Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιανουαρίου 2022 13:31

OPTEX RLS REDSCAN

Η G.I. Security παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους νέους ανιχνευτές Laser!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
d37e8620ea9f4917909273d2e44bb9fd XL 0022bea9

Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Αεροδρομίου, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την G.I. Security τα 2 νέα βραβευμένα προϊόντα της OPTEX Laser Scan RLS-3060V και RLS 50100V. Το περιοδικό Security Report έδωσε το παρόν στην εκδήλωση-σεμινάριο και σας παρουσιάζει όλες…

Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Αεροδρομίου, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την G.I. Security τα 2 νέα βραβευμένα προϊόντα της OPTEX Laser Scan RLS-3060V και RLS 50100V. Το περιοδικό Security Report έδωσε το παρόν στην εκδήλωση-σεμινάριο και σας παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες που προσφέρουν τα νέα προϊόντα της OPTEX.

Το 2021, η OPTEX παρουσίασε τους νέους αισθητήρες ανίχνευσης λέιζερ REDSCAN PRO που αποτελούν μία νέα και πρωτοποριακή λύση για την αποτελεσματική περιμετρική προστασία εξωτερικών, αλλά και εσωτερικών χώρων. Η G.I. Security παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο κοινό των επαγγελματιών εγκαταστατών τους νέους ανιχνευτές laser της εταιρίας στο ξενοδοχείο Holiday Inn που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Την παρουσίαση των νέων προϊόντων “Lidar” ανέλαβε ο κος Ιωάννης Τσούρλος από το τεχνικό τμήμα της G.I. Security, ο οποίος παρουσίασε αρχικά όλα τα χαρακτηριστικά των νέων ανιχνευτών και στη συνέχεια έδειξε βήμα-βήμα στο κοινό των εγκαταστατών τον προγραμματισμό των Laser Scan RLS-3060V και RLS 50100V. Ας δούμε τι νέα χαρακτηριστικά φέρουν τα εν λόγω προϊόντα.

OPTEX Laser Scan RLS-3060V/50100V

Κρίσιμες υποδομές όπως τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ενέργειας, το δίκτυο υδροδότησης, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι αερολιμένες, απαιτούν προηγμένες τεχνολογίες και εξοπλισμό ασφάλειας με χαμηλό ποσοστό ψευδών συναγερμών. Αυτό υπόσχεται να κάνει η νέα σειρά ανιχνευτών της OPTEX, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Lidar. Πριν περάσουμε στα χαρακτηριστικά των νέων ανιχνευτών ας δούμε λίγα πράγματα για την τεχνολογία Light Detection and Ranging.

Η τεχνική LiDAR βασίζεται στην εκπομπή παλμικής ακτινοβολίας λέιζερ στην ατμόσφαιρα και ακολούθως, στην καταγραφή της οπισθοσκεδαζόμενης ακτινοβολίας λέιζερ. Η ατμόσφαιρα αποτελούμενη από άτομα, μόρια, αιωρούμενα σωματίδια (αερολύματα), κ.λπ., μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση της διερχόμενης ακτινοβολίας λέιζερ. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει μόνο η σκεδαζόμενη ακτινοβολία, η όποια κρατά το αρχικό μήκος κύματος σταθερό. Η σκεδαζόμενη ακτινοβολία συλλέγεται από ένα οπτικό τηλεσκόπιο και οδηγείται στο σύστημα λήψης και καταγραφής των σημάτων LIDAR. Η τεχνική LIDAR, αναλύοντας τα οπισθοσκεδαζόμενα σήματα που προέρχονται από την αλληλεπίδραση των συστατικών της ατμόσφαιρας με την ακτινοβολία λέιζερ, είναι ικανή να καθορίσει την κατακόρυφη κατανομή των κυριότερων ρύπων και συστατικών της ατμόσφαιρας με μεγάλη χωρική (~3-7 m) και χρονική ακρίβεια (από 10-30 s έως μερικά min.).

Η τεχνολογία LiDAR παρέχει πολλά οφέλη, όπως υψηλή ακρίβεια, εξοικονόμηση κόστους, παρακολούθηση και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και εύκολη ενσωμάτωση με την υπάρχουσα υποδομή ενός συστήματος.

Η εν λόγω τεχνολογία προσφέρει ανώτερο επίπεδο ακρίβειας, έως και 95%. Οι αισθητήρες LiDAR διατηρούν την αξιοπιστία και την υψηλή τους απόδοση ακόμη και σε εξαιρετικά φωτεινά περιβάλλοντα ή σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ακόμα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως ο άνεμος ή η βροχή. Μία λύση που βασίζεται σε τεχνολογία LiDAR, όπως οι ανιχνευτές της OPTEX που θα δούμε παρακάτω, μειώνει σημαντικά το ποσοστό ψευδών συναγερμών, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και κόστος.

Η σειρά REDSCAN RPO περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το RLS-3060V με εμβέλεια έως 30x60m και το RLS-50100V με εμβέλεια έως 50x100m. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από τέλη Απρίλιου του 2021, όπως μας ενημέρωσε η εταιρία. Το RLS-3060V είναι ο αισθητήρας LiDAR που παρέχει τεράστια ακρίβεια στην ανίχνευση εισβολέων και κινούμενων αντικειμένων σε εύρος 30mx60m, χωρίς κενά και διατηρώντας την ίδια ανάλυση ανίχνευσης. Εξοπλισμένο με την πιο προηγμένη τεχνολογία της OPTEX, ο εν λόγω ανιχνευτής παρέχει εξαιρετική απόδοση ανίχνευσης που δεν επηρεάζεται από μεταβαλλόμενο φωτισμό, θερμοκρασίες ή περιβαλλοντικές αλλαγές. Με παρόμοια χαρακτηριστικά και ο laser ανιχνευτής RLS-50100V με εύρος ανίχνευσης 50mx100m.

Δημιουργώντας ορθογώνιο μοτίβο, σε αντίθεση με τα κυκλικά που δημιουργούν άλλοι ανιχνευτές, ο ανιχνευτής laser είναι ιδανικός για πολλαπλά σενάρια και εφαρμογές ασφαλείας και μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε οροφές ή στέγες κτηρίων. Για την κάλυψη των μεμονωμένων αναγκών κάθε χώρου, το REDSCAN PRO διαθέτει έξυπνη λογική πολλαπλών ζωνών. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ζώνη ανίχνευσης, η ευαισθησία, το μέγεθος και η έξοδος του στόχου μπορούν να διαμορφωθούν ανεξάρτητα, επιτρέποντας την προσαρμογή του κινδύνου και της θέσης της ζώνης. Η μονάδα κάμερας που διαθέτει ο αισθητήρας προσφέρει οπτική επιβεβαίωση μετά τον συναγερμό. Όταν δημιουργείται ένας συναγερμός, ένα αρχείο αποθηκεύεται με το αρχείο καταγραφής συναγερμών, καθώς και με την εικόνα βίντεο, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό ασφαλείας να αναθεωρήσει τα σήματα συναγερμού ή να λάβει περεταίρω μέτρα.

OPTEX Smart line

Στο σεμινάριο που διοργάνωσε η G.I. Security είχαμε την ευκαιρία να δούμε και μία ακόμα πρωτοποριακή σειρά ανιχνευτών από την OPTEX, τη Smart Line. Η τέλεια ευθυγράμμιση μεταξύ πομπού και δέκτη είναι το κλειδί για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ενεργών δοκών και οι ανιχνευτές SL επιτυγχάνουν την τέλεια ευθυγράμμιση.  Ένα από τα ασύρματα beam, είναι το OPTEX SL-100TNR με εμβέλεια 30 μέτρα. Ο δέκτης μπορεί να δεχτεί εσωτερικό τροφοδοτικό 12-24VDC (PSU-5) με έξοδο alarm, διαθέτει αντιπαγωτικής σχεδίασης καπάκι και IP65 προστασία, ενώ είναι εύκολος στη ρύθμιση με έντονο χρωματισμό, σκόπευτρο και ενδεικτικά LED. Στη σειρά θα συναντήσουμε και τους ανιχνευτές SL-200TNR (60 μέτρα), SL-350QRN/QFR και τους ανιχνευτές QN, QDP και QDM.

{gallery}11064{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...