Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαΐου 2021 13:00

Adesco Cloud CCTV

Πελάτες προς στόχευση και τρόπος πώλησης

Γράφει: Γεώργιος Ξωμεριτάκης Διευθυντής τεχνικού τμήματος ADESCO
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F31c94c100e18ed6408d5808f1acd0429 XL

.To Cloud έχει πλέον μπει για τα καλά στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας και ειδικά στον ευαίσθητο τομέα των συστημάτων επιτήρησης και καταγραφής με κάμερες CCTV. Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα του cloud και τα πολλά οφέλη του, πολλοί επαγγελματίες ασφαλείας δεν είναι σίγουροι για το πώς και σε ποιον να το πουλήσουν. Συχνά, αντί να προωθούν το cloud…

To Cloud έχει πλέον μπει για τα καλά στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας και ειδικά στον ευαίσθητο τομέα των συστημάτων επιτήρησης και καταγραφής με κάμερες CCTV. Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα του cloud και τα πολλά οφέλη του, πολλοί επαγγελματίες ασφαλείας δεν είναι σίγουροι για το πώς και σε ποιον να το πουλήσουν. Συχνά, αντί να προωθούν το cloud σαν λύση στους πελάτες τους, το προσφέρουν μόνο όταν τους ζητηθεί από κάποιον πελάτη/γνώστη του αντικειμένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να κερδίσουν επαναλαμβανόμενα μηνιαία έσοδα.

Η ADESCO διαθέτει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά, την ολοκληρωμένη πρόταση ADESCO Video που περιλαμβάνει το ADESCO Box και συνοδεύεται από ευρεία και ευέλικτη γκάμα προγραμμάτων υπηρεσίας διασύνδεσης και καταγραφής στο Cloud.

Όταν πρόκειται για την πώληση cloud, οι επαγγελματίες ασφαλείας θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους κατάλληλους πελάτες για πώληση. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναγνώριση των κύριων πλεονεκτημάτων για τους πελάτες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πώλησης cloud σε διαφορετικούς πελάτες και θα μιλήσουμε για αυτούς παρακάτω.

Πουλήστε cloud στους σωστούς πελάτες

Ακριβώς όπως οι επαγγελματίες ασφαλείας μπορεί να είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά την πώληση cloud, το ίδιο ισχύει και για τους τελικούς πελάτες κυρίως λόγω άγνοιας. Σύμφωνα με την εμπειρία μας η πλειοψηφία των τελικών πελατών δεν συνειδητοποιούν ότι η προσθήκη cloud στο σύστημα CCTV τους θα είναι επωφελής για αυτούς. Είτε δεν γνωρίζουν καν ότι μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας των βίντεο CCTV στο cloud, είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν τα οφέλη από μια τέτοια λύση.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό μπορεί να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για έναν επαγγελματία ασφαλείας, σε μια νέα αγορά με ιδιαίτερες προοπτικές εξέλιξης.

Ωστόσο, το cloud δεν μπορεί να πωληθεί με τον ίδιο τρόπο σε κάθε πελάτη. Για να πουλήσουν αποτελεσματικά το cloud, οι επαγγελματίες ασφαλείας πρέπει επίσης να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις μοναδικές ανάγκες των πελατών τους. Διαφορετικά οφέλη και δυνατότητες cloud θα προσελκύσουν διαφορετικούς πελάτες και θα επιδείξουν με επιτυχία την αξία του cloud.

Επιλεκτική χρήση του Cloud μόνο σε κρίσιμες κάμερες

Ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να μην χρειάζονται αποθήκευση στο cloud για όλες τις κάμερές τους και αυτό μπορεί να τους αποτρέψει συνολικά. Ωστόσο, θα μπορούσατε να το προσφέρετε μόνο για ορισμένες κάμερες, για τις οποίες η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας CCTV εκτός χώρου είναι ζωτικής σημασίας. Ίσως να μην γνωρίζουν καν ότι έχουν μια τέτοια επιλογή, οπότε φροντίστε να τους το καταδείξετε. Για παράδειγμα, προωθήστε το σε πελάτες που έχουν μια κρίσιμη κάμερα που δείχνει σε ένα δωμάτιο server ή σε εισόδους/εξόδους ή χώρους με μεγάλη αξία αντικειμένων. Ακόμα κι αν ο server καταστραφεί και η τοπική καταγραφή στο χώρο βανδαλιστεί ή κλαπεί, αυτές οι πολύτιμες πληροφορίες θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες για τον πελάτη σας.

Ιδιοκτήτες / διαχειριστές πολλών σημείων

Ενώ η ρύθμιση μιας τοπική συσκευής καταγραφής (DVR) ενός πελάτη, μπορεί να είναι πολύ εύκολη για τον επαγγελματία ασφαλείας, δεν είναι απαραίτητα η ευκολότερη επιλογή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πελάτες που χρειάζονται προβολή βίντεο από πολλές τοποθεσίες ταυτόχρονα. Με το Adesco Video οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πλάνα από πολλά σημεία, όλα με μία σύνδεση. Αυτό είναι ιδανικό για βιομηχανίες, πολυκατοικίες ή αλυσίδες εστιατορίων, καταστήματα λιανικής πώλησης κ.ά. Ο πελάτης δεν χρειάζεται να συνδεθεί ξεχωριστά σε κάθε συσκευή εγγραφής για να δει το υλικό. Αντί αυτού, μπορούν να δουν πολλές τοποθεσίες σε ένα μέρος από την εφαρμογή Adesco Video για κινητά.

Απομακρυσμένες τοποθεσίες χωρίς ενσύρματο internet

Ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να βρίσκονται σε απομακρυσμένη ή αγροτική τοποθεσία χωρίς σύνδεση με ηλεκτρικό δίκτυο ή ενσύρματο internet. Το Cloud επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη συστημάτων CCTV σε τέτοιες τοποθεσίες, όπως εργοτάξια ή αγροκτήματα. Χρησιμοποιώντας μπαταρίες ηλιακής ενέργειας για δρομολογητές ισχύος και 4G για το διαδίκτυο, αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν εύκολα να εγγράψουν βίντεο απευθείας στο cloud. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ανάγκη για συσκευή εγγραφής ή ενσύρματο internet.

Ανάγκη για μακροχρόνια καταγραφή και διατήρηση εγγραφών

Ορισμένες επιχειρήσεις συχνά απαιτούν μακρόχρονη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, η αποθήκευση βίντεο σε τοπικό επίπεδο μπορεί να είναι δύσκολη. Ενώ η αποθήκευση βίντεο για 30 ημέρες μπορεί να είναι προσιτή, εάν ο πελάτης απαιτεί μακροπρόθεσμη αποθήκευση, μπορεί να γίνει αρκετά δαπανηρή. Επιπλέον, το υλικό μπορεί να χαθεί κατά λάθος εάν δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος. Θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι η τιμολόγηση για την καταγραφή στο cloud δεν αυξάνεται εκθετικά. Με άλλα λόγια, η αποθήκευση βίντεο για 60 ημέρες δεν θα είναι διπλάσιο από το κόστος αποθήκευσης για 30 ημέρες. Η Adesco προσφέρει προγράμματα αποθήκευσης βίντεο στο cloud από μόλις 2 ημέρες έως 1, 2 ή 3 χρόνια, διασφαλίζοντας ότι το βίντεο δεν θα είναι πάντα διαθέσιμο για να τον πελάτη σας σε περίπτωση που το χρειαστεί.

Βασικά συστήματα παλαιού τύπου

Με το Adesco Box μπορείτε να προσθέσετε cloud σε συστήματα DVR παλαιού τύπου που έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Εκτός από την εγγραφή βίντεο στο cloud θα αναβαθμιστούν και τα παλαιά συστήματα των πελατών σας και θα τους δώσει πολλές νέες δυνατότητες όπως τα video analytics.

Μείωση εξοπλισμού – εξοικονόμηση χρημάτων

Το Cloud μπορεί να εξαλείψει πλήρως την ανάγκη για χρήση πολύπλοκου εξοπλισμού εντός του χώρου (όπως συσκευές εγγραφής ή σύνθετα συστήματα VMS), καθιστώντας την εγκατάσταση ευκολότερη και απλούστερη. Αυτό σημαίνει όχι μόνο μειωμένο κόστος υλικού αλλά και φθηνότερη εγκατάσταση. Για αρκετούς πελάτες, ένα μικρό μηνιαίο τέλος για την χρήση της υπηρεσίας cloud, ενδέχεται να είναι πιο προσιτό από ένα μεγάλο κόστος αρχικής εγκατάστασης.

Τρόποι χρέωσης υπηρεσίας cloud

Οι τρόποι προώθησης του cloud στον πελάτη σας θα εξαρτηθούν από τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των πελατών. Εδώ περιγράφουμε μερικές από τις πιο κοινές επιλογές:

Μικρή μηνιαία συνδρομή: Το Cloud πωλείται συχνότερα ως μηνιαία συνδρομή. Οι πελάτες πληρώνουν ένα μικρό κόστος μόνο για την υπηρεσία, όπως κάνουν για το Netflix ή το Spotify. Με αυτήν την επιλογή, δεν επιβαρύνονται με κόστος εξοπλισμού και έχουν την υποχρέωση επιστροφής του ADESCO Box εάν διακόψουν την υπηρεσία.

Πληρωμή προκαταβολής: Μερικές φορές οι πελάτες δεν θέλουν να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή. Σε αυτήν την περίπτωση, οι επαγγελματίες ασφαλείας μπορούν να ομαδοποιήσουν το κόστος των προϊόντων, της εγκατάστασης και μιας μακροχρόνιας χρήσης της υπηρεσίας Adesco Video σε μία τιμή. Αυτό είναι συχνά ευνοϊκό για πελάτες που δεν θέλουν να εμπλακούν σε μηνιαία συνδρομή.

Μηνιαίο τέλος μίσθωσης: Μια άλλη επιλογή είναι να υπογράψετε με τους πελάτες, ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα μηνιαίων πληρωμών, καλύπτοντας το κόστος του cloud storage, καθώς και του εξοπλισμού και της εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο ενσωματώνεται το αρχικό κόστος σε μια σύμβαση 2 ή 3 ετών μέσα στις επαναλαμβανόμενες μηνιαίες καταβολές.

{gallery}9964{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...