Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
22 Δεκεμβρίου 2021 21:17

Συνέντευξη με τον Αναστάσιο Σαρδέλη, Υπεύθυνο Ποιότητας, Υγείας & Ασφάλειας της ΕΡΜΗΣ

211351fee012f47be077312a63ca0034 XL fc6535cf

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η βελτίωση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, αποτελεί κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικής δράσης της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός ΑΕ. και θέτει στον πυρήνα της κριτήρια που στηρίζονται στην ποιότητα, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η βελτίωση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, αποτελεί κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικής δράσης της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός ΑΕ. και θέτει στον πυρήνα της κριτήρια που στηρίζονται στην ποιότητα, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Για το σημαντικό θέμα της προστασίας των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, ζητήσαμε την άποψη του κ. Αναστάσιου Σαρδέλη, Υπεύθυνου Ποιότητας – Υγείας & Ασφάλειας της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E., που διαθέτει σημαντική γνώση και εμπειρία.

Πόσο σημαντική είναι η νοοτροπία πρόληψης;

Σίγουρα, ένα επαγγελματικό ατύχημα δεν είναι το πιο ευχάριστο θέμα για να σκεφτεί κανείς. Σύμφωνα με αναλύσεις στατιστικών στοιχείων της Επιθεώρησης Εργασίας, παρατηρείται αυξητική τάση των ατυχημάτων σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι περίπου 50-60 συνάνθρωποί μας το χρόνο στην Ελλάδα χάνουν την ζωή τους ενώ δουλεύουν, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται και πολλές περιπτώσεις επαγγελματικών ασθενειών. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι τα ατυχήματα συμβαίνουν σε εξαιρετικές καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με τον δικό μας εργασιακό χώρο. Είναι σωστή όμως η σκέψη ότι κάποιου είδους πρόβλεψη, σε συνδυασμό με αντίστοιχη δράση, θα μπορούσε να αποτρέψει αυτά τα ατυχήματα.

Η «Ομάδα Υγείας & Ασφάλειας» της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, συμβάλει και στοχεύει στην προστασία της υγείας και της ευημερίας στο εργασιακό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την αποφυγή εμφάνισης των εργατικών ατυχημάτων, των επαγγελματικών ασθενειών ή άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την εργασία. Καθοριστικός παράγοντας υγειούς περιβάλλοντος σε μια σύγχρονη κοινωνία, είναι η καλλιέργεια κουλτούρας και προαγωγής νοοτροπίας πρόληψης στους εργαζόμενους, καθώς και στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ποιες είναι οι επιθυμητές συνθήκες εργασίας;

Η επίτευξη αυτού του στόχου που αναπαριστά την επιθυμητή – ασφαλή – κατάσταση των συνθηκών εργασίας, προϋποθέτει ότι πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ΥΑΕ (Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία) στους χώρους εργασίας και στη συνέχεια να παρθούν αποφάσεις για το αν απαιτείται να ληφθούν κάποια μέτρα πρόληψης και προστασίας και αν ναι, ποια θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.  Ως εκ τούτου, η ΥΑΕ δεν συμβάλλει μόνο στη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, αλλά διερευνώντας τις αιτίες τους (υπαρκτοί παράγοντες κινδύνου ή αλλιώς πηγές κινδύνου, στο εργασιακό περιβάλλον), συμβάλλει στον προσδιορισμό και την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι απαραίτητο να αλληλοεπιδρά με άλλους επιστημονικούς τομείς, όπως η ιατρική της εργασίας, η δημόσια υγεία, η βιομηχανική μηχανική, η εργονομία, η ψυχολογία κ.ά.

Ποια Συστήματα εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις, σχετικά με την Υγεία και την Ασφάλεια;

Οι επιχειρήσεις καλούνται να ενσωματώσουν και να εφαρμόζουν ένα σύστημα διαχείρισης ΥΑΕ στην καθημερινή τους λειτουργία, σε συνδυασμό με τυχόν υφιστάμενα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας ή προστασίας του περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο σύστημα έχει ως στόχο να αναπτύξει και να εφαρμόσει πολιτικές ΥΑΕ μέσα στην επιχείρηση, για την αποτελεσματική διαχείριση των επαγγελματικών κινδύνων.

Εδώ έρχεται η πιστοποίηση της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, κατά ISO 45001:2018, που αφορά τη λειτουργία και διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη και δέσμευση, για υπηρεσίες υψηλών προτύπων ποιότητας και την προσήλωση στην ασφάλεια, ειδικά μέσα στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και όχι μόνο.

Στα πλαίσια αυτά η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ δεσμεύεται:

  • Να παρακολουθεί και να τηρεί τις κανονιστικές απαιτήσεις και την ισχύουσα Ελληνική και κοινοτική Νομοθεσία.
  • Να παρέχει ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας και πρόληψη από εργατικούς τραυματισμούς και ασθένειες.
  • Να παρακολουθεί διαρκώς, όχι μόνο τις σημερινές ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών της, αλλά και τις ανάγκες που πρόκειται να αποκτήσουν στο μέλλον.
  • Να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή και διαβούλευση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ενδιαφερομένων μερών, στην υποβολή προτάσεων με σκοπό την επίτευξη συνεχούς βελτίωσης της επίδοσης της Εταιρείας σε θέματα ποιότητας, υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
  • Να συμβάλει στην ικανοποίηση του προσωπικού της, ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοσή του και να διασφαλίζεται η συνεχής βελτίωση του συστήματος Υγείας & Ασφάλειας, η εξάλειψη των κινδύνων και η μείωση της διακινδύνευσης.
  • Για τη διαβούλευση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ως Ομάδα φροντίζουμε να συμβάλουμε στις συνθήκες ασφαλών και υγιεινών χώρων εργασίας, με σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία, την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την απρόσκοπτη υποστήριξη των πελατών και συνεργατών μας.

Ως εταιρεία, ακολουθείτε και άλλα πρότυπα ασφαλείας;

H Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ  παρέχει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλότερων προδιαγραφών προς τους Πελάτες και Συνεργάτες της, καθώς συμμορφώνεται απόλυτα με τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας.

H επίτευξη και διατήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων είναι ο θεμέλιος λίθος στις πολιτικές της ασφάλειας. Η εταιρεία μας ακολουθεί σταθερά τους κανόνες, εναρμονίζεται με τους οργανισμούς τυποποίησης και συμμορφώνεται στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρότυπα και την ελληνική νομοθεσία.

Η έμπρακτη προσαρμογή στην απαιτητική εποχή της Ασφάλειας Πληροφοριών, έχει οδηγήσει στην πιστοποίηση μας κατά ISO/IEC 27001, ISO 45001 και ISO 9001, ενώ οι κορυφαίες προδιαγραφές λειτουργίας πιστοποιούνται με τη διεθνή αναγνώριση μας από τον TMA (The Monitoring Association).

{gallery}10923{/gallery}

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...