Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαΐου 2021 13:01

HIKVISION AX PRO

Πλέον με περισσότερα περιφερειακά

Γράφει: Κώστας Τουφεξής Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας ΗΛΚΑ Α.Ε
c504182d0908a41aba0183fb138e61ef XL 1b5974f1

Η νέα σειρά ασύρματου συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO της HIKVISION εξελίσσεται στο ισχυρότερο και φιλικότερο σύστημα της αγοράς, με τη μεγαλύτερη γκάμα περιφερειακών, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης.

Η νέα σειρά ασύρματου συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO της HIKVISION εξελίσσεται στο ισχυρότερο και φιλικότερο σύστημα της αγοράς, με τη μεγαλύτερη γκάμα περιφερειακών, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης.

Στο τεύχος Νοεμβρίου 2020 του Security Report καλύψαμε σε ειδικό αφιέρωμα την πληθώρα των καινοτομιών και των τεχνικών χαρακτηριστικών του πίνακα ΑΧ PRO, αναλύοντας και την τεχνολογία IVaaS (Intruder Verification as a Service), που φέρνει τη σύγκλιση των συστημάτων συναγερμού με τα συστήματα CCTV, επιτρέποντας την αξιόπιστη και ενιαία διαχείρισή τους, μέσα από την ίδια εφαρμογή (HIK-Connect) και τη δυνατότητα επιβεβαίωσης συναγερμού με βίντεο από IP κάμερες και κανάλια καταγραφικού ή με φωτογραφίες από PIR-CAMs.

Σήμερα θα αναφερθούμε στα ασύρματα περιφερειακά του AX PRO, που τροφοδοτούνται από ενσωματωμένες μπαταρίες, χωρίς να απαιτούν καλωδιώσεις και υποστηρίζονται από διπλό σύστημα Tri-X & CAM-X αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας 868 ΜΗz, με διπλά wireless processors στον πίνακα AX PRO, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας περιφερειακών (έως 6 έτη) και ισχυρότερη εμβέλεια. Το σύστημα Tri-X χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τα ασύρματα αισθητήρια, επιτυγχάνοντας εμβέλεια, ανάλογα με το αισθητήριο, ως 2.000m, ενώ το σύστημα CAM-X για την επικοινωνία με τα PIR-CAMs, με εμβέλεια ως 800m (οι εμβέλειες αναφέρονται πάντα σε ανοικτό χώρο, χωρίς εμπόδια). Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες TDMA (Time Division Multiple Address) για την αποφυγή επικάλυψης εκπομπών, frequency hoping, με αυτόματη επιλογή ανάμεσα σε 50 κανάλια συχνοτήτων, για αποφυγή παρεμβολών, κρυπτογράφησης AES-128 και OTA (Over The Air) updates. Διατίθεται μια πλήρης σειρά περιφερειακών, που είναι όλα ετοιμοπαράδοτα από την ΗΛΚΑ ΑΕ. και περιλαμβάνουν:

  • PIR-CAMs (ανιχνευτές κίνησης με ενσωματωμένη κάμερα για άμεση επαλήθευση συναγερμού), σε εκδόσεις με IR ή λευκό φωτισμό (ColorVu) για έγχρωμη εικόνα ημέρα – νύκτα.
  • Χειριστήρια, όπως: ασύρματο πληκτρολόγιο χειρισμού, proximity reader, RFID proximity tags, μπουτόν πανικού, αδιάβροχο μπουτόν ανάγκης, που μπορεί να φορεθεί κρεμαστό στο λαιμό ή σαν ρολόι στο χέρι, τηλεχειριστήριο 4 πλήκτρων, μέσω των οποίων μπορεί να γίνεται ο χειρισμός επί του πίνακα και διάφορες λειτουργίες, παράλληλα με τον πλήρη χειρισμό, μέσω κινητού ή Η/Υ ή οθόνης (δείτε πιο κάτω) ή και τον ίδιο τον πίνακα (ενσωματωμένο proximity reader και φωνητικές οδηγίες).
  • Αισθητήρια συναγερμού, όπως: διάφορα μοντέλα μαγνητικών επαφών (compact / με επέκταση 2 καλωδιακών εισόδων / με ενσωματωμένο αισθητήριο δονήσεων + ανιχνευτή κλίσης + επέκταση 2 καλωδιακών εισόδων, διάφορα μοντέλα ανιχνευτών κίνησης (PIR Pet / PIR κουρτίνας / PIR + MW / PIR + ανιχνευτής θραύσης τζαμιών), ανιχνευτής θραύσης τζαμιών + επέκταση 2 καλωδιακών εισόδων.
  • Αισθητήρια για έλεγχο περιβάλλοντος, όπως: ανιχνευτής καπνού με ενσωματωμένο βομβητή και ανιχνευτής πλημμύρας με αισθητήρια επί του περιβλήματος αλλά και απομακρυσμένο καλωδιακό αισθητήριο.
  • Περιφερειακά IoT για διενέργεια τηλεχειρισμών / αυτοματισμών, όπως: έξοδος ρελέ DC και επέκταση 1 καλωδιακής εισόδου, έξοδος ρελέ 230 VAC @ 13 A max (τροφοδοτούνται αντίστοιχα με DC ή AC και δεν χρειάζονται μπαταρίες).
  • Ασύρματους αναμεταδότες για μεγάλες εγκαταστάσεις, ως 4 ανά σύστημα, με δυνατότητα αναμετάδοσης από αναμεταδότη σε αναμεταδότη, με τροφοδοσία AC και ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
  • Σειρήνες, εξωτερικές IP65 και εσωτερικές, με strobe light, σε διάφορα χρώματα, που λειτουργούν και αυτές με μπαταρίες, χωρίς ανάγκη καλωδίωσης (στις εξωτερικές υπάρχει και η δυνατότητα τροφοδοσίας με 12 VDC).

Untit 1

Στην ανωτέρω ήδη ικανοποιητική σειρά, προστέθηκαν και είναι πλέον διαθέσιμα από την ΗΛΚΑ ΑΕ. και τα εξής νέα αμφίδρομα ασύρματα περιφερειακά και εξαρτήματα:

·         Ασύρματη μαγνητική επαφή και επέκταση 2 καλωδιακών εισόδων, εξωτερικού χώρου, με βαθμό προστασίας IP66 και εξωτερικό πλαστικό περίβλημα ανθεκτικό σε ακτίνες UV, ιδανική για εξώπορτες, γκαραζόπορτες, καγκελόπορτες, κ.λπ. Βιδωτή τοποθέτηση, με μέγιστο άνοιγμα 76 mm, εμβέλεια ως 1600 m σε ανοικτό χώρο, τροφοδοσία από 1 μπαταρία CR123A 3V (τοποθετημένη), διάρκειας 5 ετών.

eikona 1

 

·         Ασύρματος παθητικός ανιχνευτής κίνησης υπερύθρων (PIR) οροφής, με Smart Environmental Control, ψηφιακή επεξεργασία σήματος (DSP microprocessor), συνιστώμενο ύψος τοποθέτησης 2.4 ως 4 m, εμβέλεια ανίχνευσης ως 12 m σε πανοραμική κάλυψη 360ο, 3D φακό 172 ζωνών σε 3 επίπεδα, εμβέλεια ως 1600 m, τροφοδοσία από 1 μπαταρία CR123A 3V (τοποθετημένη), διάρκειας 5 ετών. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για πλήρη κάλυψη ενός χώρου με λιγότερα ραντάρ.

eikona 2

 

·         Ασύρματος ανιχνευτής θερμοκρασίας και υγρασίας, με οθόνη LCD 2.7΄΄ και αυτόνομη λειτουργία ή με εξωτερικό αισθητήριο θερμοκρασίας, που περιλαμβάνεται και διαθέτει καλώδιο μήκους 3m με κοννέκτορα (όταν χρησιμοποιείται το εξωτερικό αισθητήριο δεν γίνεται μέτρηση υγρασίας). Μέτρηση θερμοκρασίας περιβάλλοντος -10 ~ 55 °C για αυτόνομη λειτουργία και -35 ~ 99 °C με το εξωτερικό αισθητήριο. Οι μετρήσεις φαίνονται από την εφαρμογή (app), από όπου μπορεί να γίνει πλήρης παραμετροποίηση και να ορισθούν alarms. Διαθέτει εμβέλεια ως 1200 m και τροφοδοτείται από 2 μπαταρίες AAA (τοποθετημένες), διάρκειας 2 ετών. Είναι ιδανική λύση για την απομακρυσμένη παρακολούθηση θερμοκρασίας περιβάλλοντος και ψυγείων αλλά και μια κομψή συσκευή παρακολούθησης θερμοκρασίας / υγρασίας για κάθε εγκατάσταση.

eikona 3

 

·         Πακέτα 4 αποστατών, για την προσαρμογή του ύψους του μαγνήτη στις ασύρματες μαγνητικές επαφές εσωτερικού χώρου, όποτε το απαιτούν οι συνθήκες της εγκατάστασης.

eikona 4

 

·         Android Indoor Station, all in one managing monitor, σε 2 εκδόσεις, με οθόνη αφής (touch) IPS 7΄΄ ή 10΄΄, ανάλυσης 1024×600. Nέο user interface, που επιτρέπει την κεντρική διαχείριση από μια συσκευή του Video Intercom / CCTV (DVR, NVR και IP κάμερες) / Alarm / Access Control. Συμβατό με την υπηρεσία HikConnect για λήψη εικόνας και notifications από τις συνδεδεμένες συσκευές, μέσω cloud. Υποστηρίζει Ελληνικά, ξεκλείδωμα με ένα μπουτόν, ατμοσφαιρικό φωτισμό, photo capture σε κάθε κλήση και voice mail σε αναπάντητες κλήσεις. Δέχεται και ως 2 android apps τρίτων, με χειροκίνητη εγκατάσταση. Ethernet και WiFi, ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, 8 προγραμματιζόμενες είσοδοι και 2 έξοδοι alarm, υποδοχή κάρτας MicroSD, βάση στήριξης για τοίχο, τροφοδοσία PoE ή 12VDC, σε λευκό χρώμα.

eikona 5

 

Όλα τα αισθητήρια, τα περιφερειακά IoT και οι σειρήνες AXPRO διαθέτουν μέτρηση θερμοκρασίας περιβάλλοντος, που φαίνεται και στην εφαρμογή (app).

Τον Ιούνιο θα είναι διαθέσιμα (είναι καθ’ οδόν) από την ΗΛΚΑ και τα εξής νέα περιφερειακά:

·         I/O transmitter, ασύρματη επέκταση 1 ζώνης + 1 tamper + 1 προγραμματιζόμενης εισόδου / εξόδου σε μορφή πλακέτας, που τοποθετείται εντός εξωτερικών αισθητηρίων – συσκευών, για την παρακολούθηση ή και τον τηλεχειρισμό τους, με κλέμα σύνδεσης καλωδιακής ζώνης / tamper / προγραμματιζόμενης εισόδου (π.χ. για παρακολούθηση Anti-Masking) ή εξόδου (για τηλεχειρισμό) / τροφοδοσίας 3.3V της εξωτερικής συσκευής, ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, που δίνει συναγερμό, αν μετακινηθεί η συσκευή, πλήρη παραμετροποίηση των τύπων συναγερμού και των παραμέτρων ζώνης από την εφαρμογή, εμβέλεια ως 1700 m, τροφοδοσία από 3 μπαταρίες CR123A 3V (τοποθετημένες), διάρκειας 5 ετών.

eikona 6

 

·         Πλακέτα τροφοδοτικού για πίνακα AX PRO, που αντικαθιστά το υπάρχον τροφοδοτικό 230VAC, επιτρέποντας την τροφοδοσία του πίνακα με χαμηλή τάση 8~24 VDC. Έξοδος 5.5 VDC @ 2A. Χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις που δεν διατίθεται σταθερή παροχή 230 VAC και είναι επιθυμητή η τροφοδοσία με χαμηλή τάση (π.χ. σκάφη) ή από μια εξωτερική μπαταρία (εργοτάξια, τοποθεσίες με φωτοβολταϊκά, κ.λπ.).

eikona 7

 

Τους επόμενους μήνες αναμένονται νέες εκδόσεις firmware και άλλα νέα ασύρματα περιφερειακά, που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το σύστημα AX PRO, όπως:

  • Multi I/O transmitter, με 16 καλωδιακές ζώνες, 2 εξόδους ρελέ, ενσωματωμένο τροφοδοτικό για ενσύρματα περιφερειακά και ενσύρματους πυρανιχνευτές και μεγάλο χώρο για τοποθέτηση μπαταρίας back-up. Χρήσιμο περιφερειακό για την αναβάθμιση παλαιών ενσύρματων εγκαταστάσεων συναγερμού και την μετατροπή του AX PRO σε υβριδικό πίνακα.
  • Ασύρματοι ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου IP65, με κάλυψη κουρτίνας, σε εκδόσεις PIR antimasking / PIR + MW antimasking και σε λεπτή γραμμή, για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
  • Ασύρματοι ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου IP65, με ρυθμιζόμενη κάλυψη 90ο εντός μιας περιοχής 180ο, τριπλής τεχνολογίας με antimasking, χαμηλή τοποθέτηση και προαιρετική επέκταση με module κάμερας για τη μετατροπή τους σε εξωτερικά PIR-CAMs.
  • Wireless Smart Socket, για εύκολους τηλεχειρισμούς ηλεκτρικών συσκευών.
  • Περισσότεροι ασύρματοι ανιχνευτές για έλεγχο περιβάλλοντος, με εκδόσεις ανιχνευτών καπνού / θερμότητας / μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και ενσωματωμένο βομβητή.

Για να δείτε όλα τα προϊόντα AX PRO και τις προδιαγραφές τους, μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο HIKVISION Alarm, φωτογραφίζοντας με το κινητό σας το πιο κάτω QR-code. Στον κατάλογο υπάρχουν links, που οδηγούν στα τεχνικά φυλλάδια των προϊόντων, παρουσιάσεις και επεξηγηματικά video.

 eikona 8

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...