Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Μαρτίου 2022 12:20

6 συμβουλές από την Hikvision για την επιλογή συναγερμού

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
56f09a9ceca83587c8711e48f0da876d XL 6323b3c8

.Ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού, θεωρείται αυτό που παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία, είναι απλό και εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση και είναι σε θέση να παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, με ελάχιστους έως και μηδαμινούς ψευδείς συναγερμούς.

Ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού, θεωρείται αυτό που παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία, είναι απλό και εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση και είναι σε θέση να παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, με ελάχιστους έως και μηδαμινούς ψευδείς συναγερμούς. Αυτές είναι οι 6 συμβουλές της Hikvision για να επιλέξετε το σύστημα συναγερμού που είναι κατάλληλο για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης θέλει να ενισχύσει την ασφάλεια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του χώρου, έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις, αλλά και εκατοντάδες διαθέσιμα προϊόντα συναγερμού. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, οικιακά συστήματα συναγερμού και συστήματα συναγερμού για επιχειρήσεις, διαθέσιμα για να διαλέξετε και να συγκρίνετε, ώστε να καταλήξετε στο προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται η σε βάθος κατανόηση των χαρακτηριστικών ενός συστήματος συναγερμού, πάντα με την βοήθεια ενός επαγγελματία εγκαταστάτη.

6 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα σύστημα συναγερμού

Θέλοντας να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, η Hikvision δημιούργησε αυτό τον γρήγορο οδηγό αγοράς για τους διαχειριστές ακινήτων, ώστε να επιλέξουν τα καλύτερα συστήματα συναγερμού για τις ανάγκες τους. Σε αυτό, η εταιρία συμπεριλαμβάνει μία σειρά βασικών ερωτημάτων στα οποία χρειάζονται απαντήσεις οι υποψήφιοι αγοραστές προτού επενδύσουν σε ένα σύστημα συναγερμού ή σχετικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια η εταιρία παρουσιάζει το ασύρματο σύστημα συναγερμού AX PRO και πως αυτό πληροί αυτές τις απαιτήσεις. Αυτές είναι οι 6 συμβουλές της Hikvision για να επιλέξετε το σύστημα συναγερμού που είναι κατάλληλο για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

1. Διαθέτει το σύστημα συναγερμού ευρεία γκάμα συσκευών ώστε να καλύψει διαφορετικές ανάγκες;

Κάθε σπίτι και επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες, πάντα με βάση το μέγεθος, τα σημεία πρόσβασης, τις περιμετρικές ευπάθειες, κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν πολλά και διαφορετικά περιφερειακά εξαρτήματα, από αισθητήρες κίνησης και μαγνητικές επαφές, έως αισθητήρες θραύσης κρυστάλλου, ανιχνευτές καπνού και πολλά άλλα. Για την αντιμετώπιση αυτού του βασικού ερωτήματος, το ασύρματο σύστημα συναγερμού εισβολής AX PRO της Hikvision περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία και εύρος προϊόντων, ώστε να μπορεί να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Διαθέτει ένα κεντρικό HUB (ο πίνακας συναγερμού), που ανιχνεύει τις εισβολές, τις πλημμύρες και τη θραύση κρυστάλλων, επαληθεύει μία κίνηση με βίντεο και προσφέρει ακόμα και οικιακούς αυτοματισμούς.

2. Μπορούν οι ασύρματοι ανιχνευτές συναγερμού να ανιχνεύουν και να μεταδώσουν συμβάντα με αξιοπιστία;

Τα περισσότερα συστήματα συναγερμού σήμερα, είναι πλήρως ασύρματα, αν όχι υβριδικά, γεγονός που μειώνει τις περιττές καλωδιώσεις σε ένα χώρο. Αυτό είναι καλό τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον εγκαταστάτη, αφού πλέον η τοποθέτηση ενός συστήματος συναγερμού δεν είναι και τόσο περίπλοκη σαν διαδικασία. Μπορεί τα ασύρματα συστήματα συναγερμού να είναι αρκετά «βολικά», ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από την αξιοπιστία και τη σταθερότητα της ασύρματης μετάδοσης των δεδομένων. Για να εξαλείψει τέτοιου είδους προβλήματα, το σύστημα συναγερμού εισβολής της Hikvision AX PRO χρησιμοποιεί τη νέα γενιά ασύρματων πρωτοκόλλων Tri-X και CAM-X Wireless, τεχνολογίες οι οποίες παρέχουν τεράστια αξιοπιστία στη μετάδοση δεδομένων, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις έως και 2.000 μέτρα. Το HUB, χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία Frequency-Hopping Spread Spectrum (FHSS), για την αποφυγή παρεμβολών στα κανάλια, ενώ διαθέτει και κρυπτογράφηση AES-128, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή.

3. Το σύστημα συναγερμού επαληθεύει τα συμβάντα ώστε να μειώσει τους ψευδείς συναγερμούς;

Οι ιδιοκτήτες οικείων και οι μικρές επιχειρήσεις συχνά σπαταλούν χρόνο και πόρους παρακολουθώντας τους ψευδείς συναγερμούς, που προκαλούνται από έντονες καιρικές συνθήκες, ζώα, πτώση φύλλων και άλλους παράγοντες. Οι ψευδείς συναγερμοί μειώνουν την εγκυρότητα των πραγματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα κοστίσουν και χρήματα στον ιδιοκτήτη. Φυσικά, τα καλύτερα συστήματα συναγερμού ξεπερνούν αυτές τις προκλήσεις, επαληθεύοντας τα πραγματικά συμβάντα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο. Στην περίπτωση του AX PRO, αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία Intrusion Verification as a Service (IVaaS). Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών και επιχειρήσεων να δουν ένα σύντομο βίντεο κλιπ διάρκειας 7 δευτερολέπτων ή έως και 20 φωτογραφίες, ώστε να επαληθεύσουν με αυτόν τον τρόπο ένα συμβάν (εάν ένας ανιχνευτής έχει ενεργοποιηθεί από μία πραγματική απειλή). Οι ψευδείς συναγερμοί μειώνονται περαιτέρω με έξυπνες τεχνολογίες ανίχνευσης, όπως το “Pet-Immunity”, το οποίο διασφαλίζει ότι τα κατοικίδια ή οποιαδήποτε άλλα ζώα δεν θα ενεργοποιούν συναγερμούς.

4. Είναι το σύστημα συναγερμού εύκολο στην εγκατάσταση, τη διαμόρφωση και τη λειτουργία;

Οι τελικοί πελάτες χρειάζονται λύσεις εύκολες στη χρήση. Ωστόσο, πολλές λύσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά περίπλοκες τόσο σε ότι αφορά την εγκατάσταση όσο και στη διαμόρφωση, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετο φόρτο εργασίας και άγχος.

Για να γίνουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα και βολικά, το σύστημα συναγερμού εισβολής της Hikvision AX PRO, έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση, τη χρήση και τη φυσικά τη συντήρηση. Ο ασύρματος διανομέας-HUB και οι ανιχνευτές AX PRO – συμπεριλαμβανομένων των PIRCAM, των εσωτερικών και εξωτερικών ανιχνευτών και άλλων περιφερειακών, μπορούν να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας βίδες ή κόλλα (ανάλογα με την επιφάνεια στερέωσης). Επιπλέον, ολόκληρο το σύστημα μπορεί στη συνέχεια να ρυθμιστεί και να διαχειριστεί εύκολα μέσω της πλατφόρμας Hik-ProConnect και της εφαρμογής για κινητά Hik-Connect.

5. Μπορούν οι ανιχνευτές συναγερμού να δια-λειτουργήσουν εύκολα με άλλα προϊόντα ασφαλείας;

Σε ορισμένες εγκαταστάσεις, ένας ανιχνευτής κίνησης μπορεί να είναι αρκετός, ενώ σε άλλες, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και η τοποθέτηση μίας κάμερας ασφαλείας για την επαλήθευση των συναγερμών εισβολής. Η πρόκληση για τους ιδιοκτήτες οικείων και τις επιχειρήσεις είναι να επιλέξουν ανιχνευτές συναγερμού, κάμερες και άλλα εξαρτήματα που μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν και με άλλες σειρές προϊόντων. Η Hikvision το καθιστά δυνατό με την πλατφόρμα Hik-ProConnect, η οποία επιτρέπει σε εγκαταστάτες και τελικούς χρήστες να ενσωματώνουν απρόσκοπτα κάμερες CCTV χωρίς περίπλοκες απαιτήσεις διαμόρφωσης.

6. Μπορεί το σύστημα συναγερμού να στείλει ειδοποιήσεις σε Κέντρα Λήψεως Σημάτων;

Για πολλούς χρήστες, η ανάθεση παρακολούθησης των σημάτων συναγερμού είναι απαιτητική, αν όχι μια ελκυστική επιλογή. Ωστόσο, αυτό απαιτεί από τα εν λόγω συστήματα συναγερμού να είναι πλήρως συμβατά με τις επαγγελματικές πλατφόρμες λογισμικού που χρησιμοποιούνται στα Κέντρα Λήψης Συναγερμών. Το σύστημα συναγερμού Hikvision AX PRO ικανοποιεί αυτήν την ανάγκη με βάση την απρόσκοπτη συμβατότητα με τα ΚΛΣ και τις επαγγελματικές υπηρεσίες παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Hik-ProConnect. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να εμπιστευτούν την παρακολούθηση των σημάτων συναγερμού σε αξιόπιστες εταιρίες, ώστε να χειριστούν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πιο αποτελεσματικά.

{gallery}11427{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...