Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Ιανουαρίου 2021 21:37

Hikvision Motion Detection 2.0

Η νέα τεχνολογία ανιχνεύει ταχύτερα τις πραγματικές απειλές!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
a8acf548efaccea5e227d7c7dfb55e3b XL 6ef4f497

Οι παραδοσιακές τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης αντιμετωπίζουν τακτικά ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από πληθώρα εξωτερικών παραγόντων. Από έντονη βροχή και πτώση φύλλων, μέχρι νερό που ρέει, ακόμα και διερχόμενα ζώα. Για να βοηθήσει τις ομάδες ασφαλείας και τους τελικούς πελάτες της να εντοπίσουν και…

Οι παραδοσιακές τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης αντιμετωπίζουν τακτικά ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από πληθώρα εξωτερικών παραγόντων. Από έντονη βροχή και πτώση φύλλων, μέχρι νερό που ρέει, ακόμα και διερχόμενα ζώα.

Για να βοηθήσει τις ομάδες ασφαλείας και τους τελικούς πελάτες της να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν ταχύτερα σε πραγματικές παραβιάσεις και απειλές, η Hikvision ενσωμάτωσε την κορυφαία της τεχνολογία «AcuSense» στη λειτουργία ανίχνευσης κίνησης!

Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision, βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι μπορούν να ταξινομούν και να ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα και ούτω καθεξής. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το AcuSense μπορεί να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video. Έτσι ο νέος αυτός συνδυασμός φέρνει στις ομάδες ασφαλείας και τους χρήστες απευθείας τα αποδεικτικά στοιχεία-βίντεο που χρειάζονται.

Μέχρι πρόσφατα, τα περισσότερα συστήματα με παραδοσιακή ανίχνευση κίνησης χρησιμοποιούσαν «αλλαγές στα pixel» για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων. Παρόλο που η εν λόγω μέθοδος ήταν αποτελεσματική σε ότι αφορά την περιμετρική προστασία, υπήρχε πάντα ο κίνδυνος των ψευδών συναγερμών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα με μεγάλη κινητικότητα όπως είναι οι πολυσύχναστοι δρόμοι και τα αγροκτήματα όπου περιπλανιούνται διάφορα  ζώα. Σε αυτούς τους χώρους, πολλά συστήματα ανίχνευσης κίνησης δεν μπορούσαν να διακρίνουν ποιες κινήσεις είναι φυσιολογικές και ποιες ύποπτες και κατά συνέπεια ήταν αναποτελεσματικά.

Επιπρόσθετα, το να ανακαλύψεις πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία βίντεο κατά τη διάρκεια μίας παραβίασης, αποτελεί εξίσου μία πρόκληση. Σε χώρους όπου η κίνηση είναι σταθερή, ο εκάστοτε διαχειριστής του συστήματος CCTV πρέπει να ελέγχει κάθε λεπτό, ακόμα και δευτερόλεπτο το βίντεο, χειροκίνητα, με αποτέλεσμα την αύξηση του φόρτου εργασίας και αντίστοιχα του κόστους.

Το «παιχνίδι» αλλάζει με τη νέα τεχνολογία Motion Detection 2.0

Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αναφέραμε παραπάνω, η Hikvision έχει αναβαθμίσει την ανίχνευση κίνησης προσθέτοντας σε αυτή τη πρωτοποριακή τεχνολογία AcuSense. Αυτό οδηγεί την ανίχνευση κίνησης σε ένα νέο επίπεδο. Προσθέτει δηλαδή νέες δυνατότητες, όπως τη διάκριση μεταξύ ανθρώπων, οχημάτων και άλλων μη απειλητικών  κινούμενων αντικειμένων σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Προσφέρει ακόμα εργαλεία για να κάνει τις αναζητήσεις βίντεο όσο το δυνατόν πιο έξυπνες, γρήγορες και αποτελεσματικές.

Ο πρώτος βασικός τρόπος με τον οποίο το Hikvision Motion Detection 2.0 βελτιώνει την ασφάλεια, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτρέπει στους διαχειριστές να ρυθμίζουν εύκολα τις ειδοποιήσεις όταν άτομα ή οχήματα εισέρχονται σε ένα περιβάλλον. Εάν μια περιοχή παρουσιάζει έντονη κινητικότητα (επισκέπτες, πεζοί, κ.λπ.), τα συστήματα μπορούν να διαμορφωθούν, ώστε να αγνοούν ορισμένα τμήματα της οθόνης και να δημιουργούν ειδοποιήσεις μόνο εάν ένα άτομο ή όχημα εισέρχεται σε μια μη εξουσιοδοτημένη ζώνη. Με αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις για οχήματα ή άτομα που εισέρχονται σε απαγορευμένες περιοχές, οι διαχειριστές μπορούν να ανταποκριθούν πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε πιθανές παραβιάσεις.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του Motion Detection 2.0 είναι η δυνατότητα αναζήτησης βίντεο με βάση τις εμφανίσεις ατόμων ή οχημάτων σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές μπορούν να αναπαράγουν αρχεία βίντεο ατόμων και οχημάτων που έχουν καταγραφεί σε συσκευές NVR ή DVR, με αποτέλεσμα τη μείωση του φόρτου εργασίας και αντίστοιχα του χρόνου. Χάρις το νέο αυτό χαρακτηριστικό, τα πολύωρα βίντεο μπορούν να ελεγχθούν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα συστήματα ασφαλείας που ενσωματώνουν το νέο Hikvision Motion Detection 2.0 προσφέρουν εξελιγμένες λειτουργίες και είναι επίσης γρήγορα και εύκολα στη διαμόρφωση και τη χρήση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα νέα συστήματα ενεργοποιούν αυτόματα την ανίχνευση κίνησης. Στη συνέχεια, οι ειδοποιήσεις που ενεργοποιούνται από κινήσεις ή από αναγνώριση ατόμων και οχημάτων αποστέλλονται αυτόματα στις αρμόδιες ομάδες ασφαλείας ή στο προσωπικό security, για την άμεση επέμβαση και ανταπόκριση.

Μέχρι στιγμής τα προϊόντα που υποστηρίζουν την εν λόγω τεχνολογία είναι  οι κάμερες DS-2CD2xx3G2, DS-2CD2xx6G2 και DS-2CD2xx7G2, τα δικτυακά καταγραφικά DS-76/77xxNI-K1(B)/K2/K4 και DS-76/77NI-I2/I4 και από τα Turbo HD προϊόντα το DVR iDS-72xxHxHI-M.

{gallery}9423{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...