17/03/2015

WD Purple

Ιδανικοί για καταγραφή video

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο υπολογιστή ή σύστημα NAS, χωρίς καταγραφή εικόνας. Το καλύτερο μέσο, που εγγυάται επαρκή χωρητικότητα και γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα εικόνας, είναι οι σκληροί δίσκοι. Ωστόσο, δεν είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε κατάσταση, επειδή εκ κατασκευής...
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σύγχρονο υπολογιστή ή σύστημα NAS, χωρίς καταγραφή εικόνας. Το καλύτερο μέσο, που εγγυάται επαρκή χωρητικότητα και γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα εικόνας, είναι οι σκληροί δίσκοι. Ωστόσο, δεν είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε κατάσταση, επειδή εκ κατασκευής είναι προσαρμοσμένοι σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Οι δίσκοι που ενσωματώνονται σε επιτραπέζιους υπολογιστές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ανάγνωση παρά στην εγγραφή δεδομένων. Ανάλογα με την εφαρμογή, το 50-95% του χρόνου αφιερώνεται στην ανάγνωση δεδομένων. Ένας τέτοιος δίσκος είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί σε μέγιστη θερμοκρασία 50°C. Το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας παράγεται από τον ίδιο τον δίσκο και συγκεκριμένα από τις κεφαλές του. Οι μονάδες αυτού του είδους, έχουν βελτιστοποιηθεί για συγκεκριμένο είδος λειτουργίας αλλά έχουν πολύ κακή απόδοση όταν χρησιμοποιηθούν για εγγραφή βίντεο, ιδιαίτερα αν πρέπει να λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Ένας τέτοιος δίσκος, όταν λειτουργεί σε θερμοκρασίες και συνθήκες άλλες από τις οποίες έχει σχεδιαστεί μπορεί γρήγορα να καταρρεύσει.

Η καταγραφή video δημιουργεί την επιπλέον απαίτηση για λειτουργία επί εικοσιτετραώρου βάσεως, επτά ημέρες την εβδομάδα και καταγραφή πολλών ροών βίντεο ταυτόχρονα. H WD ήρθε σε επαφή με προμηθευτές εξοπλισμού για την εγγραφή βίντεο. Αποδείχθηκε ότι οι προσδοκίες τους είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες των κατασκευαστών PC. Οι επιχειρήσεις στον τομέα αυτό έχουν απαιτήσεις για δίσκους με ειδικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά, όπως Λειτουργία 24/7, Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, Καταγραφή με σταθερή ροής δεδομένων, κλπ.

Έτσι η WD ανέπτυξε την σειρά WD Purple. Οι δίσκοι αυτής της σειράς λειτουργούν με σταθερό ρυθμό και το 97% του χρόνου τους το αφιερώνουν σε κατάσταση εγγραφής. Η ανάγνωση δεδομένων ενδέχεται να είναι πιο αργή καθώς η ταχύτητά του είναι μεταβαλλόμενη από 5400 ως 7200rpm και όχι σταθερή στα 7200rpm, όπως στους δίσκους των επιτραπέζιων υπολογιστών ή στις 10.000rpm, όπως είναι οι δίσκοι των διακομιστών. Όμως η λειτουργία τους είναι ομαλή και ομοιόμορφη και επιβαρύνει με διαφορετικό τρόπο τα μηχανικά τους μέρη. Στους δίσκους που είναι κατάλληλοι για εγγραφή βίντεο χρησιμοποιείται πάντα ενδιάμεση μνήμη 64MB, ενώ στους δίσκους για επιτραπέζιους υπολογιστές αυτή κυμαίνεται από 32 ως 64 ΜΒ.

Λόγω της βελτιστοποίησης τους αυτοί οι δίσκοι παράγουν λιγότερη θερμότητα. Αυτό τους προσδίδει υψηλή αξιοπιστία κατά την αρχειοθέτηση δεδομένων που προέρχονται από καταγραφή. Αυτοί οι δίσκοι επειδή παράγουν λιγότερη θερμότητα, μπορούν να λειτουργήσουν σε υψηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες (ως 70°C). Αυτό είναι σημαντικό στην περίπτωση που τοποθετούνται σε μικρό περίβλημα, όπου η κυκλοφορία του αέρα είναι περιορισμένη κι ως εκ τούτου η ψύξη είναι λιγότερο αποτελεσματική.

Οι δίσκοι WD Purple υποστηρίζουν 32 κάμερες σε ανάλυση FullHD, χωρίς απώλεια frames κατά την εγγραφή, (πράγμα που θα συνέβαινε σε έναν επιτραπέζιο δίσκο), η τεχνολογία AllFrame™ που διαθέτουν και η διασύνδεση μεταφοράς εντολών δεδομένων ΑΤΑ τους διασφαλίζει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι WD Purple υποστηρίζουν μεταφορά, καταγραφή και ανάγνωσή αρχείων MPΕG-2/4, AVC, JPEG 2000 και H.264 πολύ αποτελεσματικά. Η χρήση των WD Purple στα συστήματα που καταγράφουν βίντεο από πολλές κάμερες σε 24/7, εξασφαλίζει ελάχιστο χρόνο επιδιόρθωσης σφαλμάτων (TLER) στον πίνακα RAID. Αυτό δεν επιτρέπει να θεωρηθούν οι δίσκοι κατεστραμμένοι, λόγω της μακράς διάρκειας της επιδιόρθωσης σφάλματος, πράγμα όμως που συμβαίνει στους σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιούνται σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η Netconnect AE, επίσημος διανομέας των προϊόντων της Western Digital στη Ελληνική αγορά, διαθέτει τους δίσκους της σειράς Purple, μέσα από ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.
INFO
  • NETCONNECT A.E.
  • Θεσσαλονίκης 13, 18346 Μοσχάτο
  • τηλ: 210-4939180 | fax: 210-4839189
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.netconnect.gr
Κατηγορία Τεύχος 41, Reviews

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.