Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
24 Απριλίου 2022 19:35

Συνέντευξη με τον Χρήστο Βυργιώτη, Managing Director της Divico Security

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
a40a392b1e89ecdebf3667e19f1338c4 XL fe84f743

Ιδρυμένη το 1982 από τον Βυργιώτη Δημήτριο, η Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στην συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου.

Ιδρυμένη το 1982 από τον Βυργιώτη Δημήτριο, η Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στην συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου.

Στην πολυετή πορεία της έχουν τιμήσει την Divico Security με την εμπιστοσύνη τους χιλιάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και οργανισμοί. Η φιλοσοφία της διαρκούς ανάπτυξης οδήγησε την εταιρεία να εξειδικευθεί σε λύσεις ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ η παρουσία και η φήμη της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο είναι η ασφαλέστερη εγγύηση των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέχει.

Το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον Χρήστο Βυργιώτη, Managing Director της Divico Security, για τις σύγχρονες απαιτήσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της εταιρίας, αλλά και τα νέα προϊόντα που φέρνει η εταιρία το 2022.

Η DIVICO Security δραστηριοποιείται για περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Τι είναι αυτό που οδήγησε την εταιρία στο να εξειδικευτεί σε επαγγελματικές λύσεις ασφαλείας;

Η ανάγκη για προστασία ήταν και πάντα θα είναι προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο και οικογένεια. Η Divico Security όταν ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80, είχε ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, για να εξασφαλίσει ακριβώς αυτή την ανάγκη με μέγιστη αποτελεσματικότητα. Η πορεία δεν ήταν πάντα εύκολη, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου συχνά το μεράκι, το πάθος και η αγάπη για το αντικείμενο εργασίας συχνά δεν αποτελούν ισάξιες εγγυήσεις επιτυχίας με τις εύκολες μεθόδους που επιλέγουν όσοι δεν έχουν σαν σκοπό να δημιουργήσουν μια εταιρεία που θα κρατήσει στο χρόνο. Ωστόσο, μετά από τέσσερις δεκαετίες ανοδικής πορείας και ανάπτυξης, η Divico Security διαθέτει μια δυναμική παρουσία στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας σε πανελλαδικό επίπεδο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς. Η εταιρεία σήμερα προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια έργα, φωτοβολταϊκά πάρκα και σε πάνω από 12.000 συνδρομητές.

Πείτε μας δύο λόγια για τις υποδομές, το προσωπικό, αλλά και τις πιστοποιήσεις που διαθέτει η εταιρία σας.

Η Divico Security το 2022 κλείνει 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 750 τ.μ. στην Πάτρα, ενώ διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες κτιριακές εγκαταστάσεις της Divico Security σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν, έτσι ώστε να μπορεί να στεγαστεί με απόλυτη ασφάλεια το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Όλες οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και οι χώροι της εταιρείας αναβαθμίζονται διαρκώς με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίζεται με ασφάλεια, τόσο η αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, όσο και η λειτουργία των γραφείων της εταιρείας.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κεφάλαιο της Divico Security είναι οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν και γι’ αυτό η εταιρεία επενδύει στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της προκειμένου να έχει εξειδικευμένη γνώση, επαγγελματική συνέπεια και εμπειρία.

Η Divico Security έχει αναπτύξει και εφαρμόζει συστήματα διαχείρισης κατά :

  • ISO 9001:2015 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας.
  • ISO 27001:2013 Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.
  • ISO 45001:2018 Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.
  • ISO 14001:2015 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
  • ΙSO 37001:2016 Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας.
  • ISO 39001:2016 Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας.
  • ISO 22301:2019 Σύστημα Διαχείριση Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Πώς ανταποκρίνεστε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των συστημάτων ασφαλείας; Πώς αντιμετωπίζετε τις νέες τεχνολογίες;

Η Divico Security βρίσκεται πάντα στην καρδιά των τεχνολογικών εξελίξεων. Η εξειδικευμένη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτουμε, μελετά τις νέες καινοτομίες που εισάγονται στην αγορά και βρίσκει τρόπους να τις ενσωματώσει στις υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρουμε. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες που υπάρχουν ήδη και να προσφέρουμε μέγιστη προστασία και ασφάλεια στους συνεργάτες και πελάτες μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Κέντρο Λήψεως Σημάτων και τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες σας.

Η εταιρεία μας διαθέτει ένα από τα κορυφαία Κέντρα Λήψεως Σημάτων στην Ελλάδα με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που λειτουργεί σε 24ωρη βάση υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Όλες οι επικοινωνίες του κεντρικού σταθμού γίνονται μέσα από δίκτυο οπτικών ινών ως κύρια επικοινωνία και με μικροκυμματική ζεύξη (ασύρματα) για δεύτερο δρόμο επικοινωνίας και κάνει χρήση προγραμμάτων με τεχνητή νοημοσύνη για υψηλότερη απόδοση και ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου λάθους. Ο κεντρικός σταθμός απαρτίζεται από έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί να διαχειρίζεται με ταχύτητα και υπευθυνότητα τα σήματα που λαμβάνει.

H Divico Security παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών προς τους Πελάτες της και τους Συνεργάτες της.

Οι βασικές υπηρεσίες του Κέντρου Λήψεως Σημάτων προς τους Πελάτες / Συνεργάτες της είναι:

  • Οι υπηρεσίες τηλεχειρισμού που διατίθενται 24/7 με άμεση εξυπηρέτηση. Σε περίπτωση συναγερμού το Κέντρο ειδοποιεί την Αστυνομία, τους ιδιοκτήτες και κινητοποιεί άμεσα περιπολικό της Divico Security (αναλόγως την διαθεσιμότητα της περιοχής).
  • Υπηρεσία όπλισης και αφόπλισης του συστήματος συναγερμού απομακρυσμένα.
  • Δυνατότητα απομακρυσμένης απενεργοποίησης της σειρήνας, όταν χτυπά από βλάβη ή εξαιτίας λανθασμένου χειρισμού­­.
  • Τεχνική υποστήριξη – λύνουμε τεχνικά προβλήματα χωρίς την παρουσία τεχνικού.
  • Υπηρεσία Divinet (τύπου Global SIM) για ακόμα πιο εγγυημένη ασφάλεια και προστασία που υποστηρίζεται από VODAFONE, WIND, COSMOTE.
  • Smart Video Verification – Οπτικοποίηση και επαλήθευση συναγερμού μέσω της Τεχνολογίας Video Analytics.
  • Υπηρεσία Ελέγχου Πρόσβασης & Ωραρίου.
  • Divico Portal, ένα μοναδικό εργαλείο για πιστοποιημένους εγκαταστάτες, όπου μέσω της σύνδεσης του συναγερμού με το κέντρο λήψεως της εταιρείας μας, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των συστημάτων των πελατών τους, από όπου και εάν βρίσκονται.

 

Σε ότι αφορά τις παροχές προς τους συνδρομητές σας, τι παραπάνω προσφέρετε σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η Divico Security παρέχει ένα σύνολο εξειδικευμένων και στοχευμένων υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της. Αυτό που μας χαρακτηρίζει όμως είναι η ευελιξία. Διαθέτοντας  δύο είδη πελατών: τον Εγκαταστάτη – Συνεργάτη και τον Πελάτη, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security παρέχει την δυνατότητα να προσαρμόζει τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να προσθέσουμε πως το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μας, προσφέρει επιπλέον απομακρυσμένη υποστήριξη και προγραμματισμό σε πολλούς διαφορετικούς πίνακες, καθώς και απομακρυσμένη επίλυση διάφορων προβλημάτων που έχουν οι εγκαταστάτες.

Επιπροσθέτως, σε κάθε Εγκαταστάτη-Συνεργάτη παρέχουμε την δυνατότητα, μέσω του DIVICO PORTAL να έχει πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε όλες τις πληροφορίες σχετικές με τον συναγερμό των πελατών του, που είναι συνδεδεμένοι στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι εξαιρετικά ευέλικτες τόσο για τον εγκαταστάτη-συνεργάτη, όσο και για τον τελικό πελάτη.

 

Για άλλη μια φορά, η Divico Security έλαβε συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Intersec στο Ντουμπάι. Πείτε μας δύο λόγια για την παρουσία σας στη διεθνή έκθεση, αλλά και για τα προϊόντα που παρουσιάσατε.

Πολύ σωστά, η Divico Security συμμετείχε για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση Intersec, την κορυφαία διοργάνωση σε θέματα ασφάλειας και πυρασφάλειας, στο Dubai για να παρουσιάσει τις νέες καινοτόμες λύσεις ασφαλείας της, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μια από τις επεκτάσεις των δραστηριοτήτων μας μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Safemon Security Solutions, είναι η κατασκευή κυτίων μεταφοράς χρημάτων και κασετινών των ΑΤΜ για τις εταιρείες χρηματαποστολών παγκοσμίως, καθώς και συστημάτων ICSD (In-Cassette-Staining-Devices) παθητικής και ενεργητικής προστασίας κασετινών εσωτερικά των ΑΤΜ με IBNS (Intelligent Banknote Neutralization System). Μάλιστα για πρώτη φορά η Safemon παρουσίασε τις νέες βαλίτσες χρηματαποστολών Scorpion & Scorpion Carbon Fibre Edition που είναι το τελευταίο μοντέλο και το πιο ελαφρύ από οποιοδήποτε κυτίο που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά για τη μεταφορά κασετινών μαζί με άλλες καινοτόμες λύσεις ασφαλείας.

Η συμμετοχή μας στην έκθεση είχε θετική και μεγάλη απήχηση, καθώς πολλές εταιρείες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα συστήματα και εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω συζητήσεις. Ακόμα, η συμμετοχή μας στην έκθεση στο Dubai αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για δια ζώσης συνάντηση με τους μόνιμους αντιπροσώπους της εταιρείας μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Σαουδική Αραβία.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε επίσης πως τα προϊόντα της Safemon έχουν πιστοποιηθεί με το πιστοποιητικό SAMA (Saudi Arabia Monetery Authority), του νομισματοκοπείου της Σαουδικής Αραβίας, ένα πιστοποιητικό που είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων στις συγκεκριμένες χώρες.

Η έλευση του κορωνοϊού προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια. Πως αντιμετώπισε την όλη κατάσταση η εταιρία σας;

Αναμφίβολα, η έλευση του κορωνοιού μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις για την χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Το σημαντικότερο για εμάς ήταν να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας και να εστιάσουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους μας και την ασφάλειά τους. Όσον αφορά την εταιρεία και τη στρατηγική της, δεν υπήρχαν περιθώρια αδράνειας. Γίναμε όσο πιο ευέλικτοι γινόταν και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που αποτελεί ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας και καταφέραμε να αναπροσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις-σχέδια της Divico Security για το έτος 2022;

Πρωταρχικός στόχος της Divico Security για το 2022, είναι η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των συνδρομητών της και των συνεργατών της, με βάση τις ανάγκες τους. Επιπλέον, ανάμεσα σε άλλους στόχους, η εταιρεία αναμένεται να μεταφερθεί σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, καθώς οι ανάγκες μεγαλώνουν συνεχώς. Έχει ήδη σχεδιαστεί ένα νέο κτήριο ακριβώς δίπλα από το Κεντρικό Γραφείο όπου θα στεγάζονται τα νέα εργαστήρια R&D, καθώς και η διεύρυνση του Κέντρου Λήψεως Σημάτων με την προσθήκη νέων θέσεων εργασίας για παραπάνω χειριστές. Η Divico Security βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους εγκαταστάτες- συνεργάτες της και εκτός από προηγμένες υπηρεσίες Κέντρου Λήψεως Σημάτων,  προσφέρει και τεχνική υποστήριξη όπως: προγραμματισμός πινάκων από απόσταση και troubleshooting.

Ένας ακόμα στόχος αποτελεί η περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της θυγατρικής της εταιρείας Safemon, καθώς προσφέρει εξελιγμένες λύσεις στον τομέα των συστημάτων IBNS (Intelligent Banknote Neutrilization Systems) & CIT (Cash in Transit) που κατασκευάζονται και διατίθενται σε διάφορες τράπεζες και ιδιωτικές εταιρείες στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Εκτός από την Safemon πείτε μας μερικά προϊόντα που έχετε σχεδιάσει και παράγετε αυτή την στιγμή από το R&D τμήμα σας.

Με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος η εταιρεία μας  έχει αναπτύξει  και παράγει τα εξής καινοτόμα προϊόντα:

  • Τη συσκευή V-timer (διαθέσιμη σε αναλογικό, ψηφιακό, και σε Wi-Fi μοντέλο), για την εξοικονόμηση ενέργειας και τον χειρισμό του θερμοσίφωνα και άλλων ενεργοβόρων συσκευών σε οικίες και επιχειρήσεις.
  • Σειρήνες με φωνητική ομιλία.
  • Divico GO – μία φορητή συσκευή (μπουτόν πανικού) με απευθείας επικοινωνία αποκλειστικά με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security.
  • Χαλί πιέσεως ενεργοποίησης συναγερμού για μάντρες που προσφέρει 24ώρη περιμετρική προστασία στον εξωτερικό χώρο της οικίας (π.χ. κήπο) του πελάτη.
  • Συστήματα προστασίας σκαφών, και εξωλέμβιων μηχανών, ποδηλάτων και δίκυκλων.

{gallery}11591{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...