24/02/2021

HDCVI 6.0 Plus

Full-color 2.0 και AI από την Dahua το 2021!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Η Dahua Technology ανοίγει «τα χαρτιά» της, αποκαλύπτοντας και φέτος τις τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μερικές από αυτές, το νέο HDCVI 6.0 Plus, η νέα σειρά WizSense/Wizmind και οι νέες Full-color 2.0 κάμερες! Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, η Dahua έδινε πάντα...

Η Dahua Technology ανοίγει «τα χαρτιά» της, αποκαλύπτοντας και φέτος τις τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν. Μερικές από αυτές, το νέο HDCVI 6.0 Plus, η νέα σειρά WizSense/Wizmind και οι νέες Full-color 2.0 κάμερες!

Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, η Dahua έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην "καινοτομία, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση", η οποία φυσικά οδηγεί στη γέννηση και στην εξέλιξη των λύσεων HDCVI. Το HDCVI έκανε την πρώτη εμφάνιση το 2012 και η Dahua παρουσίασε την πρώτη γενιά προϊόντων HDCVI το 2013. Το 2014 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά καμερών και υβριδικών ομοαξονικών DVR, μαζί με το HD-over-coax 2.0. Μέσα στο πρώτο ήμισυ του 2015 η Dahua είχε αυξήσει τις αποστάσεις μετάδοσης, είχε αναβαθμίσει την ομοαξονική εκπομπή και διέθετε εισαγωγικές λύσεις ανάλυσης 1080p. Τo HDCVI έχει σχεδιαστεί ως ένα ανοικτό σύστημα, και η Dahua έχει μοιραστεί ευρέως τις τεχνικές πληροφορίες και τα σχετικά πρωτόκολλα, ώστε να ενθαρρυνθεί η ευρεία χρήση του από τρίτους κατασκευαστές. Το 2019 η εταιρία παρουσίασε το HDCVI 5.0, το οποίο διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά του συστήματος HD-over-Coax προσθέτοντας πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως η έξυπνη κωδικοποίηση H.265+ και στη συνέχεια,  το 2020 το νέο HDCVI 6.0.

Τώρα, το νέο HDCIV 6.0 plus, φέρνει νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά όπως το πρωτοποριακό super adapt, κωδικοποίηση ΑΙ, την ολοκαίνουρια τεχνολογία  Smart Motion Detection 3.0 (SMD 3.0),  έγχρωμες 4Κ εικόνες, αμφίδρομη επικοινωνία, χαμηλότερο κόστος και πολλά ακόμα. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η νέα λύση της εταιρίας.

AI (WizSense/WizMind)

Για να επιταχυνθεί  η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, το 2020 η Dahua λάνσαρε μία νέα σειρά καταγραφικών με την ονομασία «WizSense». Η νέα προϊοντική σειρά που βασίζεται στην βαθιά εκμάθηση, επικεντρώνεται στους ανθρώπους και τα οχήματα, παρέχοντας στους χρήστες πολύτιμες πληροφορίες.

Το 2021, αυτές οι δύο σειρές προϊόντων θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, αποδεικνύοντας την καινοτομία και τη δύναμη που διαθέτει η Dahua Technology στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η σειρά WizSense έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων απλών χρηστών. Τα οφέλη της περιλαμβάνουν ακριβή πρόβλεψη πριν από ένα γεγονός, άμεση αποτροπή κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος,  γρήγορη αναζήτηση στόχων μετά από ένα συμβάν, εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, κ.λπ. Η ακριβής πρόβλεψη πραγματοποιείται μέσω του ολοκαίνουριου  SMD Plus 3.0, το οποίο αναλύει τα σχήματα των ανθρώπων και των οχημάτων με βάση τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης. Καταργεί αποτελεσματικά τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από σταγόνες βροχής, φύλλα, κατοικίδια ζώα, έντομα, φως, κ.ά.,  επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στις πραγματικές απειλές.

Όσον αφορά την ικανότητα πρόβλεψης, η σειρά υποστηρίζει επίσης την περιμετρική προστασία, η οποία λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το SMD Plus. Με άλλα λόγια, επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν πιο ευέλικτους κανόνες ανάλογα με τις συνθήκες και την περίσταση. Παρόλο που το SMD Plus εφαρμόζεται από προεπιλογή σε ολόκληρη τη σκηνή, η περιμετρική προστασία εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ειδικά εκεί που πρέπει να εντοπιστεί η κατεύθυνση της κίνησης.

Εκτός από την αναγνώριση του αν ο στόχος είναι ένα άτομο ή ένα όχημα, τα WizSense είναι επίσης εξοπλισμένα με δυνατότητες ανίχνευσης και αναγνώρισης προσώπου για να βοηθήσουν περαιτέρω στην εξακρίβωση στόχων. Συγκρίνοντας τις εικόνες προσώπου με αυτές που καταγράφονται στην προσαρμοσμένη βάση δεδομένων, μπορούμε να ορίσουμε black lists, white lists, VIP αναγνώριση κ.λπ.

Επιπλέον, με βάση την έξυπνη ανάλυση βίντεο, η σειρά προϊόντων παρέχει επίσης άμεσες λειτουργίες αποτροπής, στέλνοντας push notifications και βίντεο στους χρήστες. Τέλος, χαρακτηριστικά όπως η αναζήτηση εικόνων προσώπου και η αναζήτηση χαρακτηριστικών προσώπου μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της αναζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποθήκευση δεδομένων διασφαλίζεται μέσω της κωδικοποίησης AI, η οποία εξοικονομεί χώρο στο σκληρό δίσκο διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα της εικόνα.

HDCVI 6.0 Plus

Το HDCVI, η γνωστή «πατενταρισμένη» τεχνολογία της Dahua Technology, συνεχίζει να εξελίσσεται για την προστασία των τελικών χρηστών. Το 2020 το HDCIV 6.0, έφερε νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως 4Κ ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, κωδικοποίηση AI, αμφίδρομη επικοινωνία, χαμηλότερο κόστος, κ.ά. Τώρα το νέο HDCVI 6.0 Plus κάνει ένα βήμα παραπέρα, αναπτύσσοντας ένα ομοαξονικό σύστημα παρακολούθησης βίντεο HD, προσφέροντας τεράστια ευελιξία. Το HDCIV 6.0 plus, φέρνει νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως το πρωτοποριακό super adapt, κωδικοποίηση ΑΙ, την ολοκαίνουρια τεχνολογία  Smart Motion Detection 3.0/SMD 3.0 και συνιστάται για σενάρια μικρού και μεσαίου μεγέθους όπως καταστήματα, αποθήκες, δρόμους κ.λπ. Το Super Adapt, η νέα καινοτόμος τεχνολογία που πρότεινε και υλοποίησε η Dahua Technology, επιτρέπει στην κάμερα προσαρμόζεται αυτόματα σε διάφορα περιβάλλοντα παρακολούθησης, όπως π.χ. εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και σενάρια με έντονο ή χαμηλό φωτισμό, αποδίδοντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Οι βελτιωμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν ακριβή συναγερμό σε περίπτωση που εντοπιστεί ένας άνθρωπος ή ένα όχημα, αλλά και εύκολη αναζήτηση στόχων, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητας.

Full-color 2.0

Η ζήτηση για κάμερες που προσφέρουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αυξάνεται. Ως απάντηση στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση, η Dahua Technology εισέρχεται στη νέα εποχή αναπτύσσοντας τη νέα σειρά έγχρωμων καμερών, Full-color 2.0, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύχρωμες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε μέρη με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, όπως ένα πάρκο (το βράδυ) ή ένα σκοτεινό δρομάκι, οι εν λόγω κάμερες εξάγουν αποτελεσματικά τα «χρωματικά» χαρακτηριστικά των σκηνών, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα ή άλλα αντικείμενα, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στις αρχές επιβολής του νόμου κατά τη διαδικασία λήψης των αποδεικτικών στοιχείων. Οι νέες κάμερες Full-color 2.0 στοχεύουν στους πελάτες με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς  έρχονται σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Το 2021, η Dahua έρχεται με προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής παρέχοντας ολοκληρωμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες  για να εξυπηρετήσει τους συνεργάτες και τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.