Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2020 21:59

Πώς η πανδημία του COVID-19 επηρέασε τις εταιρίες συστημάτων ασφαλείας

Τι λένε οι 12 μεγαλύτερες εταιρίες χονδρικής πώλησης για τον τζίρο του 2020 και τι προβλέπουν για το 2021

Γράφει: Αργύρης Νομικός
b7c617faba71ed25b28bec75a2b42d4c XL 8d7b5d3d

Σύμφωνα με τη διεθνή ιστοσελίδα asmag.com, που δημοσιεύει το TOP 50 των εταιριών security με βάση το τζίρο τους, η παγκόσμια αγορά συστημάτων ασφαλείας έδειξε μια σταθερότητα εν μέσω κορωνοϊού, αλλά το ποσοστό ανάπτυξης που όλοι περίμεναν τελικά δεν ήρθε. Με αφορμή αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων και τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε ο COVID-19 και στις…

Σύμφωνα με τη διεθνή ιστοσελίδα asmag.com, που δημοσιεύει το TOP 50 των εταιριών security με βάση το τζίρο τους, η παγκόσμια αγορά συστημάτων ασφαλείας έδειξε μια σταθερότητα εν μέσω κορωνοϊού, αλλά το ποσοστό ανάπτυξης που όλοι περίμεναν τελικά δεν ήρθε.

Με αφορμή αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων και τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε ο COVID-19 και στις εισαγωγικές εταιρίες συστημάτων ασφαλείας, το περιοδικό Security Report μίλησε με κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς για το μέλλον της ασφάλειας τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε από 21 στελέχη της ελληνικής αγοράς, μια δήλωση σχετικά με το πώς θα κλείσει οικονομικά το έτος 2020 και την πρόβλεψή τους για το έτος 2021 αναφορικά με την χονδρική πώληση του κλάδου των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην ελληνική αγορά;

Οι δηλώσεις από τους εκπροσώπους κάθε εταιρίας πραγματοποιήθηκαν αυστηρά με βάσει τα οικονομικά στοιχεία του 2020/2021 που αφορούν την χονδρική πώληση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και όχι σε έσοδα που προήλθαν από άλλους κλάδους, όπως η παροχή υπηρεσιών, τα ΚΛΣ., κ.λπ.

 

ARTION SECURITY SYSTEMS AE

Η επέλαση του COVID-19 στην Ελλάδα και τα δύο lock down μέσα στο 2020, ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς των επιχειρήσεων χονδρικής πώλησης συστημάτων ασφαλείας. Η αναβολή πολλών επιχειρηματικών επενδύσεων, καθώς και η ανασφάλεια των νοικοκυριών που προκαλείται από τη μείωση των εισοδημάτων τους, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει μεσοσταθμικά σε μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων περίπου 10% για το 2020.

Η έναρξη των εμβολιασμών του πληθυσμού τον Ιανουάριο του 2021 και η βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει ξανά lock down μετά το Μάρτιο, θα επιφέρει την ηρεμία που τόσο χρειάζεται η αγορά. Πιστεύουμε ότι από το 2ο τρίμηνο 2021 και μετά, θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια όλα τα ώριμα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων και νοικοκυριών, τα οποία προσωρινά είχαν αναβληθεί, με αποτέλεσμα την άνοδο του τζίρου των επιχειρήσεων το 2021 κατά 10% περίπου, αντισταθμίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες του 2020.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος κατά το B’ εξάμηνο του 2021, είναι προάγγελος των σημαντικών αλλαγών που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια στην Ελληνική αγορά. Μετά τη 10ετή οικονομική κρίση και τα περίπου 2 χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, σίγουρα τώρα είναι η καλύτερη ώρα για επενδύσεις.

Κωνσταντίνος Ντόβας, Τμήμα Πωλήσεων

 

ELS | SECURITY & AUTOMATION SOLUTIONS
Για την Electrosystems το 2020 ήταν μία μεταβατική χρονιά, κατά την οποία έγιναν σημαντικές αλλαγές. Η μεταφορά της εταιρείας μας στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με τη στελέχωση των τμημάτων, μας έδωσε την αναμενόμενη ώθηση που χρειαζόμασταν. Αυτό έδειξε στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας ότι η Electrosystems έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης και ότι στα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στον κλάδο! Οι εγκαταστάτες/επαγγελματίες του χώρου έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν τη θετική τους ανταπόκριση μέσω των αγορών, αλλά και της συνολικής στήριξής τους.

Σίγουρα, τα δύο lockdown που παρεμβλήθηκαν επηρέασαν την ανοδική πορεία, αλλά παρόλα αυτά οι δείκτες παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν πτοηθήκαμε ούτε στιγμή και συνεχώς βρισκόμασταν δίπλα στους συνεργάτες μας με online σεμινάρια, τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, προσφέροντας την απαραίτητη γνώση, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής. Οι πολλές προτάσεις νέων και καινοτόμων προϊόντων που προσφέρουμε, δίνουν γρήγορες και ποιοτικές λύσεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες απαιτούν αξιοπιστία, ταχύτητα και σιγουριά. Οι συνεργάτες μας γνωρίζουν ότι μπορούν να αναζητήσουν σε εμάς την τεχνογνωσία που απαιτείται για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Η δυναμική πορεία της Electrosystems θα συνεχιστεί σίγουρα όχι μόνο για το 2021, αλλά και για τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν!

Στέλιος Κολολός, Διευθυντής Πωλήσεων

 

FORCE SECURITY SYSTEMS

H Εταιρεία μας ακολουθώντας την σταθερή πορεία των τελευταίων χρόνων και παρά την πρωτοφανή κατάσταση κατάφερε κατά το κλείσιμο της διαχειριστικής στις 30.6.2020 να ενισχύσει τις πωλήσεις κατά 17% σε σχέση με το 2019.

Το ίδιο διαφαίνεται και κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους, καθώς βαδίζουμε ήδη με ρυθμούς αύξησης +7%.

Από την καθημερινή μας επαφή με τους εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας λαμβάνουμε το μήνυμα ότι οι περισσότεροι κινούνται στα περσινά επίπεδα.  

Παρόλο που είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον, πιστεύουμε και ευχόμαστε να περάσει σύντομα η δεύτερη φάση της πανδημίας και να καταφέρει η αγορά μας να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις το 2021.

Άκης Μαργαρίτης, Sales Manager for Security Systems & Hotel equipment

 

GI SECURITY S.A.

Λόγω της ουσιαστικής του φύσης ο κλάδος της ασφάλεια μπόρεσε, πιστεύω, να αντισταθεί στην ύφεση αρκετά καλά, από οικονομικής άποψης μια μείωση, αν και μικρή και προσωρινή, ήταν και είναι αναπόφευκτη. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης και είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Όπως πάντα είμαστε δίπλα στον επαγγελματία εγκαταστάτη. Μένοντας στο σπίτι είναι βασικό ότι οι άνθρωποι μας αισθάνονται ασφαλείς και είμαστε δίπλα τους να καλύψουμε κάθε τους ανάγκη.

Από τεχνολογική άποψη, η πανδημία έχει δημιουργήσει μια αύξηση της ζήτησης για λύσεις που σχετίζονται με τον covid-19 που μπορούν να προστατεύσουν το προσωπικό και τους πελάτες μιας επιχείρησης, από την ασθένεια, καθώς και τις οικογένειες τους.

Η ασφάλεια βιώνει κάτι που όμοιο της δεν έχει ξαναδεί. Ασπάζομαι την άποψη ότι μόνο μέσω της εφαρμογής λύσεων που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών, ειδικά εκείνων που ασχολούνται με την πρόληψη του covid-19, οι εταιρείες του κλάδου των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας μπορούν να δημιουργήσουν αντισώματα στην ύφεση. Το 2021 προβλέπεται ιδιαιτέρα ενδιαφέρον,  καθώς πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Ειρήνη Χούντα, Γενική Διευθύντρια και Αντιπρόεδρος

 

ΗΛΚΑ ΑΕ

Μετά τη βαθιά οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών και πλέον με μια νέα κυβέρνηση, η οικονομική ανάπτυξη ήταν πλέον ορατή στις αρχές του 2020. Όλοι είχαν προετοιμαστεί για το καλύτερο, το ίδιο και η εταιρία μας. Όμως η πανδημία που ακολούθησε, μας έφερε σε αχαρτογράφητα νερά, αλλάζοντας τα πάντα: φόβος για την υγεία του πληθυσμού και την οικονομία γενικότερα, νέοι κανόνες εργασίας, προσωπικές δυσκολίες, κ.λπ. Η ζωή όμως δεν μπορούσε να σταματήσει. Ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση, αναζητώντας ευκαιρίες και δυνατότητες: νέες τεχνολογίες και λύσεις που φέραμε, σωστή αποθήκη με μεγάλο διαθέσιμο απόθεμα σε προϊόντα, ενημέρωση του πελατολογίου μας μέσα από webinars και συνεχή αποστολή ενημερωτικών mails και βέβαια, μεγιστοποίηση της προσπάθειας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Όλα τα τμήματα της εταιρείας μας (πωλήσεις, τεχνικό τμήμα, αποθήκη, λογιστήριο, εισαγωγές, marketing) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά, στη φυσική μας έδρα ή και μέσω τηλεργασίας. Έτσι, παρά τις δυσκολίες σε πολλούς κλάδους της οικονομίας (τουρισμός, καζίνο, καταστήματα, κ.λπ.), που επηρέασαν πολλούς πελάτες μας και εμάς κατ’ επέκταση, καταφέραμε να έχουμε μια καλή αύξηση των πωλήσεων μας το 2020, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει θετική συνέχεια και στο 2021, εφόσον βέβαια, μας το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ιωάννης Βλάχος, Διευθυντής Πωλήσεων

 

KEEPER Group

Η KEEPER Group το 2019 ολοκλήρωσε την πιο επιτυχή χρονιά στην τότε 10ετή ιστορία της. Έλαβε μάλιστα και το 1ο Βραβείο από τον Διεθνή Οργανισμό Coorporate Vision, ως “Ο Καλύτερος Αντιπρόσωπος Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα”. Αυτή η αναγνώριση, ήρθε τότε για να επισφραγίσει την πορεία της εταιρίας και την ουσιώδη παρουσία αυτής στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά, ως ένας εκ των σημαντικότερων πυλώνων επιρροής της αγοράς συστημάτων ασφαλείας.

Μένοντας στην ουσία, η KEEPER κατά το 2ο εξάμηνο του 2019, είχε μελετήσει στρατηγικό πλάνο εταιρικής ανάπτυξης για το 2020 και τα επόμενα έτη με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 20% ανά έτος.

Η υλοποίηση του πλάνου και οι πρώτες επενδύσεις ξεκίνησαν με τις απαρχές του έτους 2020 και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ορατά στην αγορά και στους επαγγελματίες συνεργάτες μας από το πρώτο κιόλας 3μηνο του έτους.

Το πρώτο lockdown και οι ανησυχίες για το πως θα κινηθεί η αγορά, σίγουρα μείωσαν τους ρυθμούς των επενδύσεων, όμως η πίστη στη δυναμική της εταιρίας, οδήγησε στην επιμονή μας να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας!

Από τη βελτίωση των εσωτερικών μας υποδομών, την στελέχωση των τμημάτων μας, την συνεχή κατάρτιση των ανθρώπων, τις δεκάδες Πιστοποιήσεις Τεχνογνωσίας, όλες ενέργειες που έχουν σκοπό τη βελτίωση του customer experience.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε, πως ενώ στην αγορά μιλούσαν για απολύσεις και μείωση προσωπικού, στην KEEPER Group έγινε αύξηση του προσωπικού με προσθήκες ατόμων βαρύτητας και εξειδίκευσης στο χώρο μας. Τρανή απόδειξη  της καλής πορείας που η εταιρία χάρασσε και για το 2020.

Το 2020 δε, η KEEPER Group ξεκίνησε συνεργασίες ορόσημα με κορυφαίους οίκους, όπως η DSC by Tyco Group και η Ajax Systems. Όλα αυτά ενδεικτικά της εμπιστοσύνης που έχουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές για το έργο της KEEPER Group σε Ελληνική και Κυπριακή αγορά.

Η πορεία της εγχώριας οικονομίας, σίγουρα επηρέασε και την πορεία του κλάδου μας, αλλά και την πορεία της KEEPER Group. Όμως ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η Διοίκηση και τα Στελέχη της KEEPER Group εξακολουθούν να υλοποιούν το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας και για τα επόμενα έτη που ακολουθούν, αλλά και το για το τρέχον έτος 2020, όπου εκτιμάται πως αυτό θα ολοκληρωθεί με ετήσιο ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της τάξεως του 10%.

Ο συνδυασμός των άνωθεν οδηγεί στο να κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη των Επαγγελματιών του Κλάδου των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Ασφάλειας !

Επισφράγιση και αυτής της ουσιαστικά επιτυχημένης χρονιάς, είναι η back to back Βράβευση της από το Διεθνή Οργανισμό Corporate Vision ξανά ως: Ο Καλύτερος Αντιπρόσωπος Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα και για το 2020.

Αλέξανδρος Βουκάλης, Commercial Director

 

KONICA MINOLTA

Σύμφωνα με τα δεδομένα, το μέγεθος της αγοράς υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 35% έως το 2021.

Μερικοί από τους παράγοντες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς VSS (Video Surveillance Systems) είναι:

Η υγειονομική κρίση: Mέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του covid-19 (Θερμογραφική ανίχνευση – Έλεγχος ροής εισερχομένων – Έλεγχος απόστασης συνάθροισης)

Η εξέλιξη σε πλατφόρμες διαχείρισης IoT: Το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ) έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αυτοματοποίηση των κτιρίων, δεδομένου ότι τα έξυπνα κτίρια βασίζονται σε πολλές τεχνολογίες όπως broadband  wireless, cloud computing & data management.

Η αυξανόμενη ζήτηση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας (VSS): Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ανάγκη να διατηρηθεί ισχυρό επίπεδο ασφάλειας, να παρακολουθούνται οι δραστηριότητες και να ελέγχεται η πρόσβαση στους διάφορους τύπους κτιρίων.

Δημήτρης Ασίκης, Business Development Manager Mobotix

 

NOVATRON SECURITY DISTRIBUTION ΑΕ

Το 2020 ήταν μια χρόνια πρόκληση, που επηρέασε οριζόντια την πλειονότητα των αγορών της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής των Συστημάτων Ασφαλείας.

Με το πρώτο lockdown το Μάρτιο του 2020, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές αναποδιές, όπως καθυστερήσεις τις εισαγωγές, την αδυναμία των εταιρειών ταχυμεταφοράς να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση, μέχρι και τον φόβο των οικιακών πελατών να δεχτούν τους επαγγελματίες εγκαταστάτες στο χώρο τους.

Γνωρίζουμε ότι η οικονομία ακολουθεί την ψυχολογία της αγοράς. Από τα μέσα του Μαρτίου μέχρι και τη λήξη του πρώτου lockdown, η ψυχολογία ήταν πολύ χαμηλά.

Όπως κάθε κρίση, έτσι κι αυτή του COVID-19, δημιούργησε ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα. Εμπορικές ευκαιρίες που είχαν να κάνουν με το πώς η τεχνολογία μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Λύσεις, όπως αυτόματη θερμομέτρηση από απόσταση, αναγνώριση μάσκας, έλεγχος πρόσβασης με αναγνώριση προσώπου, καταμέτρηση ατόμων σε ένα χώρο, κυριάρχησαν αυτή την περίοδο. Επιπλέον, η κρίση έδρασε ως καταλύτης για την υιοθέτηση τεχνολογιών και υποδομών που συμβάλουν στην επιχειρησιακή συνέχεια μιας εταιρείας. Πλέον, η αγορά είναι εξοικειωμένη με πλατφόρμες όπως Microsoft Teams, Zoom κι άλλες παρόμοιες.

Επίσης, «υποχρεωθήκαμε» να αξιολογήσουμε έμπρακτα τα όποια οφέλη της τηλε-εργασίας. Θα πρέπει όμως να τα ξαναδούμε και εκτός του πλαισίου ενός lockdown, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που διανύουμε καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, βρήκε σχεδόν όλη την αγορά πολύ καλύτερα προετοιμασμένη και από πλευράς υποδομών, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Τελικά, για τη Novatron Security το οικονομικό αποτέλεσμα που αναμένουμε το 2020, θα είναι καλύτερο από εκείνο του 2019.

Συνεχίζουμε Ψύχραιμα και Υπεύθυνα.

Άγγελος Γαλλής, Διευθύνων Σύμβουλος

 

OLYMPIA ELECTRONICS

Η ταχέως μεταβαλλόμενη εικόνα της οικονομίας, εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, επηρέασε το σύνολο των επιχειρήσεων. Ειδικά στον κλάδο των χονδρικών πωλήσεων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, η επιρροή ήταν άμεση και καταλυτική.

Και τα δύο κύματα των lockdown που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και ο σπασμωδικός τρόπος ανάπτυξης του τουρισμού φέτος στην Ελληνική Αγορά, επηρέασαν ουσιαστικά την υλοποίηση νέων έργων, ενώ περιόρισαν πολλές σκέψεις για μικρά έργα που παρουσίαζαν  σημαντική ανάπτυξη το πρώτο 4μηνο του κάθε έτους, σε μια τουριστική αγορά όπως η δική μας.

Από την άλλη πλευρά τα μεγάλα έργα που είχαν δρομολογηθεί συνεχίστηκαν κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος τους προσφέροντας μια σχετική σταθερότητα κυρίως στις χονδρικές πωλήσεις.

Στην OLYMPIA ELECTRONICS AE η συστηματική υποστήριξη στο δίκτυο συνεργατών μας, οι ενέργειες marketing που προσαρμόσαμε, αλλά και ένα ουσιαστικό πλάνο εκπαίδευσης και κατάρτισης, που για πρώτη φορά έγινε με την χρήση της νέας τεχνολογίας, μας βοήθησε να διατηρήσουμε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις μας.

Σε μία χρονιά που η ανάπτυξη των πωλήσεων μας ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη και είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων στην εγχώρια αγορά, η εξάπλωση του COVID-19 αποτέλεσε  τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτή.

Μπορεί η συνολική επιρροή στα οικονομικά δεδομένα να είναι φαινομενικά πολύ μικρή σήμερα, κάτι που οφείλεται σε ένα βαθμό στην σταθερότητα των πωλήσεων και στον περιορισμό εξόδων, αλλά από όλους εμάς λογίζεται ως πολύ σημαντική. Αυτό οφείλεται στο ότι τα αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα που είχαμε προϋπολογιστεί προμήνυαν πολύ σημαντική αύξηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που επηρέασε την οικονομική σταθερότητα που έχει επιτευχθεί. Αυτό πρώτον είναι η συστηματική μας επένδυση σε νέες τεχνολογίες που μας βοηθάει στην  ανάπτυξη της αγοράς. Δεύτερον στην επένδυση μας στο ανθρώπινο δυναμικό, που αν και μέσω κρίσης, η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. συνεχίζει να αναπτύσσει με μέσο όρο 6% σε ετήσια βάση. Συνδυαστικά αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για μια Ελληνική εταιρία το ότι το 15% του συνεχώς αυξανόμενου ανθρώπινου δυναμικού της ανήκει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. 

Τελειώνοντας η χρονιά στην OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ξέρουμε ότι το 2020 κάναμε αυτά που έπρεπε για να θωρακίσουμε ακόμα καλύτερα την εταιρία μας και τις συνεργασίες μας και σίγουρα ατενίζουμε με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία το 2021, έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξη που παρέχουμε στους συνεργάτες μας στην Ελληνική αγορά εδώ και 41 χρόνια, αλλά και την ανάπτυξη στο πεδίο των εξαγωγών.

Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα

Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής

 

PARADOX HELLAS

Το 2020 ήταν μια χρονιά δύσκολη και απρόβλεπτη για όλους τους κλάδους. Πρωταρχικός στόχος όλων μας ήταν να παραμείνουμε δυνατοί με την μικρότερη ζημία που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εμείς στην PARADOX HELLAS το καταφέραμε. Το 2020 έκλεισε με πολύ θετικά αποτελέσματα κάτι  το οποίο στην αρχή της πανδημίας φαινόταν ακατόρθωτο μη γνωρίζοντας πια θα είναι η εξέλιξη του ιού στην χώρα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά την πορεία μας, με πείσμα για το 2021, που πιστεύουμε ότι θα είναι μία χρονιά με σημαντική αύξηση για εμάς και τους συνεργάτες μας.
Σε δύσκολες καταστάσεις σαν αυτές που βιώσαμε, εταιρείες σωστά δομημένες και με όραμα, πάντα αναδεικνύονται νικήτριες! Αυτός είναι ο Στόχος μας!

Σταύρος Τζαβόπουλος, Managing Director

 

RAKSON SA

Το 2020 θα έχει μία μικρή αύξηση της τάξης του 5-7%, φυσικά βασικός παράγοντας θα είναι ο μήνας Δεκέμβριος που είναι από τους μήνες με τους μεγαλύτερους τζίρους. Όσο αναφορά το 2021 είναι μια χρονιά που έχει ένα βασικό αστάθμητο παράγοντα τις εξελίξεις όσο αναφορά τον COVID 19. Το αισιόδοξο σενάριο είναι από τον Μάιο, με την προϋπόθεση ότι το εμβόλιο θα είναι επιτυχημένο, θα αρχίσει η αγορά να επανέρχεται σιγά-σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο τότε το 2021 θα κυμανθεί όπως το 2020, και μάλλον θα έχει μια μικρή αύξηση.

Κώστας Ραβάνης, C.E.O.

 

SIGMA SECURITY

Σε μια περίοδο φόβου και ανασφάλειας για το μέλλον, ο κλάδος των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, να μην έχει δεχτεί τόσο ισχυρό πλήγμα. Η ύφεση, η οποία αρχικά διαφαινόταν στον ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού, φαίνεται ότι τελικά δεν επηρέασε αισθητά τον κλάδο μας, σε αντιδιαστολή βέβαια με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά. Αυτό επιβεβαιώνεται κυρίως από τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς αγοράς, αλλά και της εγχώριας.

Η ζήτηση για υπηρεσίες και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το 2020 μπορεί να μην αγγίξει το ποσοστό ανάπτυξης που αναμέναμε σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις μας, όμως, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώθηκε, είμαστε ικανοποιημένοι.

Η επαναφορά περιοριστικών μέτρων στις αρχές του 2021 είναι ένα δυσμενές, αλλά πολύ πιθανό σενάριο, κάτι το οποίο θα επιφέρει επιπλέον επιπτώσεις στην ήδη αδύναμη ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο ενός τέτοιο οικονομικού περιβάλλοντος δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς ο κίνδυνος παραμένει υψηλός.

Οι ελπίδες και οι προσδοκίες όλων για ταχεία οικονομική ανάκαμψη το 2021, εναποτίθενται σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Ο εμβολιασμός, καθώς και η αποτελεσματικότητα αυτού, θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην παγκόσμια οικονομία λειτουργώντας ως χρηματοοικονομική μόχλευση και στην ανάκαμψη των κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς, το πλαίσιο των εξελίξεων είναι αυτό που θα καθορίσει και την πορεία του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας για το ερχόμενο έτος.

Είμαστε αισιόδοξοι και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα οδηγηθούμε σε μια σταδιακή ανάκαμψη μέσα από την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Παραμένουμε, ωστόσο, επιφυλακτικοί στις σχετικές προβλέψεις μας για το επόμενο έτος. Βασική προτεραιότητά μας, παραμένει η διαφύλαξη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αλέξανδρος Φείδας, Διευθύνων Σύμβουλος

 

{gallery}9316{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...