Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2014 13:41

Τα πάντα για το KSENIA LARES

Τεχνικό σεμινάριο από την ΗΛΚΑ

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
60095eb5824669bc8a1e99665c2e3a96 XL 75acd95b

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρίας ΗΛΚΑ,πραγματοποιήθηκε δωρεάν τεχνικό σεμινάριο για τα προϊόντα της δικτυακής πλατφόρμας συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού Lares της Ksenia Security. Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο κύριος Virgilio Villatora, Τεχνικός Πωλήσεων της Ιταλικής εταιρίας…

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρίας ΗΛΚΑ,πραγματοποιήθηκε δωρεάν τεχνικό σεμινάριο για τα προϊόντα της δικτυακής πλατφόρμας συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού Lares της Ksenia Security. Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο κύριος Virgilio Villatora, Τεχνικός Πωλήσεων της Ιταλικής εταιρίας, προσκεκλημένος από την ΗΛΚΑ, ειδικά για τις ανάγκες του σεμιναρίου. Η προσέλευση των στενών συνεργατών της ΗΛΚΑ που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ήταν μεγάλη από όλη την Ελλάδα και το τεχνικό επίπεδο πολύ υψηλό. Ο κ. Villatora με μεγάλη ενέργεια και άριστη τεχνική κατάρτιση δεν στάθηκε στην επιφανειακή παρουσίαση του συστήματος Lares της Ksenia, αλλά διείσδυσε στην ουσία των δυνατοτήτων του και στις εφαρμογές που αφορούν την ελληνική αγορά.

Το σεμινάριο Ksenia που διοργάνωσε η εταιρία ΗΛΚΑ ήταν μια ευκαιρία για τους τεχνικούς να γνωρίσουν από «πρώτο χέρι» τις σύγχρονες δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει η δικτυακή πλατφόρμα συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού Lares, πιστοποιημένη με το πρότυπο EN50131-3 Grade 3. Παρουσιαστήκαν νέα προϊόντα της Ksenia καθώς και η νέα δυνατότητα επέκτασης των Lares 128IP έως 1024 ζώνες. Ο καλεσμένος της ΗΛΚΑ, κύριος Virgilio Villatora, ήταν ένας εξαιρετικός παρουσιαστής και κράτησε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων αμείωτο. Το σεμινάριο αφορούσε επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας απ’ολη την Ελλαδα και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρίας.

Γνωριμία με την Ksenia και το σύστημα Lares

H Ksenia είναι μια Ιταλική εταιρία σχετικά νέα που ιδρύθηκε το 2010, αλλά ήδη μετράει 31 διανομείς στην Ιταλία και 30 στην Ευρώπη. Αντιπρόσωπος των προϊόντων της Ksenia για την Ελλάδα είναι η ΗΛΚΑ. Το Lares, όπως μας τόνισε από την αρχή ο Virgilio Villatora ενσωματώνει πολλά συστήματα σε ένα και καινοτομεί ενσωματώνοντας στην κεντρική πλακέτα μονάδα IP. Η δικτυακή σύνδεση αποτελεί πυλώνας της φιλοσοφίας λειτουργίας του συστήματος Lares, όπως και ο Web Server που ενσωματώνει, με δυνατότητα αποστολής email και πρόσβαση από οποιαδήποτε δικτυακή συσκευή. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Lares είναι η υψηλή σχεδίαση όλων των περιφερειακών του μονάδων, από τη εξωτερική σειρήνα και το πληκτρολόγιο, έως τα remote control. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο σχεδιασμός των ηλεκτρονικών στοιχείων, το design, η κατασκευή και τα firmware του συστήματος Lares γίνονται όλα στην Ιταλία.

Περιφερειακές συσκευές

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν οι πιο σημαντικές περιφερειακές συσκευές του συστήματος Lares και τα χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Το πληκτρολόγιο ERGO υποστηρίζει 4 προσόψεις και ο χρήστης επιλέγει ποια θα χρησιμοποιήσει. Είναι εξοπλισμένο με LCD οθόνη αφής και εκτός από τα αριθμητικά πλήκτρα, διαθέτει κυκλικό πλήκτρο για εύκολη περιήγηση. Προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια, υποστηρίζει «κλείδωμα» των πλήκτρων με παρατεταμένο πάτημα του ESC, ώστε να μπορεί ο χρήστης να το καθαρίσει. Τέλος, το ergo ενσωματώνει αναγνώστη proximity.

Ο «έξυπνος» αναγνώστης καρτών VOLO του συστήματος υποστηρίζει 5 διαφορετικές εντολές. Κρατώντας μπροστά στον αναγνώστη το μπρελόκ, εναλλάσσονται 5 διαφορετικοί χρωματισμοί στα LED του volo και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα αντίστοιχα σενάρια που έχει προγραμματίσει.

Πολύ σημαντική για την προηγμένη λειτουργία του Lares είναι η μονάδα επέκτασης GSM/GPRS Gemino. Η καινοτομία στη μονάδα είναι ότι υποστηρίζει διπλή κάρτα SIM, για χρήση δύο διαφορετικών provider κινητής τηλεφωνίας.

Ο Lares έχει δυνατότητα καταχώρησης φωνητικών μηνυμάτων μέσω συνθετητή φωνής Loquendo ή απευθείας από μικρόφωνο στο πληκτρολόγιο. Ο συνθετητής φωνής Loquendo υποστηρίζει 38 διαφορετικές γλώσσες, περιλαμβάνοντας και την Ελληνική.

Τέλος από την πληθώρα περιφερειακών μονάδων, ο εισηγητής του σεμιναρίου στάθηκε στην νέα μαγνητική επαφή του συστήματος με βαθμό προστασίας IP77 και λειτουργία Antimask, όπως και στις σειρήνες Imago Bus και Radius Bus. Η υψηλής αισθητικής εξωτερική σειρήνα imago του συστήματος είναι κατασκευασμένη από πολύ υψηλής αντοχής polycarbonate υλικό και διαθέτει ισχυρό LED. Αντίστοιχη προσοχή έχει δώσει η Ksenia και στην εσωτερική της σειρήνα radius, η οποία υποστηρίζει εσωτερική μπαταρία για αυτόνομη λειτουργία και ισχυρό φως ασφαλείας.

Web Interface

Σημαντικό μέρος της ημερίδας αφιερώθηκε στην παρουσίαση του Web Interface του Lares και τις δυνατότητες προγραμματισμού που προσφέρει. Χωρίς καμία προεργασία, τοποθετώντας έναν πίνακα συναγερμού Lares στο τοπικό δίκτυο, το λογισμικό για τον προγραμματισμό του τον αναγνωρίζει αυτόματα και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να τον ρυθμίσει. Αφότου ο τεχνικός προσαρμόσει τον πίνακα στις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής, επιλέγει δημιουργία Web Server και αποστολή του Web Server στον πίνακα. Με αυτόν τον τρόπο, πλέον ο πίνακας ενσωματώνει τον παραμετροποιημένο Web Server, ο οποίος είναι προσβάσιμος από κάθε συσκευή. Είτε πρόκειται για υπολογιστή με Internet Explorer, Firefox ή οποιοδήποτε Browser, είτε πρόκειται για συσκευή iOS, είτε πρόκειται για συσκευή Android, η πρόσβαση είναι εφικτή και οι επιλογές ίδιες. Με αυτόν τον τρόπο, για την απομακρυσμένη διαχείριση του πίνακα μέσω IP, δεν απαιτούνται λογισμικά στους υπολογιστές, ούτε apps στις φορητές συσκευές.

IP Cams και KNX Bus

Μια ακόμα πρωτοποριακή δυνατότητα του Lares που παρουσιάστηκε στο σεμινάριο είναι η συμβατότητα με κάμερες IP. Το σύστημα υποστηρίζει μεγάλη λίστα καμερών IP από διάφορους κατασκευαστές (AXIS, Hikivision, Hunt, Sony κ.ά.), ενώ παράλληλα είναι συμβατό και με το ανοιχτό πρωτόκολλο ONVIF. Η άμεση επικοινωνία του lares με το IP Stream μιας κάμερας επιτρέπει στον χρήστη να έχει εικόνα μέσα από το Web Server του συστήματος. Έτσι, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον λογισμικό ή app, μέσα από το interface του πίνακα, προβάλλονται οι εικόνες των καμερών IP.

Τέλος, μέσω της μονάδας Gateway Konnex porta, συμβατή με το πρότυπο KNX, το σύστημα Ksenia lares μπορεί να ελεγχθεί μέσω συσκευών KNX. Η συσκευή συνδέεται στον πίνακα μέσω της θύρας Ethernet και επιτρέπει την υλοποίηση ενός ενιαίου συστήματος συναγερμού και αυτοματισμού.

Επίλογος

Πολύ ενημερωτικό και ουσιαστικό, το σεμινάριο της ΗΛΚΑ πρόσφερε μια γεμάτη ημέρα στους παρευρισκόμενους και το αποτέλεσμα φάνηκε από το αμείωτο ενδιαφέρον και τις εξειδικευμένες ερωτήσεις του κοινού. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της ΗΛΚΑ και τον εισηγητή Virgilio Villatora.

{gallery}1005{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...