Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Δεκεμβρίου 2021 21:17

Αγορά NVR

Τα κριτήρια για την σωστή επιλογή ενός δικτυακού καταγραφικού

a909628f7a80d460657004672d160a80 XL 814d9d36

Η αγορά ενός δικτυακού καταγραφικού για τη διαχείριση και την αποθήκευση βίντεο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για την επιχείρηση μας. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας διάφορους παράγοντες πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός NVR.

Η αγορά ενός δικτυακού καταγραφικού για τη διαχείριση και την αποθήκευση βίντεο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για την επιχείρηση μας. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας διάφορους παράγοντες πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός NVR. Ο εν λόγω εξοπλισμός θα πρέπει να ικανοποιεί, ακόμα και να υπερβαίνει τους στόχους που έχουμε θέσει.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για την εγγραφή και τη διαχείριση παρακολούθησης βίντεο, με τα NVR φυσικά να θεωρούνται ως μία από τις κορυφαίες επιλογές για τους σκοπούς αυτούς. Οι περισσότεροι χρήστες εξετάζουν μια λύση που συνδυάζει την τοπική αποθήκευση και την παρακολούθηση στο Cloud. Υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις με τις οποίες χρησιμοποιείται hardware (NVR) για διαχείριση, εγγραφή κ.λπ., και το cloud ως εφεδρικό σύστημα για τη συμπληρωματική καταγραφή συμβάντων. Όλα μέσω internet! Τα NVR, ιδίως τα Υβριδικά, είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά σε παλαιού τύπου εγκαταστάσεις, καθώς υποστηρίζουν αναλογικές και IP κάμερες ταυτόχρονα. Ας δούμε μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των σύγχρονων δικτυακών καταγραφικών, που πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε μία αγορά.

Τοποθέτηση και χρήση

Τα περισσότερα δικτυακά καταγραφικά είναι plug-and-play και έρχονται με προ-εγκατεστημένο λογισμικό διαχείρισης στο εσωτερικό τους, άρα και με αμέτρητες δυνατότητες και τεχνολογίες. Ο επαγγελματίας εγκαταστάτης θα τοποθετήσει σχετικά εύκολα ένα NVR, χρησιμοποιώντας λιγότερα καλώδια. Όμως τι συμβαίνει με τη διαχείριση; Για έναν άπειρο χρήστη μπορεί να είναι δύσκολο να πλοηγηθεί ακόμα και να διαχειριστεί το καταγραφικό. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε καταγραφικά με σύγχρονο user interface. Πολλά σύγχρονα NVR έρχονται με φιλικό περιβάλλον χρήσης, που πολλές φορές θυμίζει αυτό των smartphone κινητών. Εύχρηστα εικονίδια, αναδυόμενα μενού και έξυπνες λειτουργίες με ένα μόνο κλικ. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται σήμερα οι χρήστες.

Το NVR συνεργάζεται με άλλα δικτυακά προϊόντα;

Δεν είναι όλες οι IP κάμερες συμβατές με ένα NVR, επειδή δεν μπορούν όλα τα λειτουργικά συστήματα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν IP συσκευές στην αγορά που είναι κατασκευασμένες και βασισμένες σε μία ανοιχτή πλατφόρμα. Επομένως συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, όταν επιλέγουμε ένα δικτυακό καταγραφικό, θα πρέπει να ελέγξουμε αν συμμορφώνεται με το πρωτόκολλο ONVIF και με τα διαθέσιμα προφίλ του. Το ONVIF δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την ανάπτυξη και τη χρήση ενός παγκόσμιου ανοικτού προτύπου διασύνδεσης για φυσικά προϊόντα όπως κάμερες, συστήματα διαχείρισης βίντεο και συστήματα ελέγχου πρόσβασης μέσω IP. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε διάφορες συσκευές, π.χ. κάμερες, access control προϊόντα, ηχεία, κ.ά., μέσα από ένα NVR.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση και η προβολή των καμερών, είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των NVR. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να δουν ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα πλάνα από το δίκτυο, μέσω του υπολογιστή, του smartphone κινητού ή του tablet. Σε περίπτωση ενεργοποίησης ενός συναγερμού, οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις (στιγμιότυπα, βίντεο, κ.ά. ), επαληθεύοντας ένα περιστατικό σε πραγματικό χρόνο.

Αναβάθμιση

Με την πάροδο του χρόνου, οι ανάγκες μίας επιχείρησής αλλάζουν και ομοίως, αλλάζουν και οι απαιτήσεις. Στο μέλλον, οι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουν περισσότερες κάμερες. Αυτό αυτόματα θα αυξήσει και τις απαιτήσεις του χώρου αποθήκευσης. Για αυτό οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θέτουν στους πελάτες τους ορισμένα ερωτήματα όπως:

  • Πόσες συσκευές χρειαζόμαστε στη παρούσα φάση και πόσες μπορεί να χρειαστούμε μελλοντικά;
  • Για πόσο καιρό θα πρέπει να διατηρηθεί το εγγεγραμμένο βίντεο;
  • Χρειαζόμαστε Video Analytics;
  • Θα χρησιμοποιήσουμε και άλλα συστήματα ασφαλείας πέραν του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης;

 

Video Analytics

Τα Video Analytics σχεδιάστηκαν με σκοπό να βοηθήσουν το προσωπικό ασφαλείας. Η τεχνολογία αυτή βοηθά σημαντικά στην εξασφάλιση ενός αποτελεσματικότερου ελέγχου των επιτηρούμενων χώρων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά τεχνητής ευφυΐας σε εφαρμογές κλειστών κυκλωμάτων επιτήρησης. Το λογισμικό εντοπίζει χαρακτηριστικά, συμβάντα ή μοτίβα συγκεκριμένης συμπεριφοράς μέσω της ανάλυσης του βίντεο του επιτηρούμενου περιβάλλοντος. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου τα VA άρχισαν να χρησιμοποιούνται και για επιχειρηματικούς σκοπούς. Σε εμπορικά καταστήματα για παράδειγμα, τα Video Analytics μπορούν να εντοπίσουν τις προτιμήσεις των πελατών και αντίστοιχα να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να λάβουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις. Μερικές από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες είναι η καταμέτρηση ατόμων, ο εντοπισμός συνωστισμού, η αναγνώριση προσώπου κ.ά.

{gallery}10924{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...