20/01/2016

Texecom Odyssey X Series

Πρόβαλε την εταιρία σου στην πρόσοψη της σειρήνας!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Η σειρά σειρήνων Odyssey X υποστηρίζει πρωτοποριακά, σύγχρονα χαρακτηριστικά, παρέχοντας προηγμένη απόδοση και εφαρμογές που εξυπηρετούν τόσο τον εγκαταστάτη, αλλά και τον τελικό χρήστη. Η βασικότερη καινοτομία της σειράς είναι η προβολή φωτιζόμενων γραφικών. Απευθείας από την Texecom ο τεχνικός μπορεί να παραγγείλει το ειδικά εκτυπωμένο λογότυπό...

Η σειρά σειρήνων Odyssey X υποστηρίζει πρωτοποριακά, σύγχρονα χαρακτηριστικά, παρέχοντας προηγμένη απόδοση και εφαρμογές που εξυπηρετούν τόσο τον εγκαταστάτη, αλλά και τον τελικό χρήστη. Η βασικότερη καινοτομία της σειράς είναι η προβολή φωτιζόμενων γραφικών. Απευθείας από την Texecom ο τεχνικός μπορεί να παραγγείλει το ειδικά εκτυπωμένο λογότυπό του για τοποθεσία στην πρόσοψη της σειρήνας. Μέσα από ειδικά LED οπίσθιου φωτισμού, η σειρήνα αναδεικνύει κατάλληλα το λογότυπο, προσφέροντας ένα πολύ ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, τα LED μπορούν να ελεγχθούν από τον πίνακα συναγερμού για να ενεργοποιούνται συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα. Η σειρά περιλαμβάνει δύο μοντέλα με οπίσθιο φωτισμό, την Grade 3 σειρήνα ODYSSEY X-B, με διπλό πιεζοηλεκτρικό ηχείο 115dB και την Grade 2 σειρήνα ODYSSEY X-BE, με πιεζοηλεκτρικό ηχείο 109dB.

Η Texecom με τις νέες σειρήνες Odyssey X καινοτομεί και προσφέρει τη δυνατότητα στον τεχνικό να προβάλλει την εταιρία του από την πρόσοψη της σειρήνας. Οι σειρήνες είναι εξοπλισμένες με LED οπίσθιου φωτισμού αναδεικνύοντας την πρόσοψή τους. Στην πρόσοψη μπορεί να τοποθετηθεί οποιοδήποτε γραφικό. Με αυτόν τον τρόπο, η σειρήνα προσωποποιείται και αποκτάει την ταυτότητα που θέλει να της δώσει ο τεχνικός και ο χρήστης (εικόνα 1). Πέρα από αυτό το πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό, οι σειρήνες Odyssey X υποστηρίζουν μια σειρά από δυνατότητες.

Η σειρά Odyssey X περιλαμβάνει 2 μοντέλα με οπίσθιο φωτισμό και 3 συμβατικά μοντέλα, χωρίς οπίσθιο φωτισμό, αλλά με την ίδια κατασκευή. Η Odyssey X-B είναι η ισχυρότερη σειρήνα, κατηγορίας Grade 3, με δύο πιεζοηλεκτρικά ηχεία ισχύς 115dB και υποστήριξη οπίσθιου φωτισμού. Με την ίδια ισχύ, πάλι Grade 3, αλλά χωρίς οπίσθιο φωτισμό, είναι η σειρήνα Odyssey X. Η Odyssey X-BE, κατηγορίας Grade 2, διαθέτει πιεζοηλεκτρικό ηχείο 109dB και ενσωματώνει οπίσθιο φωτισμό. Αντίστοιχα, με την ίδια ισχύ και στην ίδια κατηγορία, αλλά χωρίς οπίσθιο φωτισμό, η σειρά διαθέτει την Odyssey X-E. Τέλος, διαθέσιμο είναι και το μοντέλο ασύρματης σειρήνας Odyssey X-W, συμβατό με τεχνολογία Ricochet mesh.

Επιλογές εμφάνισης

Πέρα από τις τεχνικές προδιαγραφές ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και την εμφάνιση της σειρήνας. Καταρχήν, παρέχονται δύο διαφορετικές σειρές πλαισίων, τα X1 και τα X3. Η κάθε σειρά μπορεί να έχει λευκό ή μαύρο περιμετρικό πλαστικό κάδρο (εικόνα 2). Πέρα από αυτήν την επιλογή, υποστηρίζουν 4 διαφορετικούς χρωματισμούς των φακών για τα LED, μπλε, κόκκινο, λευκό και πράσινο, δίνοντας πληθώρα επιλογών στον χρήστη (εικόνα 3).

Φωτιζόμενη πρόσοψη

Με τη δυνατότητα της φωτιζόμενης πρόσοψης η σειρήνα μετατρέπεται ως ένα είδους εντυπωσιακής φωτεινής επιγραφής. Η διαδικασία τοποθέτησης της εκτυπωμένης εικόνας στην πρόσοψη είναι απλή. Αρχικά ανοίγουμε την σειρήνα και αφαιρούμε το πίσω μέρος της πρόσοψης (εικόνα 4). Το πλαστικό αυτό περίβλημα περιλαμβάνει μια ειδική πλαστική μεμβράνη για να διασπά το φως που προέρχεται από τα LED της σειρήνας (εικόνα 5).

Ειδικά χαρακτηριστικά

Όλες οι σειρήνες της σειράς διαθέτουν πολλές σημαντικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Στο πάνω μέρος του εσωτερικού τους συναντάμε αλφάδι για την ευθυγράμμιση κατά την τοποθέτησή τους. Στο πλάι παρέχουν κινούμενα πλαστικά τμήματα για την μετακίνηση κατά την τοποθέτηση (εικόνα 6). Για τη σήμανση περιλαμβάνουν λευκά LED και strobe. Μετά την τοποθέτησή τους, επιτρέπουν το άνοιγμα της πρόσοψης στις 90o και 135o. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την κατάσταση λειτουργίας Hold-off, που επιτρέπει την απενεργοποίηση της σειρήνας για επισκευή, διευκολύνουν τον τεχνικό στην εφαρμογή και την συντήρηση της σειρήνας, συμβάλλοντας παράλληλα και στην απόδοση.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Μοντέλο: ODYSSEY X-B

Ισχύς: 115dB (A)

Tamper: Τοίχου και καλύμματος

Κατηγορία: EN50131-4 Grade 3

Backlight: ΝΑΙ
INFO
  • Alpha Ltd
  • τηλ: 210-9579750
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.alphaltd.gr
Κατηγορία Τεύχος 51, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.