Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2014 13:38

Bosch Technology for Life

Όλα τα βλέμματα στη… σταρ των καμερών Starlight

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
75b44f26b45cdcf3e7750518b026a835 XL 205bd8c6

Εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών όπως η ΓΕΚ, μελετητές, επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, μέλη του προγράμματος Bosch Security Systems Dealer όπως η Simon Technologies AE με τον κ. Συμεών Σταματιάδη και δημοσιογράφοι από τον ειδικό Τύπο, ανάμεσα στα οποία ήταν και το Security Report…

Εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών όπως η ΓΕΚ, μελετητές, επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, μέλη του προγράμματος Bosch Security Systems Dealer όπως η Simon Technologies AE με τον κ. Συμεών Σταματιάδη και δημοσιογράφοι από τον ειδικό Τύπο, ανάμεσα στα οποία ήταν και το Security Report, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Robert Bosch στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί με τίτλο “Technology for life” στις 26 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν γενικά στοιχεία και τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος εταιρειών της Bosch, καθώς και καινοτομίες και οι νέες τεχνολογίες της εταιρείας.

Αρχικά χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Κάπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο εύρος προϊόντων και λύσεων που προσφέρει η εταιρεία. Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντίνος Κουμαρέλος, συντονιστής πωλήσεων της Bosch και εκπρόσωπος επικοινωνίας παρουσίασε ορισμένα πολύ εντυπωσιακά στοιχεία που αφορούν στην εταιρεία και τα επιτεύγματά της. Όπως ότι ο κύκλος εργασιών της για το 2013 παγκοσμίως ανήλθε σε 46 δισ. ευρώ και ότι απασχολεί συνολικά 281.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 41.200 στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας! Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι παράδοση για την Bosch, και δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επένδυσε σε αυτή την κατεύθυνση πάνω από 30 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2013, η Bosch κατέθεσε κατά μέσο όρο 16 πατέντες καθημερινώς, αρκετές από τις οποίες σχετίζονται με τον τομέα των συστημάτων ασφαλείας.

Ευρεία γκάμα λύσεων ασφαλείας

Την αναλυτική παρουσίαση των λύσεων και των συστημάτων ασφαλείας της Bosch Security Systems έκανε ο κ. Γιάννης Χαϊκάλης, από το τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης, ο οποίος παρουσίασε με συνοπτικό τρόπο τα συστήματα επιτήρησης, ασφάλειας και φύλαξης για κάθε εφαρμογή της εταιρείας. Όπως τόνισε, η Bosch Security Systems διαθέτει στην αγορά μια πλήρη γκάμα προϊόντων συστημάτων επιτήρησης κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης CCTV, συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης (access control), συστημάτων συναγερμού, με διάθεση ανιχνευτών κίνησης, σειρήνων ειδοποίησης και LSN διευθυνσιόμενων συστημάτων, καθώς και συστημάτων πυρανίχνευσης, με διάθεση πινάκων, ανιχνευτών και ειδικών ανιχνευτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης, όλα αυτά τα προϊόντα της Bosch ενοποιούνται με το σύστημα διαχείρισης κτιρίων BIS που είναι ένα λογισμικό διαχείρισης, το οποίο χρησιμοποιείται σε αρκετά νέα έργα της εταιρείας. Εγκαθίσταται σε ένα κεντρικό σημείο ελέγχου για την παρακολούθηση όλων των συστημάτων ασφαλείας και διαχείρισης της εγκατάστασης. Ενσωματώνει απρόσκοπτα όλα τα συστήματα ασφαλείας και διαχείρισης του κτιρίου, καθώς επίσης ενεργοποιεί και τα σενάρια εκκένωσης του κτιρίου. Χρησιμοποιώντας το BIS ένας μόνο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει όλα τα συστήματα ενός κτιρίου καθότι το BIS προσφέρει ταχύτερη ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μια τέτοια περίπτωση πρόσφατου έργου της Bosch είναι το project στην Αττικό Μετρό, όπου όλοι οι νέοι σταθμοί που κατασκευάστηκαν διαθέτουν προρυθμισμένα σχέδια διαφυγής των επιβατών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προς την πλησιέστερο έξοδο.

Κάμερα Starlight

Στην εκδήλωση της Bosch έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην κάμερα Starlight που είναι σε θέση να καλύψει ανάγκες επιτήρησης από μια οικεία, ένα περίπτερο ή ένα μικρό κτίριο, μέχρι μεγάλα κτίρια, πολυκαταστήματα, και εγκαταστάσεις λιμανιών και αεροδρομίων.

Με τη χρήση ενός τέτοιου συστήματος επιτήρησης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους αποθήκευσης δεδομένων έως και 30%. Οι κάμερες Starlight προσφέρονται σε διάφορες σειρές, όπως 2000, 4000, 5000, 7000, 8000 και 9000. Είναι κάμερες υψηλής ανάλυσης HD, με 30x ζουμ για απεικόνιση εξαιρετικών λεπτομερειών διαφόρων σκηνών και υπό εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εξωτερικού φωτισμού, εξοπλισμένες με την πρωτοποριακή «ευφυή ανάλυση βίντεο» της Bosch (IVA), που επιτρέπουν τον γρήγορο εντοπισμό των πιθανών κινδύνων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που παρακολουθούνται.

Υβριδική τεχνολογία

Η κάμερα Starlight είναι υβριδικής τεχνολογίας καθώς συνδυάζει τις ιδιότητας της IP κάμερας με την αναλογική κάλυψη. Όπως τόνισε ο κ. Χαϊκάλης, η Starlight χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την ευκολία εγκατάστασης και την εύκολη διαχείριση του συστήματος. Να σημειωθεί ότι σε ειδικό χώρο, έγινε ζωντανή επίδειξη των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά καμερών της Bosch, σε συνθήκες σχεδόν μηδενικής και μηδενικής φωτεινότητας (darkroom).

Τέλος έγινε αναφορά και στην τεχνολογία Dynamic Transcoding, που αποτελεί μια από τις πολλές πατέντες της Bosch, που εξασφαλίζει ζωντανή προβολή των εικόνων από την κάμερα και αναπαραγωγή εξ αποστάσεως για προχωρημένους χρήστες, μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΣΕ ΒΟΧ

Οι… ασφαλείς λύσεις της Bosch

Το τμήμα συστημάτων ασφαλείας της Bosch παρέχει λύσεις για την προστασία ανθρώπων και χώρων, οπουδήποτε μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η εταιρεία προσφέρει μια εκτενή γκάμα πρωτοποριακών, υψηλής ποιότητας και εργονομικών προϊόντων και συστημάτων ασφαλείας, προστασίας και επικοινωνίας, λύσεις που διαθέτουν έξυπνες λειτουργίες και αρθρωτή (modular) δομή που μπορεί να επεκταθεί καθώς αυξάνονται οι απαιτήσεις του πελάτη.

Το τμήμα ασφαλείας της Bosch παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για εφαρμογές κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) ανίχνευσης, εισβολής, ελέγχου πρόσβασης, πυρανίχνευσης, ανακοινώσεων εκκένωσης χώρων, δημόσιων αναγγελιών ήχου, όλες τους σχεδιασμένες με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής τους.

{gallery}1004{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...