19/05/2021

Η Hikvision δίνει τη λύση σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων της BMW!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες κλοπές αυτοκίνητων, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, όπου ο αριθμός των οχημάτων είναι τεράστιος. Οι κλοπές αυτοκινήτων βρίσκονται σταθερά εδώ και χρόνια στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των μορφών εγκληματικότητας. Η πανδημία, η οικονομική ύφεση και ο μειωμένος προϋπολογισμός για τη δημόσια ασφάλεια, είναι μόνο μερικοί...

Καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες κλοπές αυτοκίνητων, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, όπου ο αριθμός των οχημάτων είναι τεράστιος. Οι κλοπές αυτοκινήτων βρίσκονται σταθερά εδώ και χρόνια στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των μορφών εγκληματικότητας. Η πανδημία, η οικονομική ύφεση και ο μειωμένος προϋπολογισμός για τη δημόσια ασφάλεια, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή τη θεαματική αύξηση κλοπών.

Οι κλοπές οχημάτων φαίνεται πως αυξήθηκαν σημαντικά το 2020, σε σύγκριση με το 2019, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ιδιώτες, αλλά και στις εταιρίες πωλήσεων. Στα νέα γραφεία της BMW στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου θα συναντήσει κανείς καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης για τους πελάτες, οι υπεύθυνοι του χώρου επέλεξαν τα προϊόντα της Hikvision για να εξαλείψουν τα φαινόμενα αυτά. 

Οι ιδιοκτήτες του χώρου ήθελαν ένα αυτόνομο σύστημα για να βελτιώσουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του χώρου. Αρχικά, για την προστασία της αντιπροσωπίας οι υπεύθυνοι είχαν προσλάβει προσωπικό Security, μία λύση που στη συνέχεια αποδείχθηκε αρκετά δαπανηρή. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσε το ραντάρ ασφαλείας της Hikvision «DS-PR1-60». Το DS-PR1-60, είναι ένα νέο ραντάρ ασφαλείας, το οποίο αποτελεί τη νέα λύση της εταιρίας για την ανίχνευση εισβολέων. Η εν λόγω συσκευή εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση και την κίνηση μέχρι και 32 εισβολέων, ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το νέο ραντάρ της εταιρίας είναι ιδανικό για την παρακολούθηση μεγάλων υπαίθριων χώρων και ειδικότερα σε συνθήκες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Χάρη στην αξιοπιστία, την ευρεία γωνία ανίχνευσης 100° και τις εξαιρετικά ακριβείς δυνατότητες ανίχνευσης (μέχρι 60 μέτρα), το DS-PR1-60 είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε λιμάνια, αεροδρόμια, μεγάλες βιομηχανικές περιοχές και στην περίπτωση αυτή- και για μεγάλες αντιπροσωπίες αυτοκινήτων.

Το ραντάρ χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία και αλγορίθμους ανάλυσης για την ακριβή ανίχνευση όλων των κινήσεων εξαλείφοντας τους ψευδείς συναγερμούς, ενώ είναι και πιστοποιημένο με βαθμό στεγανότητας IP67, για να αντέξει οποιαδήποτε «ακραία» καιρικά φαινόμενα. Το DS-PR1-60 μπορεί επίσης να συνδεθεί με τέσσερις PTZ κάμερες της Hikvision ταυτόχρονα, για να δώσει συναγερμό όταν εντοπίσει έναν εισβολέα, να ενεργοποιήσει την εγγραφή βίντεο και φυσικά να βοηθήσει με την οπτική επαλήθευση του εισβολέα. Επιπλέον, οι κάμερες και το ραντάρ μπορούν να εγκατασταθούν σε διαφορετικές θέσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν, να παρακολουθούν και να καταγράφουν με ακρίβεια πολλές εικόνες στόχων ταυτόχρονα.

Η συσκευή έρχεται και με πολλαπλές λειτουργίες σκηνής. Η λειτουργία Shrub για παράδειγμα, ταιριάζει καλύτερα σε περιοχές που περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση, διότι θα φιλτράρει τους ψευδείς συναγερμούς που προέρχονται από κίνηση (π.χ. θάμνοι) ή έντονη βροχή. Άλλη μία λειτουργία είναι η Open-Area, η οποία είναι ιδανική για μεγάλες και ανοιχτές, τοποθεσίες όπως λιμάνια. Η λειτουργία custom mode επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.

Θέλοντας να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του χώρου, η εταιρία που παρείχε τον εξοπλισμό Hikvision πρόσθεσε και μία δικτυακή DarkFighter PTZ κάμερα, για να προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Εάν εντοπιστεί ένα συμβάν/κίνηση, το κέντρο ελέγχου λαμβάνει αυτόματα έναν συναγερμό και μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης παρακολούθησης της PTZ κάμερας για να παρακολουθήσει τον εισβολέα. Σχεδιασμένες για να λειτουργούν τη νύχτα, οι κάμερες DarkFighter θα δώσουν εικόνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.

Το ραντάρ έχει υψηλά ποσοστά ακρίβειας, ωστόσο λόγω του τεράστιου όγκου αυτοκινήτων η ομάδα που υλοποίησε το έργο ήθελε να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια. Τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις είναι συνήθως περίπλοκες και για αυτό το λόγο η τοπική ομάδα ήρθε σε επαφή με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Hikvision, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο με χαμηλά ποσοστά ψευδών συναγερμών. Στο σύστημα προστέθηκαν δύο ακόμα προϊόντα από τη σειρά Acusense της Hikvision και φυσικά το λογισμικό διαχείρισης HikCentral.

Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision, βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι μπορούν να ταξινομούν και να ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα και ούτω καθεξής. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το AcuSense μπορεί να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video. Έτσι ο νέος αυτός συνδυασμός φέρνει στις ομάδες ασφαλείας και τους χρήστες απευθείας τα αποδεικτικά στοιχεία-βίντεο που χρειάζονται.

Κατηγορία Τεύχος 115, Access Control

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.