24/02/2016

ΗΠΑ: Στα 68 δισ. δολάρια το security ως το 2019

Με 5% ετησίως θα αυξηθούν οι υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας

Γράφτηκε από: Δημήτρης Σταμούλης
Η ζήτηση για υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας συνεχίζει να αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Report Buyer, o κύκλος εργασιών των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας στη χώρα αναμένεται να ανέλθει σε 68 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2019, δηλαδή την επόμενη τετραετία! Πρόκειται για μια...
Η ζήτηση για υπηρεσίες ιδιωτικής ασφάλειας συνεχίζει να αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Report Buyer, o κύκλος εργασιών των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας στη χώρα αναμένεται να ανέλθει σε 68 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2019, δηλαδή την επόμενη τετραετία! Πρόκειται για μια άνοδο της τάξης του 5%.

Η έκθεση προβλέπει αυτή την ανάπτυξη βασιζόμενη στην επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι δαπάνες για υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμάται ότι αλλάζουν χαρακτηριστικά, καθώς αυξάνεται η κατασκευή κτιρίων για μη οικιστική χρήση, ενώ ανακάμπτει και η κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα της κατοικίας. Επιπλέον, η διαρκής άνοδος των ανησυχιών που αφορούν την εγκληματικότητα - πραγματική ή υποτιθέμενη – συνυπολογίζεται στη διαφαινόμενη αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίας ασφάλειας.

Οι υπηρεσίες φύλαξης θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων έως το 2019, ακριβώς όπως ήταν το 2014. Όσον αφορά την παρακολούθηση σημάτων συναγερμού (alarm monitoring), εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των δαπανών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ως το 2019. Το αυξημένο ενδιαφέρον για ψηφιακά συστήματα καταγραφής βίντεο «οδηγεί» τη ζήτηση για την ενοποίηση των διαφόρων συστημάτων, για περισσότερες συμβουλευτικές υπηρεσίες ασφάλειας και για alarm monitoring. Επίσης, ειδικές υπηρεσίες όπως η ενοποίηση συστημάτων και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες ασφάλειας προβλέπεται να γνωρίσουν γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης ως το 2019.

Alarm monitoring

Οι τεχνολογικές καινοτομίες εξελίσσονται διαρκώς στον κλάδο του security και συναγωνίζονται με διάφορους τύπους υπηρεσιών ασφάλειας. Για παράδειγμα, το αυξημένο ενδιαφέρον για συστήματα ψηφιακής παρακολούθησης βίντεο και συναφών analytics, σε συνδυασμό με τα όλο και πιο δημοφιλή σχέδια για ενοποίηση των συναγερμών στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός έξυπνου και «άτρωτου» σπιτιού, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλο και περισσότερους πελάτες.

Η υπηρεσία του alarm monitoring όπως σημειώθηκε, θα αντιστοιχεί όσον αφορά τον τζίρο της περίπου στο ένα τρίτο των υπηρεσιών ασφάλειας, ως το 2019. Εκτός από την προσδοκώμενη άνοδο στο χώρο της κατασκευής νέων κτιρίων, ειδικά στα μεγάλα κτίρια που δεν προορίζονται για χρήση κατοικίας, αλλά για εμπορική ή επαγγελματική χρήση, θετικά αναμένεται να επιδράσει και η άνοδος της ζήτησης για προσθήκη πιο προηγμένων υπηρεσιών, όπως η φωνητική απόκριση και παρακολούθηση βίντεο (video monitoring). Επιπλέον, ο τομέας των μικρότερων συστημάτων απόκρισης προσωπική έκτακτης ανάγκης (PERS) θα γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη κυρίως λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και το ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε ηλικιωμένα άτομα. Όπως επίσης και η ανάπτυξη του mobile monitoring.

Φυσική φύλαξη

Ο τομέας της φυσικής φύλαξης κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο συνολικό κύκλο εργασιών του κλάδου ασφάλειας για το 2014, και θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα και στην επόμενη τετραετία, ως το 2019. Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη στον κλάδο να έχει κάνει άλματα, ωστόσο η χρησιμοποίηση έμψυχου έμπειρου δυναμικού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή, προκειμένου να υπάρχει αξιόπιστη παρακολούθηση των δεδομένων που προσφέρουν τα συστήματα συναγερμών και CCTV, καθώς και άμεση παρέμβαση όταν αυτό απαιτηθεί.

Αναμένεται στα επόμενα χρόνια να αυξηθεί περαιτέρω η χρήση φρουρών με υψηλή εκπαίδευση, οι οποίοι θα έχουν την ικανότητα να αξιοποιούν τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται πλέον στην αγορά. Όπως επίσης αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο η χρήση ιδιωτικών φρουρών σε χώρους όπως δημόσια κτίρια και εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, και άλλα ανάλογα κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.