17/03/2015

Φλάβιο Ρομάνο

«Διαδραστικές» υπηρεσίες και mobile access θα κινήσουν την αγορά ασφαλείας

Γράφτηκε από: Δημήτρης Σταμούλης
Στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA, ταξίδεψε στην Ελλάδα ο κ. Φλάβιο Ρομάνο, υπεύθυνος πωλήσεων και εξαγωγών της Honeywell Security Group, καλεσμένος της εταιρείας Force και του κ. Παναγιώτη Βερανούδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας, που αντιπροσωπεύει την Honeywell στην ελληνική αγορά. Το Security Report είχε την ευκαιρία...

Στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA, ταξίδεψε στην Ελλάδα ο κ. Φλάβιο Ρομάνο, υπεύθυνος πωλήσεων και εξαγωγών της Honeywell Security Group, καλεσμένος της εταιρείας Force και του κ. Παναγιώτη Βερανούδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας, που αντιπροσωπεύει την Honeywell στην ελληνική αγορά. Το Security Report είχε την ευκαιρία να έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Ρομάνο, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική αγορά ασφάλειας, τις νέες τάσεις που δημιουργεί η Honeywell Security Group, ενώ μας εξήγησε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα συστήματα της εταιρείας έναντι του ανταγωνισμού.

Πώς βλέπετε την ελληνική αγορά ασφάλειας και τι περιμένετε στο άμεσο μέλλον από αυτήν;

Η χρήση των νέων τεχνολογιών και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης από τους πελάτες για καινοτόμα προϊόντα αλλάζει τη βιομηχανία ασφάλειας στην Ελλάδα. Είναι μια πραγματική κινητήρια δύναμη αποφέροντας την ακόμη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία και ευκολία στους πελάτες. Η μετακίνηση προς τα προϊόντα που βασίζονται στο IP και η ώθηση στο δίκτυο διαδραματίζουν όλο και μεγαλύτερη σημασία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα τεχνικά και επιχειρηματικά οφέλη στην ελληνική αγορά ασφάλειας.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα σύντομο προφίλ της εταιρείας Honeywell

Στη Honeywell, κατασκευάζουμε τεχνολογίες για να κάνουμε τη ζωή πιο ασφαλή και πιο άνετη. Αντιμετωπίζουμε ορισμένες από τις πιο δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όλο και περισσότερους πελάτες και να κάνουμε διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ακόμα καλύτερα. Καθώς διαθέτουμε παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας και να προσφέρει ακόμα καλύτερες λύσεις.

Σήμερα, περίπου το 55% του κύκλου εργασιών της Honeywell δημιουργείται εκτός των ΗΠΑ, καθιστώντας την πραγματικά μια παγκόσμια επιχείρηση. Η Honeywell Security Group παρέχει συστήματα και προϊόντα ελέγχου πρόσβασης, ανίχνευσης εισβολέα, παρακολούθησης βίντεο, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας για τις εμπορικές και οικιακές αγορές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τεχνολογίες και λύσεις που κάνουν τη ζωή των πελατών μας πιο ασφαλή, πιο παραγωγική και πιο αποτελεσματική. Αυτές οι λύσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων (όλων των τύπων και μεγεθών) και των ιδιοκτητών ακινήτων, καθώς και για να διασφαλιστούν τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας. Θέλουμε οι πελάτες μας να είναι ήσυχοι ότι τα βασικά περιουσιακά τους στοιχεία και οι ιδιοκτησίες τους είναι εντελώς διασφαλισμένα. Η διαρκής έμφαση που δίνουμε στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας, πρώτα από όλα σημαίνει ότι αναπτύσσουμε διαφοροποιημένες λύσεις ασφάλειας που να απαντούν στις πιο διαφορετικές επαγγελματικές και προσωπικές απαιτήσεις τους.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Honeywell προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στους πελάτες μας, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ενοποίηση των συστημάτων μας ενισχύει την ικανότητα του εκάστοτε οργανισμού να συλλέγει πληροφορίες από πολλαπλά σημεία σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης τους, να τις αναλύει, να τις κοινοποιεί όπου απαιτείται και να μπορούν έτσι να χρησιμοποιηθούν για να ληφθούν αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο. Η ενοποίηση των διαφορετικών ροών δεδομένων παρέχει στο προσωπικό ασφαλείας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των εν εξελίξει επιπέδων κινδύνων και την προστασία φυλασσόμενου οργανισμού. Διαδραματίζει δε καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση του χρόνου απόκρισης, αποτρέποντας τη μείωση των επιπέδων κινδύνου και μειώνοντας τα ρίσκα. Επιπλέον, ενεργοποιώντας τα πολλαπλά συστήματα έτσι ώστε να «τρέχουν» σε ένα server και να είναι υπό τον έλεγχο ενός χρήστη, επιτυγχάνουμε απλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος, καθώς και καλύτερη υποστήριξη στο προσωπικό σεκιούριτι ή ΙΤ ασφάλειας. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία μπορεί να επενδύει σε μία κεντρική σύμβαση ασφαλείας.

Ποια είναι τα κύρια προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχετε στους πελάτες σας; Τι πλεονεκτήματα προσφέρουν σε σχέση με άλλες εταιρείες του κλάδου;

Η Honeywell Security Group έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα λύσεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση διαφόρων επιχειρήσεων και τις προσωπικές ανάγκες. Οι λύσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ασφάλεια και άνεση. Τα προϊόντα μας είναι ευέλικτα και εύκολα στη χρήση, καθώς είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και οικονομικά αποδοτικά. Το ευρύ φάσμα των προϊόντων μας ελέγχου πρόσβασης, ανίχνευσης εισβολής, κυκλωμάτων βιντεοεπιτήρησης (IP και αναλογική) και οι ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουμε, εξασφαλίζουν ότι οι πελάτες μας μπορούν να βρουν μια λύση που να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς τους.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που διαθέτουμε μας δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Η ικανότητα των συστημάτων μας να συλλέγουν, να ενοποιούν και να διανέμουν πληροφορίες από πολλαπλά σημεία, είναι κάτι που μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, το να έχουν μια πραγματικά ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μπορούν να αποτρέψουν τις παραβιάσεις της ασφάλειας, να βελτιώσουν τους χρόνους απόκρισης, να μειώσουν τους κινδύνους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, συστήματα ασφαλείας μπορούν να ενοποιηθούν με τα συστήματα διαχείρισης κτιρίων (BMS) για να παρέχουν ένα ασφαλές, άνετο και ασφαλές περιβάλλον. Για παράδειγμα, τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, ανίχνευσης εισβολής και επιτήρησης μέσω βίντεο μπορούν να συνδεθούν με τα συστήματα κλιματισμού, τους συναγερμούς πυρκαγιάς, το φωτισμό έκτακτης ανάγκης, τις υποδομές πληροφορικής και το σύστημα HR.

Η παρουσία της Honeywell σε παγκόσμιο επίπεδο –διαθέτουμε γραφεία σε περισσότερες από εκατό χώρες- μας επιτρέπει να παρέχουμε υποστήριξη στους πελάτες μας καθώς και αυτοί επεκτείνουν διεθνώς τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους. Επίσης είναι σημαντικό ότι τα προϊόντα μας είναι συμβατά με κάθε οδηγία και κανονισμό που ισχύει σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται.

Ποια κατηγορία προϊόντων ασφαλείας εκτιμάτε ότι θα κινήσει περισσότερο την αγορά στο εγγύς μέλλον;

Οι τομείς που αναμφίβολα οδηγούν τη μελλοντική καινοτομία και ανάπτυξη εντός του κλάδου της ασφάλειας είναι οι διαδραστικές υπηρεσίες, το mobile access και η ενοποίηση με τις υπηρεσίες κτιριακού αυτοματισμού. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πως οι διασυνδεδεμένες κτιριακές υπηρεσίες πλέον δεν είναι μόνο για τις πολυτελείς κατοικίες. Σήμερα, σχεδόν κάθε σπίτι γίνεται απλούστερο από την άποψη των τεχνολογικών εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του. Ποιος δεν θα ήθελε έναν μικρό έλεγχο στο σπίτι του -ειδικά αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνει την καθημερινότητά του πιο εύκολη και πιο ασφαλή;

Γι' αυτό στη Honeywell προσφέρουμε πλέον νέες υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες μας να εφαρμόσουν στο χώρο τους τα πιο εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας. Για παράδειγμα, οι διασυνδεμένες ολοκληρωμένες υπηρεσίες μας επιτρέπουν στους πελάτες μας να αποκτήσουν τον έλεγχο της ασφάλειας, του φωτισμού, των κλειδαριών των εισόδων πρόσβασης, καθώς και των θερμοστατών της οικίας από ένα μοναδικό interface. Επιπλέον, αυτές οι τεχνολογίες που ενοποιούνται με τα ψηφιακά συστήματα βιντεοεπιτήρησης της Honeywell, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τους ανθρώπους που θέλουν, όχι μόνο να ασφαλίσουν τις εγκαταστάσεις τους, αλλά θέλουν να δουν πότε τα παιδιά τους μπαίνουν στο σπίτι από το σχολείο, είτε να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, είτε να παρακολουθούν σε τι κατάσταση είναι τα κατοικίδια ζώα τους είτε να βεβαιωθούν ότι έλαβε χώρα μια σημαντική παράδοση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης ένα πλεονέκτημα κόστους που συνδέεται με αυτές τις τεχνολογίες, καθώς η χρήση τους μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα έξυπνα ενεργειακό σπίτι, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση χρήματος και ενέργειας και στο να καταστεί πιο αποδοτικό όσον αφορά τον αυτοματισμό θέρμανσης, ψύξης και φωτισμό.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.