17/03/2015

HAOOWELL HW-ADVR7008T

Tribrid AHD DVR με υποστήριξη αναλογικών και IP καμερών

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Το νέο καταγραφικό HW-ADVR7008T της HAOOWELL είναι τεχνολογίας Tribrid AHD και μπορεί να υποστηρίξει αναλογικές κάμερες, HD αναλογικής μετάδοσης και IP κάμερες. Με την τεχνολογία Tribrid δίνει ευελιξία επιλογής στην τοποθέτηση καμερών, τόσο για την αναβάθμιση μιας εγκατάστασης CCTV, όσο και στην επιλογή του καταλληλότερου εξοπλισμού μιας καινούργιας...

Το νέο καταγραφικό HW-ADVR7008T της HAOOWELL είναι τεχνολογίας Tribrid AHD και μπορεί να υποστηρίξει αναλογικές κάμερες, HD αναλογικής μετάδοσης και IP κάμερες. Με την τεχνολογία Tribrid δίνει ευελιξία επιλογής στην τοποθέτηση καμερών, τόσο για την αναβάθμιση μιας εγκατάστασης CCTV, όσο και στην επιλογή του καταλληλότερου εξοπλισμού μιας καινούργιας. Οι 8 συνολικά είσοδοι BNC του καταγραφικού μπορούν να υποστηρίξουν ισάριθμες κάμερες αναλογικής μετάδοσης τεχνολογίας AHD με ανάλυση 720p ή 1080p. Ο τεχνικός μπορεί να μοιράσει τις εισόδους αυτές και να αποδώσει τις μισές ή όλες σε κάμερες IP ανάλυσης έως 1080p. Οι παροχές του καταγραφικού δεν σταματάνε εδώ, αφού μέσω τεχνολογίας Cloud δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης είτε μέσω Web Browser, είτε μέσω smartphone, απευθείας με τη σάρωση ενός QR code.

Το HW-ADVR7008T της HAOOWELL συνδυάζει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες κάνοντας πολύ ευκολότερη τη ζωή του τεχνικού και δίνοντας πολύ καλές και οικονομικές λύσεις στον τελικό χρήστη. Το DVR είναι τεχνολογίας Tribrid AHD. Η AHD είναι η νέα τεχνολογία αναλογικής HD μετάδοσης για εικόνα υψηλής ανάλυσης έως 1080p, μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλων αποστάσεων. Επίσης, ως Tribrid υποστηρίζει συμβατικές κάμερες 960Η, HD κάμερες AHD 720p/1080p, όπως και IP κάμερες (εικόνα 1). Με αυτόν τον τρόπο αποτελεί εξαιρετική λύση για αναβάθμιση μιας εγκατάστασης CCTV, αξιοποιώντας τυχόν υπάρχουσες κάμερες. Φυσικά, αντίστοιχα είναι και τα πλεονεκτήματά του σε νέες εγκαταστάσεις, δίνοντας την δυνατότητα επιλογής της καταλληλότερης κάμερας.

AHD DVR και κάμερες

Για τη δοκιμή λάβαμε το μοντέλο HW-ADVR7008T μαζί με δύο κάμερες AHD. Το συγκεκριμένο μοντέλο DVR παρέχει 8 συνδέσεις BNC, έξοδο εικόνας HDMI και VGA, 2 εισόδους ήχου RCA, σύνδεση RS485, Ethernet, 2 USB για mouse ή backup και στο εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει ένα σκληρό δίσκο SATA. Οι κάμερες που συνόδευαν το DVR για τη δοκιμή ήταν η μια τύπου bullet και η άλλη dome. Η bullet κάμερα HW-KG42W-AHD-10 αποδίδει υψηλή ανάλυση 1080p και ενσωματώνει φακό 2.8~12mm. Οι ρυθμίσεις ζουμ και εστίασης γίνονται από δύο βίδες στο κάτω μέρος της κάμερας, ενώ για τις ψηφιακές της ρυθμίσεις διαθέτει μενού OSD, προσβάσιμο από joystick στο καλώδιο εξόδου. Διαθέτει πολύ ποιοτική βάση με δυνατότητα ρύθμισης σε 3 άξονες. Για λειτουργία Day/Night είναι εξοπλισμένη με 42 IR LED. Από την άλλη, η κάμερα HW-DD24-AHD-13, τύπου dome, αποδίδει ανάλυση 720p και ενσωματώνει σταθερό φακό 3.6mm. Η κάμερα είναι πλαστική και υποστηρίζει 24 IR LED για day/night λειτουργία.

Λειτουργία στην πράξη

Στη δοκιμή μας χρησιμοποιήσαμε εκτός από τις δύο AHD κάμερες της HAOOWELL, κάμερα IP 1080p και αναλογική κάμερα 960Η. Και οι τέσσερις κάμερες συνεργάστηκαν με το καταγραφικό. Εκτός από την IP που χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις, όπως θα δούμε παρακάτω, οι άλλες κάμερες είναι plug n' play.

Αφότου ενεργοποιήσουμε το καταγραφικό, ξεκινάει αμέσως οδηγός ρυθμίσεων για σύνδεση μέσω Cloud. Σκανάροντας τα QR code που εμφανίζονται στην οθόνη (εικόνα 2) άμεσα ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την κατάλληλη εφαρμογή ή να «διαβάσει» το ID του καταγραφικού. Προχωρώντας στο OSD μενού, στις ρυθμίσεις συστήματος συναντάμε την επιλογή Digital. Εκεί, στο Channel Type εμφανίζεται η καρτέλα για τη ρύθμιση των εισόδων βίντεο του καταγραφικού. Όπως βλέπουμε στην εικόνα 3 μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ διαφορετικών mode για τη λειτουργία των εισόδων.

Αφότου ενεργοποιήσουμε ένα mode με υποστήριξη IP καμερών, το DVR κάνει επανεκκίνηση και μας εμφανίζει στη συνέχεια τις επιλογές Digital Channels και Channel Status. Είτε από την επιλογή Digital Channels, είτε απευθείας από το live view μπορούμε να προσθέσουμε πλέον IP κάμερα. Υποστηρίζεται λειτουργία αυτόματης αναζήτησης και στη δοκιμή μας αναγνωρίστηκε αμέσως η κάμερα IP μέσω πρωτοκόλλου ONVIF.

Cloud και απομακρυσμένη διαχείριση

Πολύ ευέλικτο είναι το DVR της HAOOWELL στην απομακρυσμένη διαχείριση, λύνοντας τα χέρια του τεχνικού. Καταρχήν, τοπικά μέσω LAN υποστηρίζει πρόσβαση μέσω Web Interface ή λογισμικό CMS. Το Web Interface είναι πολύ πλούσιο παρέχοντας εύχρηστο live view με δυνατότητα αντιστοίχησης των καμερών σε όποιο παράθυρο θέλει ο χρήστης (εικόνα 4). Επίσης, παρέχει δυνατότητα απομακρυσμένης αναπαραγωγής και πλήρης διαχείρισης του DVR.

Για την απομακρυσμένη πρόσβαση το καταγραφικό υποστηρίζει Cloud απλοποιώντας στο μέγιστο τη διαδικασία. Μέσα από το site http://xmeye.net/ μπορεί από οπουδήποτε ο χρήστης, απλά εισάγοντας το ID του καταγραφικού (όπως είπαμε το ID το δίνει το DVR μέσω QR Code στην εκκίνησή του) να αποκτήσει πρόσβαση μέσω Web Interface (εικόνα 5). Οι δυνατότητες είναι οι ίδιες με αυτές της τοπικής διαχείρισης μέσω Web Browser.

Αντίστοιχα εύκολη είναι η σύνδεση στο DVR μέσω εφαρμογής για φορητή συσκευή. Στο login η εφαρμογή παρέχει επιλογή ανάγνωσης QR code, οπότε αυτόματα διαβάζει το ID του καταγραφικού και πραγματοποιεί την επικοινωνία χωρίς άλλη ρύθμιση (πέρα από τα στοιχεία πρόσβασης). Η εφαρμογή για φορητές συσκευές είναι πλούσια (εικόνα 6) και προσφέρει πολύ εύχρηστο μενού για αναπαραγωγή εγγραφών, πέρα από το live view.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τεχνολογία: Tribrid AHD

Είσοδοι βίντεο: 8 BNC

Είσοδοι ήχου: 2 RCA

Συμβατότητα: 960Η, 720p AHD, 1080p AHD, IP

Ανάλυση εισόδου: έως 1080p

Έξοδος εικόνας: HDMI/VGA

Θύρες Δεδομένων: 2xUSB, Ethernet (Cloud, CMS, Web Interface, Smartphone), 1xRS485, 1xSATA HDD
INFO
  • Force
  • Ηλέκτρας 5, 55 134 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-805180 | fax: 2310-805387
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.force.gr
Κατηγορία Τεύχος 41, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.