις (Ethernet – PoE και 2 καλωδίων), ανάλογα με τον τρόπο διασύνδεσης που θα επιλεγεί, και περιλαμβάνει την κάμερα, το μικρόφωνο, το μεγάφωνο, 1 πλήκτρο κλήσης, τον έλεγχο των κλειδαριών και τη θύρα Ethernet ή το interface 2 καλωδίων, αντίστοιχα.

Η μπουτονιέρα μπορεί να συμπληρωθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, με επιπλέον προαιρετικά modules, όπως: επέκταση 6 πλήκτρων κλήσης (μπορεί να χρησιμοποιηθούν όσες επεκτάσεις χρειάζονται για να καλυφθεί ο αριθμός των ενοίκων), module ενδείξεων, module πληκτρολογίου, module αναγνώστη καρτών, module με οθόνη LCD και πλήκτρα ελέγχου, κενό module και σύντομα και άλλα modules.

Για την τοποθέτηση των modules, διατίθενται 2 κατηγορίες βάσεων, επίτοιχες και χωνευτές, ικανές να φιλοξενήσουν η κάθε μια από 1, 2 ή και 3 modules. Για τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, στις οποίες απαιτείται η χρήση περισσότερων modules (ως 9), μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες βάσεις σε σειρά, η μια δίπλα στην άλλη, σε διάταξη π.χ. 2x2 (για 4 modules), 3x2 ή 2x3 (για 6 modules), 3x3 (για 9 modules).

Η σειρά συμπληρώνεται από 4 μόνιτορς με έγχρωμες οθόνες αφής 7΄΄ ~ 10΄΄, WiFi, με υψηλή ανάλυση και μοναδικό design, που διαθέτουν νέο φιλικό user interface V2.0 plug & play με εικονίδια, ελληνικό μενού και ελληνικά φωνητικά μηνύματα. Τα τρία από αυτά υποστηρίζουν σύνδεση Ethernet και τροφοδοσία PoE ή 12VDC, ενώ το τέταρτο, σύνδεση και τροφοδοσία μέσω 2 καλωδίων.

Για τη διασύνδεση των επιμέρους συσκευών Ethernet-PoE (μπουτονιέρες – μόνιτορς) μεταξύ τους, χρησιμοποιούνται κοινά Ethernet switches, ενώ για τις συσκευές 2 καλωδίων, οι ειδικοί διανομείς 2 καλωδίων DS-KAD706 & DS-KAD706-S.

Για κάθε κύριο μόνιτορ (διαμέρισμα) της εγκατάστασης, προβλέπεται και ένας λογαριασμός cloud στο Hik-Connect. Στην περίπτωση πολυκατοικιών, η απομακρυσμένη παρακολούθηση, μέσω mobile συσκευών, γίνεται ανεξάρτητα για κάθε διαμέρισμα, αξιοποιώντας τις ατομικές συνδέσεις WiFi και Internet του διαμερίσματος.

Λοιπά Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Στη μπουτονιέρα: κάμερα 2MP, φακός fish eye υπερ-ευρείας γωνίας θέασης 180°, υπέρυθρος φωτισμός (IR), WDR για καθαρή εικόνα με έντονες λεπτομέρειες σε αντίξοο φωτισμό, έλεγχος 2 θυρών, IP65, κ.λπ.
 • Στα περισσότερα μόνιτορς: ενσωματωμένο WiFi, υποδοχή κάρτας MicroSD, 8 προγραμματιζόμενες είσοδοι και 2 έξοδοι.
 • Απομακρυσμένη διαχείριση, μέσω της εφαρμογής Hik-Connect, για ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο, όταν υπάρχει κλήση, με προβολή ζωντανής εικόνας από την κάμερα της μπουτονιέρας και από άλλες κάμερες, σύνδεση αμφίδρομου ήχου και δυνατότητα ξεκλειδώματος της πόρτας από το κινητό τηλέφωνο.
 • Δυνατότητα κλήσης από διαμέρισμα σε διαμέρισμα.
 • Λήψη και αποθήκευση εικόνων στην εσωτερική μονάδα, κάθε φορά που υπάρχει κλήση.
 • Αποθήκευση φωνητικών μηνυμάτων από τον επισκέπτη, όταν η κλήση του δεν απαντηθεί.
 • Λειτουργία «μην ενοχλείτε» και με δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού.
 • Δυνατότητα παρακολούθησης σε κάθε μόνιτορ ως 16 IP καμερών ή καναλιών DVR της εγκατάστασης.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάθε σύστημα, είναι απαραίτητη η χρήση τουλάχιστον ενός μόνιτορ θυροτηλεόρασης.
 • Κεντρική διαχείριση από το προγράμματα iVMS-4200 AC & iVMS-4200. Εύκολο set up, μέσω wizard.

Κύρια πλεονεκτήματα έναντι άλλων συστημάτων της αγοράς:

 • Εξαιρετική κάμερα Fisheye full HD, με WDR 120dB.
 • Πλήρεις λειτουργίες IP και στα συστήματα 2 καλωδίων.
 • Μπορούν να αναμιχθούν στην ίδια εγκατάσταση συστήματα Ethernet-PoE και 2 καλωδίων.
 • Ποικιλομορφία λύσεων, χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό, ικανή να καλύψει τις ανάγκες οποιασδήποτε εγκατάστασης.
 • Ενσωμάτωση στο σύστημα CCTV.
 • Mobile εφαρμογή HikConnect, με πλήρεις δυνατότητες, κοινή για Intercom / CCTV / Alarm / Access Control.
 • Ενιαίο λογισμικό διαχείρισης iVMS-4200.
 • Απλοποιημένη διαμόρφωση.
 • Κορυφαίο design και ποιότητα κατασκευής.

INFO
 • ΗΛΚΑ Α.Ε.
 • Τεμπών 14, 153 42 Αγ. Παρασκευή
 • τηλ: 210-6071510 | fax: 210-6071599
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.ilka.gr
Κατηγορία Τεύχος 110, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.