21/04/2021

Hikvision Explains Live

Το πρώτο Webinar για τις πανοραμικές κάμερες PanoVu της Hikvision στα Ελληνικά!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Στο online σεμινάριο “Hikvision Explains Live”, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά την Πέμπτη 8 Απριλίου, ο Σπύρος Αθανασιάδης Pre-Sales Engineer της Hikvision, μίλησε για την πολυβραβευμένη σειρά καμερών PanoVu της Hikvision. Η εν λόγω σειρά είναι ιδανική για την παρακολούθηση μεγάλων περιοχών όπως δημόσιες πλατείες, αεροδρόμια...

Στο online σεμινάριο “Hikvision Explains Live”, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά την Πέμπτη 8 Απριλίου, ο Σπύρος Αθανασιάδης Pre-Sales Engineer της Hikvision, μίλησε για την πολυβραβευμένη σειρά καμερών PanoVu της Hikvision. Η εν λόγω σειρά είναι ιδανική για την παρακολούθηση μεγάλων περιοχών όπως δημόσιες πλατείες, αεροδρόμια, πολυσύχναστους δρόμους-διασταυρώσεις, πάρκα κ.λπ. Ας δούμε τι προσφέρουν οι πανοραμικές κάμερες PanoVu. 

Οι πανοραμικές κάμερες είναι ιδανικές για την παρακολούθηση της δραστηριότητας σε ένα χώρο, την επίγνωση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο και την παρακολούθηση της ροής των ατόμων. Μια και μόνο πανοραμική κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μίας μεγάλης περιοχής, παρέχοντας στους χειριστές λεπτομερείς εικόνες.

Έχοντας αυτά κατά νου, η Hikvision σχεδίασε τις κάμερες all-in-one κάμερες της σειράς PanoVu για να μειώσει το κόστος αποθήκευσης, το εύρος ζώνης και συνολικά το κόστος της εγκατάστασης. Οι πανοραμικές κάμερες της Hikvision παρέχουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας 180 και 360 μοιρών σε ανάλυση ultra-HD ( σε πραγματικό χρόνο). Οι PanoVu κάμερες χρησιμοποιούν την τεχνολογία Darkfighter για έγχρωμες εικόνες σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, ενώ τα σύγχρονα μοντέλα της εταιρίας διαθέτουν αισθητήρες πανοραμικής προβολής που αγγίζουν τα 32 MP!  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η υψηλή ανάλυση απαιτεί μεγαλύτερο εύρος ζώνης και αποθηκευτικό χώρο. Ως αποτέλεσμα, η εταιρία ενσωματώνει τον αλγόριθμο βίντεο H.265+, μειώνοντας αυτές τις απαιτήσεις έως και 70% σε σύγκριση με άλλα πρότυπα συμπίεσης βίντεο. Η εταιρία διαθέτει 4 διαφορετικές κατηγορίες πανοραμικών καμερών. Ας δούμε μερικά από τα διαθέσιμα μοντέλα της σειράς PanoVu.

Hikvision PanoVu DS-2CD6D52/82GO-IHS

Η κάμερα Hikvision PanoVu DS-2CD6D52G0-IHS ενσωματώνει δύο αισθητήρες, προσφέροντας δύο ξεχωριστές ευρυγώνιες προβολές. Διαθέτει δύο αισθητήρες 1/2.7" progressive scan CMOS, επιλεγόμενο φακό στα 2.8mm, 4mm ή 6mm και υψηλή ανάλυση 5 και 8MP (ανάλογα το μοντέλο). Έρχεται όπως αναφέραμε και παραπάνω με αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265+, IR που φτάνουν τα 10 μέτρα, WDR στα 120dB, για να προσφέρει εικόνες ακόμα και σε περιβάλλοντα με έντονο ή εναλλασσόμενο φωτισμό. Είναι συμβατή με πληθώρα δικτυακών πρωτοκόλλων όπως TCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, SFTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, PPPoE, NTP, UPnP, SMTP, SNMP, IGMP, 802.1x, QoS, IPv6, UDP, Bonjour, SSL/TLS, αλλά και το ONVIF για να συνεργάζεται και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Διαθέτει ανίχνευση κίνησης και είναι ιδανική για τοποθέτηση σε διαδρόμους με πολλαπλές εισόδους και εξόδους.

Hikvision PanoVu DS-2CD6D54FWD     

Η DS-2CD6D54FWD της Hikvision είναι μία κάμερα 4 κατευθύνσεων, με τεχνολογία DarkFighter για έγχρωμες εικόνες ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Η εν λόγω κάμερα φιλοξενεί στο εσωτερικό της 4 αισθητήρες των 5MP, προσφέροντας ευρύ οπτικό πεδίο 360 μοιρών. Διαθέτει προστασία IP67 και ΙΚ10 για να αντέχει σε ακραία καιρικά φαινόμενα και σε βανδαλισμούς. Έρχεται με φακό μεταβλητής εστίασης 2.8mm-12mm, διαθέτει τεχνολογίες WDR, 3D DNR, BLC και είναι συμβατή με το πρότυπο ONVIF (PROFILE S, PROFILE G). Μπορεί να δεχτεί micro SD/SDHC/SDXC κάρτες έως 128 GB για τοπική αποθήκευση και διαθέτει Behavior Analytics, όπως Line crossing detection, intrusion detection, region entrance detection, region exiting detection, unattended baggage detection και object removal detection. Η κάμερα επιτρέπει τον εξ’ αποστάσεως χειρισμό (zoom, κ.λπ.) και μπορεί να δώσει στον χειριστή εικόνες από διαφορετικούς διαδρόμους, καθώς ενσωματώνουν πολλαπλούς φακούς, με αποτέλεσμα να εξαλείφουν την ανάγκη για εγκατάσταση επιπρόσθετων καμερών.

Hikvision PanoVu DS-2CD6984G0-IH (S)

Η κάμερα DS-2CD6984G0-IH (S) (AC) 32 MP χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες Progressive Scan CMOS 1/2, προσφέροντας μια πραγματική οριζόντια πανοραμική λήψη 180 μοιρών, αλλά και κάθετη στις 95 μοίρες, με ανάλυση 32MP. Η κάμερα λαμβάνει 4 ξεχωριστές εικόνες από τους αισθητήρες και εξάγει μία ενιαία, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μία πανοραμική εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Η ανάλυση της εικόνας στα 32 MP και σε 30 fps, εξασφαλίζει την ομαλή προβολή και αναπαραγωγή της εικόνας βίντεο, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μπορεί να συνεχίσει να παρέχει πανοραμικό βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ακόμα και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και ακόμη και κάτω από συνθήκες 0 lux, σε απόσταση έως και 20 μέτρα. Επίσης, μπορεί να προσφέρει τέσσερις ξεχωριστές εικόνες στα 8 MP από κάθε φακό ή τέσσερις εικόνες σε διαιρεμένη πανοραμική προβολή, ενώ χάρη στο ευρύ οπτικό της πεδίο, είναι ιδανική για μεγάλες ανοιχτές περιοχές, όπως στάδια, πλατείες, χώρους διασκέδασης και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Μόνο μία κάμερα μπορεί να καλύψει μια περιοχή που προηγουμένως απαιτούσε πολλές κάμερες, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα IP κανάλια. Αυτό επίσης καθιστά την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση πολύ ευκολότερη, ταχύτερη και φυσικά οικονομικότερη.

Hikvision PanoVu DS-2DP1618ZIXS-DE/436/T2

Ένα από τα κορυφαία μοντέλα της εταιρίας, με πολλαπλούς αισθητήρες, ενσωματωμένη PTZ κάμερα και λειτουργίες Auto-Tracking και 3D-Positioning. Χάρις τους 4 αισθητήρες 1/1.8" Progressive Scan CMOS, η κάμερα της Hikvision μπορεί να αντικαταστήσει από 4 έως και 6 κάμερες (ανάλογα με την εγκατάσταση), ενώ με την λειτουργία Auto-Tracking, θα συνεχίσει να ακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο που βρίσκεται εντός του πεδίου παρακολούθησης της. Η κάμερα έρχεται με σύγχρονες τεχνολογίες, όπως 3D DNR, 120 dB WDR, Optical Defog, HLC, Smart IR, EIS, IR 150 μέτρων ανίχνευση κίνησης, ανίχνευση εισβολής, line crossing κ.λπ. Χάρη στους ενσωματωμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, η κάμερα φιλτράρει τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από ζώα, φύλα κ.ά., εστιάζοντας αποκλειστικά στους ανθρώπους και τα οχήματα.

Η Hikvision βάζει την τεχνολογία και ο AJAX τα γκολ!

Τα τελευταία 3 χρόνια η Hikvision είναι επίσημος χορηγός του διάσημου ολλανδικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Άγιαξ. Ως μέρος της συμφωνίας που σύναψαν τα δύο μέρη τον Ιούνιο του 2018, ήταν η κινεζική εταιρεία να δημιουργήσει μια καινοτόμο εφαρμογή στον τομέα της τεχνολογίας καμερών σε συνεργασία με το ποδοσφαιρικό κλαμπ, στο «Sport Complex of the Future», το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο συγκρότημα εννιά ποδοσφαιρικών γηπέδων και άλλων εγκαταστάσεων, αλλά και στο στάδιο Αρένα του Άμστερνταμ, που αποτελεί την επίσημη έδρα του συλλόγου. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, τοποθετήθηκαν κάμερες 24MP PanoVu, στα εκπαιδευτικά γήπεδα στο «Sportcomplex of the Future» και στο κύριο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Οι κάμερες εγκαταστάθηκαν έτσι, ώστε όλος ο χώρος που προπονούνται οι ποδοσφαιριστές να καλύπτεται με πανοραμική λήψη. Αυτές οι κάμερες επίσης προσφέρουν πολύ καθαρές εικόνες –με τέσσερις φακούς 6ΜΡ ο καθένας, δημιουργώντας ένα σύνολο 24ΜΡ- μια από τις πιο υψηλές ευκρίνειες καμερών PanoVu στο χώρο της ασφάλειας. Οι κάμερες έχουν 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν θα χαθεί από το παρατηρητικό βλέμμα των προπονητών. Η λύση παντρεύει τις νέες κάμερες της σειράς PaNovu μαζί με το λογισμικό ανάλυσης GameOn, χαρίζοντας ένα μοναδικό σχεδιασμό, ο οποίος αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω το παιχνίδι της ομάδας, αφού οι προπονητές και γενικότερα το επιτελείο, θα μπορούν να παρακολουθούν τους παίκτες σε όλο τον αγωνιστικό χώρο.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.