Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2014 14:42

Δημήτρης Μανιάτης

Η Aspida έχει ολοκληρώσει πάνω από 1700 επιτυχημένα transit

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
d95ac1e7d6d78552526cbaae66d68531 XL 66ff3ef0

Η Aspida Maritime Security είναι μια εταιρεία καταξιωμένη στον χώρο της, που πρωταγωνιστεί στη διεθνή αγορά του maritime security, παρέχοντας εγγυημένες υπηρεσίες ασφάλειας, μεταφέροντας αποτελεσματικά και χωρίς απώλειες πολύτιμα φορτία και ανθρώπους στον προορισμό τους. «Κατέχουμε το ISO 28007, το οποίο…

Η Aspida Maritime Security είναι μια εταιρεία καταξιωμένη στον χώρο της, που πρωταγωνιστεί στη διεθνή αγορά του maritime security, παρέχοντας εγγυημένες υπηρεσίες ασφάλειας, μεταφέροντας αποτελεσματικά και χωρίς απώλειες πολύτιμα φορτία και ανθρώπους στον προορισμό τους. «Κατέχουμε το ISO 28007, το οποίο κατέχουν μόνο 47 εταιρείες σε όλο τον κόσμο», δηλώνει ο κ. Δημήτρης Μανιάτης, Security Consultant & Business Development Manager στην εταιρεία, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος του διεθνούς συνδέσμου Security Association for the Maritime Industry (SAMI), όπως και του International Code of Conduct. Οι άντρες της είναι πιστοποιημένοι και άρτια εκπαιδευμένοι, συνεργάζονται άψογα με πληρώματα και καπετάνιους και γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν τους κινδύνους και να αποτρέπουν φαινόμενα πειρατείας.

Πότε ιδρύθηκε η Aspida Maritime Security και ποιες υπηρεσίες προσφέρει στον τομέα της ασφάλειας της ναυτιλίας;

Η Aspida Maritime Security ιδρύθηκε το 2010, όταν ξεκινήσαμε και κάναμε άοπλη συνοδεία πλοίων, τα οποία διέρχονταν από ζώνες υψηλού κινδύνου. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και από τη στιγμή που κατάλαβε η διεθνής κοινότητα και η βιομηχανία της ασφάλειας το πώς πρέπει να γίνεται η δουλειά, νόμιμα, με όλες τις απαιτούμενες άδειες, αποκτήσαμε το οπλοστάσιό μας και ξεκινήσαμε να κάνουμε ένοπλες συνοδείες. Σε αυτή τη φάση μιλάμε μόνο για το HRA (High Risk Area) του Ινδικού Ωκεανού, η οποία είναι μια θαλάσσια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη υψηλού κινδύνου από το Joint War Committee , το οποίο είναι ένα γκρουπ κυρίως ασφαλιστικών εταιρειών που αποφασίζουν ποιες περιοχές του πλανήτη έχουν κίνδυνο πολέμου ή τρομοκρατικών επιθέσεων. Αυτός ο χαρακτηρισμός έχει υιοθετηθεί από τον IMO, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας. Όταν λοιπόν μια περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως HRA τότε τα ασφάλιστρα των πλοίων, στην προκειμένη περίπτωση, ανεβαίνουν.

Αυτή τη στιγμή η Aspida Maritime Security έχει εκτελέσει πάνω από 1700 επιτυχημένα transit στην περιοχή HRA, το οποίο εκτείνεται από το 17ο παράλληλο στην Νότια Ερυθρά Θάλασσα, τα στενά του Χορμούζ στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, νότια φτάνει ως τον 10ο Παράλληλο, και ανατολικά, μέχρι τον 78ο κάθετο. Φανταστείτε δηλαδή μια περιοχή από τη Σαουδική Αραβία, μέχρι τις Νήσους Κομόρος, τις Σεϋχέλλες και τις Μαλδίβες, και ανατολικά σταματά λίγο πριν τη Σρι Λάνκα. Σε αυτή την περιοχή συμπεριλαμβάνονται όλες οι ακτές της Σομαλίας και ο Κόλπος του Άντεν. Το HRA αυτής της περιοχής έχει αποφασιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες των πειρατών που έχουν ως ορμητήριό τους τη Σομαλία στο να εξαπολύουν επιθέσεις.

Απευθύνεστε μόνο στο εμπορικό κομμάτι της αγοράς ή και στο επιβατικό;

Σαφώς απευθυνόμαστε και στο επιβατικό τμήμα της αγοράς. Όμως ας καθορίσουμε πρώτα τι εννοούμε επιβατικό, δηλαδή αν μιλάμε για κρουαζιερόπλοια ή για την τοπική ακτοπλοΐα, με κίνηση ανθρώπων που βρίσκονται μεταξύ των χωρών της ζώνης υψηλού κινδύνου ή τέλος για τα σκάφη αναψυχής –γιοτ ή ιστιοπλοϊκά. Όλοι αυτοί επηρεάζονται από το φαινόμενο της πειρατείας κι έτσι ένοπλες ομάδες ασφαλείας ανεβαίνουν και σε κρουαζιερόπλοια. Βέβαια, οι τοπικές ακτοπλοΐες έχουν δικά τους μέσα προστασίας με ανθρώπους από τις περιοχές εκείνες που φέρουν τον οπλισμό τους, αλλά όχι εταιρείες ασφαλείας σαν τη δική μας.

Τα σκάφη αναψυχής το καλοκαίρι είναι στην Μεσόγειο για ναυλώσεις ενώ τον χειμώνα κατεβαίνουν στον Ινδικό Ωκεανό, για παράδειγμα, στις Σεϋχέλλες, το Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες κ.λπ. Στην μετακίνηση μεταξύ Μεσογείου και Ινδικού περνούν από τη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Στις μέρες μας ποια είναι σήμερα η έκταση και η ένταση του φαινομένου της θαλάσσιας πειρατείας; Υπάρχει όντως μια ύφεση ειδικά στην περιοχή της Σομαλίας;

Πράγματι έτσι είναι τα σημερινά δεδομένα. Ας ξεκαθαρίσουμε καταρχήν, ότι σήμερα υπάρχουν τρεις κύριες περιοχές του πλανήτη μας που πλήττονται από την πειρατεία. Ο Ινδικός Ωκεανός που πλήττεται από τις ομάδες που εφορμούν από τη Σομαλία, ο Κόλπος της Γουινέας στη Δυτική Αφρική που γνωρίζει μια αύξηση το τελευταίο διάστημα, με πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, και στα Στενά Μαλάκα, νοτιοδυτικά της Μαλαισίας. Επίσης, φαινόμενα παρατηρούνται και στον Κόλπο της Βεγγάλης, στην Αδαμανική Θάλασσα (βορειοανατολικός Ινδικός Ωκεανός), στις ακτές της Βραζιλίας και αλλού.

Όσον αφορά την πειρατεία της Σομαλίας, σαφώς υπάρχει μια κατακόρυφη πτώση και μάλιστα, από το Μάιο του 2012 δεν έχει καταληφθεί εμπορικό πλοίο ποντοπόρας ναυτιλίας. Αυτό οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες. Ο πρώτος και βασικότερος παράγοντες είναι η δράση των εταιρειών maritime security όπως είναι η Aspida, που τοποθετούν ένοπλους φρουρούς πάνω στα πλοία. Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι δυνάμεις διαφόρων χωρών που έχουν αποσταλεί στην περιοχή και οι οποίες περιπολούν, εμποδίζουν τους πειρατές να βγαίνουν στα ανοιχτά από τις ακτές της Σομαλίας και να κάνουν επιθέσεις, συλλαμβάνουν και συνοδεύουν πλοία μέσα στο IRTC. Το Internationally Recommended Transit Corridor είναι ουσιαστικά ένας θαλάσσιος διάδρομος που έχει δημιουργηθεί μέσα στον Κόλπο του Άντεν, με μία λωρίδα ανατολική (East bound) και μία δυτική (West bound). Τα πλοία εισέρχονται στο διάδρομο αυτό, ώστε να έχουν μία καλύτερη εποπτεία και ασφάλεια από τις ναυτικές δυνάμεις προστασίας που υπάρχουν στην περιοχή.

Το θέμα βέβαια με το Πολεμικό Ναυτικό είναι ότι δεν μπορεί να είναι παντού κάθε στιγμή. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι μία επιτυχημένη επίθεση μπορεί να εξελιχθεί σε αρπαγή του πλοίου μέσα σε 10 λεπτά. Αλλά ο καλύτερος χρόνος ανταπόκρισης που έχουν τα πολεμικά πλοία μέσα στο IRTC, που είναι και το καλύτερα περιπολούμενο σημείο του πλανήτη, είναι 45 λεπτά.

Εδώ αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος των δυνάμεών σας;

Ακριβώς, εάν δεν έχεις φρουρούς πάνω στο πλοίο, ακόμα και τα παθητικά μέτρα κατά της πειρατείας, είναι πολύ δύσκολο να προλάβει να φτάσει πολεμικό πλοίο για να σε βοηθήσει.

Όσον αφορά τον Κόλπο της Γουινέας;

Τα ίδια στοιχεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή αυτή. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Νιγηρία που είναι ο μεγάλος «παίχτης» της περιοχής, θέτει κάποιους κανόνες τους οποίους όλες οι γύρω χώρες ακολουθούν. Οι κανόνες αυτοί λένε ότι δεν επιτρέπεται σε ξένους, δηλαδή μη Νιγηριανούς, να φέρουν οπλισμό. Η δική μας δουλειά, με αυτό τον τρόπο, εμποδίζεται. Μέχρι στιγμής, το Joint War Committee και ο ΙΜΟ αρνούνται να χαρακτηρίσουν την περιοχή ως ζώνη υψηλού κινδύνου, γιατί εάν γίνει αυτό, τότε τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να βγάλουν μια οδηγία με την οποία θα ζητούν την προστασία της παγκόσμιας ναυτιλίας και της διεθνούς διακίνησης αγαθών στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι δυνάμεις διαφόρων χωρών θα μπορούν να αποστείλουν το Πολεμικό Ναυτικό τους στην περιοχή. Αυτό όμως, για την ώρα, ο ΟΗΕ το αποφεύγει. Επομένως, στην περιοχή, το φαινόμενο της πειρατείας έχει άνθιση επειδή δεν αντιμετωπίζεται ριζικά, όπως στη Σομαλία.

Ποιος είναι ο βαθμός επικινδυνότητας της δουλειάς ενός ένοπλου φρουρού πλοίων;
Θα ήθελα να κάνω έναν διαχωρισμό εδώ και να πω ότι υπάρχουν πολλών ειδών εταιρείες. Όποιος έρχεται να δουλέψει για εμάς, σημαίνει ότι πληροί κάποιες προδιαγραφές, οι οποίες από μόνες τους διασφαλίζουν στο μέγιστο ότι ο άνθρωπος αυτός έχει την αντίληψη να μην εκθέτει τον εαυτό του σε περιττούς κινδύνους. Το δεύτερο είναι ότι η εκπαίδευση που έχουμε μέσα στην εταιρεία είναι τέτοια που δίνει τα εφόδια στους φρουρούς μας να κάνουν την δουλειά τους με τεράστια ασφάλεια. Ο εξοπλισμός που παρέχουμε στις ομάδες μας δεν περιλαμβάνει μόνο όπλα, αλλά και αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, διόπτρες, κιάλια νυχτερινής οράσεως και ημέρας. Θέλω να πω ότι πάρα πολύ δύσκολο αμυνόμενος από μία μεγάλη και υψηλή πλατφόρμα όπως είναι το πλοίου, να θέσεις τον εαυτό σου σε πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Υπάρχει επικινδυνότητα και είναι ξεκάθαρο αυτό. Και δεν εστιάζεται μόνο στο πεδίο ανταλλαγής πυρών αλλά φανταστείτε ότι όταν πρέπει μια ομάδα να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο το οποίο έχει ένα free board (η απόσταση μεταξύ επιφάνειας θαλάσσης μέχρι το χαμηλότερο σημείο του deck ενός πλοίου) γύρω στα 10 μέτρα, είναι πολύ επικίνδυνο να έχουμε ατύχημα, να γλιστρήσει κάποιος με δυσάρεστες συνέπειες. Για παράδειγμα, όταν στη Σρι Λάνκα προσπαθήσει κάποιος να επιβιβαστεί από μία λάντζα σε ένα πλοίο ανεβαίνει με μία ανεμόσκαλα. Η απόσταση αυτή μπορεί να είναι 10 μέτρα ή και πιο μεγάλη και όταν σε μια τέτοια θάλασσα έχουμε κύματα ύψους 4 μέτρων, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος.

Θα ήθελα εδώ να πω ότι οι θάνατοι που έχουμε από φρουρούς στη βιομηχανία του κλάδου μας γενικότερα, και ευτυχώς δεν έχει ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο τραγικό σε φρουρούς της Aspida, είναι κυρίως από περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν με ανταλλαγή πυροβολισμών. Για να σας πω χαρακτηριστικά, ότι όταν εγώ ταξίδευα ως φρουρός σε πλοία, έλεγα στη σύζυγό μου για να την καθησυχάσω, ότι είναι πιο επικίνδυνο να οδηγεί κανείς με τη μηχανή του στην Αθήνα, παρά το ταξίδι μου ως ένοπλος φρουρός.

Έχετε κι εσείς λοιπόν συγκεκριμένη εμπειρία στο επάγγελμα;

Εργαζόμουν τρία χρόνια πάνω σε πλοία…

Από ποια στάδια εκπαίδευσης περνά το προσωπικό σας;

Οι σοβαρές εταιρείες έχουν ένα στάνταρτ επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί στο ISO 28007. Αυτό το πρότυπο είναι σχεδιασμένο ειδικά για εταιρείες maritime security. Όσοι έχουν το πρότυπο αυτό πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Μία από αυτές, και σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είναι ότι ο κάθε φρουρός πρέπει να έχει τα εξής πτυχία.

Το πρώτο είναι το Maritime Firearms Competency Certificate, δηλαδή, πιστοποιητικό ασφαλούς χρήσης όπλων. Δεν αρκεί να έχει κανείς μια προϊστορία 20 χρόνων στις ειδικές δυνάμεις. Πρέπει να μπορούμε να αποδείξουμε στους ανθρώπους που μας ασφαλίζουν ότι οι χειριστές των όπλων μπορούν να τα χειριστούν με ασφάλειας προς τον εαυτό τους αλλά και στο περιβάλλον τους. Αυτό το πτυχίο όμως δεν μπορεί κάποιος να το λάβει στην Ελλάδα καθώς δεν επιτρέπεται η εκπαίδευση με στρατιωτικού τύπου όπλα από πολίτες. Οι περισσότεροι δικοί μας φρουροί πηγαίνουν σε ειδικές σχολές που υπάρχουν στη Γαλλία, την Ελβετία, την Πολωνία ή τη Σρι Λάνκα, ώστε να αποκτήσουν αυτό το πιστοποιητικό.

Το δεύτερο πτυχίο είναι το Maritime Security Officer Certified by City & Guilds, αλλά και το SSO (ship security officer) που βασίζεται στο ISPS Code που έχει να κάνει με την ασφάλεια στο πλοίο.

Αυτά τα πτυχία είναι τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να ξεκινήσει κανείς ως φρουρός πλοίων. Εκτός αυτών βέβαια, θα πρέπει να έχει ναυτικό φυλλάδιο και των βασικών σωστικών και πυροσβεστικών μέσων πλοίων STCW 95. Χρειαζόμαστε επίσης ψυχιατρική εξέταση, κάποια βεβαίωση υγείας από έναν οργανισμό που στη χώρα μας εκδίδει κάρτες υγείας ναυτικών. Χρειαζόμαστε τέλος το τεστ με τοξικολογικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος φρουρός δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Η εικόνα που έχουμε ως περιοδικό είναι ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από νέους ειδικά ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;

Συμφωνώ ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο επάγγελμά μας.

Σχετίζεται, πιστεύετε, με την εικόνα που υπάρχει ότι το επάγγελμα αυτό αμείβεται με υψηλές αποδοχές;

Διαφωνώ με αυτό. Πρόκειται για μύθο! Μέχρι και πριν από δύο περίπου χρόνια, οι απολαβές ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικές. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες εταιρείες λειτουργούν με καθεστώς συμβολαίων. Η Aspida θεωρείται ότι πληρώνει και τα περισσότερα χρήματα στην αγορά, και αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε ανθρώπους που είναι μαζί μας από την αρχή της εταιρείας. Εμείς στηριζόμαστε στην πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι φρουροί μας πάνω στο καράβι. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, εμείς προσπαθούμε πάντα να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεών τους. Η κατάσταση στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολη για κάποιον ο οποίος τώρα θέλει να μπει σε αυτό το χώρο. Σαν νέος, θα παίρνει τα λιγότερα χρήματα πάνω στο καράβι σε σχέση με άλλου που έχουν κάποια σημαντική προϋπηρεσία, και το ποσό αυτό συνήθως είναι πολύ χαμηλό.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταβάλει και κάποιο χρηματικό ποσό για να λάβει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις;
Με έναν γρήγορο υπολογισμό, για να λάβει όσα είπαμε παραπάνω, θα πρέπει να διαθέσει περίπου 5.000 ευρώ. Βέβαια να σας πω ότι υπάρχουν εταιρείες που δεν έχουν τις ίδιες με εμάς απαιτήσεις και προσλαμβάνουν κόσμο που δεν έχει όλα αυτά τα πιστοποιητικά. Όποιος όμως θέλει να έρθει να δουλέψει στην Aspida θα πρέπει να επενδύσει στον εαυτό του. Εάν όμως θέλει να απευθυνθεί σε μια άλλη εταιρεία που δεν έχει αυτές τις απαιτήσεις, μπορεί να ξεκινήσει και με λιγότερα χρήματα. Αλλά θα εργαστεί με νοικιασμένα όπλα, που ίσως και να μην ξέρει από πού προέρχονται, κάτι που επιφέρει και νομικές επιπλοκές εάν ποτέ γίνει κάποιος έλεγχος, με κίνδυνο αυτός ο άνθρωπος να μείνει σε ένα πλωτό οπλοστάσιο χωρίς τρόπο να επιστρέψει ή με κίνδυνο να βρεθεί σε ένα αεροδρόμιο μιας μακρινής χώρας χωρίς ατζέντη να τον παραλάβει.

Συνεργάζεστε με τις δυνάμεις προστασίας εθνικού ή διεθνούς επιπέδου, όπως π.χ. ο ΟΗΕ ή το ΝΑΤΟ;

Μια ομάδα πάνω σε ένα πλοίο θα έχει συνεργασία με τις ναυτικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή που επιχειρεί και ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση μιας πειρατείας. Είναι η ευρωπαϊκή πολυεθνική ναυτική δύναμη Atalanta που έχει αποστείλει πλοία στην περιοχή και κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπάρχει η Combined Task Force One Five Zero (CTF-150), που έχει άλλες δυνάμεις έξω από την ΕΕ και συχνά με τη συμμετοχή χωρών που δεν ανήκουν ούτε καν στο ΝΑΤΟ. Τέλος, υπάρχει και η ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην περιοχή η οποία λειτουργεί με λίγο διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν όμως κι άλλες χώρες που επιχειρούν στην περιοχή, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν, του Πακιστάν και της Ινδίας, ακτοφυλακή των Σεϋχελλών κ.ά.

Μια ομάδα, εάν γίνει μέρος ενός επεισοδίου, εάν προσεγγιστεί ή δεχθεί επίθεση το πλοίο της, το γεγονός αυτό θα το κοινοποιήσει αμέσως βάσει των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων προς το UKMTO, το συντονιστικό όργανο των δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή, που είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ του πλοίου, της εταιρείας maritime security, της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των ναυτικών δυνάμεων. Το όργανο αυτό θα συντονίσει την απάντηση των δυνάμεων.

Εκπαιδεύετε τα πληρώματα πλοίων; Ποια είναι η επιθυμητή σχέση πληρωμάτων πλοίων και ένοπλων φρουρών τους;
Είναι ένα θέμα τεράστιας σημασίας να τα πηγαίνουν καλά το πλήρωμα και η ομάδα. Θέλουμε να νιώθει ασφαλές το πλήρωμα και να υπάρχει αρμονική συνύπαρξη με την ομάδα. Μία τετραμελής ομάδα δικών μας πρώην ΟΥΚάδων, για παράδειγμα, μπορεί να είναι σε ένα πλοίο για δύο μήνες, και να έχει Τούρκο καπετάνιο και πλήρωμα Πακιστανούς, σε πλοίο με σημαία Λιβερίας. Οι οδηγίες που δίνουμε ασφαλώς εμείς κινούνται προς την κατεύθυνση της άψογης συνεργασίας και συνύπαρξης με τα πληρώματα. Όσον αφορά την εκπαίδευση των πληρωμάτων, τους ενημερώνουμε για τους τρόπους που συνήθως χρησιμοποιούν οι πειρατές, τι και πώς το επιδιώκουν, πως μπορούν να διακρίνουν ένα σκάφος πειρατικό από ένα αλιευτικό, που π.χ. έρχεται επιθετικά προς το πλοίο για να το εξαναγκάσει να αλλάξει ρότα και να μην πέσει πάνω στα δίχτυα του κ.ά.

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Aspida Maritime Security έναντι του ανταγωνισμού;
Το βασικό μας πλεονέκτημα που αναγνωρίζεται στην αγορά είναι ότι κατέχουμε το ISO 28007, το οποίο κατέχουν μόνο 47 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Είμαστε επίσης ιδρυτικά μέλη του διεθνούς συνδέσμου Security Association for the Maritime Industry (SAMI), όπως και του International Code of Conduct που είναι ένας διεθνής οργανισμός που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα από την πλευρά των εταιρειών security. Στο μάνατζμεντ της εταιρείας μας έχουμε μεικτή σύνθεση και maritime και στρατιωτικό, οπότε αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και της maritime αγοράς αλλά και το στρατιωτικό σκέλος σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις κ.ά. Αναλαμβάνουμε αρκετά σύνθετες επιχειρήσεις, όχι μόνο transit εμπορικών πλοίων, αλλά πολύ πιο σύνθετες εργασίες, όπως επίσης και επίγειες επιχειρήσεις σε χώρες που έχουν μεγάλο κίνδυνο για τους πελάτες μας. Επίσης τα τελευταία χρόνια αναπτύσσουμε και μια δυνατότητα περισυλλογής πληροφοριών και ανάλυσης αυτών από ανοιχτές πηγές, αλλά και από ένα δίκτυο ανθρώπων σε χώρες, οργανισμούς, κυβερνήσεις χωρών κ.ά.

{gallery}1010{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...