Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Φεβρουαρίου 2016 16:58

iCatch RMV-1613A-N

Το πρώτο 4-υβριδικό καταγραφικό AHD/TVI/960H/IP

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
a8b42f5d3b024a10eeab04bd8b243fbc XL 9bc76de1

Βάζοντας τέλος στον …πόλεμο μεταξύ των αναλογικών μεταδόσεων HD, το νέο καταγραφικό της iCatch υποστηρίζει είτε AHD είτε TVI κάμερες μέσα από τις BNC εισόδους του. Ταυτόχρονα, είναι απόλυτα συμβατό με IP κάμερες ONVIF, οι οποίες μπορούν να είναι όσες οι αναλογικές του είσοδοι. Ιδανικό για αναβάθμιση εγκαταστάσεων…

Βάζοντας τέλος στον …πόλεμο μεταξύ των αναλογικών μεταδόσεων HD, το νέο καταγραφικό της iCatch υποστηρίζει είτε AHD είτε TVI κάμερες μέσα από τις BNC εισόδους του. Ταυτόχρονα, είναι απόλυτα συμβατό με IP κάμερες ONVIF, οι οποίες μπορούν να είναι όσες οι αναλογικές του είσοδοι. Ιδανικό για αναβάθμιση εγκαταστάσεων παρακολούθησης, το DVR προσφέρει συμβατότητα και με τεχνολογία 960H, με αποτέλεσμα να μπορεί να παίξει με υπάρχουσες κάμερες μέχρι αυτές να αντικατασταθούν με HD. Μέσα από τη θύρα Ethernet του RMV, πέρα από την επικοινωνία με δικτυακές κάμερες του τοπικού δικτύου, μπορούν να συνδεθούν κάμερες από απομακρυσμένα DVR, τις οποίες το καταγραφικό διαχειρίζεται και προβάλλει όπως τις κάμερες που συνδέονται απευθείας πάνω του. Πέρα από αυτήν την επαναστατική εφαρμογή, η θύρα Ethernet χρησιμεύει για την τοπική ή απομακρυσμένη διαχείριση του DVR μέσω υπολογιστή ή φορητής συσκευής. Συγκεκριμένα, για smartphone ή tablet, παρέχεται η εφαρμογή SoCatch με δυνατότητες όχι μόνο προβολής real time εικόνας, αλλά και αναπαραγωγής, όπως και διαχείρισης του DVR. Η iCatch και η Soest διαθέτουν πληθώρα καμερών AHD/TVI/IP για επιλογή του κατάλληλου μοντέλου. Ανάμεσα στις επιλογές συναντάμε υβριδικές κάμερες όπου μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως HD AHD/TVI ή ως CVBS.

Το καταγραφικό RMV της iCatch φέρνει την επανάσταση υποστηρίζοντας ταυτόχρονα AHD, TVI, 960H και IP κάμερες. Βάζοντας τέλος στα διλήμματα επιλογής κάμερας, αλλά και στους προβληματισμούς σε περιπτώσεις αναβάθμισης μιας εγκατάστασης, το DVR έρχεται να εξυπηρετήσει τόσο τον εγκαταστάτη, όσο και τον τελικό χρήστη. Εάν λοιπόν μια υπάρχουσα εγκατάσταση περιλαμβάνει κάμερες 960H, IP, ή AHD/TVI, σε περίπτωση αναβάθμισης με το RMV, δεν χρειάζεται καμία απολύτως κάμερα να αντικατασταθεί! Το DVR θα τις δει όλες!

Για τη δοκιμή της πρωτοποριακής σειράς DVR της iCatch, παραλάβαμε το μοντέλο RMV-1613-A-N, όπως και μια στρατιά από κάμερες τεχνολογίας AHD, TVI και IP. Το συγκεκριμένο DVR είναι εξοπλισμένο με 16 θύρες BNC και μπορεί να δεχτεί 16 κάμερες AHD/TVI/960H μέσω ομοαξονικού καλωδίου, είτε 16 κάμερες IP μέσω της θύρας Ethernet υψηλής ταχύτητας 1Gbps. Φυσικά, μπορεί να υπάρξει συνδυασμός μεταξύ αναλογικών και IP καμερών.

Υβριδικό καταγραφικό – Υβριδικές κάμερες και ρύθμιση UTC

Τα μοντέλα αναλογικών HD καμερών που παραλάβαμε είναι όλα υβριδικά και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως AHD/TVI ή ως CVBS (εικόνα 1). Η αλλαγή μπορεί να γίνει μέσα από το OSD μενού τους ή από το HD UTC Controller. Τον ελεγκτή τον παρεμβάλουμε ανάμεσα στην κάμερα και το καταγραφικό και από την οθόνη του επιλέγουμε τη λειτουργία της κάμερας (εικόνα 2). Ο UTC Controller δίνει τη δυνατότητα όχι μονάχα για την επιλογή λειτουργίας HD ή CVBS της κάμερας, αλλά και την διαχείριση του μενού της. Πρόκειται για μια πολύ πρακτική συσκευή, η οποία δίνει τη δυνατότητα για διαχείριση μιας κάμερας στον χώρο του καταγραφικού, αντί για το σημείο που βρίσκεται η κάθε κάμερα.

Πέρα από τον χειριστή HD UTC Controller, μπορούμε να διαχειριστούμε το OSD μενού των καμερών απευθείας από το καταγραφικό. Επιλέγοντας ρύθμιση UTC μέσα από το DVR (από το βασικό μενού επιλέγουμε Διαμόρφωση και μετά Ρύθμιση Κάμερας) μπορούμε να διαχειριστούμε τις κάμερες HD της iCatch και της Soest μέσα από το καταγραφικό. Αφότου κάνουμε τη ρύθμιση UTC, από το βασικό μενού, επιλέγουμε PTZ και πατώντας στο κεντρικό σημείου του σταυρού (εικόνα 3) ενεργοποιείται το OSD μενού της κάμερας.

Οι κάμερες αναλογικής μετάδοσης HD μπορούν να συνδεθούν στο καταγραφικό μέσα από το λεπτό εύχρηστο καλώδιο της εικόνας 4. Το HD καλώδιο παρέχεται και με καλώδιο τροφοδοσίας 2 x 0.75mm.

Χαρακτηριστικά – RMV-1613A-N

Τo μοντέλο της σειράς RMV-1613A-N διαθέτει πληθωρικά χαρακτηριστικά. Πέρα από τις 16 εισόδους BNC και την υποστήριξη καμερών AHD/TVI/960H/IP, είναι εξοπλισμένο με 16 εισόδους ήχου RCA. Η είσοδος εικόνας βίντεο, όπως και η καταγραφή μπορεί να φτάσει τα 1080p και βασίζεται σε συμπίεση H.264. Για έξοδο εικόνας υψηλής ανάλυσης διαθέτει σύνδεση HDMI με ανάλυση 1080p με μεταφορά ήχου, όπως και εξόδους VGA και BNC. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως 3 δίσκους SATA (εικόνα 5), διαθέτει slot για DVD-R, έξοδο eSATA και 2 θύρες USB. Τέλος, είναι πολύ πλούσιο σε I/O με 16 εισόδους Alarm, 2 εξόδους ρελέ και RS-485.

Δυνατότητες OSD και Web Interface

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη διαχείριση του καταγραφικού ευκολότερη, τόσο τοπικά μέσα από οθόνη, αλλά και απομακρυσμένα μέσω Web Interface, είναι ότι προβάλει παντού το ίδιο ακριβώς μενού. Πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP του DVR στον Internet Explorer, λαμβάνουμε το μήνυμα της εικόνας 6 και επιλέγοντας την προβολή σε Web Interface, μεταφερόμαστε στην ίδια οθόνη που έχουμε και μέσω τοπικής διαχείρισης. Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονίσουμε ότι για την απομακρυσμένη διαχείριση, η iCatch παρέχει δυνατότητα P2P δωρεάν από το εργοστάσιο για 20 χρόνια, καθώς και δωρεάν λογαριασμό σε υπηρεσία DDNS.

Κάνοντας δεξί κλικ στην κεντρική οθόνη του OSD μενού προβάλλονται ορισμένες άμεσες επιλογές, όπως αναπαραγωγή, χρήση PTZ, αντιγραφή εγγραφών σε USB, διαχωρισμός οθόνης κτλ. Προχωρώντας στο μενού «Διαμόρφωση» μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του DVR (εικόνα 7). Στις «Ρυθμίσεις Κάμερας» μπορούμε να επιλέξουμε την σύνδεση IP κάμερας (οι αναλογικές HD ή 960H αναγνωρίζονται αυτόματα). Η κατοχύρωση μιας δικτυακής κάμερας μπορεί να γίνει μέσω αυτόματης αναζήτησης. Κατά τη δοκιμή μας το DVR αναγνώρισε άμεσα τις συνδεδεμένες ONVIF κάμερες (εικόνα 8). Αντί για IP κάμερα, επιλέγοντας εισαγωγή DVR, έχουμε την δυνατότητα να εισάγουμε απομακρυσμένη κάμερα από εντελώς διαφορετικό καταγραφικό. Το εξαιρετικό αυτό χαρακτηριστικό του DVR το έχουμε αναλύσει στο προηγούμενο τεύχος.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό εγγραφών, το RMV προσφέρει πληθώρα επιλογών. Για αρχή, υποστηρίζει αυτόματη ή μέσω χρονοδιαγράμματος εγγραφή. Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει μέσω απώλειας βίντεο, ανίχνευσης κίνησης ή από αισθητήρα. Οι επιλογές αυτές ενεργοποιούνται ανεξάρτητα για κάθε κανάλι και αντίστοιχα μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα ο τρόπος ειδοποίησης σε περίπτωση alarm (εικόνα 9). Ένα event μπορεί να ξεκινήσει την εγγραφή ενός καναλιού (οποιουδήποτε καναλιού), την εμφάνιση μηνύματος Popup σε οποιοδήποτε κανάλι, την κίνηση PTZ, την αποστολή email και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των ρελέ.

Διαχείριση μέσω φορητής συσκευής – SoCatch

Για την διαχείριση του καταγραφικού η iCatch παρέχει δωρεάν την εφαρμογή SoCatch, η οποία είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά. Για την επικοινωνία της φορητής συσκευής με το DVR, αρκεί η σάρωση του QR Code του καταγραφικού μέσα από την εφαρμογή (εικόνα 10). Αμέσως γίνεται η σύνδεση και έχουμε live view από τις κάμερες. Το app έχει δυνατότητα time search και log search και κατά την αναζήτηση προβάλλει με κόκκινο την ημερομηνία/ώρα που έχει γίνει εγγραφή για να ξεχωρίζει εύκολα (εικόνα 11). Επίσης, παρέχει δυνατότητα Seek όπου μέσα από μπάρα ο χρήστης κάνει χρονική μετατόπιση στο βίντεο αναπαραγωγής (εικόνα 12). Τέλος, μέσα από την εφαρμογή μπορεί ο χρήστης να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τα ρελέ του καταγραφικού.

RMH και UHD – Η.265 και αναλύσεις μέχρι 8MP μέσω ομοαξονικού!

Κλείνοντας θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα άμεσα σχέδια της iCatch. Το καταγραφικό RMH θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2016 και θα υποστηρίζει την επόμενης γενιάς συμπίεση H.265 για προβολή εικόνας 4K σε Live View! Στις εισόδους του θα δέχεται κάμερες TVI και AHD έως 3MP, ενώ θα είναι συμβατό και με IP κάμερες.

Πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμα παραπέρα, η iCatch θα ταράξει για τα καλά τα νερά με τη σειρά καταγραφικών και καμερών UHD, όπου μέσα από ομοαξονικό καλώδιο θα δώσει δυνατότητα μετάδοσης ανάλυσης 2, 3, 5, 8 MP σε αποστάσεις έως 1000 μέτρα, χωρίς ενδιάμεση ενίσχυση!

{gallery}2611{/gallery} 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...