Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Απριλίου 2022 19:36

Security Projects

Τι λένε για αυτά οι μεγαλύτεροι security system integrators

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
c4dd54699aa4493c0d4c06e034b6d12c XL c7b0f93f

Οι σύγχρονοι security integrators είναι σήμερα κάτι περισσότερο από εταιρείες που εγκαθιστούν συστήματα ασφαλείας, CCTV, ελέγχου πρόσβασης, συναγερμού, πυρκαγιάς, κ.λπ. Είναι καινοτόμες εταιρείες που σχεδιάζουν και υλοποιούν «από το μηδέν» συστήματα ασφαλείας τελευταίας γενιάς που συνεργάζονται μεταξύ τους…

Οι σύγχρονοι security integrators είναι σήμερα κάτι περισσότερο από εταιρείες που εγκαθιστούν συστήματα ασφαλείας, CCTV, ελέγχου πρόσβασης, συναγερμού, πυρκαγιάς, κ.λπ. Είναι καινοτόμες εταιρείες που σχεδιάζουν και υλοποιούν «από το μηδέν» συστήματα ασφαλείας τελευταίας γενιάς που συνεργάζονται μεταξύ τους για να προστατεύουν ένα χώρο, να προσφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε κτηριακές υποδομές και σε αρκετές περιπτώσεις, επιχειρηματική ευφυΐα.

Με μία πρώτη ανάγνωση αυτό φαντάζει εύκολο και προφανές, αλλά ο σχεδιασμός και η πλήρης ενσωμάτωση και διαλειτουργικότητα όλων αυτών των συστημάτων, απαιτεί κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ακόμα και  διαχειριστές εγκαταστάσεων δεν γνωρίζουν τι πραγματικά προσφέρει η ενοποίηση αυτή και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν. Ένα απλό παράδειγμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας μπορεί να είναι η συνεργασία ενός συστήματος ελέγχου πρόσβασης και των συσκευών φωτισμού ή των φωτιστικών ασφαλείας για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ένα ακόμα, είναι η προστασία μίας περιμέτρου με υπόγειες οπτικές ίνες για την ανίχνευση εισβολής σε συνδυασμό με ένα έξυπνο σύστημα βιντεοεπιτήρησης που θα στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στους χειριστές. Όλα αυτά απαιτούν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις, αλλά και… δημιουργικότητα!

«Παντρεύοντας» όλες αυτές τις τεχνολογίες, οι σύγχρονοι system integrators αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και συνολικά τη διαχείριση των κτιρίων. Δεν έχει να κάνει απλά με την τοποθέτηση ενός ή περισσότερων συστημάτων ασφαλείας σε ένα χώρο. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι το πως τα συστήματα διαφορετικών συσκευών θα επικοινωνούν και θα ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους απροβλημάτιστα και δίχως σφάλματα. Αυτό πρακτικά, σημαίνει πως τα συστήματα HVAC, τα συστήματα συναγερμού /πυρκαγιάς, φωτισμού, οι κάμερες ασφαλείας και τα λογισμικά διαχείρισης επισκεπτών θα συνεργάζονται αρμονικά, για να προσφέρουν στον τελικό πελάτη αυτό που σήμερα θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πτυχές της ζωής μας, ασφάλεια…

«Παντρεύοντας» όλες αυτές τις τεχνολογίες, οι σύγχρονοι system integrators αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και συνολικά τη διαχείριση των κτιρίων. Τη φετινή χρονιά, οι περισσότερες επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά, και τα έργα στο κλάδο της ασφάλειας ξεκίνησαν πάλι με ταχύτατους ρυθμούς, παρά τα εμπόδια και τις προκλήσεις που έφερε ο κορωνοϊός και οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο παγκόσμιος κλάδος της φυσικής ασφάλειας ξεπέρασε στην πραγματικότητα όλα τα εμπόδια και διέψευσε τις προβλέψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Το ίδιο συνέβη και την Ευρώπη, όπου ειδικοί του κλάδου αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη το επόμενο έτος.

Το περιοδικό Security Report, μίλησε με τους κορυφαίους System Integrators της ελληνικής αγοράς, σχετικά με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και πως αυτά ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των τελικών πελατών τους.

AMPEL Security: Ολοκληρωμένη προστασία φυτωρίου ιατροφαρμακευτικής κάνναβης στη Ν. Πελοπόννησο

Στην AMPEL SECURITY ανατέθηκε η μελέτη και υλοποίηση της ηλεκτρονικής προστασίας 30 στρεμμάτων με θερμοκήπια παραγωγής ιατροφαρμακευτικής κάνναβης στη νότια Πελοπόννησο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο τομέα αυτό που βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης από την AMPEL Security, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με τις προδιαγραφές φύλαξης και ασφάλειας του συνόλου της δραστηριότητας της καλλιέργειας και της μεταποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης, όπως αυτή καθορίζεται από το νόμο. Ας δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το σχέδιο προστασίας και περιμετρικής κάλυψης που έχει εκπονήσει η AMPEL Security.

Λόγω της φύσης του προϊόντος, αλλά και της εγκατάστασης, η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα καταπολεμήσει τις κλοπές, τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς της εν λόγω καλλιέργειας και που θα προστατεύει αποτελεσματικά την περίμετρο του χώρου, κρίνεται επιτακτική. Πιο συγκεκριμένα, στον χώρο των 30 στρεμμάτων έχει τοποθετηθεί διπλό συρματόπλεγμα με κενό στη μέση. Στο κενό αυτό-και μεταξύ των δύο συρματοπλεγμάτων- βρίσκονται ανιχνευτές/ραντάρ με τεχνολογία μικροκύμματος για την έγκαιρη ανίχνευση εισβολών. Για την καταγραφή και την οπτική επιβεβαίωση έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες της Dahua σε όλη την περίμετρο του χώρου. Οι εν λόγω κάμερες φιλοξενούν στο εσωτερικό τους δύο αισθητήρες, έναν οπτικό και έναν θερμικό για απόδοση εικόνων υψηλής ευκρίνειας στο απόλυτο σκοτάδι. Υποστηρίζουν έξυπνες λειτουργίες, όπως ανίχνευση συμπεριφορών, ανάλυση αντικειμένων, τεχνολογία tripwire, ενώ είναι ιδανικές ακόμα και για την ανίχνευση πυρκαγιών. Λειτουργούν  απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -30°C έως +55°C και παρουσιάζουν μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη, καθώς πιστοποιούνται με βαθμό στεγανότητας IP67. Από την εταιρία, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί και ANPR κάμερες της Dahua για τον έλεγχο και την καταγραφή των εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων.

Για την αποτελεσματική προστασία των γραφείων, αλλά και άλλων εσωτερικών χώρων που βρίσκονται εντός της περιμέτρου, όπως οι αποθήκες, έχει επιλεχθεί το σύστημα συναγερμού της Paradox EVO. Η συγκεκριμένη μονάδα συναγερμού προτείνεται για εγκατάσταση σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους και κτίρια. Διαθέτει 8/16 ζώνες συναγερμού που φτάνουν μέχρι και τις 192 με χρήση επεκτάσεων. Ο πίνακας ελέγχου είναι συνδεδεμένος με Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού, μέσω GPRS και Global SIM κάρτας, για να ειδοποιήσει τις αρχές σε πραγματικό χρόνο, σε περίπτωση που ανιχνευθεί μία εισβολή. Επίσης, μαζί με το σύστημα συναγερμού έχουν τοποθετηθεί και ανιχνευτές κίνησης διπλής τεχνολογίας, button πανικού σε συγκεκριμένα σημεία της περιμέτρου και μαγνητικές επαφές, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Η πρόσβαση, όπως και η διαχείριση του πίνακα μπορούν να πραγματοποιηθούν και εξ αποστάσεως, για την αντιμετώπιση σφαλμάτων ή άλλων προβλημάτων. Να σημειώσουμε, πως στην όλη εγκατάσταση θα τοποθετηθούν και συστήματα ελέγχου πρόσβασης και πυρανίχνευσης. Το σύστημα πυρανίχνευσης θα τοποθετηθεί στους χώρους αποθήκευσης και μεταποίησης της ιατροφαρμακευτικής κάνναβης. Για την ελεγχόμενη πρόσβαση και την εξουσιοδότηση των χρηστών ή των ατόμων που εργάζονται στο χώρο, έχει τοποθετηθεί δικτυακό σύστημα ελέγχου πρόσβασης της ANVIZ.

Τέλος, στον χώρο των 30 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται τα θερμοκήπια ιατροφαρμακευτικής κάνναβης, βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό security που πραγματοποιεί περιπολίες στο χώρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το προσωπικό security είναι εξοπλισμένο με σύστημα περιπολίας το οποίο αποτελείται από φορητές συσκευές Patrol, τα οποία περνάνε σε συγκεκριμένα σημεία –Checkpoints και φορητά button πανικού σε περίπτωση που ανιχνευθεί μία εισβολή.

AMPEL Security, τηλ.: 2291-072222.

 

Δια χειρός Cubitech Systems η περιμετρική ασφάλεια του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της χώρας

Η Cubitech Systems, κορυφαίος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών ασφάλειας, συμμετείχε ενεργά στο πλέον εμβληματικό έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό πάρκο του ομίλου ΕΛΠΕ. στην περιοχή της Κοζάνης, το οποίο κατασκευάστηκε από τη Γερμανική εταιρεία JUWI και εγκαινιάστηκε στις αρχές Απριλίου του 2022, από τον Πρωθυπουργό.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 205 MW, θα διασφαλίζει την παροχή καθαρής ενέργειας σε σχεδόν 75.000 νοικοκυριά, μειώνοντας παράλληλα την εκπομπή CO2 κατά 320.000 τόνους ετησίως και συμβάλλοντας στο όραμα ενός βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα μας.

Η έμπειρη ομάδα της Cubitech Systems, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του συστήματος περιμετρικής ασφάλειας, το οποίο αποτελείται από ένα πρωτοποριακό, διζωνικό σύστημα με χρήση οπτικής ίνας στην περίμετρο και ταυτόχρονη χρήση καμερών. Η συνολική περίμετρος που καλύφθηκε, ανέρχεται σε 27km, ενώ η διαχείριση πραγματοποιείται με χρήση τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), μέσω της ευφυούς πλατφόρμας Cubis VMS, της Cubitech.

Ο συγκεκριμένος τύπος σχεδιασμού αποτελεί σήμα κατατεθέν της εταιρείας και συμβάλλει στην αποτελεσματική μείωση του συνολικού κόστους εγκατάστασης και συντήρησης μεγάλων υποδομών ενεργειακού τύπου, κατά 40%.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και υλοποίησης του έργου, ακολουθήθηκαν όλα τα Υγειονομικά Πρότυπα και οι Κανόνες Ασφαλείας που το διέπουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι ομάδες εργασίας, λόγω του υψομέτρου και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εξάλλου, παρά τις τεχνολογικές προκλήσεις που απορρέουν από την έκταση των 4.400 στρεμμάτων που έχει χωροθετηθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο, το απαιτητικό χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε στο ακέραιο και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς έργου, ο κ. Νίκος Καλαφάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cubitech Systems, δήλωσε: «Μας τιμά το γεγονός ότι η ομάδα μας επιλέχθηκε από την JUWI για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου και είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που συμμετείχαμε ενεργά στο στρατηγικό πλάνο «Όραμα 2025» των ΕΛΠΕ., συμβάλλοντας με τη σειρά μας στον ενεργειακό μετασχηματισμό για τη διασφάλιση και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

Cubitech Systems, τηλ.: 212-8080300.

 

IN2SOLUTION

Η IN2SOLUTION αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες και δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις ασφαλείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε σύγχρονης επιχείρησης και κατοικίας. Στο πλούσιο πελατολόγιό μας ανήκουν μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί του δημοσίου, αλλά και εκατοντάδες ιδιώτες, οι οποίοι μας εμπιστεύονται καθημερινά για την προστασία τους. Ο Λεωνίδας Μπόμπας, Υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας, μιλάει για τις συνθήκες που επικρατούν στους διαγωνισμούς των έργων ασφαλείας στη χώρα μας, τις νέες απαιτήσεις, αλλά και τις τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κλάδο.

-Πώς έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στους διαγωνισμούς των έργων ασφαλείας στη χώρα μας;

-Όσο εξελίσσεται η αγορά των συστημάτων ασφαλείας αρκετά τμήματα προμηθειών αντιλαμβάνονται την ολιστική προσέγγιση αυτών των συστημάτων και τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να επιτύχουν κάνοντας έξυπνες επιλογές και στοχευμένες ζητήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η προετοιμασία των συμμετεχόντων. Ο πελάτης όμως λαμβάνει περισσότερα οφέλη και ταχύτερη απόδοση της επένδυσης του (ROI)

-Ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις στα έργα αυτά; Έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

-Οι απαιτήσεις πλέον δεν περιορίζονται στις ποσότητες των υλικών, αλλά στα αποτελέσματα της προσφερόμενης λύσης/πρότασης.

Αρχικά με την πανδημία και στην συνέχεια με την εισβολή στην Ουκρανία οι αλυσίδες παραγωγής και οι μεταφορές αποσυντονίστηκαν. Κατά συνέπεια η διαθεσιμότητα των υλικών και οι χρόνοι παράδοσης που μέχρι πρότινος ήταν ήσσονος σημασίας, πλέον είναι κομβικές και μπορεί να καθορίσουν ακόμη και την έκβαση ενός έργου ή διαγωνισμού.

Μία σημαντική παράμετρος είναι και η προσφερόμενη υποστήριξη μετά την παράδοση του έργου, είτε σαν συμβόλαιο συντήρησης είτε σαν επέκταση της εγγύησης.

-Οι νέες τεχνολογίες όπως AI, Video Analytics, ΙοT, κτλ, βρίσκουν εφαρμογές στα έργα που υλοποιείτε;

-Καθώς η εταιρία μας φροντίζει να ακολουθεί τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και να καινοτομεί χρησιμοποιούμε τεχνολογίες ΑΙ και Video Analytics από την ίδρυση της το 2014. Έχουμε περάσει από όλα τα στάδια της εξέλιξης των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και πλέον έχουμε αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία σε έργα που χωρίς την χρήση αυτών των τεχνολογιών δεν θα ήταν βιώσιμα και αποδοτικά. Πρόσφατα υλοποιήσαμε έργο με πάνω από 170 κάμερες συνδυαστικά με εξωτερικά αισθητήρια συναγερμού, δικτυακά ηχεία και ενοποίηση του συστήματος πυρανίχνευσης σε εργοστάσιο στην Βόρεια Ελλάδα. Ο σχεδιασμός της λύσης, από τις δικτυακές υποδομές μέχρι το τελικό lay out έγινε από την τεχνική μας διεύθυνση. Κατά την παράδοση του έργου φροντίσαμε ώστε οι φύλακες που παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις των 112 στρεμμάτων να λαμβάνουν πληροφορία μόνο για συμβάντα που πρέπει να διαχειριστούν, το κύριο μέσο παρακολούθησης είναι μία μαύρη οθόνη που σε κάθε συμβάν αναδύεται ένα παράθυρο βίντεο προς αξιολόγηση. Καθώς τους ήταν πρωτόγνωρο, μας ζητήθηκε να έχουν εποπτεία και όλων των καμερών, κάτι που ήταν τεχνικά εφικτό, καθώς όλη η λύση στηρίζεται σε δυνατούς servers. Μόλις αντίκρισαν την ταυτόχρονη εικόνα όλων των καμερών η αντίδραση τους ήταν λες και κάποιος τους τύφλωνε με προβολέα, προφανώς και έγινε σε όλους αντιληπτό ότι είναι μονόδρομος η χρήση συστημάτων VMS με video analytics για την σωστή παρακολούθηση συστημάτων άνω των 20 καμερών. Πέραν της ομαλής παρακολούθησης το πιο σημαντικό όφελος είναι ότι ο φύλακας παραμένει σε εγρήγορση καθώς οι εικόνες εναλλάσσονται και εξαλείφεται η πιθανότητα να μην γίνει αντιληπτό κάποιο επικίνδυνο συμβάν.

-Πείτε μας για τα πρότυπα και τους κανόνες με τους οποίους συμμορφώνεται η εταιρία σας.

-Η εταιρία μας είναι πιστοποιημένη κατά EN ISO 9001:2015 και ISO/IEC 27001:2013 τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες της και να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή προστασία των δεδομένων τους. Επιπρόσθετα οι μηχανικοί της εταιρίας μας είναι πιστοποιημένοι από τους κύριους προμηθευτές μας όπως Mobotix, Axxonsoft, Dahua, κ.λπ.

Καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας δεν μπορεί απαραιτήτως να αποτυπωθεί σε πιστοποιήσεις και πτυχία φροντίζουμε να είμαστε κοντά στο προσωπικό μας και στους πελάτες / συνεργάτες μας ώστε να είναι ικανοποιημένοι. Έτσι έχουμε καταφέρει η πλειοψηφία των πελατών μας να έρχεται από σύσταση ικανοποιημένων πελατών.

-Πώς έχουν διαμορφωθεί οι απαιτήσεις των πελατών σας μετά το πέρας ενός έργου;

-Φροντίζουμε η παρουσίαση και ο σχεδιασμός του έργου να γίνεται με την ενεργή συμμετοχή του πελάτη και με ρεαλιστικές προσδοκίες, ενώ παραδίδουμε και ενδιάμεσες αναφορές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατά την παράδοση του έργου και των τελικών ρυθμίσεων όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να είναι ικανοποιημένα βάση των προσδοκιών τους.

-Ποιες είναι οι επενδύσεις που θα κάνει η εταιρία σας μέσα στο 2022, ώστε να παρέχεται ακόμη καλύτερες υπηρεσίες;

-Οι επενδύσεις χωρίζονται σε 3 άξονες:

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση, έχουμε ήδη σχεδιάσει τα πλάνα εκπαιδεύσεων δια ζώσης εντός Ελλάδας και στο εξωτερικό. Η τεχνολογία κινείται με αλματώδης ρυθμούς και φροντίζουμε να την ακολουθούμε.

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις σε εξοπλισμό, η εταιρία μας διαθέτει υπερσύγχρονο κέντρο λήψης εικόνας https://in2solution.gr/content/page/video-guard/, ενώ για να υποστηρίξουμε ακόμη καλύτερα τους πελάτες μας, έχουμε δρομολογήσει την προμήθεια εξοπλισμού που έχει ενταχθεί σε επιχορηγούμενη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ).

Τέλος, αναφορικά με τις επενδύσεις στο προσωπικό και καθώς όλες οι τεχνολογίες βασίζονται σε πρωτόκολλα του internet, δημιουργούμε ένα νέο τμήμα αμιγώς για τα δικτυακά κομμάτια και την κυβερνοασφάλεια της εταιρίας και των στρατηγικών λογαριασμών της.

IN2SOLUTION, τηλ.: 210-6000061.

 

SPACE HELLAS
H Space Hellas είναι ένας κορυφαίος System Integrator και Value Added Solutions Provider στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της ασφάλειας. Ο Συμεών Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Διεύθυνσης Συστημάτων Ασφάλειας & Υποδομών της Space Hellas, μίλησε στο περιοδικό μας για τις σύγχρονες απαιτήσεις των έργων στην Ελλάδα, τις νέες τεχνολογίες που μεταβάλλουν το τοπίο της ασφάλειας, αλλά και τις επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει η εταιρία το νέο έτος.

-Πώς έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στους διαγωνισμούς των έργων ασφαλείας στην χώρα μας;
-Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι οι Ελληνικές εταιρείες έχουν αναβαθμίσει τα θέματα ασφάλειας εγκαταστάσεων και ακολουθούν πλέον πιο συγκεκριμένα και αυστηρότερα πρότυπα προδιαγραφών, όπως αυτά ορίζονται από διεθνή πρότυπα σε όλες τις περιπτώσεις ολοκληρωμένων και σύνθετων έργων.

Σήμερα, συναντάμε όλο και περισσότερους διαγωνισμούς με σύνθετα, ολοκληρωμένα και ενοποιημένα, πιστοποιημένα προϊόντα με διεθνή αναγνώριση και όλα αυτά, κατά κύριο λόγο στον ιδιωτικό τομέα.

Η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετάβλητη εδώ και δεκαετίες: Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και πλήρης, όχι αποσπασματική και κατά το δοκούν υιοθέτηση διεθνών προτύπων και πρακτικών, για την διασφάλιση των διαγωνιστικών διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε, ότι  είμαστε σε αρκετά καλή πορεία. Οι ελληνικές εταιρείες κατανοούν πλέον τη σημασία των θεμάτων ασφάλειας και δίνουν μεγαλύτερη έμφαση και βαρύτητα στα ενοποιημένα project συστημάτων ασφάλειας, βέβαια, κάνοντας χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και του ΑΙοΤ.

-Ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις στα έργα αυτά; Έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

-Τα έργα ασφάλειας έχουν πλέον γνωρίσματα ιδιαίτερα συνθετών έργων πληροφορικής, καθώς εκτός από το καθαυτό σύστημα ασφάλειας περιλαμβάνουν εξοπλισμό IT,  δικτυακές και καλωδιακές υποδομές υψηλής διαθεσιμότητας, ειδικές κατασκευές και πολλές φορές απαιτήσεις για διασύνδεση με τρίτα συστήματα.

Η προσέγγιση της Space Hellas είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας και η αγορά έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη σημασία της συνεργασίας με εταιρείες που εκτός από την αναγκαία γνώση και εμπειρία στα συστήματα ασφάλειας μπορούν να υποστηρίξουν μία ολοκληρωμένη υλοποίηση. Επίσης, αναγνωρίζουν πλέον την ανάγκη να έχουν μόνο ένα συνεργάτη εμπιστοσύνης με τον οποίο θα συζητούν και θα αναλύουν την όποια εξειδικευμένη ανάγκη ή οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί στην πορεία.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την ορθή λειτουργία των συστημάτων ασφάλειας που παρέχουμε αλλά και την ικανοποίηση των πελατών μας, καθώς δημιουργούμε ένα κανάλι συνεχούς επικοινωνίας και πλήρη υποστήριξη.

-Οι νέες τεχνολογίες όπως AI, Video Analytics, ΙοT, κ.λπ., βρίσκουν εφαρμογές στα έργα που υλοποιείτε;

-Βεβαίως και βρίσκουν αφού με την χρήση τους αυξάνεται εκθετικά η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας.  H Space Hellas πρωτοπορεί στην χρήση όλων αυτών των νέων τεχνολογιών, καθώς δραστηριοποιείται πάνω από 35 χρόνια και έχει υλοποιήσει με επιτυχία σύνθετα και μεγάλα έργα συστημάτων ασφάλειας σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η εταιρεία SenseΟne, μέλος του ομίλου Space Hellas, διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση σε λύσεις IoT και έχει να επιδείξει σημαντικά έργα ΙοΤ. Άρα οι απαιτούμενες συνέργειες υπάρχουν και είμαστε σε θέση να  προφέρουμε μία ολιστική προσέγγιση στον τομέα της ασφάλειας με διαλειτουργικά συστήματα ασφάλειας, VA, AI, αισθητήρες IoT και AIoT που καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες και βέβαια εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ακραίων συσκευών.

-Πείτε μας για τα πρότυπα και τους κανόνες με τους οποίους συμμορφώνεται η εταιρεία σας.

-Η αξιοπιστία της Space Hellas ενισχύεται μέσω των Συστημάτων Διαχείρισης που ανέπτυξε και λειτουργεί και των πιστοποιήσεων που διαθέτει για όλες τις δραστηριότητες, τις θυγατρικές και τα υποκαταστήματά της. Η εταιρία μας  δεσμεύεται για συνεχή συντήρηση και βελτίωσή των Συστημάτων Διαχείρισης, καθώς και τη διατήρηση των πιστοποιήσεών της.

Μια από τις σημαντικές πιστοποιήσεις που διαθέτουμε και διατηρούμε από το 2009 είναι η ISO 27001:2013 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Mε σκοπό την πλήρη ικανοποίηση των πελατών μας, ακολουθούμε σταθερά πολιτική Ποιότητας και λειτουργούμε από το 1994 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2015.

Επίσης η Space Hellas, με γνώμονα την ποιοτική κι αδιάκοπη επιχειρησιακή λειτουργία της, ανέπτυξε και λειτουργεί Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο είναι πιστοποιημένο με ISO 22301:2019, ενώ διαθέτουμε  Σύστημα Υπηρεσιών Διαχείρισης της Τεχνολογίας Πληροφοριών (IT Service Management System), με πιστοποίηση  ISO 20000-1: 2018.

Τέλος, διαθέτουμε Πιστοποίηση ISO 14001:2015 για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων μας και Πιστοποίηση ISO 45001:2018 για το Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και της Ασφάλειας στο χώρο Εργασίας (Health & Safety Management System). 

-Πώς έχουν διαμορφωθεί οι απαιτήσεις των πελατών σας μετά το πέρας ενός έργου;

-Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση και παράδοση ενός έργου έχουμε πλέον διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και μέσω των αυξημένων δυνατοτήτων των νέων συστημάτων πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει την τροποποίηση πολιτικών ασφάλειας της επιχείρησης ή του οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε ενεργά στην βελτιστοποίηση των εσωτερικών τους λειτουργιών. Επίσης, να τονίσω ότι με την παράδοση ενός έργου δεν θεωρούμε ότι αυτό ολοκληρώνεται, καθώς κατά την πορεία λειτουργίας ενός συστήματος, συνήθως προκύπτουν νέες απαιτήσεις και ανάγκες και φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στον πελάτη υποστηρίζοντας την λειτουργία κάθε συστήματος, ενώ παρέχουμε και εξατομικευμένα συμβόλαια συντήρησης SLAs, προσφέροντας πανελλαδική κάλυψη, με χρόνους αποκατάστασης βλάβης των 2 ωρών.

-Ποιες είναι οι επενδύσεις που θα κάνει η εταιρία σας  μέσα στο 2022, ώστε να παρέχεται ακόμη καλύτερες υπηρεσίες;

-H εταιρεία μας συνεργάζεται με όλους τους κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους συστημάτων ασφάλειας και φροντίζει να επενδύει συνεχώς, ώστε να  έχει άριστα εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Για το λόγο αυτό επενδύει συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της για να είναι σε θέση να ανταπεξέρχεται στις σύνθετες ανάγκες των πελατών της, καλύπτοντας πλήρως ένα τόσο ευαίσθητο τομέα  όπως τον τομέα της ασφάλειας.

Παρόλο τον αυξημένο όγκο εργασιών και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω COVID, συνεχίζουμε βελτιώνοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας. Επίσης, επενδύουμε συνεχώς στην έρευνα και την καινοτομία, αναπτύσσοντας νέα συστήματα και λύσεις που δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πάντα προς όφελος των πελατών μας.

Space Hellas, τηλ.: 210-6504100.

{gallery}11592{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...