24/02/2021

Bosch Intelligent Insights

Νέο λογισμικό καμερών για βελτίωση της ασφάλειας και προστασίας των επιχειρήσεων

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Ένα νέο λογισμικό καμερών παρουσιάζει τώρα η Bosch που επιτρέπει τη χρήση δεδομένων με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που είχαμε συνηθίσει. Με την αγορά μίας άδειας και την μετέπειτα εγκατάσταση του λογισμικού «Ιntelligent Insights» σε έναν υπολογιστή, ο χρήστης μπορεί πλέον να συγκεντρώνει...

 Ένα νέο λογισμικό καμερών παρουσιάζει τώρα η Bosch που επιτρέπει τη χρήση δεδομένων με εντελώς διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που είχαμε συνηθίσει. Με την αγορά μίας άδειας και την μετέπειτα εγκατάσταση του λογισμικού «Ιntelligent Insights» σε έναν υπολογιστή, ο χρήστης μπορεί πλέον να συγκεντρώνει και να οπτικοποιεί τα δεδομένα μίας ή πολλαπλών καμερών σε διάφορα widget, αλλά και να δημιουργεί αναφορές. Η απεικόνιση των δεδομένων από μια πραγματική σκηνή σε μια οθόνη, βοηθά τον χρήστη να αντιληφθεί και να κατανοήσει γρηγορότερα το τι συμβαίνει στην εγκατάστασή του, έτσι ώστε να λάβει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης του.

Όταν για παράδειγμα υπάρχει υπέρβαση του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε έναν χώρο, το «Intelligent Insights» ενημερώνει άμεσα τον χρήστη. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που οι θέσεις στο πάρκινγκ έχουν όλες καταληφθεί ή όταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της εγκατάστασης υπάρχει συνωστισμός.

Χρήσιμα δεδομένα που παραδίδονται με δύο τρόπους

Το Intelligent Insights οπτικοποιεί τα δεδομένα με δύο τρόπους: ως widget και ως κείμενο αναφοράς. Τα widget μπορούν να απεικονίζουν καταστάσεις είτε σε πραγματικό χρόνο είτε σε χρονικές περιόδους των 10 λεπτών, 30 λεπτών, 1 ώρας, 12 ωρών ή 24 ωρών. Όλα τα widget εμφανίζονται σε ένα απλό, ευανάγνωστο dashboard, γεγονός που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν και να εμφανίζουν μόνο εκείνα που χρειάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επιπλέον, υπάρχει μια λειτουργία αναφοράς για λεπτομερή ανάλυση που βοηθά τον χρήστη να προσαρμόσει και να αλλάξει τις ενέργειες του στο μέλλον. Αυτά τα δεδομένα αναφοράς μπορούν είτε να απεικονιστούν απευθείας σε διαγράμματα, είτε να εξαχθούν σε μορφή αρχείου που καθορίζεται από το χρήστη για περαιτέρω αξιοποίηση.

Μια πλήρης σειρά δυνατοτήτων

Η χρήση του λογισμικού Intelligent Insights εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες ασφάλειας, όπως η καταμέτρηση πληρότητας ενός χώρου, η ανίχνευση πλήθους και η μέτρηση ατόμων και αντικειμένων.

Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει το επιθυμητό ανώτατο ποσοστό πληρότητας μιας περιοχής καθορίζοντας τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή εντός ενός δεδομένου χρόνου. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν εξετάζουμε θέματα δημόσιας υγείας, όπως η ταχεία εξάπλωση ιών, σαν το COVID-19, σε τοποθεσίες που έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό ατόμων.

Η λειτουργία καταμέτρησης αντικειμένων χρησιμοποιείται συνήθως σε χώρους στάθμευσης, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν με ακρίβεια τον αριθμό των οχημάτων, ενώ η καταμέτρηση ατόμων χρησιμοποιείται για παράδειγμα κατά την είσοδο ή την έξοδο από ένα κτίριο. Τα γραφικά στοιχεία που προκύπτουν από τις παραπάνω λειτουργίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τον εντοπισμό ωρών αιχμής σε συγκεκριμένες ημέρες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το νέο λογισμικό «Intelligent Insights» διατίθεται μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Bosch Eλλάδας.

Κατηγορία Τεύχος 112, CCTV

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.